Primavera

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 16:17

alina pisze:
francois pisze:A gdzie jest lepiej we Włoszech? Na przykład Udinese. Tak regularnie wprowadzają talenty w pierwszym zespole. Dzięki temu prowincjonalny klub z niezbyt dużego miasta na granicy włosko-słoweńskiej jest w czołówce Serie A i zagra w CL. A budżet im przecież na wiele nie pozwala.
Więc mamy się zmienić w Arsenal, który nigdy niczego nie wygrywa?

Poczytaj sobie więcej o Udinese i przyczynach ich sukcesu. Ostatnio było o tym w "PN". Udinese, wbrew temu co piszesz, nie polega na 'dawaniu szansy młodzieży' ale najpierw wysyła ich na wypożyczenie, gdzie dojrzewają.
Dojrzewają i wracają, żeby grać. A u nas nie wracają. Ewentualnie grzeją ławę jak Giovinco lub Marrone. Marchisio i De Ceglie to tylko dwa chlubne wyjątki.
alina pisze:Chetnie poczytam przykłady z zagranicy o 18-latkach w pierwszym składzie.
Wilshere
Jones
Rafael
Oxlade-Chamberlain
Gotze
Alaba
Leno
Draxler
Stegen
Muniain
Hazard
Dzagoev
Eriksen
Wyliczać dalej?

Nawet w Polsce coraz częściej dają szansę młodym...

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 16:22

alina pisze: Powtarzasz głupie stereotypy nt włoskiej piłki powtarzane przez polskich ekspertów-ignorantów. Taa. Catenaccio, symulowanie, brak stawiania na młodych.
Ale ma racje :D
Catenaccio i symulowanie - to inna sprawa, ale Wlochy nie stawiaja na mlodych. Spojrz na atak repry. Wszyscy starzy. Jedyna nadzieja na lepsze jutro jest w tfu, tfu - Barwuahu :roll: ewentualnie w Borinim. z Machedy juz nic nie bedzie, Giovinco blizej do 30 niz 20stki, Di Natale i Cassano to staruchy, Matri, Quag, Pazzo tez niezbyt mlodzi...gdzie te czasy, kiedy w ataku szaleli mlodzi lub w srednim wieku Del Piero, Totti, Vieri ? Dokladnie jak napisal francois - Lewandowski, Sobiech (co by nie mowic - jest mlody) czy moze w przyszlosci Jankowski. A w Italii ? Borini... :roll: Immobile zapewne zmarnuje sie w jakiejs Pescarze, a innych mlodych dobrze rokujacych nie ma. (mowie oczywiscie caly czas o ataku, bo zarowno w obronie, jak i pomocy znajda sie takowi ;) )

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 16:38

Dobry Mudżyn pisze: .gdzie te czasy, kiedy w ataku szaleli mlodzi lub w srednim wieku Del Piero, Totti, Vieri ?
Daj spokój, porównujesz DP, Tottiego i Vieriego do tamtych? Im nikt nie musiał dawać szansy, sami sobie ją wzieli. Del Piero własnymi nogami wygryzł Baggio ze składu, jakkolwiek nieprawdopodobne to się wtedy wydawało. Teraz nie mamy w składzie takich ludzi, więc musimy powoli, systematycznie wdrażać ich do dorosłej piłki- bo naprawdę coś może z nich być, ale jeszcze nie tu i jeszcze nie teraz. To, że mamy w składzie Marchisio, PDC to raczej świadectwo dojrzałości naszej szkółki, niż ich marność. Gdzie wychowankowie grający Realu, gdzie w ManUtd, kiedy ostatnio któryś z zawodników Barcy przeszedł przez wszystkie szczeble La Massi, a nie został podkupiony gdzieś po drodze(jako potencjalna gwiazda) i przebił się do pierwszego składu? Pique chyba... a no tak, przecież on odszedł do United i ogrywał się na wypożyczeniu w Saragossie.
Z piłkarzy wymienionych przez francois część to właśnie takie jedynki w drafcie, którym nikt nie musiał dawać szansy, bo wiadomo było, że będą gwiazdami. Ale takich wśród naszych młodzików nie mamy. Druga część gra w klubach które na ogrywanie młodzieży może sobie pozwolić, ale jeszcze wczoraj wydawało mi się, że my zamierzamy walczyć o najwyższe cele, myliłem się?

