Muzyka - tutaj wszystko.
- Rottweill
- Juventino
- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Znam, cenię, polecam. Szczególnie ten utwór.deszczowy pisze:Skoro jesteśmy w takich post-rockowych i progresywnych klimatach, to polecam wam TO. Kapela też nie najnowsza, ale warto posłuchać moim skromnym zdaniem.
No i może ten.

- shnatyk
- Juventino
Hej, dla osob sluchajacy cos w klimatach: electronic, alternative, rock, indie, ambient, chillout, dance polecam EARGASM MUSIC BLOG
Polecam rowniez tym, ktorzy lubia zglebiac ciekawe nurty muzyki i chetnie eksperymentuja. Jestem jednym z wspoltworcow tego blogu i nie jest to wrzucanie wszystkiego co popadnie. Starannie przesluchujemy tysiace utworow, nawet artystow mniej znanych i nieznanych. Robimy to z pasji do muzyki. Wrzucamy rzeczy ciekawe dla nas, te ktore zwrocily nasz uwage i byc moze przypadna Wam do gustu.
Pozdro,
Forza Juve!
Polecam rowniez tym, ktorzy lubia zglebiac ciekawe nurty muzyki i chetnie eksperymentuja. Jestem jednym z wspoltworcow tego blogu i nie jest to wrzucanie wszystkiego co popadnie. Starannie przesluchujemy tysiace utworow, nawet artystow mniej znanych i nieznanych. Robimy to z pasji do muzyki. Wrzucamy rzeczy ciekawe dla nas, te ktore zwrocily nasz uwage i byc moze przypadna Wam do gustu.
Pozdro,
Forza Juve!
- Skibil
- Redaktor
Do Adele to im jeszcze baaaardzo daleko. Samo nagranie jest w dość marnej jakości, ale co mi się rzuca na uszy to gubienie tempa przez laskę z lewej. Resztę ciężko ocenić po takiej jakości, ale imo cover jakich wiele na YT.
- juveman7
- Juventino
W lipcu w Kolobrzegu odbedzie sie sunrise festival. Przyjada najlepsi dje swiata. Zapowiada sie mega wydarzenie. Gdy dowiedzialem sie ze ma tam zagrac Paul van Dyk od razu wiedzialem ze musze sie tam pojawic. Kazdy fan trance musi odwiedzic Kolobrzeg w lipcu.
http://www.eska.pl/news/sunrise_festiva ... 3wodIyBBwA
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- meda11
- Juventino
Z tym wielkim wydarzeniem to bym polemizował. Wielkie gwiazdy? AVB jest w PL rok w rok podobnie jak 3/4 pozostałych, a Westbam czy 4 Strings grają w "wiejskich" dyskotekach już od ładnych paru lat. Już sam fakt dodania ESKI do tego wszystkiego mówi wiele - poptrance (w uproszczeniu) gdzie więcej jak połowa uczestników imprezy to małolaci, karki i barbie (ofkoz nażarci tabsami). Wixa rulez!!! :rotfl:juveman7 pisze:W lipcu w Kolobrzegu odbedzie sie sunrise festival. Przyjada najlepsi dje swiata. Zapowiada sie mega wydarzenie. Gdy dowiedzialem sie ze ma tam zagrac Paul van Dyk od razu wiedzialem ze musze sie tam pojawic. Kazdy fan trance musi odwiedzic Kolobrzeg w lipcu.
- juventussek
- Juventino
Co myślicie o zespole Blink 182 lubicie taki rock? Czy jak to nazwać bo mało się znam na stylach. Nizej przyklad.
http://www.youtube.com/watch?v=wZGg6u5WTUQ
http://www.youtube.com/watch?v=wZGg6u5WTUQ
- przemal
- Juventino
Mnie osobiście Blink nie kręci, w podobnym klimacie poleciłbym twórczość Green Day czy The Offspring sprzed z lat 90, np. Basket Case, Self Esteem. Nieskomplikowana muzyka, miło się słucha.
Ja ostatnio zagłębiłem się trochę w trip-hop, ktoś może coś w klimatach Massive Attack czy UNKLE polecić ?
Ja ostatnio zagłębiłem się trochę w trip-hop, ktoś może coś w klimatach Massive Attack czy UNKLE polecić ?
- deszczowy
- Juventino
Tricky, Portishead, Lamb, Archive... Jest tego.przemal pisze:Mnie osobiście Blink nie kręci, w podobnym klimacie poleciłbym twórczość Green Day czy The Offspring sprzed z lat 90, np. Basket Case, Self Esteem. Nieskomplikowana muzyka, miło się słucha.
- Ein
- Juventino
Massive Attack to raczej downtempo 
Bonobo, Parov Stelar, Boards of Canada - sądzę, że powinno się spodobać.
Ja ostatnio znowu do dnb i dubstepu wracam. Ta muzyka jest zbyt uzależniająca. No i przy okazji, nie pamiętam czy pisałem, ale gig Noisii w Gdańsku.
ło jezu. to już sobie obiecałem. Jak kiedykolwiek ten band z Holandii pojawi się w Polsce, to jak jakieś cuda na ziemi i niebie mnie nie zatrzymają, to pojawię się tam. 8)

