Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
_Piotrek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 12:12

A ja bym nie demonizował, a ani nie gloryfikował tego "zakupu". Jak zawsze zresztą, o jego przydatności zadecyduje sezon i dopiero wtedy będziemy mogli narzekać bądź chwalić.

Jak przychodzili Diego, czy Amauri to niektórzy tu dostawali szału radości, a jak wyszło każdy pamięta. Taka samo, skreślanie przed czasem Giaccheriniego, czy Vidala nie było dobrym posunięciem.

Dlatego patrzmy na ten transfer pod względem ekonomicznym. Zamiast wydawać kasę na Bruno Alvesów i innych, zaoszczędziliśmy trochę ponad 10 mln euro. Te pieniądze mogą zostać spożytkowane na kupno zawodników najbardziej nam potrzebnych, czyli osławionego "top-playera", czy lewego obrońcę.

Interista? Stary? Trudno. Darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby. I nie wiem jak Wy, ale ja się czuję pewniej wiedząc, że na ławce będziemy mieli Lucio obok Caceresa, a nie samego Urugwajczyka.

Jak to mówią włosi: "ottimo mercato".

wojokamil

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 13:16

Ouh_yeah pisze: E tam. Nesta jak grał to grał dobrze. Tylko go chłopaki z Barcy powozili trochę ale to wina trenera, który nie mając wyboru musiał wystawić emeryta na najlepszych piłkarzy świata.
że co?

Lucio w Juve? Trzeba będzie to przełknąć... :? Ważne, żeby się pogodził z rolą rezerwowego i nie pokazywał swojej gęby zbyt często.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 13:40

wojokamil pisze: Lucio w Juve? Trzeba będzie to przełknąć... :? Ważne, żeby się pogodził z rolą rezerwowego i nie pokazywał swojej gęby zbyt często.
Jeszcze sie zdziwicie jak da Silva wygryzie Bonu ze skladu.
I teraz albo bedziemy grali 3 obroncami, albo ktos idzie na sprzedaz...
Orientuje sie ktos jak wyglada sprawa z Sorensenem? Zostaje na wypozyczeniu tam gdzie byl ?

Totenham sie interesuje Dzagoevem tak w nawiasie.
Ninis Poszedl do Parmy oraz Amauri z Fiory jako Free Transfer ?! Widze, ze juz sie Fiora na nim poznala... :D

EDIT:1//
nynek pisze:
Bartek88 pisze:Jeszcze sie zdziwicie jak da Silva wygryzie Bonu ze skladu.
Ten, ten, ten, czy ten? Nie błyszcz. Czasami pomyśl o tym, że nie każdy zna pełne imiona i nazwiska brazylijskich piłkarzy.
Każdy kto nie jest idiotą się domyśli, a nie bede uzywal slowa Lucio bo mi sie kojarzy to z interowskim psem.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2012, 16:58 przez Bartek88, łącznie zmieniany 2 razy.

KLIK ==>www
Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 13:45

Pozyskaliśmy Lucio, co uważam za bardzo udany transfer. Zaoszczędziliśmy w ten sposób pieniądze, które (mam nadzieję) wydamy na gracza najwyższej półki. Osobiście mam nadzieję, że, oprócz top playera, zawita do nas Kolarov. Brawo Marotta .

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 13:47

Obyśmy w końcu kupili jakiegoś napastnika... (wiem, wiem okienko nie trwa nawet tydzien) :prochno: Najrealniejszy jest Dzeko, moje marzenie-Cavani + taka perełka Giuseppe Rossi. Fakt, że ma kontuzje, lecz możemy go wyciągnąć za małą kasę... Przed kontuzją to był taki gracz ala Del Piero...

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 14:05

Bartek88 pisze:Jeszcze sie zdziwicie jak da Silva wygryzie Bonu ze skladu.
Ten, ten, ten, czy ten? Nie błyszcz. Czasami pomyśl o tym, że nie każdy zna pełne imiona i nazwiska brazylijskich piłkarzy.

Wszyscy mówią o rotacji, ale wiemy, że Conte posiada swój żelazny skład i rzadko go zmienia. Tak, więc co z tym Caceresem?

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 14:07

wojokamil pisze:że co?
Pokręciłem :lol: chociaż zwykle trener ma swoich ludzi od przygotowania fizycznego i kontuzje spadają na jego konto. Chodziło mi o to, że nie wina Nesty, że on sobie podpisał roczny kontrakt mówiąc o tym, że już nie ma sił na granie co 3 dni i ma nadzieję ustąpić miejsca młodszym a potem wyszło na to, że grał w najważniejszych meczach w lidze i champions league.

