Mercato (2012-2014)
- _Piotrek_
- Juventino
A ja bym nie demonizował, a ani nie gloryfikował tego "zakupu". Jak zawsze zresztą, o jego przydatności zadecyduje sezon i dopiero wtedy będziemy mogli narzekać bądź chwalić.
Jak przychodzili Diego, czy Amauri to niektórzy tu dostawali szału radości, a jak wyszło każdy pamięta. Taka samo, skreślanie przed czasem Giaccheriniego, czy Vidala nie było dobrym posunięciem.
Dlatego patrzmy na ten transfer pod względem ekonomicznym. Zamiast wydawać kasę na Bruno Alvesów i innych, zaoszczędziliśmy trochę ponad 10 mln euro. Te pieniądze mogą zostać spożytkowane na kupno zawodników najbardziej nam potrzebnych, czyli osławionego "top-playera", czy lewego obrońcę.
Interista? Stary? Trudno. Darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby. I nie wiem jak Wy, ale ja się czuję pewniej wiedząc, że na ławce będziemy mieli Lucio obok Caceresa, a nie samego Urugwajczyka.
Jak to mówią włosi: "ottimo mercato".
Jak przychodzili Diego, czy Amauri to niektórzy tu dostawali szału radości, a jak wyszło każdy pamięta. Taka samo, skreślanie przed czasem Giaccheriniego, czy Vidala nie było dobrym posunięciem.
Dlatego patrzmy na ten transfer pod względem ekonomicznym. Zamiast wydawać kasę na Bruno Alvesów i innych, zaoszczędziliśmy trochę ponad 10 mln euro. Te pieniądze mogą zostać spożytkowane na kupno zawodników najbardziej nam potrzebnych, czyli osławionego "top-playera", czy lewego obrońcę.
Interista? Stary? Trudno. Darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby. I nie wiem jak Wy, ale ja się czuję pewniej wiedząc, że na ławce będziemy mieli Lucio obok Caceresa, a nie samego Urugwajczyka.
Jak to mówią włosi: "ottimo mercato".
- wojokamil
- Juventino
że co?Ouh_yeah pisze: E tam. Nesta jak grał to grał dobrze. Tylko go chłopaki z Barcy powozili trochę ale to wina trenera, który nie mając wyboru musiał wystawić emeryta na najlepszych piłkarzy świata.
Lucio w Juve? Trzeba będzie to przełknąć... :? Ważne, żeby się pogodził z rolą rezerwowego i nie pokazywał swojej gęby zbyt często.
- Bartek88
- Juventino
Jeszcze sie zdziwicie jak da Silva wygryzie Bonu ze skladu.wojokamil pisze: Lucio w Juve? Trzeba będzie to przełknąć... :? Ważne, żeby się pogodził z rolą rezerwowego i nie pokazywał swojej gęby zbyt często.
I teraz albo bedziemy grali 3 obroncami, albo ktos idzie na sprzedaz...
Orientuje sie ktos jak wyglada sprawa z Sorensenem? Zostaje na wypozyczeniu tam gdzie byl ?
Totenham sie interesuje Dzagoevem tak w nawiasie.
Ninis Poszedl do Parmy oraz Amauri z Fiory jako Free Transfer ?! Widze, ze juz sie Fiora na nim poznala...

EDIT:1//
Każdy kto nie jest idiotą się domyśli, a nie bede uzywal slowa Lucio bo mi sie kojarzy to z interowskim psem.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2012, 16:58 przez Bartek88, łącznie zmieniany 2 razy.
- Giovani
- Juventino
Pozyskaliśmy Lucio, co uważam za bardzo udany transfer. Zaoszczędziliśmy w ten sposób pieniądze, które (mam nadzieję) wydamy na gracza najwyższej półki. Osobiście mam nadzieję, że, oprócz top playera, zawita do nas Kolarov. Brawo Marotta .
- Mate.G
- Juventino
Obyśmy w końcu kupili jakiegoś napastnika... (wiem, wiem okienko nie trwa nawet tydzien)
Najrealniejszy jest Dzeko, moje marzenie-Cavani + taka perełka Giuseppe Rossi. Fakt, że ma kontuzje, lecz możemy go wyciągnąć za małą kasę... Przed kontuzją to był taki gracz ala Del Piero...

