Mercato (2012-2014)
- pablo1503
- Juventino
Za Boasa nie grał wcale. Gdy stery przejął Di Mateo, to stał się on zawodnikiem pierwszego składu i wychodziło mu to całkiem dobrze. W PNA też pokazał się z dobrej strony. Darmowy transfer + niewielki kontrakt = można myśleć, bo poziomu naszej ofensywy nie obniży. Zupełnie obiektywnie, Kalou, to średni piłkarz, z przebłyskami. IMO - Farfan piłkarz o wiele lepszy.Kamex22 pisze:A powie ktoś kto się interesuję piłką angielską jak grał ostatnio Salomon?

- pan Zambrotta
- Juventino
IN:
Asamoah 9 mln (1/2 karty)
Isla 9,4 mln (1/2 karty)
Giovinco 11 mln
Caceres 8 mln
Giaccherini 4 mln
OUT:
Pasquato (1/2 karty) 1,5 mln
Wydaliśmy już 39,9 mln. Jak na moje oko to zostało nam jakieś 20 mln na transfery, przy założeniu że coś ugramy na Krasiciu, Zieglerze, Melo, Elii i Mottcie. Na nic więcej realnie patrząc nie liczę. Ciężko z tego będzie wyciągnąć tap strajkra.
Isla 9,4 mln (1/2 karty)
Giovinco 11 mln
Caceres 8 mln
Giaccherini 4 mln
OUT:
Wydaliśmy już 39,9 mln. Jak na moje oko to zostało nam jakieś 20 mln na transfery, przy założeniu że coś ugramy na Krasiciu, Zieglerze, Melo, Elii i Mottcie. Na nic więcej realnie patrząc nie liczę. Ciężko z tego będzie wyciągnąć tap strajkra.
- deszczowy
- Juventino
Coś czuję, że niedługo usłyszymy info o tym, jak to "Kalou to zdobywca LM i wielki profesjonalista" i go powitamy. Ale Kalou i Gio to my LM nie podbijemy raczejpan Zambrotta pisze:IN:
Isla 9,4 mln (1/2 karty)
Giovinco 11 mln
Caceres 8 mln
Giaccherini 4 mln
OUT:

- SKAr7
- Juventino
pan Zambrotta pisze:IN:
Isla 9,4 mln (1/2 karty)
Giovinco 11 mln
Caceres 8 mln
Giaccherini 4 mln
OUT:
Niech mnie nasz Miściek Stonogi poprawi, jeśli się mylę, ale w zeszłym sezonie parokrotnie zaznaczano, że wykup zawodników (Motta, Quag, Pepe, Matri) to wydatki zaliczane do jeszcze poprzedniego Mercato, tak więc te 8 milionów na Caceresa i może 4 za Giacha bym odjął. Wciąż, to trochę mało żeby szaleć z Taplem, a na wymarzonego Cavaniego mamy szansę chyba tylko w marottańskim modelu W+K.
- pumex
- Juventino
Ja (oczywiście) zaliczam się do tych, którzy psioczą na ewentualny transfer Kalou, chociaż zdaję sobie sprawę, że byłby darmowy. Iworyjczyk miał kupę czasu na zrobienie kariery w Chelsea, w żadnym sezonie nie był uważany za podstawowego piłkarza, więc na co liczymy? Że nagle odpali, czy że będzie walczył z Pepe o to, kto nie przyniesie wstydu? Conte zrezygnował z 4-3-3 między innymi dlatego, że prawe skrzydło miał słabe. Z Kalou w składzie raczej nie zmieni zdania.

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Wszystko zależy od specyfiki umowy transakcyjnej. Wystarczy spojrzeć na datę ogłoszenia transferu/transakcji. Jeżeli pojawiło się na oficjalnej stronie Juventusu w poprzednim okresie rozliczeniowym, to właśnie ten okres jest obciążony.SKAr7 pisze: Niech mnie nasz Miściek Stonogi poprawi, jeśli się mylę, ale w zeszłym sezonie parokrotnie zaznaczano, że wykup zawodników (Motta, Quag, Pepe, Matri) to wydatki zaliczane do jeszcze poprzedniego Mercato, tak więc te 8 milionów na Caceresa i może 4 za Giacha bym odjął. Wciąż, to trochę mało żeby szaleć z Taplem, a na wymarzonego Cavaniego mamy szansę chyba tylko w marottańskim modelu W+K.
Czekamy na ogłoszenie Pogby i Lealego.
Moim zdaniem nasz nowy tap strajka będzie gościem, któremu będzie zależeć na przejściu do Juve.
PS. Melo po wakacjach zawita do Vinovo, czy tam Chatillon i będzie tłukł naszych jeśli szybko go nie spieniężymy

