Co nowego w kinie?

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 23:27

Jak już jesteśmy w temacie pozytywnych niespodzianek - dziś widziałem Man on a Ledge. Scenariusz jest jak ser szwajcarski, ale film trzyma w napięciu i ogląda się świetnie.

Podobno wiecznie niezadowolony Muszyński z Filmwebu też chwali.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 08:53

Ja jestem świeżo po Safe House. Oczywiście nie jest to kino najwyższych lotów ale Denzel daje radę. Typowa rola tego aktora, ale bądźmy szczerzy że właśnie tego od niego oczekujemy. O dziwo Ryan Reynolds wypadł bardzo dobrze. Bardzo przekonywujący w obrywaniu po mordzie. A sporo tego przyjął, nie tylko na twarz. Generalnie polecam. Niezła rozrywka, pewnie za 2-3 lata będzie leciał na Polsacie jako megahit - wpasuje się tam idealnie.

Chciałem obejrzeć również Iron Sky. Tyle czytałem zachwytów nad tym filmem. Dla mnie osobiście okazał się padaką. W momencie wybielenia murzyna wymiękłem i dużo więcej nie obejrzałem. Nie przypadł mi do gustu i to strasznie.

Widziałem, że coś tam pisaliście o Intouchables. Uważam, że film jest niesamowicie pozytywny. Dawno się tak nie uśmiałem. Bez wyrzutów sumienia. Teksty między dwoma głównymi bohaterami mnie totalnie rozwalały. Polecam, szczerze.

Na koniec chciałem polecić Mothers Day. Polski tytuł : Powracające zło :lol: Film dość typowy. Grupka przyjaciół urządza sobie imprezkę w domu, który niedawno został dwójkę z nich kupiony. Niestety poprzedni właściciele się w nim pojawiają, nie spodziewając się że dom nie należy już do ich rodziny. Oczywiście dużo krwi, brutalności i strachu przed psychopatyczną matką 8) Idealne do piwka na nudny wieczór.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 12:44

steru pisze:Chciałem obejrzeć również Iron Sky. Tyle czytałem zachwytów nad tym filmem. Dla mnie osobiście okazał się padaką. W momencie wybielenia murzyna wymiękłem i dużo więcej nie obejrzałem. Nie przypadł mi do gustu i to strasznie.
przypominam, że to temat "co nowego w kinie", a nie "co nowego na torrentach" :prochno:

Iron Sky to pastisz. Grubymi nićmi szyty. Też mnie ten film nie powalił, ale dosyć pozytywnie go odebrałem, coś można w nim dostrzec. A na pewno o wiele więcej niż chociażby "Battleship", czy inne kwiatki serwowane ostatnio w kinach.

Byłem na Królewnie Śnieżce i Łowcy, nie polecam. Film mocno przeciętny, Theron świetna, ale reszta filmu dosyć słaba.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 12:55

pan Zambrotta pisze:
steru pisze:Chciałem obejrzeć również Iron Sky. Tyle czytałem zachwytów nad tym filmem. Dla mnie osobiście okazał się padaką. W momencie wybielenia murzyna wymiękłem i dużo więcej nie obejrzałem. Nie przypadł mi do gustu i to strasznie.
przypominam, że to temat "co nowego w kinie", a nie "co nowego na torrentach" :prochno:
A to w kinie nie mogłem "wymięknąć i przestać oglądać" filmu? :whistle:
pan Zambrotta pisze:Iron Sky to pastisz. Grubymi nićmi szyty. Też mnie ten film nie powalił, ale dosyć pozytywnie go odebrałem, coś można w nim dostrzec. A na pewno o wiele więcej niż chociażby "Battleship", czy inne kwiatki serwowane ostatnio w kinach.
Spodziewałem się totalnej głupoty w tym filmie, owszem. Aktorzy chyba jednak spowodowali, że nie potrafiłem pozytywnie odebrać tego co widziałem na ekranie.
pan Zambrotta pisze:Byłem na Królewnie Śnieżce i Łowcy, nie polecam. Film mocno przeciętny, Theron świetna, ale reszta filmu dosyć słaba.

Szczerze, mówiąc to jestem ciekaw co to wyszło z tego filmu. Wiele sprzecznych opinii na jego temat czytałem. Jedyny wspólny mianownik to Charlize Theron, głównie zachwalana. No i zapomniałbym o Kristen Stewart, ciągle krytykowanej.

