Juventus mistrz ad 2012 !

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 11:04

Vimes pisze:"Third Juve star is 'provocation'" - FIGC i Albertiniego już boli nasza trzecia gwiazdka, chociaż jeszcze jej sobie nie zapewniliśmy.
Hehe.

Niespodziewałem sie, ze juz na piec kolejek przed koncem srodowisko Milanu bedzie mialo piane na pysku na samą mysl faktu naszych trzech złotych gwiazdek na przyszłorocznych czarno-białych trykotach.

Jest dobrze. :) Za takim Juventusem teskniłem! :)

Obrazek
rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 11:45

Vimes pisze:"Third Juve star is 'provocation'" - FIGC i Albertiniego już boli nasza trzecia gwiazdka, chociaż jeszcze jej sobie nie zapewniliśmy.
Nienormalna sytuacja. Juventus brnie dalej w te swoje trzy gwiazdki na koszulkach - i ma ku temu powody - natomiast związek brnie dalej w swym uporze, twierdząc że Juventus czyni nadużycia, chociaż (FIGC) wie, że u podstaw tego całego szwindlu (calciopoli) jest bagno z którego mogłaby się sama nie wygrzebać, tak jak to zrobiło Juve. Jak dla mnie to zakamuflowana hipokryzja, próba utrzymania toksycznego status quo, niby "korzystnego" dla wszystkich. Jeszcze te powołanie na jakieś reguły, zasady...

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 12:04

Jeśli FIGC nic by nie powiedziało w sprawie trzeciej gwiazdki, przyznałoby rację Juve co do Calciopoli. Tak więc oni coś powiedzą, Juve to oleje, oni znowu cos powiedzą i sprawa ucichnie a my (daj Boże jak nie teraz to za rok ) będziemy mieć 3 gwiazdki. Tak to będzie wyglądać pod warunkiem, że zarząd nie spanikuje i potulnie nie przyzna racji FIGC.

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 12:05

Mam coraz większe wątpliwości czy na pewno inter zasługuje na moją większą nienawiść niż milan. Nie jest łatwo przegonić "zasługi" tych pierwszych, ale takiej dziecinady, takiej ohydnej medialnej farsy i przypieprzania się tydzień w tydzień, kolejka po kolejce do Juve- jak to robi dziś ten niby lepszy mediolan, to jak żyje dawno nie widziałem. Myślę, że jeszcze prowadzi u mnie inter, ale tempo pościgu acm jest naprawdę mocne :D Teraz jeszcze złodzieje z figc się wzięli za umoralnianie. Huhu widzę pełna żałoba tam w tym calcio, czas zadumy i braterstwa.

Zasadniczo cała sytuacja mnie raczej bawi, bo to naprawdę jest poziom "mamo a kazio abrał mi klocek" a nie wielkiego świata, szanownych osobistości, kultury osobistej itd.
Myśle, że to woda na młyn dla Antonio, który chyba też jest dobrym hejterem :prochno: Juventus systematycznie zamyka im paszcze w najlepszy możliwy sposób.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 13:13

gdy zdobędziemy scudetto to miny obu części Mediolanu będą bezcenne :smile:
nie wyobrażam sobie by w jakiejkolwiek sytuacji zarząd zrezygnował z 3 gwiazdki, to by była zdrada na całego.
róbmy swoje, idźmy po 30 scudetto, a cały świat miejmy gdzieś :D

"Vincere non e importante, e l'unica cosa che conta"

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 13:19

ManU mistrzem Anglii
Real mistrzem Hiszpanii
Juve mistrzem Włoch

I ze spokojem mogę stwierdzić, że powracają stare, dobre czasy mojego dzieciństwa :P

thor21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 13:30

Zapomniałes o PSG i Borussi.Możliwe że historia lubi zataczać koło.Ale niestety boje się wierzyć w mistrzostwo.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 14:15

Poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale to chyba Juventus jako pierwszy klub w historii umieścił gwiazdkę nad herbem dla uczczenia 10 tytułu mistrzowskiego w 1958 roku. To był nasz pomysł. Potem to się przyjęło i Milan oraz Inter to spapugowali. Żadne przepisy federacji nie regulują kwestii gwiazdek i mogą nam w tej kwestii nagwizdać. Poza tym, to bardzo niefortunne, że FIGC komentuje całą sprawę jeszcze przed faktem ustami byłego milanisty, czyli klubu będącego aktualnie naszym jedynym rywalem w walce o scudetto.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 14:21

