Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Nie pamiętam Ruska, który w dłuższej perspektywie okazałby się całkowitym strzałem w '10' poza rodzimą ligą. Wiem, że to nie jest najmocniejszy argument, ale jednak do mnie to przemawia i dużo bardziej wolałbym starszego i nielubianego przeze mnie Giovinco, niż Dzagoev'a, chociaż to nie do końca ta sama pozycja.
Temat mercato od 8-go czerwca stał się zamulony jak polskie rzeki, ale co się dziwić... Euro.
Coś tam jedynie Gazzetta przebąkuje o Isli i Asamoah, że niby niedługo badania, ale każdy kumaty wie, jak to z tymi testami medycznymi jest. Niby każdy powtarza, że negocjacje są już na ukończeniu, ale nowych wieści brak. Może ktoś coś wie więcej?
Temat mercato od 8-go czerwca stał się zamulony jak polskie rzeki, ale co się dziwić... Euro.
Coś tam jedynie Gazzetta przebąkuje o Isli i Asamoah, że niby niedługo badania, ale każdy kumaty wie, jak to z tymi testami medycznymi jest. Niby każdy powtarza, że negocjacje są już na ukończeniu, ale nowych wieści brak. Może ktoś coś wie więcej?

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
W skrócie, Reto prawdopodobnie zostanie sprzedany za około 5 milionów.Aumentano le certezze sul futuro di Reto Ziegler. Lo svizzero, dopo la buona stagione al Fenerbahce, dovrebbe essere riscattato. L'edizione odierna di Gazzetta dello Sport parla di un'offerta intorno ai 5 milioni, anche se non è da escludere il rinnovo del prestito oneroso.
Świetna transakcja Marotty(jeżeli dojdzie do skutku).
Za darmo przyszedł, za 5 sprzedany (+600k).
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- badecki
- Juventino
Media we Włoszech twierdzą, że Inter dogadał się z Parmą odnośnie połówki karty jaką posiada ten drugi klub. Moratti i spółka czekają co zrobi teraz Juve. Liczą, że my dogadamy się z Parmą jeszcze przed 22.06 tj. konkursem kopert.
- pumex
- Juventino
Co to za pierdoły? Po pierwsze, konkurs kopert jest... w 2013r. Po drugie, wątpię, żeby Parma odkupiła od nas drugą połówkę karty Gio, aby tę samą połówkę opchnąć gdzieś indziej. Ludzie, ogarnijcie!badecki pisze:Media we Włoszech twierdzą, że Inter dogadał się z Parmą odnośnie połówki karty jaką posiada ten drugi klub. Moratti i spółka czekają co zrobi teraz Juve. Liczą, że my dogadamy się z Parmą jeszcze przed 22.06 tj. konkursem kopert.

- badecki
- Juventino
Po pierwsze to napisałem:
http://www.football-italia.net/19769/inter-giovinco
If they fail to reach an agreement by June 22, then the matter will go to a blind auction – where both clubs put a figure in a sealed envelope and the highest bid wins the other 50 per cent of the player.
po drugie to:badecki pisze:Media we Włoszech twierdzą.......
Takie teksty to swoim rówieśnikom klep.pumex pisze:Ludzie, ogarnijcie!
http://www.football-italia.net/19769/inter-giovinco
If they fail to reach an agreement by June 22, then the matter will go to a blind auction – where both clubs put a figure in a sealed envelope and the highest bid wins the other 50 per cent of the player.
- pumex
- Juventino
Uuu, badecki - nowa, słabo świecąca gwiazdka forum tupie nogami. Spuść ciśnieniebadecki pisze:Takie teksty to swoim rówieśnikom klep.pumex pisze:Ludzie, ogarnijcie!

Nie wierz mediom, drogie słonko, one kłamią. Współwłasność była zawarta na dwa lata, od 2011 do 2013. Żadnego aneksu nie było...:roll:
To po co karmisz nas tekstami o jakiejś bredniach, skoro (chyba) wiesz, że są one nieprawdziwe?!badecki pisze:Po pierwsze to napisałem:badecki pisze:Media we Włoszech twierdzą.......

