Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 21:53

dokładnie. Nedved kosztował bodaj 35 mln. Oglądam właśnie finał europejskiej ... . Komentator mówi, że juventus poważnie jest zainteresowany Muniainem. Następca DP.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 22:00

PABLO pisze:Komentator mówi, że juventus poważnie jest zainteresowany Muniainem. Następca DP.
Raz, to stary news. Dwa, nie "poważnie się interesujemy", tylko obserwujemy.

Obrazek
Morrfi96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 22:01

PABLO pisze:dokładnie. Nedved kosztował bodaj 35 mln. Oglądam właśnie finał europejskiej ... . Komentator mówi, że juventus poważnie jest zainteresowany Muniainem. Następca DP.
Tak. Tylko, że trzeba by wyłożyć duże pieniądze, żeby móc ściągnąć go.
Proponuje również ściągnąć młodego bramkarza, Buffon za parę lat odejdzie na emeryturę i wypadałoby mieć młodego, godnego następcę.

Pozdrawiam,
Morrfi96
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 22:04

Morrfi96 pisze:Buffon za parę lat odejdzie na emeryturę i wypadałoby mieć młodego, godnego następcę.
Dla mnie bramkarza kupuje sie na gotowe, sprawdzonego i ogranego, poza tym Gigi na 110% pogra jeszcze 4 lata w podstawie. (tfu tfu kontuzje)

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 22:04

Morrfi96 pisze:Proponuje również ściągnąć młodego bramkarza, Buffon za parę lat odejdzie na emeryturę i wypadałoby mieć młodego, godnego następcę.
Jeszcze jednego? Ostatnio zaklepaliśmy już podobno dwóch.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 22:09

pumex pisze:
jakku1 pisze:Wlasnie zerknalem na SJ (Pumi, masz cos o Asamoahu tutaj ; )).
Łee, dzięki za takie newsy, gdzie o szybsze bicie serca przyprawiają mnie słowa "Manchester United" :wink:
Ciekawe ile w tym prawdy. W sumie MU to nie MC. Marotta da radę jak będzie trzeba. Jak nie to Nainggolan :C
ewerthon pisze:http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html

Brać. Chęć odejścia tego zawodnika może tutaj zaważyć na kwocie transferu. Nie oszukujmy się, na piłkarzy typu Van Persie czy Higuain po prostu nas nie stać. A Dżeko byłby jednak tańszy. Umiejętności ma spore i nie zmienia tego słabszy sezon w City.
Obrazek

Morrfi96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 22:10

Cabrini_idol pisze:
Morrfi96 pisze:Buffon za parę lat odejdzie na emeryturę i wypadałoby mieć młodego, godnego następcę.
Dla mnie bramkarza kupuje sie na gotowe, sprawdzonego i ogranego, poza tym Gigi na 110% pogra jeszcze 4 lata w podstawie. (tfu tfu kontuzje)
Rozumiem. Ale to nie do mnie, nie do Cb należy odpowiedzialność za transfery, a do Conte i sztabu szkoleniowego Juve. Osobiście uważam, że przy odpowiedniej polityce transferowej Juventusu, mamy szansę powtórzyć sezon, którego jesteśmy świadkami.
A młodego bramkarza można teraz taniej kupić i wypożyczać do innych klubów, czy to Serie A czy gdzie indziej

Pozdrawiam,
Morrfi96
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 22:11

Nie ma szans na Falcao, a szkoda, bo właśnie taki zawodnik postawiałby "kropkę nad i" w meczach z "ogórami". Btw, jak wygląda kwestia transferu piłkarzy z Turcji rodem? Ich kupno oznacza wykorzystanie miejsca non-EU? Pytam w kontekście tego całego Buraka , którego łączono ze "Starą Damą". Z tego co pamiętam, to jego klauzula odejścia wynosi 5 mln euro, dokładnie tyle samo co cena za wyłączne prawo do Paragwajczyka. Tutaj dla mnie wybór jest prosty, niemniej równie istotne jest "niezmarnowanie" miejsc dla piłkarzy spoza UE

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 22:18

Morrfi96 pisze:
Cabrini_idol pisze:
Rozumiem. Ale to nie do mnie, nie do Cb należy odpowiedzialność za transfery, a do Conte i sztabu szkoleniowego Juve. Osobiście uważam, że przy odpowiedniej polityce transferowej Juventusu, mamy szansę powtórzyć sezon, którego jesteśmy świadkami.
A młodego bramkarza można teraz taniej kupić i wypożyczać do innych klubów, czy to Serie A czy gdzie indziej
O ile mi sie wydaje to takiego kupilismy rok czy dwa temu z Rumuni ;)
Pozatym nie martwcie sie o bramkarza, Buffon sie skonczy to sie sciagnie Szczesnego :D

KLIK ==>www
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 22:29

Sklerozę macie? Przecież naszym nowym Buffonem ma być Nicola Leali. W dodatku za odchodzącego Manningera przyjdzie Arcari.

Obrazek
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 22:40

jeszcze młody rumun - branescu

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 22:44

Cabrini_idol pisze:Fazzi - bardzo duzo było takiej własnie myśli w latach 90 . Sprzedajmy za duze pieniadze , kupujemy za duze pieniadze.( jak na tamte lata) . Za czasów Moggiego.
Podaj przykłady jeśli tak wiele. No ok, Inzaghi. A dalej ?

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 22:49

^FAZZI^ pisze: Podaj przykłady jeśli tak wiele. No ok, Inzaghi. A dalej ?
Najdrozszy wowczas na swiecie Zidane? Tylko, ze to juz bylo w roku 2001.

Falcaooooooo :( Ale to moze za rok albo dwa, jak mu sie znudzi podbijanie Ligi Europejskiej co roku i zdecyduje, ze chce sie bawic z duzymi chlopcami. Dzeko zapowiada odejscie z $ity? Jak sie nie uda z Cavanim, to go dawac.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 22:50

Wiedziałem że odrazu pojawi się temat o Falcao, ale:
1. Ateltico wybuliło za niego 40mln, nastrzelał mase bramek tak więc nie puszczą go za mniej niż 60mln.
2. Wole Cavaniego który jest już ograny we Włoszech i do tego tańszy.

Jednak trzeba przyznać że napastnik z niego kompletny! ; )

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 22:51

chocby Ravanelli i fakt niedlugo konczacy kariere Vialli >Zidane

Chodzi o to, żę ten cykl powtarzał się co kilka lat. 4-5 lat , sprzedajmy, kupujemy nową przyszłą gwiazdę, to działało aż do naszych ,,pięknych'' transferó od 2007 roku az do zeszłego marceto.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 22:55 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zablokowany