Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Gigi Buffon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 21:06

Dla mnie nietykalni są Pirlo, Chiellini, Buffon, Storari, Vidal, Marchisio, Vucinić, Barzagli, Lichsteiner, Pepe więc jest ich więcej.... :smile:

Po kupnie Isli i Asamoaha następne ruchy Juventusu to pewnie.
- wykup Giovinco,
- wypożyczenie El Kaduriego z Bresci
- wykupienie Giaccheriniego
- kupno Peluso
- kupno Verattiego
- kupno Acariego z Bresci( chodzi mi tutaj o tego trzeciego bramkarza)
Pozbycie się Iaquinty, Motty, Martineza, Ekdala, Krasicia, Eli. Zrezygnujemy zapewne także pewnie z Estigarribi i wykupimy jednak Boriello.

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 22:03

A ''Niekończąca się opowieść'' z Paulem Pogbą w roli głównej będzie miała w końcu swój kres? Niby był już w Turynie, a jakoś nadal nie może podpisać kontraktu. Coś się rusza w jego sprawie?

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 22:26

Myślę że jego wizyta w Turynie była podobna do tej Van Persiego :prochno:

A tak na poważnie to faktycznie, nie raz i nie dwa było już że został tylko kontrakt do podpisania ciekawe co dalej :think:

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 22:30

Gigi Buffon pisze: - kupno Peluso
Takich gości jak ten i Gabbiadini należy się po prostu spodziewać. Wiadomo, że Conte poza kupnem zawodników do pierwszego składu będzie chciał sprowadzić kogoś, kogo zna z dawnych klubów. Już takiego jednego mamy, ale ciekawe co z nim będzie w przyszłym sezonie.

Czy Isla może grać jako typowy boczny obrońca w 4-3-3? Czy jest to bardziej wing-back?

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 22:31

Dolce Vita pisze:A ''Niekończąca się opowieść'' z Paulem Pogbą w roli głównej będzie miała w końcu swój kres? Niby był już w Turynie, a jakoś nadal nie może podpisać kontraktu. Coś się rusza w jego sprawie?
Jego kontrakt obowiązuje do końca czerwca, wiec jak ma podpisać.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 22:39

Mietson pisze:
meda11 pisze:Lewy jest stworzony do Serie A. Facet haruje na całej szerokości boiska, gdy jest taka potrzeba to wróci się na własną połowę i co najważniejsze myśli będąc na boisku (zawsze wybiera optymalne rozwiązanie). Nie zdziwiłbym się gdyby Conte miał jego nazwisko w swoim notesie. Mimo to chcę zobaczyć Cavaniego w naszym trykocie, a Lewego w miejsce Matriego i Quaga (mimo sympatii i szacunku do obu) brałbym z pocałowaniem ręki.
:shock:

Nie za bogato? :doh:

No i może ustalmy jedną rzecz - Matri i Q nie odejdą. Na 99% tak się nie stanie. Nie po to przedłużono z nimi kontrakty, to po pierwsze. Po drugie, Matri nie jest chętny na przeprowadzkę co kilkakrotnie podkreślał.
W którym miejscu skłamałem? Lewy jest bardzo pracowitym i inteligentnym piłkarzem, a biorąc pod uwagę jego wiek i widoczny postęp na przestrzeni ostatnich 3 lat można wysnuć hipotezę, że będzie jeszcze lepszy. Taki piłkarz pasuje do Serie A. Nie twierdzę, że od razu do Juve ale półka Udine/Viola już jak najbardziej. Jednocześnie chcę powiedzieć, że nie obraziłbym się gdyby trafił do nas, a to że Matri/Quag zostaną u nas na 90% to inna sprawa. Prawdą jest to co mówili tutaj niektórzy. Gdyby Robert byłby narodowości portugalskiej/francuskiej/"bałkańskiej"/"afrykańskiej" wszyscy bez wyjątku gadaliby, że wart 20 milionów (Marotta do roboty!), bo taaaki <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i za rok czy dwa lata nie będzie kosztował 15-20 tylko 30-35 milionów.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 22:42

wloski pisze:
Dolce Vita pisze:A ''Niekończąca się opowieść'' z Paulem Pogbą w roli głównej będzie miała w końcu swój kres? Niby był już w Turynie, a jakoś nadal nie może podpisać kontraktu. Coś się rusza w jego sprawie?
Przecież jak zawodnikowi kończy się kontrakt to może pół roku przed końcem podpisać kontrakt z innym klubem. Cały czas myślę nad sensem sprowadzenia Isli skoro lewa strona nie jest obsadzona, no ale cóż Conte chyba wie co robi. Jeszcze Cavani, Giovinco, Kolarov i będzie gitara :)

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 22:47

Alexinhio-10 pisze:
wloski pisze:
Przecież jak zawodnikowi kończy się kontrakt to może pół roku przed końcem podpisać kontrakt z innym klubem. Cały czas myślę nad sensem sprowadzenia Isli skoro lewa strona nie jest obsadzona, no ale cóż Conte chyba wie co robi. Jeszcze Cavani, Giovinco, Kolarov i będzie gitara :)
Tylko niekoniecznie może to zostać poinformowane oficjalnie, był na badaniach więc ja bym się nie martwił o brak podpisu.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 22:49

Właśnie z Lewym w Juve mam tylko jeden problem. Trochę go mało w polu karnym. Cavani częściej znajduje się jakoś w tym sektorze. Przy wrzutkach za plecy obrońców Pirlo mógłby byc to problem. ALe pewnie dla Roberta to tylko kwestia przyzwyczajenia. Tylko czy w przyszłym sezonie jest jeszcze czas na eksperymenty.

