Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 00:21

Kamex22 pisze:A powie ktoś kto się interesuję piłką angielską jak grał ostatnio Salomon?
Za Boasa nie grał wcale. Gdy stery przejął Di Mateo, to stał się on zawodnikiem pierwszego składu i wychodziło mu to całkiem dobrze. W PNA też pokazał się z dobrej strony. Darmowy transfer + niewielki kontrakt = można myśleć, bo poziomu naszej ofensywy nie obniży. Zupełnie obiektywnie, Kalou, to średni piłkarz, z przebłyskami. IMO - Farfan piłkarz o wiele lepszy.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 00:23

IN:
Asamoah 9 mln (1/2 karty)
Isla 9,4 mln (1/2 karty)
Giovinco 11 mln
Caceres 8 mln
Giaccherini 4 mln
OUT:
Pasquato (1/2 karty) 1,5 mln

Wydaliśmy już 39,9 mln. Jak na moje oko to zostało nam jakieś 20 mln na transfery, przy założeniu że coś ugramy na Krasiciu, Zieglerze, Melo, Elii i Mottcie. Na nic więcej realnie patrząc nie liczę. Ciężko z tego będzie wyciągnąć tap strajkra.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 00:41

No i sie doczekaliśmy Isli i Asamoah'a. Jak dla mnie to troche przepłaciliśmy w obu wypadkach. No ale obym sie mylił. Te 15 za połówki obu było bardziej adekwatnym rozwiazaniem w mojej opinii.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 00:42

pan Zambrotta pisze:IN:
Isla 9,4 mln (1/2 karty)
Giovinco 11 mln
Caceres 8 mln
Giaccherini 4 mln
OUT:

Wydaliśmy już 39,9 mln. Jak na moje oko to zostało nam jakieś 20 mln na transfery, przy założeniu że coś ugramy na Krasiciu, Zieglerze, Melo, Elii i Mottcie. Na nic więcej realnie patrząc nie liczę. Ciężko z tego będzie wyciągnąć tap strajkra.
Coś czuję, że niedługo usłyszymy info o tym, jak to "Kalou to zdobywca LM i wielki profesjonalista" i go powitamy. Ale Kalou i Gio to my LM nie podbijemy raczej :( A forsy faktycznie sporo poszło.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pavel88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 00:55

a z Lealim jeszcze nie było oficjalnego newsa? Tam też kilka baniek pewnie poszło

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 01:11

pan Zambrotta pisze:IN:
Isla 9,4 mln (1/2 karty)
Giovinco 11 mln
Caceres 8 mln
Giaccherini 4 mln
OUT:

Niech mnie nasz Miściek Stonogi poprawi, jeśli się mylę, ale w zeszłym sezonie parokrotnie zaznaczano, że wykup zawodników (Motta, Quag, Pepe, Matri) to wydatki zaliczane do jeszcze poprzedniego Mercato, tak więc te 8 milionów na Caceresa i może 4 za Giacha bym odjął. Wciąż, to trochę mało żeby szaleć z Taplem, a na wymarzonego Cavaniego mamy szansę chyba tylko w marottańskim modelu W+K.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 08:41

Ja (oczywiście) zaliczam się do tych, którzy psioczą na ewentualny transfer Kalou, chociaż zdaję sobie sprawę, że byłby darmowy. Iworyjczyk miał kupę czasu na zrobienie kariery w Chelsea, w żadnym sezonie nie był uważany za podstawowego piłkarza, więc na co liczymy? Że nagle odpali, czy że będzie walczył z Pepe o to, kto nie przyniesie wstydu? Conte zrezygnował z 4-3-3 między innymi dlatego, że prawe skrzydło miał słabe. Z Kalou w składzie raczej nie zmieni zdania.

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 09:39

SKAr7 pisze: Niech mnie nasz Miściek Stonogi poprawi, jeśli się mylę, ale w zeszłym sezonie parokrotnie zaznaczano, że wykup zawodników (Motta, Quag, Pepe, Matri) to wydatki zaliczane do jeszcze poprzedniego Mercato, tak więc te 8 milionów na Caceresa i może 4 za Giacha bym odjął. Wciąż, to trochę mało żeby szaleć z Taplem, a na wymarzonego Cavaniego mamy szansę chyba tylko w marottańskim modelu W+K.
Wszystko zależy od specyfiki umowy transakcyjnej. Wystarczy spojrzeć na datę ogłoszenia transferu/transakcji. Jeżeli pojawiło się na oficjalnej stronie Juventusu w poprzednim okresie rozliczeniowym, to właśnie ten okres jest obciążony.

Czekamy na ogłoszenie Pogby i Lealego.

Moim zdaniem nasz nowy tap strajka będzie gościem, któremu będzie zależeć na przejściu do Juve.

