Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2012, 16:34

Ja juz staram sie nie myslec o tym skandalu, za bardzo ta cala sprawa stresuje czlowieka.
dwa dni temu mi cisnienie skoczylo, siedzialem caly dzien przed kompem.
gdybym byl biznesmenem i mi tak zalazl koles za skore jak Agnelliemu to bym faceta pozywal juz do konca zycia, tak zeby sie nie wyplacil

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2012, 16:55

Z ciekawości zajrzałem na fb FIGC i ciągle sporo się tam dzieje. Szkoda, że mój włoski nie jest na tyle ogarnięty, aby to wszystko ogarnąć. To chyba z wczoraj: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0917_n.jpg

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2012, 17:13

szczypek pisze:Z ciekawości zajrzałem na fb FIGC i ciągle sporo się tam dzieje. Szkoda, że mój włoski nie jest na tyle ogarnięty, aby to wszystko ogarnąć. To chyba z wczoraj: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0917_n.jpg
Odpowiedź FIGC :shock:

Cóż. Każdy Polak, który przyjrzy sie tej sprawie bliżej, zastanowi się dwa razy zanim powie "takie rzeczy to tylko u nas". Obyczaje rodem z Bantustanu w sercu UE :doh:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2012, 18:16

Podobno FIGC i Palazzi zaczynaja sie bac :D

Po tym jak przypuscilismy atak na caly ten smieszny proces, takze adwokaci innych graczy i klubow zaczeli grac odwazniej. Palazzi zrozumial, ze traci grunt pod nogami i caly proces moze w ogole upasc, w zwiazku z czym podobno wystosowal nowe propozycje ugody w stosunku do prawie wszystkich "oskarzonych". I tak podobno w przypadku Bonucciego zeszli z prawie 3 lat i oskarzenia o ustawienie meczu do 3 miesiecy i oskarzenia o niepowiadomienie odpowiednich organow.

Ten proces to jakas kpina. Winnych nalezalo ukarac, znalezc dowody, nie isc na jakies zabawy w swiadkow koronnych. Niewinnych nalezalo zotawic w spokoju. Jak dla mnie, dokladajac do tego jeszcze te komentarze na FB, FIGC skompromitowala sie ostatecznie i kompletnie. Panie Abete, to juz czas :prochno:

Edit: Zapomnialem dodac, ze zarowno Bonucci jak i Pepe odrzucili propozycje nowej ugody, ktora zaproponowal im Palazzi.
Ostatnio zmieniony 04 sierpnia 2012, 18:55 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Kiper69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2012, 18:23

Oby to co piszesz okazalo sie prawda. Nie wyobrazam sobie, ze w cywizlizowanym kraju UE, dzieja sie takie rzeczy. Widac, ze cala ta afera to jakas kpina, kiedy oskarzyciele zorientowali sie, ze nie tylko my walczymy o swoje, to nagle zmieniaja taktyke i teraz beda sie tlumaczyc.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2012, 19:12

Heh Palazzi chce teraz szybko ugód bo wie, że nie ma żadnych podstaw do takich kar jak zażądał.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
ravanevialli2

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2012, 20:07

szczypek pisze:Z ciekawości zajrzałem na fb FIGC i ciągle sporo się tam dzieje. Szkoda, że mój włoski nie jest na tyle ogarnięty, aby to wszystko ogarnąć. To chyba z wczoraj: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0917_n.jpg
Lol, Mohammed skopiował mój wpis z wczoraj, który umieściłem pod newsem o Aquilanim na profilu FIGC. O ile dobrze pamiętam, polubił go mnowo i ktoś jeszcze.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2012, 20:09

byłoby <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> gdyby bonu dostał tylko 3 miesiace. FIGC szmaciarze nie dość że to wicemistrz Europy, pomógł w dojściu do finału to tak się odpłacają...

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2012, 20:26

Smiejcie sie, znowu cos na tuttojuve pisza o figc i ich stronie na facebooku, maja problemy i to powazne za obraze ludzi tego kolesia z zagranicy.
Zobaczycie ze oni to wytlumacza wten sposob ze bylo wlamanie na konto.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2012, 22:50

rosomak pisze:Smiejcie sie, znowu cos na tuttojuve pisza o figc i ich stronie na facebooku, maja problemy i to powazne za obraze ludzi tego kolesia z zagranicy.
Niech tlumaczą, jak sie tym zainteresuje prokuratura to są logi na serwerach i mozna okreslić dokladnie z jakiego komputera zostało to wyslane ;] No chyba, ze faktycznie byl włam.

KLIK ==>www
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2012, 23:41

Rozmowa z adwokatem Conte http://www.football-italia.net/22641/co ... -priceless . Najważniejsze jest to stwierdzenie
The paperwork says it all. I&#8217;d like to point out that against my client there are no intercepted phone calls or a money trail. The only evidence is the testimony of someone who already confessed to sporting fraud.
&#8220;I feel evidence has to be fundamental, otherwise we are facing a witch-hunt.&#8221;
To rozwiewa wszelkie wątpliwości co do innych dowodów przeciw Conte, chyba że prokurator może coś nagle z kapelusza wyjąć nie pokazując tego obrońcom.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2012, 23:47

rosomak pisze:Smiejcie sie, znowu cos na tuttojuve pisza o figc i ich stronie na facebooku, maja problemy i to powazne za obraze ludzi tego kolesia z zagranicy.
http://www.goal.com/it/news/2/serie-a/2 ... tico-di-un
Jeśli dobrze zrozumiałem to tak właśnie to wytłumaczyli. :rotfl:

Na samym profilu dalej ciekawie. Mogę się mylić ale zanim pojawiła się ta odpowiedź to moderator się wypowiedział już kilka razy, w nieco innym tonie. To co, ktoś się włamał na jeden wpis? :rotfl:
Winner pisze:To rozwiewa wszelkie wątpliwości co do innych dowodów przeciw Conte, chyba że prokurator może coś nagle z kapelusza wyjąć nie pokazując tego obrońcom.
Pluto? Gdzieś jest?

YaSq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2012, 00:13

Z jednej strony to bardzo dobrze. FIGC traci grunt pod nogami. Jeszcze troche przycisniemy i pewnie sprawa rozejdzie sie po kosciach ( mam taka nadzieje ! ). Z drugiej strony ta sytuacja pokazuje jak tragicznie zachowal sie nasz zarzad w 2006 roku. Oddalismy bez walki 2 mistrzostwa oraz Seria A. Trzeba bylo juz wtedy zrobic nagonke na sposob wydawania wyrokow przez tych pseudo prawnikow, ktorzy nie majac zadnego dowodu potrafia wydac wyrok skazujacy ...

"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2012, 00:21

Tak, tylko, że Secco jest frajerem i nie miał jaj. Gdyby wtedy był Agnelli to inaczej by to zapewne wyglądało.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2012, 00:30

Gotti pisze:Tak, tylko, że Secco jest frajerem i nie miał jaj. Gdyby wtedy był Agnelli to inaczej by to zapewne wyglądało.
Już tak nie gloryfikujcie Andrei. Te sprawy różnią się tym, że tutaj kwestią jest zawieszenie i, powiedzmy, honor i reputacja Conte. Wtedy gra była o być albo nie być całego klubu.

ODPOWIEDZ