Mercato (2012-2014)
- Gigi Buffon
- Juventino
Dla mnie nietykalni są Pirlo, Chiellini, Buffon, Storari, Vidal, Marchisio, Vucinić, Barzagli, Lichsteiner, Pepe więc jest ich więcej....
Po kupnie Isli i Asamoaha następne ruchy Juventusu to pewnie.
- wykup Giovinco,
- wypożyczenie El Kaduriego z Bresci
- wykupienie Giaccheriniego
- kupno Peluso
- kupno Verattiego
- kupno Acariego z Bresci( chodzi mi tutaj o tego trzeciego bramkarza)
Pozbycie się Iaquinty, Motty, Martineza, Ekdala, Krasicia, Eli. Zrezygnujemy zapewne także pewnie z Estigarribi i wykupimy jednak Boriello.
Po kupnie Isli i Asamoaha następne ruchy Juventusu to pewnie.
- wykup Giovinco,
- wypożyczenie El Kaduriego z Bresci
- wykupienie Giaccheriniego
- kupno Peluso
- kupno Verattiego
- kupno Acariego z Bresci( chodzi mi tutaj o tego trzeciego bramkarza)
Pozbycie się Iaquinty, Motty, Martineza, Ekdala, Krasicia, Eli. Zrezygnujemy zapewne także pewnie z Estigarribi i wykupimy jednak Boriello.
Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- Dolce Vita
- Juventino
A ''Niekończąca się opowieść'' z Paulem Pogbą w roli głównej będzie miała w końcu swój kres? Niby był już w Turynie, a jakoś nadal nie może podpisać kontraktu. Coś się rusza w jego sprawie?
- Łoles
- Juventino
Myślę że jego wizyta w Turynie była podobna do tej Van Persiego 
A tak na poważnie to faktycznie, nie raz i nie dwa było już że został tylko kontrakt do podpisania ciekawe co dalej

A tak na poważnie to faktycznie, nie raz i nie dwa było już że został tylko kontrakt do podpisania ciekawe co dalej

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- ewerthon
- Juventino
Takich gości jak ten i Gabbiadini należy się po prostu spodziewać. Wiadomo, że Conte poza kupnem zawodników do pierwszego składu będzie chciał sprowadzić kogoś, kogo zna z dawnych klubów. Już takiego jednego mamy, ale ciekawe co z nim będzie w przyszłym sezonie.Gigi Buffon pisze: - kupno Peluso
Czy Isla może grać jako typowy boczny obrońca w 4-3-3? Czy jest to bardziej wing-back?
- wloski
- Juventino
Jego kontrakt obowiązuje do końca czerwca, wiec jak ma podpisać.Dolce Vita pisze:A ''Niekończąca się opowieść'' z Paulem Pogbą w roli głównej będzie miała w końcu swój kres? Niby był już w Turynie, a jakoś nadal nie może podpisać kontraktu. Coś się rusza w jego sprawie?
- meda11
- Juventino
W którym miejscu skłamałem? Lewy jest bardzo pracowitym i inteligentnym piłkarzem, a biorąc pod uwagę jego wiek i widoczny postęp na przestrzeni ostatnich 3 lat można wysnuć hipotezę, że będzie jeszcze lepszy. Taki piłkarz pasuje do Serie A. Nie twierdzę, że od razu do Juve ale półka Udine/Viola już jak najbardziej. Jednocześnie chcę powiedzieć, że nie obraziłbym się gdyby trafił do nas, a to że Matri/Quag zostaną u nas na 90% to inna sprawa. Prawdą jest to co mówili tutaj niektórzy. Gdyby Robert byłby narodowości portugalskiej/francuskiej/"bałkańskiej"/"afrykańskiej" wszyscy bez wyjątku gadaliby, że wart 20 milionów (Marotta do roboty!), bo taaaki <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i za rok czy dwa lata nie będzie kosztował 15-20 tylko 30-35 milionów.Mietson pisze::shock:meda11 pisze:Lewy jest stworzony do Serie A. Facet haruje na całej szerokości boiska, gdy jest taka potrzeba to wróci się na własną połowę i co najważniejsze myśli będąc na boisku (zawsze wybiera optymalne rozwiązanie). Nie zdziwiłbym się gdyby Conte miał jego nazwisko w swoim notesie. Mimo to chcę zobaczyć Cavaniego w naszym trykocie, a Lewego w miejsce Matriego i Quaga (mimo sympatii i szacunku do obu) brałbym z pocałowaniem ręki.