- badecki
- Juventino
Ten zarzut nie wymaga obrony. Informacja ze źródła, z którego korzysta zarówno JuvePoland jak i SoloJuve.pumex pisze:To po co karmisz nas tekstami o jakiejś bredniach, skoro (chyba) wiesz, że są one nieprawdziwe?!
Co do gwiazdy na forum, to ja jestem już za stary na gwiazdę, a tym bardziej wirtualną gwiazdę. Jestem tutaj tylko po to aby wymieniać się informacjami. W tym przypadku mercato.
Co do:
proszę daj źródełko z którego wynika, że owy konkurs został ustalony na 2013 rok, umowa może zawierać każdą datę, więc mnie także to nurtuje - i moja prośba jest serio podyktowana tym źródłem.pumex pisze:Współwłasność była zawarta na dwa lata, od 2011 do 2013.
A co do:
dajmy spokój pumex z takimi hasłami, nie boksujmy się takimi epitetami.pumex pisze:Spuść ciśnienie
- pumex
- Juventino
Sam często korzystam z Football-Italia, ale staram się selekcjonować donosy. Od dawna mówi się, że jeśli oba kluby nie dogadają się w sprawie Seby, to Gio zostanie w Parmie na następny sezon, po zakończeniu którego odbędzie się konkurs kopert. Miałoby to sens, zważywszy na to, iż zdecydowana większość współwłasności trwa właśnie dwa lata.badecki pisze:Ten zarzut nie wymaga obrony. Informacja ze źródła, z którego korzysta zarówno JuvePoland jak i SoloJuve. (...) proszę daj źródełko z którego wynika, że owy konkurs został ustalony na 2013 rok
O konkretne źródło ciężko, bo raz, że oficjalnie piszą tylko o zakupie przez Parmę połówki karty za 3mln, a dwa, szefowa non stop kręci się po biurze i nie idzie znaleźć

- JuveR
- Juventino
Przez 360 stron tematu dyskutujemy na temat plotek transferowych, więc nie rozumiem oburzenia.
Giovinco wielokrotnie podkreślał, że oczekuje miejsca w pierwszym składzie, dlatego odpada (raczej) Juventus, gdzie przegrywa z pupilkiem Conte - Vucinicem. Chyba, że mógłby zagrać po prawej stronie w 4-3-3? Wyglądałoby to całkiem zacnie. W przeciwnym wypadku niech sobie idzie grać w Barsie czy innym City, byle nie we Włoszech.
Zauważyłem, że ostatnio na tym forum co by nie napisał LordJuve, czy badecki to trzeba im pojechać - dla zasady
Za świętowanie mistrzostwa i tak go lubię
Giovinco wielokrotnie podkreślał, że oczekuje miejsca w pierwszym składzie, dlatego odpada (raczej) Juventus, gdzie przegrywa z pupilkiem Conte - Vucinicem. Chyba, że mógłby zagrać po prawej stronie w 4-3-3? Wyglądałoby to całkiem zacnie. W przeciwnym wypadku niech sobie idzie grać w Barsie czy innym City, byle nie we Włoszech.
Zauważyłem, że ostatnio na tym forum co by nie napisał LordJuve, czy badecki to trzeba im pojechać - dla zasady

Wiadome to nasz najlepszy napastnik, tylko w niektórych spotkaniach potykał się o własne nogi, albo spacerował po boisku. Był pierwszym do zmiany, ale nie u Conte.ewerthon pisze:Trudno go nazwać pupilkiem patrząc na poziom reszty naszych napastników i ich grę.JuveR pisze: Giovinco wielokrotnie podkreślał, że oczekuje miejsca w pierwszym składzie, dlatego odpada (raczej) Juventus, gdzie przegrywa z pupilkiem Conte - Vucinicem.
Za świętowanie mistrzostwa i tak go lubię

Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2012, 12:52 przez JuveR, łącznie zmieniany 1 raz.
- ewerthon
- Juventino
Trudno go nazwać pupilkiem patrząc na poziom reszty naszych napastników i ich grę.JuveR pisze: Giovinco wielokrotnie podkreślał, że oczekuje miejsca w pierwszym składzie, dlatego odpada (raczej) Juventus, gdzie przegrywa z pupilkiem Conte - Vucinicem.
- deszczowy
- Juventino
Bo ja siedzę cichoJuveR pisze: Zauważyłem, że ostatnio na tym forum co by nie napisał LordJuve, czy badecki to trzeba im pojechać - dla zasady

Giovinco? Słyszałem, że idzie do Barcelony?

