Mercato (2012-2014)
- szycha21
- Juventino
No... współwłasność to jeszcze nie jest sprzedaż ;p Jeżeli Marrone naprawdę się zgodził, to tylko dlatego, że w Fiorentinie będzie grał regularnie, ale nie oznacza że tam zostanie. Wydaje mi się, że jeżeli do tego dojdzie, to powtórzy się sytuacja z Gio - tylko dlaczego musimy płacić za wychowanków?!
- Geronimo
- Juventino
Info Mariana mamy tutaj http://transfery.info/53600,juventus-z- ... n-persiego.
Ja mam cały czas nadzieje że Marotta nas zaskoczy i sprowadzi dwóch dobrych napastników typu Robin i Stevan bo matri i fabio nawet we dwóch 20 goli w sezonie nie strzelą. Oni po prostu są za słabi na nowe silne JUVE.
Ja mam cały czas nadzieje że Marotta nas zaskoczy i sprowadzi dwóch dobrych napastników typu Robin i Stevan bo matri i fabio nawet we dwóch 20 goli w sezonie nie strzelą. Oni po prostu są za słabi na nowe silne JUVE.
- meda11
- Juventino
Masz odpowiedź. Gdyby w PD nie było drużyn "B", to taka Barcelona musiałaby się pogodzić nie z jednym Fabregasem czy Albą tylko dziesiątkami wychowanków ściąganych na stare śmieci po tym jak trafili do innych klubów, bo nie było dla nich miejsca w pierwszym składzie. Przejdzie pomysł z drużynami B we Włoszech to i skończą się współwłasności. Nie wiem czego tutaj nie rozumiesz...szycha21 pisze:No... współwłasność to jeszcze nie jest sprzedaż ;p Jeżeli Marrone naprawdę się zgodził, to tylko dlatego, że w Fiorentinie będzie grał regularnie, ale nie oznacza że tam zostanie. Wydaje mi się, że jeżeli do tego dojdzie, to powtórzy się sytuacja z Gio - tylko dlaczego musimy płacić za wychowanków?!
- bramek
- Juventino
bo prawie wszystkie najsilniejsze drużyny w Europie płacą za swoich wychowanków. Nie mamy systemu rezerw, więc to jest jedyna rozsądna opcja gdzie piłkarz będzie mógł grać, bo system wypożyczeń też szwankuje.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Opcja bardzo dobra moim zdaniem(o ile jest prawdziwa), Marrone to może być świetny zawodnik ale latka lecą czas, żeby zaczął się sensownie ogrywać a u nas konkurencja w pomocy taka, że nie będzie miał na to szans, szczególnie, że już w poprzednim sezonie Conte nie dawał mu zbyt wiele pograć, nalegał na ściągnięcia Padoina zamiast postawić na Lucę, a w tym okienku przecież jeszcze wzmocniliśmy pomoc 2 dobrymi zawodnikami.Marian. pisze: Co do tej propozycji Fiorentiny. 22 mln + 50% Marrone za Jo-Jo to idealna opcja. My zyskujemy świetnego zawodnika, a Viola gracza z dużym potencjałem, który u nas miałby mało szans na grę. Po 2 latach z powrotem wróci (troszkę trzeba będzie sypnąć, tak jak to w było w przypadku Seby) do Juve, już jako ukształtowany zawodnik. Na miejscu Conte nie zastanawiałbym się ani chwili. Ale w tym przypadku też może to być plotka.
Gdyby jeszcze udało się obniżyć cenę na 20 melonów + 50% Marrone to brać i się nawet nie zastanawiać.
Fajnie gdyby udało się coś sprzedać, myślę, że już czas na ostateczne rozwiązanie kwestii drewna&szrotu.
- Geronimo
- Juventino
Dla mnie to dobra opcja marrone będzie grał w podstawie a nie siedział na ławie u nas i czasami tylko wchodził. Natomiast później się go wykupi za jakieś 6-7 melonów płatne oczywiście w ratach. Wróci do nas i będzie już gotowy do gry w podstawie albo okaże się za słaby i zostanie we florencji. Juve bardziej teraz potrzebuje Stevana niż ogrywania młokosa. :lol:
- @Maras@
- Juventino
Niestety właśnie nie ma drużyn rezerwbramek pisze:bo prawie wszystkie najsilniejsze drużyny w Europie płacą za swoich wychowanków. Nie mamy systemu rezerw, więc to jest jedyna rozsądna opcja gdzie piłkarz będzie mógł grać, bo system wypożyczeń też szwankuje.

Ogólnie byłyby z tego same korzyści...

- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Zauważ, że Jovetić jest starszy od Marrone o niecałe pół rokuGeronimo pisze: Juve bardziej teraz potrzebuje Stevana niż ogrywania młokosa. :lol:

A co do tego kto na chwilę obecną jest bardziej potrzebny to się zgadzam, a dodatkowy plus jest taki, że nasz zawodnik będzie się ogrywał zamiast siedzieć u nas na ławie.
- meda11
- Juventino
- Gość
Czy potrzebujemy Marrone? NIE
krótka piłka, dziękuję.
Czy potrzebujemy Marrone? NIE
krótka piłka, dziękuję.
- stahoo
- Juventino
To by było marnotrawstwo - do 3-5-2 potrzebujemy 1 napastnika, który zagra obok Fantastinicia-Vucinicia... Do 4-3-3 jest Giovinco.Geronimo pisze: Ja mam cały czas nadzieje że Marotta nas zaskoczy i sprowadzi dwóch dobrych napastników typu Robin i Stevan

- Geronimo
- Juventino
Jak dla mnie to nie marnotrawstwo tylko gwarancja że pomimo słabej formy jednego napadziora wskakuje drugi i strzela dalej a nie bijemy głową w mur z matrim z przodu jak to miało miejsce w tym sezonie w niektórych spotkaniach.
- Piti
- Juventino
Van Persie i Jovetic w jednym oknie - marzenie. Ale żeby o takim czymś można było gadać trzeba byłoby sprzedać szrot typu Melo za 10 mln, Matri za te 12 czy 13 mln, Krasica za 8-10 i ktoś tam, ale na to się raczej nie zapowiada. Wtedy można byłoby kupić RVP za nasz budżet, a za zarobione pieniądze na szrocie kupić Jovetica. No i znalazloby się jeszcze na tego Armero te kilka mln. Wiem wiem marzenia...