Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 20:13

Ogólnie to myślałem że to My Polacy jesteśmy tak wspaniałym narodem że wykorzystamy każdy pretekst od odwrócenia uwagi od sytuacji politycznej/gospodarczej w państwie.

Dla mnie dosyć dziwnie ta sprawa nakłada się ze słabą sytuacją Włochów, tak samo jaki i ze skandalem ich chluby czyli Watykanu. Tak wiadomo że to wstyd dla wszystkich katolików itp. Jednak to Włosi są najbardziej utożsamiani z Watykanem.

Tylko dręczy mnie to: Co my ..... mamy do tego. Nawet jakby i jeden i drugi okazał się winnym(hipotetycznie), to jaka w tym jest nasza wina ? Czy teraz za każdym razem jak zdobędziemy mistrza będzie wybuchał skandal.

Za rok będzie, były podawacz piłek na stadionie Juventusu Turyn jest podejrzany o zgwałcenie nieletniej fanki Interu, oraz za, za wolne podawanie piłek przy korzystnym wyniku dla Turyńczyków w roku 2006. Juventusowi grozi kara wyrzucenia z UEFA i rozwiązanie klubu.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 20:16

bramek pisze: Tylko dręczy mnie to: Co my ..... mamy do tego. Nawet jakby i jeden i drugi okazał się winnym(hipotetycznie), to jaka w tym jest nasza wina ? Czy teraz za każdym razem jak zdobędziemy mistrza będzie wybuchał skandal
Nie wiesz, że na pochyłe drzewo kozy skaczą? Po 2006 r. nasza opinia została potwornie nadszarpnięta, a każdy pretekst do opanierowania na nowo starego kotleta i sprzedania go jest dobry.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 20:37

deszczowy pisze:
annihilator1988 pisze:Ciekawi mnie, co policja "znalazła"/"znajdzie" w domu Conte? Narkotyki, zdjęcia gołych dzieci, książkę telefoniczną z podkreślonymi numerami do sędziów, prowadzących mecze w drugoligowych rozgrywkach? Jedno jest pewne. Komuś zależy by udupić "Stara Damę" wszelkimi możliwymi sposobami. Ta cała sytuacja jest komiczna, tak samo jak wywiad ze Shorty'm
"Komiczne" to jest bawienie się w spiskowca, poszukiwanie ukrytych motywów i haków na Juventus.

Umoczonych jest z pięć-sześć drużyn, ale oczywiście "to Juventus chcą zniszczyć". To na pewno Moratti! Spisek i pancerna brzoza, a nad Turynem widziano dziś podejrzaną mgłę.

Weźcie się ogarnijcie, co niektórzy :angry:
To wytłumacz mi, dlaczego oskarżenia wymierzone w Conte, co do jego sprzedajności, pojawiły się w momencie, gdy było praktycznie wiadomo, że Juve zdobędzie Scudetto?

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 20:46

annihilator1988 pisze: To wytłumacz mi, dlaczego oskarżenia wymierzone w Conte, co do jego sprzedajności, pojawiły się w momencie, gdy było praktycznie wiadomo, że Juve zdobędzie Scudetto?
A to jest wg Ciebie dowód na cokolwiek? Bo ja bym się zastanowił nad spiskową teorią calcio.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 20:51

annihilator1988 pisze:(...)pojawiły się w momencie, gdy było praktycznie wiadomo, że Juve zdobędzie Scudetto?
Ty tak na poważnie? sądzisz, że to jakaś teoria spiskowa?
Tak, wszyscy chcą udupić Juventus, bo wygrał majstra.
:rotfl:

Obrazek
Orochimaru

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 20:58

Polecam news z interii. Zobaczcie czym się różni od tego z onetu
http://euro2012.interia.pl/news-zatrzym ... nId,608708

Co do sprawy... jakbym miał kurrr deżawu czy jakoś tak!

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 20:58

annihilator1988 pisze: To wytłumacz mi, dlaczego oskarżenia wymierzone w Conte, co do jego sprzedajności, pojawiły się w momencie, gdy było praktycznie wiadomo, że Juve zdobędzie Scudetto?
Nieprawda. Pierwszy raz mozna bylo o tym przeczytac w kwietniu, jeszcze nic wtedy nie bylo wiadomo w kwestii scudetto.

Klub musi stac murem za Conte. Stracenie go byloby ogromnym krokiem wstecz.

Swoja droga, podobno teraz prokuratura wziela na tapete mecze inter - Lecce i milan - Chievo.