Co do Śnieżki to mogę jedynie powiedzieć, że widziałem "Mirror Mirror" z Julią Roberts. O dziwo mnie podobał się bardziej niż mej lubej. Lekki film na niedzielne po południe. Serio.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 13:00

steru pisze:Szczerze, mówiąc to jestem ciekaw co to wyszło z tego filmu. Wiele sprzecznych opinii na jego temat czytałem. Jedyny wspólny mianownik to Charlize Theron, głównie zachwalana. No i zapomniałbym o Kristen Stewart, ciągle krytykowanej.
klimat - bardzo ciekawie przedstawiony świat, parę elementów zaczerpniętych z innych filmów fantasy, tutaj było naprawdę przyzwoicie.
aktorzy - Theron świetna, Hemsworth mi się podoba jako aktor (mówcie co chcecie), co do Stewart - przed filmem nie wiedziałem, kto to jest. Serio. zmierzch omijam szerokim łukiem, aktorów tamtych nie znam. Więc moje zdanie jest całkiem obiektywne co do niej - wypadła średnio. 3/4 filmu ta sama gęba, w 1/4 była ok
fabuła - naciągana, przewidywalna. Aczkolwiek narzekać na przewidywalność adaptacji "królewny śnieżki" to tak, jak narzekać na Titanicu, że statek utonął.
muzyka - James Newton Howard odstawił średniawę.
efekty - duży plus

Ogólnie - nie ma katastrofy, ale nie ma dużo też plusów.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2012, 11:18

Niby wiadomo, że "found footage" to trochę zgrany gatunek, ale zapowiedź V/H/S wygląda całkiem ciekawie. Myślę, że można czekać na ten film.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2012, 09:52

Nie wiem, czy są tu fani filmów akcji, ale ja już bardzo długo czekam na Niezniszczalni 2. Uwielbiam takie kino. 17 sierpnia premiera na świecie, a 24 w Polsce. Na poprzedniej części byłem w kinie i nie żałuje. Filmy tego typu, a zwłasza ze Stallone mają stałych bywalców i ja będę delektował się tym filmem na pewno ;)

Trailer

"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
me7a7ron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 01:09

Osobiście bardziej czekam na dwie zbliżające się premiery Amazing Spider-Man i Dark Knight Rises. Ciekawe czy odnowiony Spider wniesie coś nowego i czy Nolan skończy z Batmanem równie dobrze jak zaczął.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 09:22

Ostatnio w telewizji sporo zwiastunów nowego Spider-Mana się pojawia, które mnie tylko utwierdzają w przekonaniu, że głupim było podjęcie decyzji o restarcie serii. Z chęcią bym natomiast zobaczył kolejną część z Kirsten Dunst i Tobeyem Maguirem. Póki co najbardziej jednak wyczekuję "Prometeusza".

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 10:25

Nie wiem, po Defoe jako Zielonym Goblinie, prawdę mówiąc mam uraz do serii o Spajderze i nawet nie podchodziłem do innych części.

Są pierwsze trajlery nowego Tarantino! :D

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 12:05

Podobnie jak steru uważam, że hitem (albo kitem) lata będzie "Prometeusz". Mam nadzieję, że Ridley nie statusiał jeszcze kompletnie i film nawiąże do sukcesu pierwszego "Obcego".

Pajęczaka nie lubiłem nigdy i nawet nie wiem, czy widziałem jakąś część w sumie. Ale nowy nietoperek... hm. To inna para butów, choć oglądanie jak facet w czapce z uszami po raz zylionowy świat od katastrofy ratował może być nieco wtórne in summa. Ale obejrzę, nie ma co się spinać.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 13:00

Ja też nie mogę się doczekać "Prometeusza" - liczę, że film będzie wielką gratką dla fanów serii, a nie "kolejnym filmem s-f z kosmitami". Moim drugim "must see" jest... Madagaskar 3. Nie jestem zbytnim fanem bajek, ale akurat tą mogę oglądać bez końca. ;)

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 13:33

Lipiec się świetnie zapowiada, jeżeli chodzi o kino. Ja się wybieram na całą wymienioną trójkę - Spidey, Prometeusz, Batman.

BTW, na Filmwebie tak chwalą Spidermana, że recka chyba zasponsorowana.

me7a7ron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 19:59

Filmwebem bym się nie sugerował zbyt dużo polskiej gimbazy. Bardziej dziwi mnie wysoka ocena na imdb.

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 20:06

Nowy Spidey jest zwyczajnie dobry, nawet bardzo, moim zdaniem przebija całą wcześniejszą trylogię. Zwyczajnie ciężko (mi) się nie zgodzić z ocenami tego filmu na filmwebie i ogólnie w internecie.

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
ODPOWIEDZ