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 16:51

SKAr7 pisze:
Dobry Mudżyn pisze: .gdzie te czasy, kiedy w ataku szaleli mlodzi lub w srednim wieku Del Piero, Totti, Vieri ?
Daj spokój, porównujesz DP, Tottiego i Vieriego do tamtych? Im nikt nie musiał dawać szansy, sami sobie ją wzieli. Del Piero własnymi nogami wygryzł Baggio ze składu, jakkolwiek nieprawdopodobne to się wtedy wydawało. Teraz nie mamy w składzie takich ludzi, więc musimy powoli, systematycznie wdrażać ich do dorosłej piłki- bo naprawdę coś może z nich być, ale jeszcze nie tu i jeszcze nie teraz. To, że mamy w składzie Marchisio, PDC to raczej świadectwo dojrzałości naszej szkółki, niż ich marność. Gdzie wychowankowie grający Realu, gdzie w ManUtd, kiedy ostatnio któryś z zawodników Barcy przeszedł przez wszystkie szczeble La Massi, a nie został podkupiony gdzieś po drodze(jako potencjalna gwiazda) i przebił się do pierwszego składu? Pique chyba... a no tak, przecież on odszedł do United i ogrywał się na wypożyczeniu w Saragossie.
Z piłkarzy wymienionych przez francois część to właśnie takie jedynki w drafcie, którym nikt nie musiał dawać szansy, bo wiadomo było, że będą gwiazdami. Ale takich wśród naszych młodzików nie mamy. Druga część gra w klubach które na ogrywanie młodzieży może sobie pozwolić, ale jeszcze wczoraj wydawało mi się, że my zamierzamy walczyć o najwyższe cele, myliłem się?
Nie mowie o Juventusie, tylko o reprezentacji Włoch w tym momencie. Juve sobie poradzi :) Poza tym, zawsze moze kupic mlodzienca, lub juz uksztaltowanego gracza, powiedzmy do 25 roku zycia z zagranicy np takiego Islę. Poza tym - Pogba, Marrone, byc moze Leali. Wspomniani PDC, Chiellini, Marchisio. Bonucci nie jest naszym wychowankiem ale tez dosc wczesnie dostal szanse (22 lata, o ile pamiec nie myli?). Tak samo Rannocchia w Interze. Ogbonna. Criscito. Bocchetti. Abate. Dostawali szanse juz dosc wczesnie, przed 25 rokiem zycia. Ubolewam jednie nad slaboscia włoskich napastnikow. Znajdzcie mi włoskich napastnikow z potencjalem na dlugie lata :D No, moze jedynie Destro.

a, w poprzednim poscie nie wymienilem jeszcze jednego - Rossi. Tez juz nie jest to z pewnoscia junior, a na pewno jest wielkim pechowcem zniszczonym przez kontuzje. Nie wiadomo czy wroci do reprezentowanego przed nia poziomu, wiec tez nie wliczam do potencjalnych wloskich cracków w ataku. Na MŚ w Brazylii będziemy mieć atak Balotelli, Borini (pod warunkiem ze nei spieprzy kariery) Giovinco....i ? :|

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 17:06

francois pisze:
alina pisze:
francois pisze:A gdzie jest lepiej we Włoszech? Na przykład Udinese. Tak regularnie wprowadzają talenty w pierwszym zespole. Dzięki temu prowincjonalny klub z niezbyt dużego miasta na granicy włosko-słoweńskiej jest w czołówce Serie A i zagra w CL. A budżet im przecież na wiele nie pozwala.
Więc mamy się zmienić w Arsenal, który nigdy niczego nie wygrywa?

Poczytaj sobie więcej o Udinese i przyczynach ich sukcesu. Ostatnio było o tym w "PN". Udinese, wbrew temu co piszesz, nie polega na 'dawaniu szansy młodzieży' ale najpierw wysyła ich na wypożyczenie, gdzie dojrzewają.
Dojrzewają i wracają, żeby grać. A u nas nie wracają. Ewentualnie grzeją ławę jak Giovinco lub Marrone. Marchisio i De Ceglie to tylko dwa chlubne wyjątki.
Z tych 50 kolesi wypożyczonych z Udinese do składu wejdzie 10. Przypomnij mi, ilu wychowanków Udinese wysyła na EURO? Di Natale to oczywiście wychowanek Empoli. Nie wracają, bo są za słabi na taki klub jak Juve. 2 chlubne wyjątki? Giovinco, Marchisio, PDC, (już niedługo) Marrone, Nocerino. Już pominę reprezentanta Cassaniego, czy Konko i Rocchiego z Lazio.Jakby Criscito pojechał na EURO to by było 4 wychowanków.

