Afera Calcioscommesse
- bramek
- Juventino
Ogólnie to myślałem że to My Polacy jesteśmy tak wspaniałym narodem że wykorzystamy każdy pretekst od odwrócenia uwagi od sytuacji politycznej/gospodarczej w państwie.
Dla mnie dosyć dziwnie ta sprawa nakłada się ze słabą sytuacją Włochów, tak samo jaki i ze skandalem ich chluby czyli Watykanu. Tak wiadomo że to wstyd dla wszystkich katolików itp. Jednak to Włosi są najbardziej utożsamiani z Watykanem.
Tylko dręczy mnie to: Co my ..... mamy do tego. Nawet jakby i jeden i drugi okazał się winnym(hipotetycznie), to jaka w tym jest nasza wina ? Czy teraz za każdym razem jak zdobędziemy mistrza będzie wybuchał skandal.
Za rok będzie, były podawacz piłek na stadionie Juventusu Turyn jest podejrzany o zgwałcenie nieletniej fanki Interu, oraz za, za wolne podawanie piłek przy korzystnym wyniku dla Turyńczyków w roku 2006. Juventusowi grozi kara wyrzucenia z UEFA i rozwiązanie klubu.
Dla mnie dosyć dziwnie ta sprawa nakłada się ze słabą sytuacją Włochów, tak samo jaki i ze skandalem ich chluby czyli Watykanu. Tak wiadomo że to wstyd dla wszystkich katolików itp. Jednak to Włosi są najbardziej utożsamiani z Watykanem.
Tylko dręczy mnie to: Co my ..... mamy do tego. Nawet jakby i jeden i drugi okazał się winnym(hipotetycznie), to jaka w tym jest nasza wina ? Czy teraz za każdym razem jak zdobędziemy mistrza będzie wybuchał skandal.
Za rok będzie, były podawacz piłek na stadionie Juventusu Turyn jest podejrzany o zgwałcenie nieletniej fanki Interu, oraz za, za wolne podawanie piłek przy korzystnym wyniku dla Turyńczyków w roku 2006. Juventusowi grozi kara wyrzucenia z UEFA i rozwiązanie klubu.
- deszczowy
- Juventino
Nie wiesz, że na pochyłe drzewo kozy skaczą? Po 2006 r. nasza opinia została potwornie nadszarpnięta, a każdy pretekst do opanierowania na nowo starego kotleta i sprzedania go jest dobry.bramek pisze: Tylko dręczy mnie to: Co my ..... mamy do tego. Nawet jakby i jeden i drugi okazał się winnym(hipotetycznie), to jaka w tym jest nasza wina ? Czy teraz za każdym razem jak zdobędziemy mistrza będzie wybuchał skandal
- annihilator1988
- Juventino
To wytłumacz mi, dlaczego oskarżenia wymierzone w Conte, co do jego sprzedajności, pojawiły się w momencie, gdy było praktycznie wiadomo, że Juve zdobędzie Scudetto?deszczowy pisze:"Komiczne" to jest bawienie się w spiskowca, poszukiwanie ukrytych motywów i haków na Juventus.annihilator1988 pisze:Ciekawi mnie, co policja "znalazła"/"znajdzie" w domu Conte? Narkotyki, zdjęcia gołych dzieci, książkę telefoniczną z podkreślonymi numerami do sędziów, prowadzących mecze w drugoligowych rozgrywkach? Jedno jest pewne. Komuś zależy by udupić "Stara Damę" wszelkimi możliwymi sposobami. Ta cała sytuacja jest komiczna, tak samo jak wywiad ze Shorty'm
Umoczonych jest z pięć-sześć drużyn, ale oczywiście "to Juventus chcą zniszczyć". To na pewno Moratti! Spisek i pancerna brzoza, a nad Turynem widziano dziś podejrzaną mgłę.
Weźcie się ogarnijcie, co niektórzy
- deszczowy
- Juventino
A to jest wg Ciebie dowód na cokolwiek? Bo ja bym się zastanowił nad spiskową teorią calcio.annihilator1988 pisze: To wytłumacz mi, dlaczego oskarżenia wymierzone w Conte, co do jego sprzedajności, pojawiły się w momencie, gdy było praktycznie wiadomo, że Juve zdobędzie Scudetto?
- pablo1503
- Juventino
Ty tak na poważnie? sądzisz, że to jakaś teoria spiskowa?annihilator1988 pisze:(...)pojawiły się w momencie, gdy było praktycznie wiadomo, że Juve zdobędzie Scudetto?
Tak, wszyscy chcą udupić Juventus, bo wygrał majstra.
:rotfl:

