Mercato (2012-2014)
- Vimes
- Juventino
W Pescarze chyba mają wakaty na pozycji napastników po odejściu Immobile i Insigne. Nie wiem jakie relacje mamy z tym klubem, ale możnaby tam wypożyczyć Boakye. Miałby szanse powalczyć o pierwszy skład i ogrywać się na poziomie Serie A. Przekonalibyśmy się czy coś z niego będzie.armandino pisze:Boakye wczoraj pokazał, że... chwila, nic nie pokazał. Niestety, ale widać było nieogranie i nierozgarnięcie. Jest szybki, potrafi strzelić, ale zastawić się, czy dokładnie podać, wyjść na pozycje, to już niekoniecznie.
- Wojt
- Juventino
Marotta jest słaba.
Sprowadza zawodnika bez żadnych kwalifikacji i są efekty. Kaseres połamany ;/ I co my zrobimy z taką samą obroną? Chiellini może dałby radę, ale jak Christiano Panucci grał cały sezon na ławie, to wiecie. I Jako można mieć trenea oszukańca? Ranjeri był lepszy.
Sprowadza zawodnika bez żadnych kwalifikacji i są efekty. Kaseres połamany ;/ I co my zrobimy z taką samą obroną? Chiellini może dałby radę, ale jak Christiano Panucci grał cały sezon na ławie, to wiecie. I Jako można mieć trenea oszukańca? Ranjeri był lepszy.
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
- jakku1
- Juventino
Marotta to jednak jest cwany lis. Pewnie specjalnie kupil sezon temu Vucinicia, zeby ten teraz wydzwanial codziennie do Jojo i namawial go do przeprowadzki do Juve 
Podobno bardzo mocno naciskamy takze Fiorentine w tej sprawie - tak jak pisalem wczesniej w najblizszych dniach ma odbyc sie spotkanie ostatniej szansy na linii Jovetic - prezes Violi. Przypuszczalnie nic z tego nie wyjdzie i Fiorentina zdecyduje sie ostatecznie juz sprzedac Jojo. Oferujemy rzekomo gotowke w wysokosci dosc bliskiej 20m (sprzeczne sygnaly, niektorzy mowia o 15m inni o 17m, a jeszcze inni o 19m) oraz pilkarzy - chodzi tutaj glownie o Pazienze albo Padoina, oraz... o kogos z dwojki Poli/Marrone. Tez sa sprzeczne sygnaly odnosnie tej ostatniej pary, bowiem najpierw krazyly wiesci, ze Poli (po tym, jak go kupimy) ma isc na wspolwlanosc do Fiorentiny, natomiast teraz jest mowa o Marrone.
Pogmatwane to wszystko jak jakas meksykanska telenowela ; / Mam jedynie nadzieje, ze skonczy sie dobrze (czyt. Jovetic zasili Juve) i nie oddamy Marrone.

Podobno bardzo mocno naciskamy takze Fiorentine w tej sprawie - tak jak pisalem wczesniej w najblizszych dniach ma odbyc sie spotkanie ostatniej szansy na linii Jovetic - prezes Violi. Przypuszczalnie nic z tego nie wyjdzie i Fiorentina zdecyduje sie ostatecznie juz sprzedac Jojo. Oferujemy rzekomo gotowke w wysokosci dosc bliskiej 20m (sprzeczne sygnaly, niektorzy mowia o 15m inni o 17m, a jeszcze inni o 19m) oraz pilkarzy - chodzi tutaj glownie o Pazienze albo Padoina, oraz... o kogos z dwojki Poli/Marrone. Tez sa sprzeczne sygnaly odnosnie tej ostatniej pary, bowiem najpierw krazyly wiesci, ze Poli (po tym, jak go kupimy) ma isc na wspolwlanosc do Fiorentiny, natomiast teraz jest mowa o Marrone.
Pogmatwane to wszystko jak jakas meksykanska telenowela ; / Mam jedynie nadzieje, ze skonczy sie dobrze (czyt. Jovetic zasili Juve) i nie oddamy Marrone.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