- nynek
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
Ten, ten, ten, czy ten? Nie błyszcz. Czasami pomyśl o tym, że nie każdy zna pełne imiona i nazwiska brazylijskich piłkarzy.Bartek88 pisze:Jeszcze sie zdziwicie jak da Silva wygryzie Bonu ze skladu.
Wszyscy mówią o rotacji, ale wiemy, że Conte posiada swój żelazny skład i rzadko go zmienia. Tak, więc co z tym Caceresem?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Pokręciłem :lol: chociaż zwykle trener ma swoich ludzi od przygotowania fizycznego i kontuzje spadają na jego konto. Chodziło mi o to, że nie wina Nesty, że on sobie podpisał roczny kontrakt mówiąc o tym, że już nie ma sił na granie co 3 dni i ma nadzieję ustąpić miejsca młodszym a potem wyszło na to, że grał w najważniejszych meczach w lidze i champions league.wojokamil pisze:że co?
Jak grał Lucio w poprzednim sezonie tego nie wiem bo od rozwalonego Interu wolałem sobie obejrzeć choćby Bolonie, która miała fajną pakę w poprzednim sezonie.
- francois
- Juventino
Ponoć Sakho chce odejść z PSG. Wolałbym wyłożyć te 10 mln i mieć pewnego obrońcę na lata niż ochłap z I...
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- pumex
- Juventino
Tylko, że Sakho i tak najpewniej byłby rezerwowym, a wiemy, że przy zakusach na top strikera liczy się każdy grosz. Poza tym wątpię, żeby na Sakho wystarczyło 10mln. W ogóle, to czemu on miałby chcieć odejść? Na miejsce w pierwszym składzie raczej może liczyć, w klubie płacą dobrze a i perspektywy mają ładnefrancois pisze:Ponoć Sakho chce odejść z PSG. Wolałbym wyłożyć te 10 mln i mieć pewnego obrońcę na lata niż ochłap z I...

Ja na transfer Lucio w aspekcie ekonomicznym i sportowym nie narzekam. Czepiam się bardziej jego zrytej bani, jego narodowości. Tak, narodowości
EDIT
Nawet, jak uciułamy gruby pieniądz i będziemy skłonni go wydać w całości na snajpera, to grono kandydatów jest zawężone prawie do granic możliwości. Higuain odleciał w siną dal już dawno, Cavani właśnie startuje, van Persie to nieopłacalny mit szklanych domów. Gdzieś tam jeszcze, hen, hen daleko jest kandydatura Suareza, przy której co noc zasypia yanquezŁoles pisze:Pomijając już samego Lucio to sposób w jaki został (zostanie?) sprowadzony świadczy że faktycznie porządny snajper może do nas trafić - zarząd może faktycznie ciułać każdy grosz na "9".

Ostatnio zmieniony 04 lipca 2012, 14:34 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Łoles
- Juventino
Pomijając już samego Lucio to sposób w jaki został (zostanie?) sprowadzony świadczy że faktycznie porządny snajper może do nas trafić - zarząd może faktycznie ciułać każdy grosz na "9".
@Pumex
Fakt kandydatur ubywa ale nie możemy wykluczyć że w trakcie mercato pojawią się nowe lub sytuacja tych graczy których sondujemy jak np Higuain nagle zakocha się w Juve i zechce odejść, Cavani obrazi się na bossa Napoli i powie albo Juve albo nic.
Fakt że powyższe scenariusze to raczej scifi ale nigdy nie mów nigdy
@Pumex
Fakt kandydatur ubywa ale nie możemy wykluczyć że w trakcie mercato pojawią się nowe lub sytuacja tych graczy których sondujemy jak np Higuain nagle zakocha się w Juve i zechce odejść, Cavani obrazi się na bossa Napoli i powie albo Juve albo nic.
Fakt że powyższe scenariusze to raczej scifi ale nigdy nie mów nigdy

Ostatnio zmieniony 04 lipca 2012, 14:52 przez Łoles, łącznie zmieniany 1 raz.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- rad
- Juventino
Mercato jak zwykle rządzi się swoimi prawami, nie przykuwam do tego większej uwagi, dopóki nie zostanie zamknięte i wszystko zostanie wyjaśnione, ale... czy ktoś w temacie obeznany powie mi, jakie są szanse na pozyskanie Naniego ? Ponoć jest do wyciągnięcia za 25mln i nie może dojść do porozumienia z ManUtd. Lepszy piłkarsko od Pepego i temu chyba nikt nie zaprzeczy, mógłby się przydać. Wiadomo, że priorytetem jest napastnik, ale Juve ma też inne potrzeby, dlatego pytam czysto teoretycznie. Kiedyś Conte się nim zachwycał (chyba).
- Gość
Grał tak jak przystoi na taki klub.n00beq pisze:Drodzy koledzy, gratuluje strzału w stopę :-D
Beznadziejny sezon i wiele straconych bramek dzięki niemu. No cóż, pozostaje wam nadzieja że tutaj się odbuduje i zyska nową motywacje.