Juventus ma dobrą szkółkę. Najlepszą we Włoszech, albo 2. po Romie. Żaden klub nie daje światu 5 Messich rocznie.
francois pisze:
alina pisze:Chetnie poczytam przykłady z zagranicy o 18-latkach w pierwszym składzie.
(...)
Wyliczać dalej?
A wyliczaj sobie. 2-3 piłkarzy z danej ligi = dana liga stawia na młodych?

Pato, El Shaarawy, Sorensen, Gabbiadini, Marilungo, Schelotto, Bonaventura, Taider, Ramirez, Ibarbo, Arrigoni, Nastasić, Ljalić, Salifu, Jovetić, Merkel, Poli (konsekwentnie stawiał na niego nasz ukochany LDN), Faraoni, Santon, Kjaer, Muñoz, Hernandez, Acquah, Lamela, Borini, Okaka Chuka, Badu, Fabbrini, Pereyra.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 17:07

SKAr7 pisze:Gdzie wychowankowie grający Realu
Granero, Callejon, Adan - gdy Real szuka zapchajdziury to angażuje w tej roli swoich wychowanków, a nie kupuje piłkarzy ze Sprtingu Gijon czy Raalu Sociedad. Jeszcze kilka lat temu było tam więcej wychowanków, ale znowu zastała era Pereza i tacy piłkarze jak Raul, Guti czy z młodszego pokolenia Garcia i Negredo (reprezentanci Hiszpanii) zostali skazani na banicję. O roli Casillasa nie wspomnę.
SKAr7 pisze:Gdzie wychowankowie grający [...] w ManUtd
Evans, Cleverey, Fletcher, Welbeck oraz ikony MU, Giggs + Scholes - zdecydowanie zły przykład :stop:
SKAr7 pisze:kiedy ostatnio któryś z zawodników Barcy przeszedł przez wszystkie szczeble La Massi, a nie został podkupiony gdzieś po drodze(jako potencjalna gwiazda) i przebił się do pierwszego składu? Pique chyba... a no tak, przecież on odszedł do United i ogrywał się na wypożyczeniu w Saragossie.
Valdes, Xavi, Iniesta, Messi, Busquets, Alcantara, Pedro, Cuenca, Fontas, Montoya - spora część kadry, nie licząc Fabregasa, Pique czy Tello, którzy zostali 'podkupieni gdzieś po drodze'. Nie licząc ponad pół tuzina kolejnych młodzików, którzy zagrali tam w tym sezonie.
SKAr7 pisze:Druga część gra w klubach które na ogrywanie młodzieży może sobie pozwolić, ale jeszcze wczoraj wydawało mi się, że my zamierzamy walczyć o najwyższe cele, myliłem się?
I mimo wszystko Real, MU czy Barcelona mogą sobie pozwolić na ogrywanie młodzieży, a przecież ciągle walczą o najwyższe cele, mylę się?
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2012, 17:10 przez francois, łącznie zmieniany 2 razy.

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 17:08

@up
Real ogrywa młodzież? Śmiechu warte :D
Jedyny ktory sie przebił to Varane. I to tez przebil sie na ile, 6 meczy w sezonie? :D
Z Barceloną się zgodze. Robia swietna robote z wychowankami. A co do innych slynnych ze szkolenia mlodziezy klubow.
Sporting troche zaniemogl ostatnimi laty. Rui Patricio, i dlugo dlugo nic. Carrico przecietny, Santos slaby. Moze Andre Martins wypali. Reszta to dosc mlodzi - Capel, Insua, Rinaudo, Van Wolfswinkel czy Xandao ale KUPIENI gracze :) Quaresmy, Simao, Cristiano Ronaldo, Naniego czy innego chociazby Joao Moutinho czy Miguela Veloso nie ma od paru lat. Za to Ajax ladnie sie trzyma. Vermeer, Anita, Van der Wiel, Eriksen, Ebecillo, Siem de Jong, Alderwereild (?) i kilku innych w kolejce !

