Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 15:57

Zrodlo pewne ; )

1. Vidal nie odejdzie. W ogole nie ma tematu. On nie chce odchodzic, a my nie chcemy go oddac. Nawet za 50m. Chcemy sprowadzac dobrych zawodnikow, a nie sie ich pozbywac. Badzcie spokojni ; )
2. Pamietacie jak bylo z Miccolim i Di Vaio, ktorzy zrobili miejsce dla Zlatana? W tym roku mozemy podobny manewr wykonac, z tym, ze tymi, ktorzy odejda beda Matri i Quag (Matri jest kandydatem numer 1 do odstrzalu). Bardzo mozliwe, ze to sie tak wlasnie skonczy, chociaz nie jest wykluczone takze, ze ktorys z nich zostanie. Aha, co do Borriello - wezmiemy go tylko wtedy, kiedy Roma odda nam jego karte za darmo, a Matriego i Quaga sprzedamy. Wtedy Marco bedzie tym rezerwowym dla sprowadzonej gwiazdy.
3. Van Persiego nie nalezy sie raczej spodziewac w przyszlym roku w Juve. Jest to fajny pilkarz, ale tak:
a) Cavani i Jovetic - ow pilkarze najbardziej podobaja sie Conte i zajmuja pierwsze miejsca na jego liscie zyczen.
b) Oprocz tej dwojki interesuje nas jeszcze Torres.
4. Asamoah to dalej jak najbardziej realna opcja. Chcemy go, dalej to nasz numer 1 jesli chodzi o srodek pomocy. Aha, w srodku pola w przyszlym sezonie Conte chce miec tak okolo 7 graczy (razem z Giaccherinim).

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 16:01

jeżeli z tego co pisze @jakku1 przyjdzie do nas Asamoah i daj boże Cavani + Jovetic to dopiero będzie fap festival :D

Normalnie wziąłbym urlop żeby to porządnie opić :dance: [/b]

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 16:01

jakku1 pisze:Matriego i Quaga sprzedamy. Wtedy Marco bedzie tym rezerwowym dla sprowadzonej gwiazdy.
Sprzedajemy średniego Matriego, niezłego Quagliarelle i legendarnego Alexa(tego po prostu puszczamy wolno), a kupujemy Borriello i robimy z niego 'pierwszego' rezerwowego? :whistle:
Nie podoba mi się ten pomysł :doh:

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 16:07

Nie, nie ; )

1. Cavani lub Jovetic jednak ; / Dwoch raczej nie kupimy.
2. Borriello wezmiemy tylko za jakies grosze, albo za darmo. Najpierw jednak bysmy musieli znalezc kupcow na Matriego i Quaga. Jesli jeden z nich zostanie, to Borriello nie zostanie z nami.

Aha, zapomnialem o jednym, Destro jest DUZO blizej Interu. Chyba odpuscilismy w jego kwestii.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 16:09 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 16:08

pablo1503 pisze:
jakku1 pisze:Matriego i Quaga sprzedamy. Wtedy Marco bedzie tym rezerwowym dla sprowadzonej gwiazdy.
Sprzedajemy średniego Matriego, niezłego Quagliarelle i legendarnego Alexa(tego po prostu puszczamy wolno), a kupujemy Borriello i robimy z niego 'pierwszego' rezerwowego? :whistle:
A przeczytales tego posta? Czy tylko zobaczyles wyrazy "Borriello" i "wezmiemy"? Narazie zadne kupowanie Marco nie wchodzi w gre. Marotta go wezmie pod warunkiem, ze Roma odda go za darmo. A za darmo, nie bylby to taki chyba zly pomysł.

Ja licze na tego El Matadora. :pray:

Jakku1 mnie uprzedził.

Obrazek
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 16:09

pablo1503 pisze:
Tylko jeśli będzie za darmo! Czytaj uważnie :wink:

Jeśli chcemy Edisona + Jo-Jo to sprzedaż Matriego i FQ może być konieczna by mieć środki na ww zakupy. Co do pozbywania się Alexa to jeszcze nic na 100% nie zostało stwierdzone, ale lepiej przyjąć pesymistyczny scenariusz.

Asamoah? :ok:

Edyta:
it doesn't matter pisze: Jakku1 mnie uprzedził.
x2

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 16:14

Co do pozbywania się Alexa to jeszcze nic na 100% nie zostało stwierdzone
He? Alex na bank odchodzi.

