Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 11:18

Nie pamiętam Ruska, który w dłuższej perspektywie okazałby się całkowitym strzałem w '10' poza rodzimą ligą. Wiem, że to nie jest najmocniejszy argument, ale jednak do mnie to przemawia i dużo bardziej wolałbym starszego i nielubianego przeze mnie Giovinco, niż Dzagoev'a, chociaż to nie do końca ta sama pozycja.

Temat mercato od 8-go czerwca stał się zamulony jak polskie rzeki, ale co się dziwić... Euro.
Coś tam jedynie Gazzetta przebąkuje o Isli i Asamoah, że niby niedługo badania, ale każdy kumaty wie, jak to z tymi testami medycznymi jest. Niby każdy powtarza, że negocjacje są już na ukończeniu, ale nowych wieści brak. Może ktoś coś wie więcej? :)

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 11:24

Aumentano le certezze sul futuro di Reto Ziegler. Lo svizzero, dopo la buona stagione al Fenerbahce, dovrebbe essere riscattato. L'edizione odierna di Gazzetta dello Sport parla di un'offerta intorno ai 5 milioni, anche se non è da escludere il rinnovo del prestito oneroso.
W skrócie, Reto prawdopodobnie zostanie sprzedany za około 5 milionów.

Świetna transakcja Marotty(jeżeli dojdzie do skutku).

Za darmo przyszedł, za 5 sprzedany (+600k).

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 11:29

Media we Włoszech twierdzą, że Inter dogadał się z Parmą odnośnie połówki karty jaką posiada ten drugi klub. Moratti i spółka czekają co zrobi teraz Juve. Liczą, że my dogadamy się z Parmą jeszcze przed 22.06 tj. konkursem kopert.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 11:33

badecki pisze:Media we Włoszech twierdzą, że Inter dogadał się z Parmą odnośnie połówki karty jaką posiada ten drugi klub. Moratti i spółka czekają co zrobi teraz Juve. Liczą, że my dogadamy się z Parmą jeszcze przed 22.06 tj. konkursem kopert.
Co to za pierdoły? Po pierwsze, konkurs kopert jest... w 2013r. Po drugie, wątpię, żeby Parma odkupiła od nas drugą połówkę karty Gio, aby tę samą połówkę opchnąć gdzieś indziej. Ludzie, ogarnijcie!

Obrazek
badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 11:42

Po pierwsze to napisałem:
badecki pisze:Media we Włoszech twierdzą.......
po drugie to:
pumex pisze:Ludzie, ogarnijcie!
Takie teksty to swoim rówieśnikom klep.

http://www.football-italia.net/19769/inter-giovinco

If they fail to reach an agreement by June 22, then the matter will go to a blind auction – where both clubs put a figure in a sealed envelope and the highest bid wins the other 50 per cent of the player.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 11:47

badecki pisze:
pumex pisze:Ludzie, ogarnijcie!
Takie teksty to swoim rówieśnikom klep.
Uuu, badecki - nowa, słabo świecąca gwiazdka forum tupie nogami. Spuść ciśnienie :stop:
badecki pisze:http://www.football-italia.net/19769/inter-giovinco

If they fail to bla, bla, bla
Nie wierz mediom, drogie słonko, one kłamią. Współwłasność była zawarta na dwa lata, od 2011 do 2013. Żadnego aneksu nie było...:roll:
badecki pisze:Po pierwsze to napisałem:
badecki pisze:Media we Włoszech twierdzą.......
To po co karmisz nas tekstami o jakiejś bredniach, skoro (chyba) wiesz, że są one nieprawdziwe?! :)

Obrazek
badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 12:04

pumex pisze:To po co karmisz nas tekstami o jakiejś bredniach, skoro (chyba) wiesz, że są one nieprawdziwe?! :)
Ten zarzut nie wymaga obrony. Informacja ze źródła, z którego korzysta zarówno JuvePoland jak i SoloJuve.

Co do gwiazdy na forum, to ja jestem już za stary na gwiazdę, a tym bardziej wirtualną gwiazdę. Jestem tutaj tylko po to aby wymieniać się informacjami. W tym przypadku mercato.

Co do:
pumex pisze:Współwłasność była zawarta na dwa lata, od 2011 do 2013.
proszę daj źródełko z którego wynika, że owy konkurs został ustalony na 2013 rok, umowa może zawierać każdą datę, więc mnie także to nurtuje - i moja prośba jest serio podyktowana tym źródłem.

A co do:
pumex pisze:Spuść ciśnienie
dajmy spokój pumex z takimi hasłami, nie boksujmy się takimi epitetami.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 12:22

badecki pisze:Ten zarzut nie wymaga obrony. Informacja ze źródła, z którego korzysta zarówno JuvePoland jak i SoloJuve. (...) proszę daj źródełko z którego wynika, że owy konkurs został ustalony na 2013 rok
Sam często korzystam z Football-Italia, ale staram się selekcjonować donosy. Od dawna mówi się, że jeśli oba kluby nie dogadają się w sprawie Seby, to Gio zostanie w Parmie na następny sezon, po zakończeniu którego odbędzie się konkurs kopert. Miałoby to sens, zważywszy na to, iż zdecydowana większość współwłasności trwa właśnie dwa lata.
O konkretne źródło ciężko, bo raz, że oficjalnie piszą tylko o zakupie przez Parmę połówki karty za 3mln, a dwa, szefowa non stop kręci się po biurze i nie idzie znaleźć :)

Obrazek
JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 12:32

Przez 360 stron tematu dyskutujemy na temat plotek transferowych, więc nie rozumiem oburzenia.
Giovinco wielokrotnie podkreślał, że oczekuje miejsca w pierwszym składzie, dlatego odpada (raczej) Juventus, gdzie przegrywa z pupilkiem Conte - Vucinicem. Chyba, że mógłby zagrać po prawej stronie w 4-3-3? Wyglądałoby to całkiem zacnie. W przeciwnym wypadku niech sobie idzie grać w Barsie czy innym City, byle nie we Włoszech.

