Muzyka - tutaj wszystko.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2012, 00:42

Skoro jesteśmy w takich post-rockowych i progresywnych klimatach, to polecam wam TO. Kapela też nie najnowsza, ale warto posłuchać moim skromnym zdaniem.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Rottweill

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 24 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2012, 18:16

deszczowy pisze:Skoro jesteśmy w takich post-rockowych i progresywnych klimatach, to polecam wam TO. Kapela też nie najnowsza, ale warto posłuchać moim skromnym zdaniem.
Znam, cenię, polecam. Szczególnie ten utwór.
No i może ten.

Obrazek
shnatyk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 12:11

Hej, dla osob sluchajacy cos w klimatach: electronic, alternative, rock, indie, ambient, chillout, dance polecam EARGASM MUSIC BLOG

Polecam rowniez tym, ktorzy lubia zglebiac ciekawe nurty muzyki i chetnie eksperymentuja. Jestem jednym z wspoltworcow tego blogu i nie jest to wrzucanie wszystkiego co popadnie. Starannie przesluchujemy tysiace utworow, nawet artystow mniej znanych i nieznanych. Robimy to z pasji do muzyki. Wrzucamy rzeczy ciekawe dla nas, te ktore zwrocily nasz uwage i byc moze przypadna Wam do gustu.

Pozdro,
Forza Juve!

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 21:09

Ale zadzabisty cover. Takimi wokalistkami utwierdzam się w przekonaniu, że na serio fenomen Adelee to jakaś ściema :prochno:

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 23:36

Do Adele to im jeszcze baaaardzo daleko. Samo nagranie jest w dość marnej jakości, ale co mi się rzuca na uszy to gubienie tempa przez laskę z lewej. Resztę ciężko ocenić po takiej jakości, ale imo cover jakich wiele na YT.

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2012, 10:55

W lipcu w Kolobrzegu odbedzie sie sunrise festival. Przyjada najlepsi dje swiata. Zapowiada sie mega wydarzenie. Gdy dowiedzialem sie ze ma tam zagrac Paul van Dyk od razu wiedzialem ze musze sie tam pojawic. Kazdy fan trance musi odwiedzic Kolobrzeg w lipcu.

http://www.eska.pl/news/sunrise_festiva ... 3wodIyBBwA

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2012, 12:45

juveman7 pisze:W lipcu w Kolobrzegu odbedzie sie sunrise festival. Przyjada najlepsi dje swiata. Zapowiada sie mega wydarzenie. Gdy dowiedzialem sie ze ma tam zagrac Paul van Dyk od razu wiedzialem ze musze sie tam pojawic. Kazdy fan trance musi odwiedzic Kolobrzeg w lipcu.

http://www.eska.pl/news/sunrise_festiva ... 3wodIyBBwA
Z tym wielkim wydarzeniem to bym polemizował. Wielkie gwiazdy? AVB jest w PL rok w rok podobnie jak 3/4 pozostałych, a Westbam czy 4 Strings grają w "wiejskich" dyskotekach już od ładnych paru lat. Już sam fakt dodania ESKI do tego wszystkiego mówi wiele - poptrance (w uproszczeniu) gdzie więcej jak połowa uczestników imprezy to małolaci, karki i barbie (ofkoz nażarci tabsami). Wixa rulez!!! :rotfl:

Obrazek
juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2012, 13:21

Co myślicie o zespole Blink 182 lubicie taki rock? Czy jak to nazwać bo mało się znam na stylach. Nizej przyklad.

http://www.youtube.com/watch?v=wZGg6u5WTUQ

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2012, 15:21

W tych klimatach, to moim faworytem jest Fall Out Boy. :)

przemal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 20:59

Mnie osobiście Blink nie kręci, w podobnym klimacie poleciłbym twórczość Green Day czy The Offspring sprzed z lat 90, np. Basket Case, Self Esteem. Nieskomplikowana muzyka, miło się słucha.
Ja ostatnio zagłębiłem się trochę w trip-hop, ktoś może coś w klimatach Massive Attack czy UNKLE polecić ?

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 22:00

przemal pisze:Mnie osobiście Blink nie kręci, w podobnym klimacie poleciłbym twórczość Green Day czy The Offspring sprzed z lat 90, np. Basket Case, Self Esteem. Nieskomplikowana muzyka, miło się słucha.
Ja ostatnio zagłębiłem się trochę w trip-hop, ktoś może coś w klimatach Massive Attack czy UNKLE polecić ?
Tricky, Portishead, Lamb, Archive... Jest tego.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2012, 23:13

Massive Attack to raczej downtempo :)

Bonobo, Parov Stelar, Boards of Canada - sądzę, że powinno się spodobać.

Ja ostatnio znowu do dnb i dubstepu wracam. Ta muzyka jest zbyt uzależniająca. No i przy okazji, nie pamiętam czy pisałem, ale gig Noisii w Gdańsku.

ło jezu. to już sobie obiecałem. Jak kiedykolwiek ten band z Holandii pojawi się w Polsce, to jak jakieś cuda na ziemi i niebie mnie nie zatrzymają, to pojawię się tam. 8)

przemal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 03:14

Portishead i Archive (miałem nawet w planach zabrać się na koncert tych drugich, ale niestety nie wyszło, żałuję strasznie) znam bardzo dobrze, Tricky'ego w miarę też, za to o Lamb nie słyszałem.
Bonobo i BoC kojarzę, w porządku całkiem. Parov Stelar i wspomniane wcześniej Lamb przesłucham w najbliższym czasie, chociaż teraz nie mogę oderwać uszu od Hooverphonic. Ciężko mi określić gatunek jaki prezentują, nie jest to typowy trip-hip, ale ma coś chilloutowego w sobie.
Myślę, że warto się zapoznać: Eden

Dnb i dubstepy... Znasz pewnie DJ Fresh? Nie siedzę zbyt głęboko w elektronice, ale kawałki takie jak Louder czy Gold Dust... Jest w nich moc ;)

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 06:50

Znam, znam :P

Swoją drogą, bo ostatnio miałem posłuchać czegoś podobnego do Nine Inch Nails, też industrialnie etc. Ma ktoś może jakiś zespół. Tylko bez tych ambientowych 'zobowiązań' czy śpiewania w języku wroga :-)

I tak. Nowy projekt Trenta znam :-D

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2012, 07:22

przemal pisze:o Lamb nie słyszałem.
Jedną ich piosenkę słyszałeś na pewno.

Rojek odszedł z Myslovitz. Ciekawi mnie, z czyjej inicjatywy. Bo on sobie poradzi (Lenny Valentino), ale oni bez niego nie...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
ODPOWIEDZ