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 17:17

alina, bez urazy, dziwny jesteś. Najpierw twierdzisz, że chętnie poczytasz o przykładach piłkarzy, którzy w wieku kilkunastu lat grają w pierwszym składzie, a później piszesz 'A wyliczaj sobie'. Z lekka to niepoważne :lol:
Pominę już to, że sam później wyliczyłeś piłkarzy, którzy zagrali w Serie A dwa mecze, w dodatku niecałe, jak np. Sorensen :smile:
Dobry Mudżyn pisze:@up
Real ogrywa młodzież? Śmiechu warte :D
Jedyny ktory sie przebił to Varane. I to tez przebil sie na ile, 6 meczy w sezonie? :D
Nie ogrywa, ale uzupełnia nimi kadrę.
A Varane się nie przebił - kupili go za sporą kasę :wink:

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 17:25

Dobry Mudżyn pisze:Znajdzcie mi włoskich napastnikow z potencjalem na dlugie lata :D No, moze jedynie Destro.
Przede wszystkim El Shaarawy, Balotelli. A poza tym, Destro, Borini. Zobaczymy jak poradzi sobie w pierwszej lidze Lorenzo Insigne.

Dobry Mudżyn pisze:Na MŚ w Brazylii będziemy mieć atak Balotelli, Borini (pod warunkiem ze nei spieprzy kariery) Giovinco....i ? :|
Pewnie jeszcze Cassano, pewnie już Rossi. Dojrzalszy El Shaarawy, Destro. Może Insigne. Zawsze ktoś jeszcze może wystrzelić, zawsze ktoś jeszcze może się pokazać.

Obrazek
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 17:28

Projekt, którego celem jest inwestycja w młodzież/ich rozwój zaczyna dopiero co rozkwitać.
Ściągnęliśmy Appelta, Bouya.
Interesujemy się Verratim, Destro, Gabbiadinim 'zgarnęliśmy' Pogbę(ale diabełki za nim płaczą :C ), Lealim(mieliśmy go ponoć w garści, teraz nie wiem jak jest) i resztą wymienianymi tu młodymi nazwiskami łączonymi z Juve.
Jedyne na co liczę to jest to, że będziemy poważnie traktować tych chłopaków w kontekście przyczynienia się do osięgnięca jakiegoś trofeum w przyszłych latach. Teraz wiadome było, że musieliśmy walczyć najlepszym dysponowanym arsenałem jaki tylko był możliwy do złożenia, do samego końca, nie wymieniając tych najlepszych dział, by osiągnąć triumf ligowy. Mieliśmy też ogromne aspiracje co do Coppa Italia patrząc na brak możliwości gry w europejskich pucharach.
Nie chcę widzieć czegoś takiego jak w minionym już sezonie czym było nieporozumienie z kupnem Padoina, zamiast powierzyć taką samą rolę Marrone :/ Jeśli w tym przypadku chodziło wyłącznie o zabezpieczenie rezerw na samą wiosnę, gdyby jeden Luca nie wystarczył w razie jakiegoś nieszczęścia w pomocy, mogliśmy przecież sprowadzić kogoś z primki lub wypożyczyć kogoś pokroju Padoina na samą drugą część sezonu(mam nadzieję, że tak też jest zaplanowane z Borriello), ale i tak pierwszym wyborem w razie braku dyspozycji kogoś z MVP powinien być Marrone. Tyle ile dostał minut do pokazania się, woła o pomstę do nieba, a i tak w niemal każdym meczu wniósł coś przy akcji bramkowej. Pomijam to, że zawsze prezentował dobry poziom.

Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie, gdzie gramy na trzech frontach, ta nasza młodzieżówka będzie miała nie jedną okazję się pokazać, a w naszych szeregach nie będzie takich "zapychaczy dziur" jak Borriello, a perspektywiczny napastnik(np. nasz Immobile), czyli konkretnie:
W przypadku gdy ktoś zawodzi nie pchamy na boisko średniaka tylko młodego perspektywicznego piłkarza 8)

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 17:47

francois pisze:alina, bez urazy, dziwny jesteś. Najpierw twierdzisz, że chętnie poczytasz o przykładach piłkarzy, którzy w wieku kilkunastu lat grają w pierwszym składzie, a później piszesz 'A wyliczaj sobie'. Z lekka to niepoważne :lol:
Pominę już to, że sam później wyliczyłeś piłkarzy, którzy zagrali w Serie A dwa mecze, w dodatku niecałe, jak np. Sorensen :smile:
Czułem, że się Sorensena uczepisz (bo jego akurat znasz). 17 występów - mało? Więc ile trzeba, żeby to była szansa? 50 na sezon? Wymieniony przez Ciebie Fontas zagrał w Barcy w tym sezonie 3 mecze i 2 razy wszedł na 5 min. To jest ogrywanie? A chłopak ma już 22 lata! Wymienieni przeze mnie piłkarze z włoskiej ligi mają czasem po 100 meczów w tym wieku.

Łyso Ci, bo wymieniłem milion piłkarzy.