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 21:04

pablo1503 pisze:
annihilator1988 pisze:(...)pojawiły się w momencie, gdy było praktycznie wiadomo, że Juve zdobędzie Scudetto?
Ty tak na poważnie? sądzisz, że to jakaś teoria spiskowa?
Tak, wszyscy chcą udupić Juventus, bo wygrał majstra.
:rotfl:
Ci, co piszą o Juventusie, wiedzą, że temat się sprzeda z uwagi na Calciopoli. Ci, którzy będą chcieli widzieć związek i krzyczeć o sprzedawaniu meczów przez Juventus, będą i tak krzyczeć - mimo swojej nie-do-ogarnięcia głupoty i tępoty. Proponuję się na to przygotować.
Generalnie wielu ludziom po prostu niewygodnie jest myśleć.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 21:23

bendzamin pisze: Swoja droga, podobno teraz prokuratura wziela na tapete mecze inter - Lecce i milan - Chievo.
A nie chodzi czasem o mecz Inter - Chievo? Bo w tej historii mamy naprawde niesamowite kwiatki i jak dla mnie to jest to sto razy bardziej interesujacy kasek, niz niewinny Conte oskarzany przez jakiegos nonejma o to, ze wiedzial, ale nie nakablowal policji.

Mowie o meczu Chievo z Interem, o ktorym wspominal swego czasu chyba Pellissier. Mecz zostal sprzedany podobno przez 7 graczy... tylko wlasnie nie pamietam, czy 7 graczy Interu czy Chievo. Stawiam jednak na Inter, bo gdzies w glowie mi hucza nazwiska Stankovicia i Cordoby. Ale glowy nie dam za to. Moglby ktos mnie poprawic?

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 21:33

Od razu tu wyłączyłem. Powód? Na zdjęciu nie znajduje się Criscito. Przecież to jest kompromitacja. Kilka dni temu sport.pl, dodał newsa o Włochach - kibicach reprezentacji Italii, a na zdjęciu widnieli Chińczycy w koszulkach Interu, szarpiący Chińczyka w koszulce Milanu.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 21:39

deszczowy pisze:
A to jest wg Ciebie dowód na cokolwiek? Bo ja bym się zastanowił nad spiskową teorią calcio.
Nie wiem :think: . Może dopadł mnie efekt kuli śnieżnej i dlatego panikuje ? Chociaż z drugiej strony, to zrozumiałe, że martwię się o klub, któremu kibicuję i drażnią pomówienia kierowane w stronę Conte. Co do Ciebie, Pablo, to idź do diabła :prochno:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 21:45

jakku1 pisze: Mowie o meczu Chievo z Interem, o ktorym wspominal swego czasu chyba Pellissier. Mecz zostal sprzedany podobno przez 7 graczy... tylko wlasnie nie pamietam, czy 7 graczy Interu czy Chievo. Stawiam jednak na Inter, bo gdzies w glowie mi hucza nazwiska Stankovicia i Cordoby. Ale glowy nie dam za to. Moglby ktos mnie poprawic?
Nie wiem, na razie znalazlem tylko to. Z tego, co udalo mi sie doczytac, to na pewno chodzi o mecz z 20.03.2011 - inter 1-0 Lecce, a podejrzenia sa oparte na zeznaniach aresztowanego Ivana Tisciego.

E: O, nawet onet cos o tym pisze, ale w kontekscie Vieriego.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 21:58 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Barisz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 21:47

De Rossi pisze:Od razu tu wyłączyłem. Powód? Na zdjęciu nie znajduje się Criscito. Przecież to jest kompromitacja. Kilka dni temu sport.pl, dodał newsa o Włochach - kibicach reprezentacji Italii, a na zdjęciu widnieli Chińczycy w koszulkach Interu, szarpiący Chińczyka w koszulce Milanu.
http://www.fifa.com/worldfootball/photo ... ml#1529589

Ponoć to Criscito i Srna z meczu LM Zenitu z Szachtarem. Aczkolwiek minę koleś ma taką, że ja bym się nie podjął identyfikacji : )

Wierzę w niewinność Antonio Conte.

"Chtěl bych jak divoký kůň běžet běžet
nemyslet na návrat
s koňskými handlíři vyrazit dveře
to bych rád"
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 22:08

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html

Jestem pozytywnie zaskoczony onetem, bo napisać, że ktoś jest w coś zamieszany jest łatwo i to się kupi ale już dać się wypowiedzieć drugiej stronie? no cóż, czasem i na onecie redaktorzy się pomylą :smile:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 22:10

Barisz pisze:Ponoć to Criscito i Srna z meczu LM Zenitu z Szachtarem. Aczkolwiek minę koleś ma taką, że ja bym się nie podjął identyfikacji : )
To teraz porównaj:
Aleksandr Bukharov

Obrazek
Obrazek
Obrazek

i Domenico Criscito:

Obrazek

Chyba nikt nie ma wątpliwości.

A brak Criscito na EURO, wcale mnie nie cieszy. To pewniejsza opcja z tyłu, niż Balzaretti.

ODPOWIEDZ