Cavani + Asamoah podnosi morale, ale fajnie gdyby coś o obronie jeszcze mówili, bo LO jest potrzebny.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 16:43

mixery pisze: Cavani + Asamoah podnosi morale, ale fajnie gdyby coś o obronie jeszcze mówili, bo LO jest potrzebny.
Skończy się na Pogbie i Boriello.

LO? Jest trochę w końcu ogarniajacy kuwetę DC, jest Caceres. No, chyba że udałoby się z Cissokho.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 16:50

deszczowy pisze:
mixery pisze: Cavani + Asamoah podnosi morale, ale fajnie gdyby coś o obronie jeszcze mówili, bo LO jest potrzebny.
Skończy się na Pogbie i Boriello.

LO? Jest trochę w końcu ogarniajacy kuwetę DC, jest Caceres. No, chyba że udałoby się z Cissokho.
Ja tam będę za każdym razem fapał jak tylko przeczytam gdzieś wzmiankę o Armero. W chwili obecnej jest zdecydowanie lepszy od Cissokho.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 16:50

http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=102255
Świetna opcja na zastępcę dla Pirlo jak dla mnie, do tego jeszcze Asamoah lub Nainggolan ( ale tylko w rozsądnych pieniądzach ) i linię pomocy mielibyśmy skompletowaną. Do tego Kolarov lub Armero i Cavani lub Jovetić . Eh, rozmarzyłem się.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 16:58

jakku1 pisze: 1. Cavani lub Jovetic jednak ; / Dwoch raczej nie kupimy.
2. Borriello wezmiemy tylko za jakies grosze, albo za darmo. Najpierw jednak bysmy musieli znalezc kupcow na Matriego i Quaga. Jesli jeden z nich zostanie, to Borriello nie zostanie z nami.
To oznacza że nie wykupimy Borriello, bo pewnie Marotta planuje za niego dać max. 2-3mln ;d Roma na to nie pójdzie, bo mogą ugrać z 5mln od kogoś innego.
Matri jak najbardziej może odejść, nie będe płakał, ale chciałbym żeby zastępcą CAVANIEGO (tak, tak;d bardzo wierze w ten transfer, a Napoli bez CL będzie sie musiało kogoś pozbyć) był Quagliarella.
Jednak nieuważacie że jeszcze kogoś po tych operacjach musimy kupić? Nasz atak Vucinic,Cavani,Quagliarella. Jeszcze jeden. Może Immoblie?

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 16:59

b0unc3 pisze:http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html

To tak na poważnie? Bo jeżeli Borriello ma stanowić o sile ataku Juventusu w następnym sezonie to dajmy sobie spokój z LM.
Obrazek
Twardy orzech do zgryzienia ma Marotta.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 17:00

jakku1 pisze:4. Asamoah to dalej jak najbardziej realna opcja. Chcemy go, dalej to nasz numer 1 jesli chodzi o srodek pomocy.
Wszystko fajnie, bardzo cieszy to, co napisałeś, tylko tak: ciągle słyszy się bądź czyta o Asamoah, jak to bardzo go chcemy, jak to jest numerem jeden, jest zaklepany i tak dalej i tak dalej... ale nigdzie nie ma żadnych konkretów. Jak to możliwe?
Jak nie bałem się plotek o odejściu Vidala, tak boję się plotek o przyjściu Nainggolana, jeszcze za kwotę około 15mln :/ Tak, zimą, z braku laku, był całkiem fajną opcją. Teraz mam nadzieję, że nie ma realnego zainteresowania tym średniakiem.
rufi8 pisze:Asamoah lub Nainggolan
Wybór w kwestii jakości pomiędzy Asamoah lub Nainggolanem jest taki jak w przypadku dylematu: "Jovetic czy Giovinco?"
Asamoah jest piłkarzem o zupełnie innym - wyższym poziomie umiejętności niż farbowany Belg

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 17:11

@Pumi
Ja tylko przekazuje dalej to, co przeczytalem ; ) Zreszta, przegladales aby dobrze np. TuttoJuve? Bo ja tam widzialem nawet w ostatnich kilku dniach newsa na temat Asamoha.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2012, 17:13

@Wojtek
Przecież Immobile od przyszłego sezonu będzie strzelał (oby) dla Genoi. Nie ma mowy,żeby przyszedł do Juve. Jeśli nie Destro to co najwyżej z młodych Włochów może przyjść Gabbiadini.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Zablokowany