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Klauzule wykupu mają zwykle termin przed rozpoczęciem mercato więc według prostej logiki kasa idzie na poprzedni okres rozliczeniowy.yanquez pisze:Wszystko zależy od specyfiki umowy transakcyjnej. Wystarczy spojrzeć na datę ogłoszenia transferu/transakcji. Jeżeli pojawiło się na oficjalnej stronie Juventusu w poprzednim okresie rozliczeniowym, to właśnie ten okres jest obciążony.
Pamiętajmy też, że trzeba zostawić jeszcze rezerwę na styczeń bo oczywiście co by się nie działo będziemy chcieli transferów w zimie

I tu Cię mam. 07/08 - 24 razy w pierwszym składzie w lidzepumex pisze:w żadnym sezonie nie był uważany za podstawowego piłkarza

Ale czasy nastały. Milany i Intery schodzą z kontraktów, kupują za grosze a fani Juventusu narzekają, że nie będzie gwiazdy za 40 melonów.
- deszczowy
- Juventino
A jak to się właściwie skończyło z tym Lealim, kupiliśmy go? Bo mi to trochę, szczerze mówiąc, umknęło.yanquez pisze: Czekamy na ogłoszenie Pogby i Lealego.
Sebastian Giovinco!yanquez pisze:Moim zdaniem nasz nowy tap strajka będzie gościem, któremu będzie zależeć na przejściu do Juve.
- Virgil
- Juventino
A może sprzedamy Pepe i weźmiemy Kalou ?
Wydaliśmy już ok. 40mln, sprzedaże kuleją więc każda oszczędność to jakiś plus a różnica w klasie Pepe i Kalou jest praktycznie żadne a nawet moim zdaniem lekko na korzyść tego drugiego, więc jeżeli byłaby jakaś ciekawa oferta za Pepe to czemu nie ?
Ale sprowadzanie kolejnego zawodnika to przesada bo jakoś niebezpiecznie ogromna nam się kadra robi.
Ja cały czas mam nadzieję że coś posprzedajemy i da radę wyciągnąć kasę na Kolarova i Dzeko.
Wydaliśmy już ok. 40mln, sprzedaże kuleją więc każda oszczędność to jakiś plus a różnica w klasie Pepe i Kalou jest praktycznie żadne a nawet moim zdaniem lekko na korzyść tego drugiego, więc jeżeli byłaby jakaś ciekawa oferta za Pepe to czemu nie ?
Ale sprowadzanie kolejnego zawodnika to przesada bo jakoś niebezpiecznie ogromna nam się kadra robi.
Ja cały czas mam nadzieję że coś posprzedajemy i da radę wyciągnąć kasę na Kolarova i Dzeko.

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ślicznuchy, a powiedzcie mi dlaczego Fenerbahce nie wykupiło Zieglera? Przecież termin mieli zapewne do końca czerwca i zapewniali, że go wezmą...

No był na badaniach, więc myślę, że ogłoszenie lada chwila powinno być... No chyba, że jakiś wadliwy model :doh:deszczowy pisze:A jak to się właściwie skończyło z tym Lealim, kupiliśmy go? Bo mi to trochę, szczerze mówiąc, umknęło.yanquez pisze: Czekamy na ogłoszenie Pogby i Lealego.
Wiedziałem kto się odezwiedeszczowy pisze:Taaa, (...)yanquez pisze:Ślicznuchy, (...)

Ostatnio zmieniony 03 lipca 2012, 11:06 przez yanquez, łącznie zmieniany 3 razy.
- deszczowy
- Juventino
Taaa, Melo też tak mieli wykupić. Ja Turasom za bardzo nie wierzę. Zresztą - w tym momencie to wisi mi, kto ich wykupi. Po prostu trzeba ich komuś sprzedać. Tyle, że Melo chyba wypiął się ostatnio na Spartak.yanquez pisze:Ślicznuchy, a powiedzcie mi dlaczego Fenerbahce nie wykupiło Zieglera? Przecież termin mieli zapewne do końca czerwca i zapewniali, że go wezmą...
Kiedisa poznaję, choć ostatnio miał wąsy, ale kim jest gość po prawej?Ouh_yeah pisze:
Tymczasem Matri lansuje się swoim niewysokim kolegą.

Ostatnio zmieniony 03 lipca 2012, 11:19 przez deszczowy, łącznie zmieniany 2 razy.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No a Iaquinta już się przygotowuje do kolejnego sezonu w koszulce JuveVirgil pisze:niebezpiecznie ogromna nam się kadra robi

Nie wiem jak z Zieglerem ale (w przeciwieństwie do Melo) oficjalnie nie podano ustalenia kwoty wykupu. Dopiero po jakimś czasie zaczęło się mówić, że mogą go wziąć za piątkę. Nie jestem pewien czy było to oficjalnie ustalone i podpisane.
Tymczasem Matri lansuje się swoim niewysokim kolegą.
- vieira4
- Juventino
Czy ja wiem czy taka niebezpiecznie szeroka. Na ten moment mamy 3 bramkarzy, 8 obrońców z czego 2 na wylocie(Ziegler, Motta), 17 pomocników z czego na wylocie 7 oraz 4 napastników z czego zapewne będą chcieli ze dwóch sprzedać. Jak dla mnie kwestią dni jest uszczuplenie kadry do 25 zawodników