Schelotto, 23 lata, 120 występów.
Ramirez, 21 lat 70 występow.
Nastasić - 19 lat 25 wystepów w tym sezonie (ale to chyba za mało, skoro 17 Sorensena to nic)
Hernandez 21 lat 70 występów.

Na resztę argumentów nie odpisujesz, bo nie masz pomysłu. Czekam na listę wychowanków Udinese na EURO.

Barca i MU mogą ogrywać wychowanków, bo mają drużyny rezerw. Jakby nie mieli, to by ich wypożyczali, jak Juve, Udinese i generalnie wszyscy rozsądni ludzie.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 17:55

Il Fenomeno pisze:
Dobry Mudżyn pisze:Znajdzcie mi włoskich napastnikow z potencjalem na dlugie lata :D No, moze jedynie Destro.
Przede wszystkim El Shaarawy, Balotelli. A poza tym, Destro, Borini. Zobaczymy jak poradzi sobie w pierwszej lidze Lorenzo Insigne.

Dobry Mudżyn pisze:Na MŚ w Brazylii będziemy mieć atak Balotelli, Borini (pod warunkiem ze nei spieprzy kariery) Giovinco....i ? :|
Pewnie jeszcze Cassano, pewnie już Rossi. Dojrzalszy El Shaarawy, Destro. Może Insigne. Zawsze ktoś jeszcze może wystrzelić, zawsze ktoś jeszcze może się pokazać.
Wydawalo mi sie ze Shaarawy wybral inną reprezentację. Zwracam honor. Swoja droga, smiesznie to bedzie wygladalo. Egipcjanin i Murzyn w ataku repry Italii. :D Juliusz Cezar w grobie się przewraca :D

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 18:02

@francois
Dajesz okropne przykłady. Albo podajesz totalnych ogórków na których psioczą nawet kibice tamtejszych klubów(Granero, Callejon, Adan, Fletcher, Evans), albo przykłady sprzed 10-20 lat- piłka nożna przeszła tytaniczne zmiany przez ostatnie lata, to już nie jest ten sam sport.
No i choć sprawdziłbyś, zanim zaczniesz rzucać nazwiskami :roll: Cuenca, Pedro, Busquets to wszystko podbierki z młodzieżówek innych klubów. Ale jak można myśleć, że Messi to od początku do końca gracz Massi to ja nie wiem... :doh: Newells old boys, mówi Ci to coś?
Z wymienionych przez Ciebie zawodników zgadza się tylko Montoya, tylko on był tam na tyle długo, że faktycznie można powiedzieć, że to czystej wody produkt La Massi. Ale nie uważam go za zawodnika wybitnego.

Zastanawiam się, jak to jest, że durni Amerykanie wiedzą, że na rookie nie ma za bardzo co stawiać, wywierać presję, że tylko najlepsi z draftu są w stanie wskoczyć od ręki do pierwszego składu. Bo nawet gwiazdy lig koledżowych muszą się dostosować do wyższego poziomu ligi. I że takiego wydraftowanego trzeba spokojnie, bez pośpiechu ograć w lidze przez 2-3 lata, najlepiej w satelickim klubie, żeby wiedzieć, czy coś tam z niego będzie. A dumni i jak widać jeszcze bardziej durni Europejczycy chcą wciskać byle gracza "bo młody" do składu, kosztem kogoś, kto może wnieść doświadczenie, spokój i stabilizację :doh:
Zresztą wołasz Barcelona. A ja mam w swoim ręku Arsenal, który wyraźnie się pali psychicznie kiedy nie idzie w LM, nie jest w stanie wygrywać meczów w lidze seryjnie. Mamy ligę holenderską, która stawia na młodych, ale od końca lat 90tych jest na równi pochyłej jeszcze większej niż Włochy.

I szczerze mówiąc, o wiele bardziej imponuje mi model Udinese, które corocznie sprzedaje najlepszych graczy, a cały czas utrzymuje się w pierwszej części tabeli.

Zresztą sam pierwszy poddałem w wątpliwość, czy potrzebujemy wyrzucać kasę na Asamoaha i ogólnie wzmocnienia w pomocy. Ale mój tok myślenia był taki- "a nuż widelec Conte zrobi przegląd młodzików na obozie i wyskoczy taki Pogba/Appelt/ Chibisah i Conte stwierdzi "toż to jest kot! Toż to jest gracz na pierwszy skład!" i się okaże, że Asamoah to piąte koło u wozu, a w razie gdyby to się nie stało, to wciąż możnaby było Kwadrata ściągnąć w sierpniu", a nie "dawać im grać, bo młodzi!".
Primka to wciąż Serie C1, a rzadko kiedy zdarza się piłkarz jak Toni czy Gacek, że tak ładnie im wychodzi przeskok.
Do dziś mam uraz po "fenomenalnym" występie Giandonato w zeszłym sezonie...