Miałby pierwszy skład w Juve wiosną. No i młody. Piekielnie mnie boli, że idzie do Romy. Ciężko powiedzieć czy lepszy przez te wahania formy. Matriego.Łukasz pisze:Destro i mnie nie zachwycił, ale alina mówi, że jest dobry. Z czystym sumieniem można powiedzieć, że lepszy niż Matri?
Czy ja wiem? 2-letni pobyt w Fiorentinie dobrze by mu zrobił. Mówię oczywiście o współwłasności.jakku1 pisze:Pogmatwane to wszystko jak jakas meksykanska telenowela ; / Mam jedynie nadzieje, ze skonczy sie dobrze (czyt. Jovetic zasili Juve) i nie oddamy Marrone.
- jarek88
- Juventino
Mam nadzieję, że się mylę, ale myślę, że nasze okienko zmierza ku końcowi i sprowadzimy jeszcze maksymalnie tylko jednego zawodnika. Ja zapomniałem już o 'pakiecie' typu Armero-Jovetić-Destro. Mamy dwie pozycje do wzmocnienia: lewa strona boiska i wysunięty napastnik. Kolarov i Armero to byli nasi kandydaci do wzmocnienia lewej obrony. Serba i Kolumbijczyka nie zobaczymy z tych samych powodów: brak możliwości wypożyczenie oraz brak gotówki na definitywny transfer. Zostaniemy na lewej stronie z De Ceglie i ... Zieglerem (dlaczego Conte dawałby mu szansę w Trofeo TIM?). W ataku nie będzie zapowiadanej gwiazdy. Z wartościowych zawodników, którzy byli łączeni z Juve pozostał jedynie Jovetic, jeśli on 'nie wypali' to boje się myśleć co dostaniemy - Destro, Pazzini, Gabbiadini :?
Jeśli chodzi o sprzedaż Matri (Milan) i Melo (Galata) za nieco ponad 20 mln, więcej nie 'ugramy'. Powinno starczyć na JoJo (+ jakiś zawodnik).
Jeśli chodzi o sprzedaż Matri (Milan) i Melo (Galata) za nieco ponad 20 mln, więcej nie 'ugramy'. Powinno starczyć na JoJo (+ jakiś zawodnik).
- couec
- Juventino
Wojt pisze:Marotta jest słaba.
Żałosna prowokacja
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Tja, najlepiej dostać najlepszego gracza Violi nie przepłacając i nie oddając nawet połówki rezerwowego chłopaka, który zagrał trzy ogony i pięć sparingów bo coś może z niego byćjakku1 pisze: Mam jedynie nadzieje, ze skonczy sie dobrze (czyt. Jovetic zasili Juve) i nie oddamy Marrone.

Wiesz, ogólnie się zgadzam ale... w negocjacjach są też Ci drudzy i oni też chcieliby coś z tego mieć.
- StaryDobryNedved
- Juventino
No to kupić Poliego w sposób 6mln plus połówka Bouy'a jak to było mówione w prasie i w ten sposób można całkiem sensowną i mądrą ofertę przedstawić typu 18 plus cały Poli za Jovetica. Myślę, że to by było satysfakcjonujące dla jednych i dla drugich.
- SKAr7
- Juventino
A ja dalej nie wiem, jak Udine wypuściło do nas Asę i Islę po 9 milków za połówkiOuh_yeah pisze: Wiesz, ogólnie się zgadzam ale... w negocjacjach są też Ci drudzy i oni też chcieliby coś z tego mieć.
Z każdym można się dogadać tak, by i wilk był syty i owca cała