Zauważyłem, że ostatnio na tym forum co by nie napisał LordJuve, czy badecki to trzeba im pojechać - dla zasady :think:
ewerthon pisze:
JuveR pisze: Giovinco wielokrotnie podkreślał, że oczekuje miejsca w pierwszym składzie, dlatego odpada (raczej) Juventus, gdzie przegrywa z pupilkiem Conte - Vucinicem.
Trudno go nazwać pupilkiem patrząc na poziom reszty naszych napastników i ich grę.
Wiadome to nasz najlepszy napastnik, tylko w niektórych spotkaniach potykał się o własne nogi, albo spacerował po boisku. Był pierwszym do zmiany, ale nie u Conte.
Za świętowanie mistrzostwa i tak go lubię :)
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2012, 12:52 przez JuveR, łącznie zmieniany 1 raz.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 12:43

JuveR pisze: Giovinco wielokrotnie podkreślał, że oczekuje miejsca w pierwszym składzie, dlatego odpada (raczej) Juventus, gdzie przegrywa z pupilkiem Conte - Vucinicem.
Trudno go nazwać pupilkiem patrząc na poziom reszty naszych napastników i ich grę.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 12:51

JuveR pisze: Zauważyłem, że ostatnio na tym forum co by nie napisał LordJuve, czy badecki to trzeba im pojechać - dla zasady :think:
Bo ja siedzę cicho ;)

Giovinco? Słyszałem, że idzie do Barcelony? :think:
Nie ma co gdybać tak naprawdę, teraz wszyscy zajęci są Euo i nawet dziennikarze tym się jarają. A ja czekam na oficjałkę o Kwadwo i Isli.

Bartek88 pisze: No mysle, ze to dzięki kilkoro userów tutaj dla, których Pan Zambrotta jest jeszcze autorytetem
Wrzuciłbym do cytatów ale trwa polowanie na czarownice i znowu mnie oskarżą o sucharzenie, batoszewszczyznę, lewactwo i moralną sodomię :prochno:
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2012, 14:37 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 14:30

pumex pisze:Nie wierz mediom, drogie słonko, one kłamią. Współwłasność była zawarta na dwa lata, od 2011 do 2013. Żadnego aneksu nie było...:roll:
Wlasnie czegos nie rozumiem, skoro jesszcze rok współwłasnosci, to skad wypowiedzi Marotty w mediach o chęci uniknięcia konkursu kopert w tym roku ? Konkurs nie jest zwykle na koniec umowy, czyż nie?
JuveR pisze:Zauważyłem, że ostatnio na tym forum co by nie napisał LordJuve, czy badecki to trzeba im pojechać - dla zasady
No mysle, ze to dzięki kilkoro userów tutaj dla, których Pan Zambrotta jest jeszcze autorytetem, ktory wypalil sie z 1k postów temu i teraz tylko siedzi i troluje - do tego stopnia, ze juz nawet panowie moderatorowie sie zorientowali a oni widze potrzebują jeszcze czasu :prochno:

KLIK ==>www
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 14:44

Bartek88 pisze:
pumex pisze:Nie wierz mediom, drogie słonko, one kłamią. Współwłasność była zawarta na dwa lata, od 2011 do 2013. Żadnego aneksu nie było...:roll:
Wlasnie czegos nie rozumiem, skoro jesszcze rok współwłasnosci, to skad wypowiedzi Marotty w mediach o chęci uniknięcia konkursu kopert w tym roku ? Konkurs nie jest zwykle na koniec umowy, czyż nie?
FM mówi: Konkurs kopert domyślnie jest po roku, ale tylko kiedy obie drużyny się na to zgodzą. W przypadku kiedy którejś to nie odpowiada, konkurs kopert jest odkładany o rok.
I zazwyczaj faktycznie się tak dzieje, dlatego większość współwłasności trwa 2 lata.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 15:09

pumex pisze:Nie pamiętam Ruska, który w dłuższej perspektywie okazałby się całkowitym strzałem w '10' poza rodzimą ligą. Wiem, że to nie jest najmocniejszy argument, ale jednak do mnie to przemawia i dużo bardziej wolałbym starszego i nielubianego przeze mnie Giovinco, niż Dzagoev'a, chociaż to nie do końca ta sama pozycja.
Alexander Mostovoi w Celcie Vigo wymiatał swego czasu :D Arszawin w Arsenalu też wcześniej radził sobie bardzo dobrze i był pewniakiem u Wengera. Choć zgadzam się z Tobą, że wolałbym już takiego Giovinco czy Ramireza od Rosjanina.
pumex pisze:Temat mercato od 8-go czerwca stał się zamulony jak polskie rzeki, ale co się dziwić... Euro.
Mnie to najbardziej bawi, że od dobrego tygodnia słyszymy, że w sprawie Isli i Asamoaha zostały do uzgodnienia tylko szczegóły, a transfer ponoć był już niemal pewny. To samo z Pogbą. Strasznie się to wszystko ciągnie. A pomyśleć, że pozostało jeszcze parę wzmocnień do przeprowadzania...

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2012, 15:41

Tyle newsów o Joveticiu przetoczyło się już przez prasę, a dyrektor sportowy Fiorentiny mówi, że żadnej oferty jeszcze nie otrzymał. Chyba kompletnie dam sobie spokój z zaglądaniem do pokoju "Transfery" i będę tylko sprawdzał newsy na oficjalnej stronie.

Obrazek
Zablokowany