Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 17:40

No... współwłasność to jeszcze nie jest sprzedaż ;p Jeżeli Marrone naprawdę się zgodził, to tylko dlatego, że w Fiorentinie będzie grał regularnie, ale nie oznacza że tam zostanie. Wydaje mi się, że jeżeli do tego dojdzie, to powtórzy się sytuacja z Gio - tylko dlaczego musimy płacić za wychowanków?!

Geronimo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 17:43

Info Mariana mamy tutaj http://transfery.info/53600,juventus-z- ... n-persiego.

Ja mam cały czas nadzieje że Marotta nas zaskoczy i sprowadzi dwóch dobrych napastników typu Robin i Stevan bo matri i fabio nawet we dwóch 20 goli w sezonie nie strzelą. Oni po prostu są za słabi na nowe silne JUVE.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 17:48

szycha21 pisze:No... współwłasność to jeszcze nie jest sprzedaż ;p Jeżeli Marrone naprawdę się zgodził, to tylko dlatego, że w Fiorentinie będzie grał regularnie, ale nie oznacza że tam zostanie. Wydaje mi się, że jeżeli do tego dojdzie, to powtórzy się sytuacja z Gio - tylko dlaczego musimy płacić za wychowanków?!
Masz odpowiedź. Gdyby w PD nie było drużyn "B", to taka Barcelona musiałaby się pogodzić nie z jednym Fabregasem czy Albą tylko dziesiątkami wychowanków ściąganych na stare śmieci po tym jak trafili do innych klubów, bo nie było dla nich miejsca w pierwszym składzie. Przejdzie pomysł z drużynami B we Włoszech to i skończą się współwłasności. Nie wiem czego tutaj nie rozumiesz...

Obrazek
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 17:49

bo prawie wszystkie najsilniejsze drużyny w Europie płacą za swoich wychowanków. Nie mamy systemu rezerw, więc to jest jedyna rozsądna opcja gdzie piłkarz będzie mógł grać, bo system wypożyczeń też szwankuje.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 17:58

Marian. pisze: Co do tej propozycji Fiorentiny. 22 mln + 50% Marrone za Jo-Jo to idealna opcja. My zyskujemy świetnego zawodnika, a Viola gracza z dużym potencjałem, który u nas miałby mało szans na grę. Po 2 latach z powrotem wróci (troszkę trzeba będzie sypnąć, tak jak to w było w przypadku Seby) do Juve, już jako ukształtowany zawodnik. Na miejscu Conte nie zastanawiałbym się ani chwili. Ale w tym przypadku też może to być plotka.
Opcja bardzo dobra moim zdaniem(o ile jest prawdziwa), Marrone to może być świetny zawodnik ale latka lecą czas, żeby zaczął się sensownie ogrywać a u nas konkurencja w pomocy taka, że nie będzie miał na to szans, szczególnie, że już w poprzednim sezonie Conte nie dawał mu zbyt wiele pograć, nalegał na ściągnięcia Padoina zamiast postawić na Lucę, a w tym okienku przecież jeszcze wzmocniliśmy pomoc 2 dobrymi zawodnikami.
Gdyby jeszcze udało się obniżyć cenę na 20 melonów + 50% Marrone to brać i się nawet nie zastanawiać.

Fajnie gdyby udało się coś sprzedać, myślę, że już czas na ostateczne rozwiązanie kwestii drewna&szrotu.

