Juventus mistrz ad 2012 !
- D-Rose
- Juventino
Hehe.Vimes pisze:"Third Juve star is 'provocation'" - FIGC i Albertiniego już boli nasza trzecia gwiazdka, chociaż jeszcze jej sobie nie zapewniliśmy.
Niespodziewałem sie, ze juz na piec kolejek przed koncem srodowisko Milanu bedzie mialo piane na pysku na samą mysl faktu naszych trzech złotych gwiazdek na przyszłorocznych czarno-białych trykotach.
Jest dobrze.

- rad
- Juventino
Nienormalna sytuacja. Juventus brnie dalej w te swoje trzy gwiazdki na koszulkach - i ma ku temu powody - natomiast związek brnie dalej w swym uporze, twierdząc że Juventus czyni nadużycia, chociaż (FIGC) wie, że u podstaw tego całego szwindlu (calciopoli) jest bagno z którego mogłaby się sama nie wygrzebać, tak jak to zrobiło Juve. Jak dla mnie to zakamuflowana hipokryzja, próba utrzymania toksycznego status quo, niby "korzystnego" dla wszystkich. Jeszcze te powołanie na jakieś reguły, zasady...Vimes pisze:"Third Juve star is 'provocation'" - FIGC i Albertiniego już boli nasza trzecia gwiazdka, chociaż jeszcze jej sobie nie zapewniliśmy.
- stahoo
- Juventino
Jeśli FIGC nic by nie powiedziało w sprawie trzeciej gwiazdki, przyznałoby rację Juve co do Calciopoli. Tak więc oni coś powiedzą, Juve to oleje, oni znowu cos powiedzą i sprawa ucichnie a my (daj Boże jak nie teraz to za rok ) będziemy mieć 3 gwiazdki. Tak to będzie wyglądać pod warunkiem, że zarząd nie spanikuje i potulnie nie przyzna racji FIGC.
- Supersonic
- Juventino
Mam coraz większe wątpliwości czy na pewno inter zasługuje na moją większą nienawiść niż milan. Nie jest łatwo przegonić "zasługi" tych pierwszych, ale takiej dziecinady, takiej ohydnej medialnej farsy i przypieprzania się tydzień w tydzień, kolejka po kolejce do Juve- jak to robi dziś ten niby lepszy mediolan, to jak żyje dawno nie widziałem. Myślę, że jeszcze prowadzi u mnie inter, ale tempo pościgu acm jest naprawdę mocne
Teraz jeszcze złodzieje z figc się wzięli za umoralnianie. Huhu widzę pełna żałoba tam w tym calcio, czas zadumy i braterstwa.
Zasadniczo cała sytuacja mnie raczej bawi, bo to naprawdę jest poziom "mamo a kazio abrał mi klocek" a nie wielkiego świata, szanownych osobistości, kultury osobistej itd.
Myśle, że to woda na młyn dla Antonio, który chyba też jest dobrym hejterem
Juventus systematycznie zamyka im paszcze w najlepszy możliwy sposób.

Zasadniczo cała sytuacja mnie raczej bawi, bo to naprawdę jest poziom "mamo a kazio abrał mi klocek" a nie wielkiego świata, szanownych osobistości, kultury osobistej itd.
Myśle, że to woda na młyn dla Antonio, który chyba też jest dobrym hejterem

- Nedved1983
- Juventino
gdy zdobędziemy scudetto to miny obu części Mediolanu będą bezcenne
nie wyobrażam sobie by w jakiejkolwiek sytuacji zarząd zrezygnował z 3 gwiazdki, to by była zdrada na całego.
róbmy swoje, idźmy po 30 scudetto, a cały świat miejmy gdzieś
"Vincere non e importante, e l'unica cosa che conta"
nie wyobrażam sobie by w jakiejkolwiek sytuacji zarząd zrezygnował z 3 gwiazdki, to by była zdrada na całego.
róbmy swoje, idźmy po 30 scudetto, a cały świat miejmy gdzieś