Nie za bogato? :doh:
No i może ustalmy jedną rzecz - Matri i Q nie odejdą. Na 99% tak się nie stanie. Nie po to przedłużono z nimi kontrakty, to po pierwsze. Po drugie, Matri nie jest chętny na przeprowadzkę co kilkakrotnie podkreślał.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Przecież jak zawodnikowi kończy się kontrakt to może pół roku przed końcem podpisać kontrakt z innym klubem. Cały czas myślę nad sensem sprowadzenia Isli skoro lewa strona nie jest obsadzona, no ale cóż Conte chyba wie co robi. Jeszcze Cavani, Giovinco, Kolarov i będzie gitarawloski pisze:Jego kontrakt obowiązuje do końca czerwca, wiec jak ma podpisać.Dolce Vita pisze:A ''Niekończąca się opowieść'' z Paulem Pogbą w roli głównej będzie miała w końcu swój kres? Niby był już w Turynie, a jakoś nadal nie może podpisać kontraktu. Coś się rusza w jego sprawie?

- wloski
- Juventino
Tylko niekoniecznie może to zostać poinformowane oficjalnie, był na badaniach więc ja bym się nie martwił o brak podpisu.Alexinhio-10 pisze:Przecież jak zawodnikowi kończy się kontrakt to może pół roku przed końcem podpisać kontrakt z innym klubem. Cały czas myślę nad sensem sprowadzenia Isli skoro lewa strona nie jest obsadzona, no ale cóż Conte chyba wie co robi. Jeszcze Cavani, Giovinco, Kolarov i będzie gitarawloski pisze:Jego kontrakt obowiązuje do końca czerwca, wiec jak ma podpisać.Dolce Vita pisze:A ''Niekończąca się opowieść'' z Paulem Pogbą w roli głównej będzie miała w końcu swój kres? Niby był już w Turynie, a jakoś nadal nie może podpisać kontraktu. Coś się rusza w jego sprawie?
- Kucharius1
- Juventino
Właśnie z Lewym w Juve mam tylko jeden problem. Trochę go mało w polu karnym. Cavani częściej znajduje się jakoś w tym sektorze. Przy wrzutkach za plecy obrońców Pirlo mógłby byc to problem. ALe pewnie dla Roberta to tylko kwestia przyzwyczajenia. Tylko czy w przyszłym sezonie jest jeszcze czas na eksperymenty.
Podobno Inter rozbawił City ofertą za Kolarova i koncentrują się na innych graczach. W prasie piszą że Antoś go mocno chce , a wygląda że jesteśmy jedyni w kolejce.
Gigi
Kielon-Leo-Barzagli
Kolorov-Markiz-Pirlo-Vidal-Isla
Top Striker - Gio / Mirko
Jest moc!
Podobno Inter rozbawił City ofertą za Kolarova i koncentrują się na innych graczach. W prasie piszą że Antoś go mocno chce , a wygląda że jesteśmy jedyni w kolejce.
Gigi
Kielon-Leo-Barzagli
Kolorov-Markiz-Pirlo-Vidal-Isla
Top Striker - Gio / Mirko
Jest moc!
- wloski
- Juventino
Żeby nie było, że Lewy taki słaby, a Cavani taki mega to Amauri był podobnym graczem, a nawet lepiej moim zdaniem zapowiadającym się niż Urugwajczyk, a skończył jak skończył, wydawanie na niego takiej kasy może się odbić czkawką i tego się bardzo boję.
Spokojnie. Ziegler podpisał już w styczniu, tylko wszyscy siedzieli cały czas cicho.Dolce Vita pisze:A ''Niekończąca się opowieść'' z Paulem Pogbą w roli głównej będzie miała w końcu swój kres? Niby był już w Turynie, a jakoś nadal nie może podpisać kontraktu. Coś się rusza w jego sprawie?