Geronimo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 17:59

Dla mnie to dobra opcja marrone będzie grał w podstawie a nie siedział na ławie u nas i czasami tylko wchodził. Natomiast później się go wykupi za jakieś 6-7 melonów płatne oczywiście w ratach. Wróci do nas i będzie już gotowy do gry w podstawie albo okaże się za słaby i zostanie we florencji. Juve bardziej teraz potrzebuje Stevana niż ogrywania młokosa. :lol:

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 18:01

bramek pisze:bo prawie wszystkie najsilniejsze drużyny w Europie płacą za swoich wychowanków. Nie mamy systemu rezerw, więc to jest jedyna rozsądna opcja gdzie piłkarz będzie mógł grać, bo system wypożyczeń też szwankuje.
Niestety właśnie nie ma drużyn rezerw :/ jak tylko usłyszałem o możliwości powstania czegoś takiego to się lekko podjarałem :D Juventus w końcu nie musiałby wypożyczać swoich wychowanków do Serie B, tylko graliby oni tam w drugiej drużynie. Nie dość, że graliby tam najbardziej wyróżniający się zawodnicy z Primavery i łapali przez to większe doświadczenie, to mogliby też tam grać zawodnicy nie łapiący się do podstawowej 11-tki, a przez to byliby ciągle w formie meczowej i w razie potrzeby nie byłoby problemu, żeby zagrali w meczu podstawowej drużyny. Dodatkowo zawodnicy, ci teoretycznie słabsi, mieliby okazję na pokazanie się trenerowi, co wpłynęłoby na większą konkurencję w składzie, itd. itp.

Ogólnie byłyby z tego same korzyści...

ObrazekObrazekObrazek
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 18:03

Geronimo pisze: Juve bardziej teraz potrzebuje Stevana niż ogrywania młokosa. :lol:
Zauważ, że Jovetić jest starszy od Marrone o niecałe pół roku :prochno:
A co do tego kto na chwilę obecną jest bardziej potrzebny to się zgadzam, a dodatkowy plus jest taki, że nasz zawodnik będzie się ogrywał zamiast siedzieć u nas na ławie.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 18:14

Tony Montana pisze:
Geronimo pisze: Juve bardziej teraz potrzebuje Stevana niż ogrywania młokosa. :lol:
Zauważ, że Jovetić jest starszy od Marrone o niecałe pół roku :prochno: .
Zauważ ile występów w Serie A ma jeden i drugi i ile są warci dla swoich drużyn. :wink:

Obrazek
Gość

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 18:17

Czy potrzebujemy napastnika? TAK
Czy potrzebujemy Marrone? NIE

krótka piłka, dziękuję.

Geronimo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 18:27

Tony w pewnym sensie i masz racje. Tylko że mi bardziej chodziło nie o wiek a o doświadczenie w dorosłej piłce i gwarancje ze w zamian dostajemy zawodnika gotowego od razu do gry w pierszym składzie. :ok:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 18:30

Geronimo pisze: Ja mam cały czas nadzieje że Marotta nas zaskoczy i sprowadzi dwóch dobrych napastników typu Robin i Stevan
To by było marnotrawstwo - do 3-5-2 potrzebujemy 1 napastnika, który zagra obok Fantastinicia-Vucinicia... Do 4-3-3 jest Giovinco. :)

Geronimo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 18:41

Jak dla mnie to nie marnotrawstwo tylko gwarancja że pomimo słabej formy jednego napadziora wskakuje drugi i strzela dalej a nie bijemy głową w mur z matrim z przodu jak to miało miejsce w tym sezonie w niektórych spotkaniach.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 18:43

Van Persie i Jovetic w jednym oknie - marzenie. Ale żeby o takim czymś można było gadać trzeba byłoby sprzedać szrot typu Melo za 10 mln, Matri za te 12 czy 13 mln, Krasica za 8-10 i ktoś tam, ale na to się raczej nie zapowiada. Wtedy można byłoby kupić RVP za nasz budżet, a za zarobione pieniądze na szrocie kupić Jovetica. No i znalazloby się jeszcze na tego Armero te kilka mln. Wiem wiem marzenia... :prochno:

Geronimo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 18:46

No Armero musi obowiązkowo do nas zawitać. Nie można zapominać że na lewej cały czas mamy braki, nie to co prawka 8) . Wole już tego Armero niż Kolarova który niby 6 melonów zarabia w $ity.

Zablokowany