Podobno Inter rozbawił City ofertą za Kolarova i koncentrują się na innych graczach. W prasie piszą że Antoś go mocno chce , a wygląda że jesteśmy jedyni w kolejce.
Gigi
Kielon-Leo-Barzagli
Kolorov-Markiz-Pirlo-Vidal-Isla
Top Striker - Gio / Mirko

Jest moc!

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 22:55

Żeby nie było, że Lewy taki słaby, a Cavani taki mega to Amauri był podobnym graczem, a nawet lepiej moim zdaniem zapowiadającym się niż Urugwajczyk, a skończył jak skończył, wydawanie na niego takiej kasy może się odbić czkawką i tego się bardzo boję.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 22:58

Spokojnie. Ziegler podpisał już w styczniu, tylko wszyscy siedzieli cały czas cicho.

zahor

Juventino
Juventino

Kucharius1 pisze: Podobno Inter rozbawił City ofertą za Kolarova i koncentrują się na innych graczach.
Jakoś mnie to nie dziwi. Brat mi mówił że ostatnimi czasy jak Inter negocjuje jakiegoś dobrego gracza, to ich oferty wyglądają na zasadzie "pół bańki płatne w trzech ratach + połówka karty Castaignosa + Mariga", stąd też chociażby tak łatwo przyszło nam sprzątnięciem im sprzed nosa Isli, na którego czaili się dwa lata.
Kolarov by się przydał ale to kolejne kilkanaście baniek - każde takie wzmocnienie jednak oddala nas od Cavaniego, który w obecnej chwili ma większy priorytet.
wloski pisze:Żeby nie było, że Lewy taki słaby, a Cavani taki mega to Amauri był podobnym graczem, a nawet lepiej moim zdaniem zapowiadającym się niż Urugwajczyk, a skończył jak skończył, wydawanie na niego takiej kasy może się odbić czkawką i tego się bardzo boję.
I co w związku z tym proponujesz? Już nigdy w historii klubu nie zapłacić za żadnego piłkarza >20 mln? Cavani ma 25 lat, od dwóch sezonów strzela w lidze ponad 20 goli, od czterech sezonów ponad 10. Nie ma na świecie piłkarza tej klasy którego sprowadzenie byłoby obarczone mniejszym ryzykiem.
delakha pisze: Nie stać nas a experymenty za 20mln
Nie stać nas też na piłkarzy co do których mamy absolutną pewność że są w ścisłej światowej czołówce, jak Aguero czy Falcao.
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2012, 23:02 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.

AmericanPsycho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Skończcie już.
Nie stać nas a experymenty za 20mln, a po drugie jestem więcej niż pewien, że Lewandowski nie chciałby iść do Włoch. I pewnie wyjdzie to na dobre i jemu, i nam.

Platon mawiał: Szlachetną rzeczą jest wybaczać, ale nigdy nie płać za spóźnioną pizzę.
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 23:12

meda11 pisze:W którym miejscu skłamałem? Lewy jest bardzo pracowitym i inteligentnym piłkarzem, a biorąc pod uwagę jego wiek i widoczny postęp na przestrzeni ostatnich 3 lat można wysnuć hipotezę, że będzie jeszcze lepszy. Taki piłkarz pasuje do Serie A. Nie twierdzę, że od razu do Juve ale półka Udine/Viola już jak najbardziej. Jednocześnie chcę powiedzieć, że nie obraziłbym się gdyby trafił do nas, a to że Matri/Quag zostaną u nas na 90% to inna sprawa. Prawdą jest to co mówili tutaj niektórzy. Gdyby Robert byłby narodowości portugalskiej/francuskiej/"bałkańskiej"/"afrykańskiej" wszyscy bez wyjątku gadaliby, że wart 20 milionów (Marotta do roboty!), bo taaaki <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i za rok czy dwa lata nie będzie kosztował 15-20 tylko 30-35 milionów.
Ale ja się z Tobą zgadzam, sam jestem entuzjastą Roberta. Pisząc "Nie za bogato?" miałem na myśli to, że nie ma szans na zakup dwóch takich napastników.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 23:19

wloski pisze:Żeby nie było, że Lewy taki słaby, a Cavani taki mega to Amauri był podobnym graczem, a nawet lepiej moim zdaniem zapowiadającym się niż Urugwajczyk
:rotfl: :angry: Tsaaaaa widze pojęcie o Calcio ogromne.

Jakby Lewy byłby do wyciągnięcia za 16-20 mln i wziąlby bez gadania 2,5-3 mln to ok bardzo chętnie :wink:

Zablokowany