- Orochimaru
- Juventino
Polecam news z interii. Zobaczcie czym się różni od tego z onetu
http://euro2012.interia.pl/news-zatrzym ... nId,608708
Co do sprawy... jakbym miał kurrr deżawu czy jakoś tak!
http://euro2012.interia.pl/news-zatrzym ... nId,608708
Co do sprawy... jakbym miał kurrr deżawu czy jakoś tak!
- bendzamin
- Redaktor
Nieprawda. Pierwszy raz mozna bylo o tym przeczytac w kwietniu, jeszcze nic wtedy nie bylo wiadomo w kwestii scudetto.annihilator1988 pisze: To wytłumacz mi, dlaczego oskarżenia wymierzone w Conte, co do jego sprzedajności, pojawiły się w momencie, gdy było praktycznie wiadomo, że Juve zdobędzie Scudetto?
Klub musi stac murem za Conte. Stracenie go byloby ogromnym krokiem wstecz.
Swoja droga, podobno teraz prokuratura wziela na tapete mecze inter - Lecce i milan - Chievo.
- mnowo
- Qualità Juventino
Ci, co piszą o Juventusie, wiedzą, że temat się sprzeda z uwagi na Calciopoli. Ci, którzy będą chcieli widzieć związek i krzyczeć o sprzedawaniu meczów przez Juventus, będą i tak krzyczeć - mimo swojej nie-do-ogarnięcia głupoty i tępoty. Proponuję się na to przygotować.pablo1503 pisze:Ty tak na poważnie? sądzisz, że to jakaś teoria spiskowa?annihilator1988 pisze:(...)pojawiły się w momencie, gdy było praktycznie wiadomo, że Juve zdobędzie Scudetto?
Tak, wszyscy chcą udupić Juventus, bo wygrał majstra.
:rotfl:
Generalnie wielu ludziom po prostu niewygodnie jest myśleć.
- jakku1
- Juventino
A nie chodzi czasem o mecz Inter - Chievo? Bo w tej historii mamy naprawde niesamowite kwiatki i jak dla mnie to jest to sto razy bardziej interesujacy kasek, niz niewinny Conte oskarzany przez jakiegos nonejma o to, ze wiedzial, ale nie nakablowal policji.bendzamin pisze: Swoja droga, podobno teraz prokuratura wziela na tapete mecze inter - Lecce i milan - Chievo.
Mowie o meczu Chievo z Interem, o ktorym wspominal swego czasu chyba Pellissier. Mecz zostal sprzedany podobno przez 7 graczy... tylko wlasnie nie pamietam, czy 7 graczy Interu czy Chievo. Stawiam jednak na Inter, bo gdzies w glowie mi hucza nazwiska Stankovicia i Cordoby. Ale glowy nie dam za to. Moglby ktos mnie poprawic?
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- De Rossi
- Juventino
Od razu tu wyłączyłem. Powód? Na zdjęciu nie znajduje się Criscito. Przecież to jest kompromitacja. Kilka dni temu sport.pl, dodał newsa o Włochach - kibicach reprezentacji Italii, a na zdjęciu widnieli Chińczycy w koszulkach Interu, szarpiący Chińczyka w koszulce Milanu.Orochimaru pisze:http://euro2012.interia.pl/news-zatrzym ... nId,608708
- annihilator1988
- Juventino
Nie wiemdeszczowy pisze:A to jest wg Ciebie dowód na cokolwiek? Bo ja bym się zastanowił nad spiskową teorią calcio.annihilator1988 pisze: To wytłumacz mi, dlaczego oskarżenia wymierzone w Conte, co do jego sprzedajności, pojawiły się w momencie, gdy było praktycznie wiadomo, że Juve zdobędzie Scudetto?

- bendzamin
- Redaktor
Nie wiem, na razie znalazlem tylko to. Z tego, co udalo mi sie doczytac, to na pewno chodzi o mecz z 20.03.2011 - inter 1-0 Lecce, a podejrzenia sa oparte na zeznaniach aresztowanego Ivana Tisciego.jakku1 pisze: Mowie o meczu Chievo z Interem, o ktorym wspominal swego czasu chyba Pellissier. Mecz zostal sprzedany podobno przez 7 graczy... tylko wlasnie nie pamietam, czy 7 graczy Interu czy Chievo. Stawiam jednak na Inter, bo gdzies w glowie mi hucza nazwiska Stankovicia i Cordoby. Ale glowy nie dam za to. Moglby ktos mnie poprawic?
E: O, nawet onet cos o tym pisze, ale w kontekscie Vieriego.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 21:58 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.
- Barisz
- Juventino
http://www.fifa.com/worldfootball/photo ... ml#1529589De Rossi pisze:Od razu tu wyłączyłem. Powód? Na zdjęciu nie znajduje się Criscito. Przecież to jest kompromitacja. Kilka dni temu sport.pl, dodał newsa o Włochach - kibicach reprezentacji Italii, a na zdjęciu widnieli Chińczycy w koszulkach Interu, szarpiący Chińczyka w koszulce Milanu.
Ponoć to Criscito i Srna z meczu LM Zenitu z Szachtarem. Aczkolwiek minę koleś ma taką, że ja bym się nie podjął identyfikacji : )
Wierzę w niewinność Antonio Conte.
"Chtěl bych jak divoký kůň běžet běžet
nemyslet na návrat
s koňskými handlíři vyrazit dveře
to bych rád"
nemyslet na návrat
s koňskými handlíři vyrazit dveře
to bych rád"
- mateo369
- Juventino
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html
Jestem pozytywnie zaskoczony onetem, bo napisać, że ktoś jest w coś zamieszany jest łatwo i to się kupi ale już dać się wypowiedzieć drugiej stronie? no cóż, czasem i na onecie redaktorzy się pomylą
Jestem pozytywnie zaskoczony onetem, bo napisać, że ktoś jest w coś zamieszany jest łatwo i to się kupi ale już dać się wypowiedzieć drugiej stronie? no cóż, czasem i na onecie redaktorzy się pomylą
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- De Rossi
- Juventino
To teraz porównaj:Barisz pisze:Ponoć to Criscito i Srna z meczu LM Zenitu z Szachtarem. Aczkolwiek minę koleś ma taką, że ja bym się nie podjął identyfikacji : )
Aleksandr Bukharov

i Domenico Criscito:

Chyba nikt nie ma wątpliwości.
A brak Criscito na EURO, wcale mnie nie cieszy. To pewniejsza opcja z tyłu, niż Balzaretti.