Bonobo, Parov Stelar, Boards of Canada - sądzę, że powinno się spodobać.
Ja ostatnio znowu do dnb i dubstepu wracam. Ta muzyka jest zbyt uzależniająca. No i przy okazji, nie pamiętam czy pisałem, ale gig Noisii w Gdańsku.
ło jezu. to już sobie obiecałem. Jak kiedykolwiek ten band z Holandii pojawi się w Polsce, to jak jakieś cuda na ziemi i niebie mnie nie zatrzymają, to pojawię się tam. 8)
- przemal
- Juventino
Portishead i Archive (miałem nawet w planach zabrać się na koncert tych drugich, ale niestety nie wyszło, żałuję strasznie) znam bardzo dobrze, Tricky'ego w miarę też, za to o Lamb nie słyszałem.
Bonobo i BoC kojarzę, w porządku całkiem. Parov Stelar i wspomniane wcześniej Lamb przesłucham w najbliższym czasie, chociaż teraz nie mogę oderwać uszu od Hooverphonic. Ciężko mi określić gatunek jaki prezentują, nie jest to typowy trip-hip, ale ma coś chilloutowego w sobie.
Myślę, że warto się zapoznać: Eden
Dnb i dubstepy... Znasz pewnie DJ Fresh? Nie siedzę zbyt głęboko w elektronice, ale kawałki takie jak Louder czy Gold Dust... Jest w nich moc
Bonobo i BoC kojarzę, w porządku całkiem. Parov Stelar i wspomniane wcześniej Lamb przesłucham w najbliższym czasie, chociaż teraz nie mogę oderwać uszu od Hooverphonic. Ciężko mi określić gatunek jaki prezentują, nie jest to typowy trip-hip, ale ma coś chilloutowego w sobie.
Myślę, że warto się zapoznać: Eden
Dnb i dubstepy... Znasz pewnie DJ Fresh? Nie siedzę zbyt głęboko w elektronice, ale kawałki takie jak Louder czy Gold Dust... Jest w nich moc

- Ein
- Juventino
Znam, znam 
Swoją drogą, bo ostatnio miałem posłuchać czegoś podobnego do Nine Inch Nails, też industrialnie etc. Ma ktoś może jakiś zespół. Tylko bez tych ambientowych 'zobowiązań' czy śpiewania w języku wroga :-)
I tak. Nowy projekt Trenta znam :-D

Swoją drogą, bo ostatnio miałem posłuchać czegoś podobnego do Nine Inch Nails, też industrialnie etc. Ma ktoś może jakiś zespół. Tylko bez tych ambientowych 'zobowiązań' czy śpiewania w języku wroga :-)
I tak. Nowy projekt Trenta znam :-D
- Łukasz
- Juventino
Jedną ich piosenkę słyszałeś na pewno.przemal pisze:o Lamb nie słyszałem.
Rojek odszedł z Myslovitz. Ciekawi mnie, z czyjej inicjatywy. Bo on sobie poradzi (Lenny Valentino), ale oni bez niego nie...