- zahor
- Juventino
Jakoś mnie to nie dziwi. Brat mi mówił że ostatnimi czasy jak Inter negocjuje jakiegoś dobrego gracza, to ich oferty wyglądają na zasadzie "pół bańki płatne w trzech ratach + połówka karty Castaignosa + Mariga", stąd też chociażby tak łatwo przyszło nam sprzątnięciem im sprzed nosa Isli, na którego czaili się dwa lata.Kucharius1 pisze: Podobno Inter rozbawił City ofertą za Kolarova i koncentrują się na innych graczach.
Kolarov by się przydał ale to kolejne kilkanaście baniek - każde takie wzmocnienie jednak oddala nas od Cavaniego, który w obecnej chwili ma większy priorytet.
I co w związku z tym proponujesz? Już nigdy w historii klubu nie zapłacić za żadnego piłkarza >20 mln? Cavani ma 25 lat, od dwóch sezonów strzela w lidze ponad 20 goli, od czterech sezonów ponad 10. Nie ma na świecie piłkarza tej klasy którego sprowadzenie byłoby obarczone mniejszym ryzykiem.wloski pisze:Żeby nie było, że Lewy taki słaby, a Cavani taki mega to Amauri był podobnym graczem, a nawet lepiej moim zdaniem zapowiadającym się niż Urugwajczyk, a skończył jak skończył, wydawanie na niego takiej kasy może się odbić czkawką i tego się bardzo boję.
Nie stać nas też na piłkarzy co do których mamy absolutną pewność że są w ścisłej światowej czołówce, jak Aguero czy Falcao.delakha pisze: Nie stać nas a experymenty za 20mln
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2012, 23:02 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- AmericanPsycho
- Juventino
Skończcie już.
Nie stać nas a experymenty za 20mln, a po drugie jestem więcej niż pewien, że Lewandowski nie chciałby iść do Włoch. I pewnie wyjdzie to na dobre i jemu, i nam.
Nie stać nas a experymenty za 20mln, a po drugie jestem więcej niż pewien, że Lewandowski nie chciałby iść do Włoch. I pewnie wyjdzie to na dobre i jemu, i nam.
Platon mawiał: Szlachetną rzeczą jest wybaczać, ale nigdy nie płać za spóźnioną pizzę.
- Pan Mietek
- Juventino
Ale ja się z Tobą zgadzam, sam jestem entuzjastą Roberta. Pisząc "Nie za bogato?" miałem na myśli to, że nie ma szans na zakup dwóch takich napastników.meda11 pisze:W którym miejscu skłamałem? Lewy jest bardzo pracowitym i inteligentnym piłkarzem, a biorąc pod uwagę jego wiek i widoczny postęp na przestrzeni ostatnich 3 lat można wysnuć hipotezę, że będzie jeszcze lepszy. Taki piłkarz pasuje do Serie A. Nie twierdzę, że od razu do Juve ale półka Udine/Viola już jak najbardziej. Jednocześnie chcę powiedzieć, że nie obraziłbym się gdyby trafił do nas, a to że Matri/Quag zostaną u nas na 90% to inna sprawa. Prawdą jest to co mówili tutaj niektórzy. Gdyby Robert byłby narodowości portugalskiej/francuskiej/"bałkańskiej"/"afrykańskiej" wszyscy bez wyjątku gadaliby, że wart 20 milionów (Marotta do roboty!), bo taaaki <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i za rok czy dwa lata nie będzie kosztował 15-20 tylko 30-35 milionów.
- Dante93
- Juventino
:rotfl:wloski pisze:Żeby nie było, że Lewy taki słaby, a Cavani taki mega to Amauri był podobnym graczem, a nawet lepiej moim zdaniem zapowiadającym się niż Urugwajczyk

Jakby Lewy byłby do wyciągnięcia za 16-20 mln i wziąlby bez gadania 2,5-3 mln to ok bardzo chętnie