Mateuszello pisze: kupnem Padoina, zamiast powierzyć taką samą rolę Marrone :/
Cytując Misiaczka- pieprzysz jak potłuczony. Marrone i Padoin to tak różni gracze jak tylko może być. Jestem fapaczem nad pierwszym, ale Luca potrafi dać dużo w ofensywie, natomiast jeśli chodzi o bronienie, czucie pozycji w ustawieniu defensywnym, jest łamagą straszną. Padoin dokładnie na odwrót- w ataku go nie ma, ale ustawia się i odbiera piłkę prawie jak Marchisio.
To kompletnie różni piłkarze, prawie tak jakbyś chciał porównywać Makelele i Zidane'a. Choć wierzę, że Luca się ogarnie taktycznie z tyłu i będzie wkrótce ważnym graczem. Choć nad ogony w Juve lepiej by mu zrobiło zesłanie do Udine, by grał cale mecze. Trochę szkoda, że Tony go nie chce puścić, mam nadzieję, że w 12/13 pogra więcej.

SilverR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 19:02

Kibice Man Utd na Fletchera psioczyli jakieś 7 lat temu. Od kilku lat jest absolutnie wiodącą postacią tej drużyny i jego problemy zdrowotne posypały cały środek United. Evans był ich najlepszym obrońcą w tym sezonie. Dziwne masz informacje, albo sam to wymyślasz, twierdząc, że skoro nie są mega gwiazdami to pewnie kibice na nich psioczą ;).

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 20:52

SKAr7 pisze:
Mateuszello pisze: kupnem Padoina, zamiast powierzyć taką samą rolę Marrone :/
Marrone i Padoin to tak różni gracze jak tylko może być. Jestem fapaczem nad pierwszym, ale Luca potrafi dać dużo w ofensywie, natomiast jeśli chodzi o bronienie, czucie pozycji w ustawieniu defensywnym, jest łamagą straszną. Padoin dokładnie na odwrót- w ataku go nie ma, ale ustawia się i odbiera piłkę prawie jak Marchisio.
To kompletnie różni piłkarze, prawie tak jakbyś chciał porównywać Makelele i Zidane'a. Choć wierzę, że Luca się ogarnie taktycznie z tyłu i będzie wkrótce ważnym graczem. Choć nad ogony w Juve lepiej by mu zrobiło zesłanie do Udine, by grał cale mecze. Trochę szkoda, że Tony go nie chce puścić, mam nadzieję, że w 12/13 pogra więcej.
Widzisz, tylko moim zdaniem trudno jest ocenić charakterystykę piłkarza po tak krótkim czasie i według mnie jest to zawodnik, który mógłby zastąpić Pirlo, a i z powodzeniem zagrałby na pozycji Marchisio, bądź Vidala. W moim odczuciu "łamagą" na tej pozycji nie jest, a kilka ładnych odbiorów miał :wink: . Padoin nie nadaję się na zastępce Pirlo, bo wiem, że to bardziej defensywny zawodnik i ja nie porównuje charakterystyk Simone i Luci tylko wydaję mi się, że w momencie kiedy wchodził Padoin, nie mniej wniósłby Marrone. Nie wiem po co to aroganckie "pieprzenie". To tylko moje zdanie, które może się z kimś kłócić, ale zawsze moje :prochno: :wink:

Tak wgl to jak z tym Pogbą :?: Ponoć od niedzieli jest w Turynie i miał przejść badania.
Z tego co udało mi się doświadczyć ze strony polskich zwolenników ManU, bardzo za nim płaczą i mają spory żal do niego, że poleciał na kasę(ciekawe ile mu zaproponowaliśmy, skoro Manchester nie chciał dać mu tyle samo, dotychczas młodzieży luksów nie zapewnialiśmy)
it doesn't matter pisze:Mowi sie o 1.200.000 euro rocznie :)
Ulala, toż to tyle samo co Barzagli, Bonucci, De Ceglie w 11/12. Nieźle, myślałem, że 1mln nie przekroczy.
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2012, 21:24 przez Mateuszello, łącznie zmieniany 1 raz.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
ODPOWIEDZ