Vimes pisze:To był nasz pomysł. Potem to się przyjęło i Milan oraz Inter to spapugowali. Żadne przepisy federacji nie regulują kwestii gwiazdek i mogą nam w tej kwestii nagwizdać.
No przecież Moratti już zdążył zastrzec, że jeśli Juventus naszyje sobie po tym sezonie 3-cią złotą gwiazdkę, to Inter naszyje ich 7 w ramach protestu, bo symbole przestaną obowiązywać a każdy klub może nosić koszulkę jaką chce :rotfl:

Zresztą, niepotrzebnie kontynuujemy temat gwiazdek, za wcześnie na to.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 14:26

pumex pisze:Zresztą, niepotrzebnie kontynuujemy temat gwiazdek, za wcześnie na to.
Sęk w tym, że to nie my kontynuujemy tylko FIGC i Albertini.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 14:35

Vimes pisze:
pumex pisze:Zresztą, niepotrzebnie kontynuujemy temat gwiazdek, za wcześnie na to.
Sęk w tym, że to nie my kontynuujemy tylko FIGC i Albertini.
Ale my podłapujemy i zaczynamy dywagacje, tak, jakby Scudetto już było nasze. Za wcześnie

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 14:39

Vimes pisze:Sęk w tym, że to nie my kontynuujemy tylko FIGC i Albertini.
Raczej media znów wywęszyły okazję do interesującego tematu, pogadały nieoficjalnie z kimś z otoczenia Juventusu a potem zapytały Albertiniego co o tym myśli.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 14:44

rad pisze:
Nienormalna sytuacja. Juventus brnie dalej w te swoje trzy gwiazdki na koszulkach - i ma ku temu powody - natomiast związek brnie dalej w swym uporze, twierdząc że Juventus czyni nadużycia, chociaż (FIGC) wie, że u podstaw tego całego szwindlu (calciopoli) jest bagno z którego mogłaby się sama nie wygrzebać, tak jak to zrobiło Juve. Jak dla mnie to zakamuflowana hipokryzja, próba utrzymania toksycznego status quo, niby "korzystnego" dla wszystkich. Jeszcze te powołanie na jakieś reguły, zasady...

oby Conte trzymał zawodników jak najdalej od tych wszystkich spekulacji. Przez cały sezon uspokajał i mówił, że nie walczymy o mistrza, ale jak i prawie wszystkim kibicom to i powoli zawodnikom i trenerowi puszczą żyłki i zaczną otwarcie gadać o scudetto. Jesteśmy tak blisko mistrza, że aż ciężko być spokojnym x) interesują mnie w Serie A dwa mecze : Milanu i Juventusu. Milan pewnie dziś ugra 3 pkt, chociaż Genoa ma coś do udowodnienia ( :pray: ) zaś Juventusowi, któremu wróżyłem najcięższą przeprawę z Romą czeka teoretycznie słabszy przeciwnik, ale niestety z takimi mamy spore problemy. Forza!

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 17:15

Ouh_yeah pisze:
Vimes pisze:Sęk w tym, że to nie my kontynuujemy tylko FIGC i Albertini.
Raczej media znów wywęszyły okazję do interesującego tematu, pogadały nieoficjalnie z kimś z otoczenia Juventusu a potem zapytały Albertiniego co o tym myśli.
Zawsze mógł odpowiedzieć "bez komentarza" albo, że porozmawiamy o tym po zakończeniu sezonu, kiedy mistrz będzie już znany.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 17:31

pumex pisze:
Vimes pisze:To był nasz pomysł. Potem to się przyjęło i Milan oraz Inter to spapugowali. Żadne przepisy federacji nie regulują kwestii gwiazdek i mogą nam w tej kwestii nagwizdać.
No przecież Moratti już zdążył zastrzec, że jeśli Juventus naszyje sobie po tym sezonie 3-cią złotą gwiazdkę, to Inter naszyje ich 7 w ramach protestu, bo symbole przestaną obowiązywać a każdy klub może nosić koszulkę jaką chce :rotfl:

Zresztą, niepotrzebnie kontynuujemy temat gwiazdek, za wcześnie na to.
No dobra, a co jak walniemy sobie na stadionie obok tych dwoch zlotych gwiazdek, trzecia? Co wtedy zrobi Moratti? Kaze grac swoim pilkarzom w zlotych czapkach z 7 pomponami w ksztalcie gwiazdek?

Poza tym tradycje gwiazdek zapoczatowal U. Agnelli, wiec boski Massimo niech nawet nie wazy sie bezcześcić takiej wspanialej tradycji.

No a poza tym, do trzeciej gwiazdki to jeszcze jest dluuuuuuuuuuga droga - 5 spotkan pod wielka presja.

ODPOWIEDZ