"Vincere non e importante, e l'unica cosa che conta"
- Vimes
- Juventino
Poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale to chyba Juventus jako pierwszy klub w historii umieścił gwiazdkę nad herbem dla uczczenia 10 tytułu mistrzowskiego w 1958 roku. To był nasz pomysł. Potem to się przyjęło i Milan oraz Inter to spapugowali. Żadne przepisy federacji nie regulują kwestii gwiazdek i mogą nam w tej kwestii nagwizdać. Poza tym, to bardzo niefortunne, że FIGC komentuje całą sprawę jeszcze przed faktem ustami byłego milanisty, czyli klubu będącego aktualnie naszym jedynym rywalem w walce o scudetto.
- pumex
- Juventino
No przecież Moratti już zdążył zastrzec, że jeśli Juventus naszyje sobie po tym sezonie 3-cią złotą gwiazdkę, to Inter naszyje ich 7 w ramach protestu, bo symbole przestaną obowiązywać a każdy klub może nosić koszulkę jaką chce :rotfl:Vimes pisze:To był nasz pomysł. Potem to się przyjęło i Milan oraz Inter to spapugowali. Żadne przepisy federacji nie regulują kwestii gwiazdek i mogą nam w tej kwestii nagwizdać.
Zresztą, niepotrzebnie kontynuujemy temat gwiazdek, za wcześnie na to.

- pumex
- Juventino
Ale my podłapujemy i zaczynamy dywagacje, tak, jakby Scudetto już było nasze. Za wcześnieVimes pisze:Sęk w tym, że to nie my kontynuujemy tylko FIGC i Albertini.pumex pisze:Zresztą, niepotrzebnie kontynuujemy temat gwiazdek, za wcześnie na to.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Raczej media znów wywęszyły okazję do interesującego tematu, pogadały nieoficjalnie z kimś z otoczenia Juventusu a potem zapytały Albertiniego co o tym myśli.Vimes pisze:Sęk w tym, że to nie my kontynuujemy tylko FIGC i Albertini.
- Eric6666
- Juventino
rad pisze:Nienormalna sytuacja. Juventus brnie dalej w te swoje trzy gwiazdki na koszulkach - i ma ku temu powody - natomiast związek brnie dalej w swym uporze, twierdząc że Juventus czyni nadużycia, chociaż (FIGC) wie, że u podstaw tego całego szwindlu (calciopoli) jest bagno z którego mogłaby się sama nie wygrzebać, tak jak to zrobiło Juve. Jak dla mnie to zakamuflowana hipokryzja, próba utrzymania toksycznego status quo, niby "korzystnego" dla wszystkich. Jeszcze te powołanie na jakieś reguły, zasady...Vimes pisze:"Third Juve star is 'provocation'" - FIGC i Albertiniego już boli nasza trzecia gwiazdka, chociaż jeszcze jej sobie nie zapewniliśmy.
oby Conte trzymał zawodników jak najdalej od tych wszystkich spekulacji. Przez cały sezon uspokajał i mówił, że nie walczymy o mistrza, ale jak i prawie wszystkim kibicom to i powoli zawodnikom i trenerowi puszczą żyłki i zaczną otwarcie gadać o scudetto. Jesteśmy tak blisko mistrza, że aż ciężko być spokojnym x) interesują mnie w Serie A dwa mecze : Milanu i Juventusu. Milan pewnie dziś ugra 3 pkt, chociaż Genoa ma coś do udowodnienia (

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Vimes
- Juventino
Zawsze mógł odpowiedzieć "bez komentarza" albo, że porozmawiamy o tym po zakończeniu sezonu, kiedy mistrz będzie już znany.Ouh_yeah pisze:Raczej media znów wywęszyły okazję do interesującego tematu, pogadały nieoficjalnie z kimś z otoczenia Juventusu a potem zapytały Albertiniego co o tym myśli.Vimes pisze:Sęk w tym, że to nie my kontynuujemy tylko FIGC i Albertini.
- jakku1
- Juventino
No dobra, a co jak walniemy sobie na stadionie obok tych dwoch zlotych gwiazdek, trzecia? Co wtedy zrobi Moratti? Kaze grac swoim pilkarzom w zlotych czapkach z 7 pomponami w ksztalcie gwiazdek?pumex pisze:No przecież Moratti już zdążył zastrzec, że jeśli Juventus naszyje sobie po tym sezonie 3-cią złotą gwiazdkę, to Inter naszyje ich 7 w ramach protestu, bo symbole przestaną obowiązywać a każdy klub może nosić koszulkę jaką chce :rotfl:Vimes pisze:To był nasz pomysł. Potem to się przyjęło i Milan oraz Inter to spapugowali. Żadne przepisy federacji nie regulują kwestii gwiazdek i mogą nam w tej kwestii nagwizdać.
Zresztą, niepotrzebnie kontynuujemy temat gwiazdek, za wcześnie na to.
Poza tym tradycje gwiazdek zapoczatowal U. Agnelli, wiec boski Massimo niech nawet nie wazy sie bezcześcić takiej wspanialej tradycji.
No a poza tym, do trzeciej gwiazdki to jeszcze jest dluuuuuuuuuuga droga - 5 spotkan pod wielka presja.