Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 17:10

armandino pisze:Boakye wczoraj pokazał, że... chwila, nic nie pokazał. Niestety, ale widać było nieogranie i nierozgarnięcie. Jest szybki, potrafi strzelić, ale zastawić się, czy dokładnie podać, wyjść na pozycje, to już niekoniecznie.
W Pescarze chyba mają wakaty na pozycji napastników po odejściu Immobile i Insigne. Nie wiem jakie relacje mamy z tym klubem, ale możnaby tam wypożyczyć Boakye. Miałby szanse powalczyć o pierwszy skład i ogrywać się na poziomie Serie A. Przekonalibyśmy się czy coś z niego będzie.

Obrazek
Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 17:14

Marotta jest słaba.
Sprowadza zawodnika bez żadnych kwalifikacji i są efekty. Kaseres połamany ;/ I co my zrobimy z taką samą obroną? Chiellini może dałby radę, ale jak Christiano Panucci grał cały sezon na ławie, to wiecie. I Jako można mieć trenea oszukańca? Ranjeri był lepszy.

From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 17:15

Marotta to jednak jest cwany lis. Pewnie specjalnie kupil sezon temu Vucinicia, zeby ten teraz wydzwanial codziennie do Jojo i namawial go do przeprowadzki do Juve :prochno:

Podobno bardzo mocno naciskamy takze Fiorentine w tej sprawie - tak jak pisalem wczesniej w najblizszych dniach ma odbyc sie spotkanie ostatniej szansy na linii Jovetic - prezes Violi. Przypuszczalnie nic z tego nie wyjdzie i Fiorentina zdecyduje sie ostatecznie juz sprzedac Jojo. Oferujemy rzekomo gotowke w wysokosci dosc bliskiej 20m (sprzeczne sygnaly, niektorzy mowia o 15m inni o 17m, a jeszcze inni o 19m) oraz pilkarzy - chodzi tutaj glownie o Pazienze albo Padoina, oraz... o kogos z dwojki Poli/Marrone. Tez sa sprzeczne sygnaly odnosnie tej ostatniej pary, bowiem najpierw krazyly wiesci, ze Poli (po tym, jak go kupimy) ma isc na wspolwlanosc do Fiorentiny, natomiast teraz jest mowa o Marrone.

Pogmatwane to wszystko jak jakas meksykanska telenowela ; / Mam jedynie nadzieje, ze skonczy sie dobrze (czyt. Jovetic zasili Juve) i nie oddamy Marrone.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 17:24

Łukasz pisze:Destro i mnie nie zachwycił, ale alina mówi, że jest dobry. Z czystym sumieniem można powiedzieć, że lepszy niż Matri?
Miałby pierwszy skład w Juve wiosną. No i młody. Piekielnie mnie boli, że idzie do Romy. Ciężko powiedzieć czy lepszy przez te wahania formy. Matriego.
jakku1 pisze:Pogmatwane to wszystko jak jakas meksykanska telenowela ; / Mam jedynie nadzieje, ze skonczy sie dobrze (czyt. Jovetic zasili Juve) i nie oddamy Marrone.
Czy ja wiem? 2-letni pobyt w Fiorentinie dobrze by mu zrobił. Mówię oczywiście o współwłasności.

jarek88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 17:32

Mam nadzieję, że się mylę, ale myślę, że nasze okienko zmierza ku końcowi i sprowadzimy jeszcze maksymalnie tylko jednego zawodnika. Ja zapomniałem już o 'pakiecie' typu Armero-Jovetić-Destro. Mamy dwie pozycje do wzmocnienia: lewa strona boiska i wysunięty napastnik. Kolarov i Armero to byli nasi kandydaci do wzmocnienia lewej obrony. Serba i Kolumbijczyka nie zobaczymy z tych samych powodów: brak możliwości wypożyczenie oraz brak gotówki na definitywny transfer. Zostaniemy na lewej stronie z De Ceglie i ... Zieglerem (dlaczego Conte dawałby mu szansę w Trofeo TIM?). W ataku nie będzie zapowiadanej gwiazdy. Z wartościowych zawodników, którzy byli łączeni z Juve pozostał jedynie Jovetic, jeśli on 'nie wypali' to boje się myśleć co dostaniemy - Destro, Pazzini, Gabbiadini :?
Jeśli chodzi o sprzedaż Matri (Milan) i Melo (Galata) za nieco ponad 20 mln, więcej nie 'ugramy'. Powinno starczyć na JoJo (+ jakiś zawodnik).

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 17:32

Wojt pisze:Marotta jest słaba.
Sprowadza zawodnika bez żadnych kwalifikacji i są efekty. Kaseres połamany ;/ I co my zrobimy z taką samą obroną? Chiellini może dałby radę, ale jak Christiano Panucci grał cały sezon na ławie, to wiecie. I Jako można mieć trenea oszukańca? Ranjeri był lepszy.

Żałosna prowokacja

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 18:04

jakku1 pisze: Mam jedynie nadzieje, ze skonczy sie dobrze (czyt. Jovetic zasili Juve) i nie oddamy Marrone.
Tja, najlepiej dostać najlepszego gracza Violi nie przepłacając i nie oddając nawet połówki rezerwowego chłopaka, który zagrał trzy ogony i pięć sparingów bo coś może z niego być :prochno:
Wiesz, ogólnie się zgadzam ale... w negocjacjach są też Ci drudzy i oni też chcieliby coś z tego mieć.