Jak grał Lucio w poprzednim sezonie tego nie wiem bo od rozwalonego Interu wolałem sobie obejrzeć choćby Bolonie, która miała fajną pakę w poprzednim sezonie.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 14:11

Ponoć Sakho chce odejść z PSG. Wolałbym wyłożyć te 10 mln i mieć pewnego obrońcę na lata niż ochłap z I...

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 14:18

francois pisze:Ponoć Sakho chce odejść z PSG. Wolałbym wyłożyć te 10 mln i mieć pewnego obrońcę na lata niż ochłap z I...
Tylko, że Sakho i tak najpewniej byłby rezerwowym, a wiemy, że przy zakusach na top strikera liczy się każdy grosz. Poza tym wątpię, żeby na Sakho wystarczyło 10mln. W ogóle, to czemu on miałby chcieć odejść? Na miejsce w pierwszym składzie raczej może liczyć, w klubie płacą dobrze a i perspektywy mają ładne :think:

Ja na transfer Lucio w aspekcie ekonomicznym i sportowym nie narzekam. Czepiam się bardziej jego zrytej bani, jego narodowości. Tak, narodowości

EDIT
Łoles pisze:Pomijając już samego Lucio to sposób w jaki został (zostanie?) sprowadzony świadczy że faktycznie porządny snajper może do nas trafić - zarząd może faktycznie ciułać każdy grosz na "9".
Nawet, jak uciułamy gruby pieniądz i będziemy skłonni go wydać w całości na snajpera, to grono kandydatów jest zawężone prawie do granic możliwości. Higuain odleciał w siną dal już dawno, Cavani właśnie startuje, van Persie to nieopłacalny mit szklanych domów. Gdzieś tam jeszcze, hen, hen daleko jest kandydatura Suareza, przy której co noc zasypia yanquez :wink: Dzeko, to, przynajmniej teoretycznie, najsensowniejsza kandydatura, która pewnie i tak koniec końców zniknie z radaru. Wiem, mamy pierwszy tydzień mercato, ale dobrych fundamentów pod tapmadl nie widać :(
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2012, 14:34 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 14:26

Pomijając już samego Lucio to sposób w jaki został (zostanie?) sprowadzony świadczy że faktycznie porządny snajper może do nas trafić - zarząd może faktycznie ciułać każdy grosz na "9".

@Pumex

Fakt kandydatur ubywa ale nie możemy wykluczyć że w trakcie mercato pojawią się nowe lub sytuacja tych graczy których sondujemy jak np Higuain nagle zakocha się w Juve i zechce odejść, Cavani obrazi się na bossa Napoli i powie albo Juve albo nic.
Fakt że powyższe scenariusze to raczej scifi ale nigdy nie mów nigdy :D
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2012, 14:52 przez Łoles, łącznie zmieniany 1 raz.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 14:28

Mercato jak zwykle rządzi się swoimi prawami, nie przykuwam do tego większej uwagi, dopóki nie zostanie zamknięte i wszystko zostanie wyjaśnione, ale... czy ktoś w temacie obeznany powie mi, jakie są szanse na pozyskanie Naniego ? Ponoć jest do wyciągnięcia za 25mln i nie może dojść do porozumienia z ManUtd. Lepszy piłkarsko od Pepego i temu chyba nikt nie zaprzeczy, mógłby się przydać. Wiadomo, że priorytetem jest napastnik, ale Juve ma też inne potrzeby, dlatego pytam czysto teoretycznie. Kiedyś Conte się nim zachwycał (chyba).

pavel88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 15:21

biorąc pod uwagę rolę jaką u Conte odgrywali klasyczni skrzydłowi (Elia, Krasić) sprowadzanie Naniego wycenianego na przeszło 30 mln€ byłoby co najmniej zaskakujące

n00beq

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 15:23

Drodzy koledzy, gratuluje strzału w stopę :-D
Beznadziejny sezon i wiele straconych bramek dzięki niemu. No cóż, pozostaje wam nadzieja że tutaj się odbuduje i zyska nową motywacje.

-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 15:33

Niech to będzie taki strzał w stopę jak niegdyś swego czasu Cannavaro. Lucio jako uzupełnienie składu idealny, tym bardziej że za darmo.

Z Juventusem od 1997 roku.
Gość

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 15:55

n00beq pisze:Drodzy koledzy, gratuluje strzału w stopę :-D
Beznadziejny sezon i wiele straconych bramek dzięki niemu. No cóż, pozostaje wam nadzieja że tutaj się odbuduje i zyska nową motywacje.
Grał tak jak przystoi na taki klub.

Zablokowany