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Poli jeszcze może stać się całkiem fajnym piłkarzem. Skoro go już kupimy to po co mielibyśmy go oddawać w całości do Violi? :doh:StaryDobryNedved pisze:No to kupić Poliego w sposób 6mln plus połówka Bouy'a jak to było mówione w prasie i w ten sposób można całkiem sensowną i mądrą ofertę przedstawić typu 18 plus cały Poli za Jovetica. Myślę, że to by było satysfakcjonujące dla jednych i dla drugich.
Wydaje mi się, że Ziegler za chwilę odejdzie niezależnie od tego czy Armero przyjdzie, czy nie.jarek88 pisze:Zostaniemy na lewej stronie z De Ceglie i ... Zieglerem (dlaczego Conte dawałby mu szansę w Trofeo TIM?).
Generalnie Destro wcale nie byłby taki zły. Atak Vucinic-Destro-Giovinco wygląda nieźle. W SerieA pewnie świetnie by się sprawdził... gorzej mogłoby to wyglądać w LM.jarek88 pisze:Z wartościowych zawodników, którzy byli łączeni z Juve pozostał jedynie Jovetic, jeśli on 'nie wypali' to boje się myśleć co dostaniemy - Destro, Pazzini, Gabbiadini Confused
- Vimes
- Juventino
Jutro ma być rozstrzygający dzień w sprawie Destro. Piłkarz jest blisko Romy, ale Juventus ponoć nie odpuszcza. Marotta rzekomo zaoferował młodemu Włochowi zarobki w wysokości 1,7 mln euro wobec 1,4 mln euro proponowanych przez Romę.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Szczerze mówiąc, myślałem, że Destro odpuściliśmy już jakiś czas temu. Bardzo mnie ciekawi co planuje Marotta skoro negocjuje transfery Joveticia i Armero a przy tym cały czas kusi Destro. Nie wierzę, że mamy kasę na całą trójkę, aczkolwiek byłbym bardzo mile zaskoczony gdyby okazało się, że jakimś cudem wszyscy wylądowali u nas. Takim oknem transferowym wymierzylibyśmy cios w twarz wszystkim czołowym włoskim klubom.Vimes pisze:Jutro ma być rozstrzygający dzień w sprawie Destro. Piłkarz jest blisko Romy, ale Juventus ponoć nie odpuszcza. Marotta rzekomo zaoferował młodemu Włochowi zarobki w wysokości 1,7 mln euro wobec 1,4 mln euro proponowanych przez Romę.

- pumex
- Juventino
No właśnie o to wszystko tutaj chodzi. Klasowym napastnikiem nie można nazwać kogoś, kto tu się sprawdza, tam się nie sprawdza, proste. Nam potrzeba kogoś, dla kogo nie będzie różnicy, czy gra z Realem czy z Napoli. Dobrze, jakbyśmy zapomnieli już o upokarzających latach. Jako Juventus mamy zamiar grać co sezon w LM, więc nie możemy mówić, że kupimy kogoś, kto na SerieA będzie dobry, ale w LM niekoniecznie da radę.vitoo pisze:Generalnie Destro wcale nie byłby taki zły. Atak Vucinic-Destro-Giovinco wygląda nieźle. W SerieA pewnie świetnie by się sprawdził... gorzej mogłoby to wyglądać w LM.
Destro jest fajny, bo jest młody i nieźle rokuje na przyszłość. Ale w tym momencie nie jest takim kozakiem, żebyśmy z nim w składzie mieli pewność wysokiego poziomu.
Oddania Marrone i dokooptowania do składu Poliego nie zrozumiałbym nawet, jakby ktoś mi to tłumaczył dniami i nocamijakku1 pisze:oraz... o kogos z dwojki Poli/Marrone.

- Dobry Mudżyn
- Juventino
Tak to jest jak się wypije o 1 Karmi za dużoWojt pisze:Marotta jest słaba.

Skad wiesz, ze Destro majac u boku Giovinco, Vucinicia, Pirlo, Vidala czy Asamoaha nie wypaliłby pięknie? Nawet z takim Realem?pumex pisze:No właśnie o to wszystko tutaj chodzi. Klasowym napastnikiem nie można nazwać kogoś, kto tu się sprawdza, tam się nie sprawdza, proste. Nam potrzeba kogoś, dla kogo nie będzie różnicy, czy gra z Realem czy z Napoli.vitoo pisze:Generalnie Destro wcale nie byłby taki zły. Atak Vucinic-Destro-Giovinco wygląda nieźle. W SerieA pewnie świetnie by się sprawdził... gorzej mogłoby to wyglądać w LM.
BESTER MANN, BESTEEER !

- wagner
- Juventino
nie czaje tego fenomenu zadowolenia ze sprzedaży Matriego. Ja bym jak najbardziej go zostawił. To dobry zawodnik. Co z tego, że ostatnio spadł z formą, ale chłop jak jest w formie to swoje bramy ustrzela (a i w tym sezonie swoją cegiełkę do sukcesu dołożył) także wolne zostawić Matriego, nie zarobić na nim te pere mil euro ale i nie sprowadzać Borriello czy Pazzinegojarek88 pisze:Jeśli chodzi o sprzedaż Matri (Milan)