Nie ma co gdybać tak naprawdę, teraz wszyscy zajęci są Euo i nawet dziennikarze tym się jarają. A ja czekam na oficjałkę o Kwadwo i Isli.
Wrzuciłbym do cytatów ale trwa polowanie na czarownice i znowu mnie oskarżą o sucharzenie, batoszewszczyznę, lewactwo i moralną sodomięBartek88 pisze: No mysle, ze to dzięki kilkoro userów tutaj dla, których Pan Zambrotta jest jeszcze autorytetem

Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2012, 14:37 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bartek88
- Juventino
Wlasnie czegos nie rozumiem, skoro jesszcze rok współwłasnosci, to skad wypowiedzi Marotty w mediach o chęci uniknięcia konkursu kopert w tym roku ? Konkurs nie jest zwykle na koniec umowy, czyż nie?pumex pisze:Nie wierz mediom, drogie słonko, one kłamią. Współwłasność była zawarta na dwa lata, od 2011 do 2013. Żadnego aneksu nie było...:roll:
No mysle, ze to dzięki kilkoro userów tutaj dla, których Pan Zambrotta jest jeszcze autorytetem, ktory wypalil sie z 1k postów temu i teraz tylko siedzi i troluje - do tego stopnia, ze juz nawet panowie moderatorowie sie zorientowali a oni widze potrzebują jeszcze czasuJuveR pisze:Zauważyłem, że ostatnio na tym forum co by nie napisał LordJuve, czy badecki to trzeba im pojechać - dla zasady

- SKAr7
- Juventino
FM mówi: Konkurs kopert domyślnie jest po roku, ale tylko kiedy obie drużyny się na to zgodzą. W przypadku kiedy którejś to nie odpowiada, konkurs kopert jest odkładany o rok.Bartek88 pisze:Wlasnie czegos nie rozumiem, skoro jesszcze rok współwłasnosci, to skad wypowiedzi Marotty w mediach o chęci uniknięcia konkursu kopert w tym roku ? Konkurs nie jest zwykle na koniec umowy, czyż nie?pumex pisze:Nie wierz mediom, drogie słonko, one kłamią. Współwłasność była zawarta na dwa lata, od 2011 do 2013. Żadnego aneksu nie było...:roll:
I zazwyczaj faktycznie się tak dzieje, dlatego większość współwłasności trwa 2 lata.
- Dolce Vita
- Juventino
Alexander Mostovoi w Celcie Vigo wymiatał swego czasupumex pisze:Nie pamiętam Ruska, który w dłuższej perspektywie okazałby się całkowitym strzałem w '10' poza rodzimą ligą. Wiem, że to nie jest najmocniejszy argument, ale jednak do mnie to przemawia i dużo bardziej wolałbym starszego i nielubianego przeze mnie Giovinco, niż Dzagoev'a, chociaż to nie do końca ta sama pozycja.

Mnie to najbardziej bawi, że od dobrego tygodnia słyszymy, że w sprawie Isli i Asamoaha zostały do uzgodnienia tylko szczegóły, a transfer ponoć był już niemal pewny. To samo z Pogbą. Strasznie się to wszystko ciągnie. A pomyśleć, że pozostało jeszcze parę wzmocnień do przeprowadzania...pumex pisze:Temat mercato od 8-go czerwca stał się zamulony jak polskie rzeki, ale co się dziwić... Euro.
- Vimes
- Juventino
Tyle newsów o Joveticiu przetoczyło się już przez prasę, a dyrektor sportowy Fiorentiny mówi, że żadnej oferty jeszcze nie otrzymał. Chyba kompletnie dam sobie spokój z zaglądaniem do pokoju "Transfery" i będę tylko sprawdzał newsy na oficjalnej stronie.