PS. Melo po wakacjach zawita do Vinovo, czy tam Chatillon i będzie tłukł naszych jeśli szybko go nie spieniężymy ;)

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 10:23

yanquez pisze:Wszystko zależy od specyfiki umowy transakcyjnej. Wystarczy spojrzeć na datę ogłoszenia transferu/transakcji. Jeżeli pojawiło się na oficjalnej stronie Juventusu w poprzednim okresie rozliczeniowym, to właśnie ten okres jest obciążony.
Klauzule wykupu mają zwykle termin przed rozpoczęciem mercato więc według prostej logiki kasa idzie na poprzedni okres rozliczeniowy.
Pamiętajmy też, że trzeba zostawić jeszcze rezerwę na styczeń bo oczywiście co by się nie działo będziemy chcieli transferów w zimie :prochno:
pumex pisze:w żadnym sezonie nie był uważany za podstawowego piłkarza
I tu Cię mam. 07/08 - 24 razy w pierwszym składzie w lidze :D Kalou jest spoko, piłka mu przy nodze nie przeszkadza ale wolę zostawić Pepe.

Ale czasy nastały. Milany i Intery schodzą z kontraktów, kupują za grosze a fani Juventusu narzekają, że nie będzie gwiazdy za 40 melonów.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 10:27

yanquez pisze: Czekamy na ogłoszenie Pogby i Lealego.
A jak to się właściwie skończyło z tym Lealim, kupiliśmy go? Bo mi to trochę, szczerze mówiąc, umknęło.
yanquez pisze:Moim zdaniem nasz nowy tap strajka będzie gościem, któremu będzie zależeć na przejściu do Juve.
Sebastian Giovinco! :smile:

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 10:54

A może sprzedamy Pepe i weźmiemy Kalou ?

Wydaliśmy już ok. 40mln, sprzedaże kuleją więc każda oszczędność to jakiś plus a różnica w klasie Pepe i Kalou jest praktycznie żadne a nawet moim zdaniem lekko na korzyść tego drugiego, więc jeżeli byłaby jakaś ciekawa oferta za Pepe to czemu nie ?
Ale sprowadzanie kolejnego zawodnika to przesada bo jakoś niebezpiecznie ogromna nam się kadra robi.

Ja cały czas mam nadzieję że coś posprzedajemy i da radę wyciągnąć kasę na Kolarova i Dzeko. :pray:

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 10:59

Ślicznuchy, a powiedzcie mi dlaczego Fenerbahce nie wykupiło Zieglera? Przecież termin mieli zapewne do końca czerwca i zapewniali, że go wezmą... :think:
deszczowy pisze:
yanquez pisze: Czekamy na ogłoszenie Pogby i Lealego.
A jak to się właściwie skończyło z tym Lealim, kupiliśmy go? Bo mi to trochę, szczerze mówiąc, umknęło.
No był na badaniach, więc myślę, że ogłoszenie lada chwila powinno być... No chyba, że jakiś wadliwy model :doh:
deszczowy pisze:
yanquez pisze:Ślicznuchy, (...)
Taaa, (...)
Wiedziałem kto się odezwie ;)
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2012, 11:06 przez yanquez, łącznie zmieniany 3 razy.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 11:03

yanquez pisze:Ślicznuchy, a powiedzcie mi dlaczego Fenerbahce nie wykupiło Zieglera? Przecież termin mieli zapewne do końca czerwca i zapewniali, że go wezmą... :think:
Taaa, Melo też tak mieli wykupić. Ja Turasom za bardzo nie wierzę. Zresztą - w tym momencie to wisi mi, kto ich wykupi. Po prostu trzeba ich komuś sprzedać. Tyle, że Melo chyba wypiął się ostatnio na Spartak.
Ouh_yeah pisze:
Tymczasem Matri lansuje się swoim niewysokim kolegą.
Kiedisa poznaję, choć ostatnio miał wąsy, ale kim jest gość po prawej? :think:
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2012, 11:19 przez deszczowy, łącznie zmieniany 2 razy.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 11:10

Virgil pisze:niebezpiecznie ogromna nam się kadra robi
No a Iaquinta już się przygotowuje do kolejnego sezonu w koszulce Juve :prochno:

Nie wiem jak z Zieglerem ale (w przeciwieństwie do Melo) oficjalnie nie podano ustalenia kwoty wykupu. Dopiero po jakimś czasie zaczęło się mówić, że mogą go wziąć za piątkę. Nie jestem pewien czy było to oficjalnie ustalone i podpisane.

Tymczasem Matri lansuje się swoim niewysokim kolegą.

vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 11:17

Czy ja wiem czy taka niebezpiecznie szeroka. Na ten moment mamy 3 bramkarzy, 8 obrońców z czego 2 na wylocie(Ziegler, Motta), 17 pomocników z czego na wylocie 7 oraz 4 napastników z czego zapewne będą chcieli ze dwóch sprzedać. Jak dla mnie kwestią dni jest uszczuplenie kadry do 25 zawodników

Zablokowany