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 18:08

No to kupić Poliego w sposób 6mln plus połówka Bouy'a jak to było mówione w prasie i w ten sposób można całkiem sensowną i mądrą ofertę przedstawić typu 18 plus cały Poli za Jovetica. Myślę, że to by było satysfakcjonujące dla jednych i dla drugich.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 18:13

Ouh_yeah pisze: Wiesz, ogólnie się zgadzam ale... w negocjacjach są też Ci drudzy i oni też chcieliby coś z tego mieć.
A ja dalej nie wiem, jak Udine wypuściło do nas Asę i Islę po 9 milków za połówki :smile:
Z każdym można się dogadać tak, by i wilk był syty i owca cała :) i to jest bardziej styl robienia interesów przez Beppe.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 18:19

StaryDobryNedved pisze:No to kupić Poliego w sposób 6mln plus połówka Bouy'a jak to było mówione w prasie i w ten sposób można całkiem sensowną i mądrą ofertę przedstawić typu 18 plus cały Poli za Jovetica. Myślę, że to by było satysfakcjonujące dla jednych i dla drugich.
Poli jeszcze może stać się całkiem fajnym piłkarzem. Skoro go już kupimy to po co mielibyśmy go oddawać w całości do Violi? :doh:
jarek88 pisze:Zostaniemy na lewej stronie z De Ceglie i ... Zieglerem (dlaczego Conte dawałby mu szansę w Trofeo TIM?).
Wydaje mi się, że Ziegler za chwilę odejdzie niezależnie od tego czy Armero przyjdzie, czy nie.

jarek88 pisze:Z wartościowych zawodników, którzy byli łączeni z Juve pozostał jedynie Jovetic, jeśli on 'nie wypali' to boje się myśleć co dostaniemy - Destro, Pazzini, Gabbiadini Confused
Generalnie Destro wcale nie byłby taki zły. Atak Vucinic-Destro-Giovinco wygląda nieźle. W SerieA pewnie świetnie by się sprawdził... gorzej mogłoby to wyglądać w LM.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 18:24

Jutro ma być rozstrzygający dzień w sprawie Destro. Piłkarz jest blisko Romy, ale Juventus ponoć nie odpuszcza. Marotta rzekomo zaoferował młodemu Włochowi zarobki w wysokości 1,7 mln euro wobec 1,4 mln euro proponowanych przez Romę.

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 18:30

Vimes pisze:Jutro ma być rozstrzygający dzień w sprawie Destro. Piłkarz jest blisko Romy, ale Juventus ponoć nie odpuszcza. Marotta rzekomo zaoferował młodemu Włochowi zarobki w wysokości 1,7 mln euro wobec 1,4 mln euro proponowanych przez Romę.
Szczerze mówiąc, myślałem, że Destro odpuściliśmy już jakiś czas temu. Bardzo mnie ciekawi co planuje Marotta skoro negocjuje transfery Joveticia i Armero a przy tym cały czas kusi Destro. Nie wierzę, że mamy kasę na całą trójkę, aczkolwiek byłbym bardzo mile zaskoczony gdyby okazało się, że jakimś cudem wszyscy wylądowali u nas. Takim oknem transferowym wymierzylibyśmy cios w twarz wszystkim czołowym włoskim klubom. :prochno:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 18:33

vitoo pisze:Generalnie Destro wcale nie byłby taki zły. Atak Vucinic-Destro-Giovinco wygląda nieźle. W SerieA pewnie świetnie by się sprawdził... gorzej mogłoby to wyglądać w LM.
No właśnie o to wszystko tutaj chodzi. Klasowym napastnikiem nie można nazwać kogoś, kto tu się sprawdza, tam się nie sprawdza, proste. Nam potrzeba kogoś, dla kogo nie będzie różnicy, czy gra z Realem czy z Napoli. Dobrze, jakbyśmy zapomnieli już o upokarzających latach. Jako Juventus mamy zamiar grać co sezon w LM, więc nie możemy mówić, że kupimy kogoś, kto na SerieA będzie dobry, ale w LM niekoniecznie da radę.

Destro jest fajny, bo jest młody i nieźle rokuje na przyszłość. Ale w tym momencie nie jest takim kozakiem, żebyśmy z nim w składzie mieli pewność wysokiego poziomu.
jakku1 pisze:oraz... o kogos z dwojki Poli/Marrone.
Oddania Marrone i dokooptowania do składu Poliego nie zrozumiałbym nawet, jakby ktoś mi to tłumaczył dniami i nocami

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 18:55

Wojt pisze:Marotta jest słaba.
Tak to jest jak się wypije o 1 Karmi za dużo :ok:

pumex pisze:
vitoo pisze:Generalnie Destro wcale nie byłby taki zły. Atak Vucinic-Destro-Giovinco wygląda nieźle. W SerieA pewnie świetnie by się sprawdził... gorzej mogłoby to wyglądać w LM.
No właśnie o to wszystko tutaj chodzi. Klasowym napastnikiem nie można nazwać kogoś, kto tu się sprawdza, tam się nie sprawdza, proste. Nam potrzeba kogoś, dla kogo nie będzie różnicy, czy gra z Realem czy z Napoli.
Skad wiesz, ze Destro majac u boku Giovinco, Vucinicia, Pirlo, Vidala czy Asamoaha nie wypaliłby pięknie? Nawet z takim Realem?

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 19:16

jarek88 pisze:Jeśli chodzi o sprzedaż Matri (Milan)
nie czaje tego fenomenu zadowolenia ze sprzedaży Matriego. Ja bym jak najbardziej go zostawił. To dobry zawodnik. Co z tego, że ostatnio spadł z formą, ale chłop jak jest w formie to swoje bramy ustrzela (a i w tym sezonie swoją cegiełkę do sukcesu dołożył) także wolne zostawić Matriego, nie zarobić na nim te pere mil euro ale i nie sprowadzać Borriello czy Pazzinego :whistle:

Zablokowany