Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 12:16

ewerthon pisze:Oprócz napastników liczę też na przyjście lewego obrońcy, by znowu zobaczyć w podpisie Ouh_yeah motywacyjne stwierdzenie "I believe in...". Z Mottą i Zieglerem się nie udało, może do trzech razy sztuka :prochno:
A to jeszcze muszę tym razem dobrze przemyśleć. Myślałem o Panu Zambrottcie i aktualnie jest w podobnej sytuacji co Ziegler i Motta :D
pumex pisze:Padoin
A właśnie. Co z tym gościem? Przyszedł, zagrał chyba trzy niezłe mecze, wszedł na chwilę na demolkę Violi i pyknął bramkę... i tyleśmy go widzieli :think:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 12:29

Ouh_yeah pisze:
A właśnie. Co z tym gościem? Przyszedł, zagrał chyba trzy niezłe mecze, wszedł na chwilę na demolkę Violi i pyknął bramkę... i tyleśmy go widzieli :think:
no chyba nie spodziewałes się, że zwojuje pierwszą jedynastke, gdzie jeszcze przy kapitalnej grze naszych pomocników jego szanse zmalały do kilku %, Conte raczej nie zmienia pomocników bo wie że to jest nasza najważniejsza część układanki, dlatego sortuje atak w drugiej połowie lub bocznego obrońce. Poza tym Conte wiedział, że sprowadzając Padoina, dając mu niezly kontrakt, otrzyma lojalnego zawodnika (ogranego), który nie bedzie szczekał w mediach czy w szatni i utrzyma dobrą atmosferę, zabezpieczejąc ewentualną(e) kontuzje.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 12:33

Netiux pisze:
alina pisze:
Netiux pisze:Dlatego ranking powinien wyglądać tak:
Jovetić > Rossi > Dzeko > Torres.
Rozumiem, że w takim wypadku wykupujemy Borriello, żeby ilość target manów się zgadzała?
Co Ty? Na głowę upadłeś?
Mietson Ci w zasadzie wszystko wyjaśnił. Na koniec jeszcze sobie włącz bramkę nr 2 z Palermo. Odpowiednio silny napastnik się zastawia, odgrywa i gol.

pumex pisze:Alina, przebiegły niczym Iaquinta lisie, co ja robię w cytatach? 8)
"Bez obrazy" i "Roma to syf" - zabawna ironia kontrastu.

BTW, Pumi, jak tam 3-5-2 jako źródło wszelkiego zła? :smile:
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2012, 12:45 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 12:33

Castiel pisze:Chciałbym by Marotta poszukał wzmocnień w innych ligach niż Serie A. W Ligue 1 i Bundeslidze jest mnóstwo ciekawych zawodników
Po co szukać poza granicami Italii, skoro jest Asamoah :) Bardzo bym chciał tego gostka w Juve. Czy w Ligue1 są ciekawi piłkarze (to znaczy tacy, których widziałbym w Juve)? Według mnie jest ich jak na lekarstwo a o tych naprawdę ciekawych trudno będzie wygrać bitwę. W sumie widzę trzech: M'Vila, Hazard i N'Koulou. Sorry, ale Remy, Briandy, Giroudy, Gonalonsy i inne nie przekonują mnie.
Cabrini_idol pisze:
Ouh_yeah pisze:
no chyba nie spodziewałes się, że zwojuje pierwszą jedynastke
No właśnie :) Teraz nie jest chyba dobry moment, żeby stosować rotację w pomocy tylko po to, żeby, z całym szacunkiem, ale średniawy Padoin pohasał sobie po trawce.

Alina, przebiegły niczym Iaquinta lisie, co ja robię w cytatach? 8)
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2012, 12:38 przez pumex, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 12:35

Jeśli chodzi o środkowego pomocnika to wydaje mi się że sprowadzimy Nainngolana. Niedawno pisały o tym włoskie gazety, lecz news nie pojawił się ani na JP ani na solojuve. Mówi się też o De Jongu, więc najpewniej zobaczymy solidnego boiskowego robotnika.
Przy transferach doradzać ma Raiola, a to chyba najbardziej wpływowy i ceniony agent, więc liczę na udane okienko.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 12:37

Chciałbym w Juve zobaczyć zawodnika o którym wspominałem już na forum kilkakrotnie - Mapou Yanga-Mbiwa. Gość pochodzi z Bangi (Republika Środkowoafrykańska) stamtąd przeniósł się w 2007r do Montpellier (Ligue1) i gra tam do dzisiaj na środku obrony. W maju skończy 23 lata. W mojej opinii jest świetny. 184cm wzrostu. Silny, szybki i jeśli ktoś ogląda czasami mecze Ligue 1 to na pewno zna tego zawodnika. Jego zespół zajmuje 1 miejsce w tabeli z jednym meczem zaległym. Mają najlepszą obronę w lidze. Jeśli Beppe nie ściągnie Nesty to ten obrońca wydaje mi się idealny no ale...to bardziej moje pobożne życzenie oparte o sympatie do tego zawodnika, a nie o fakty (jakieś potwierdzone zainteresowanie ze strony włodarzy Juve).
pumex pisze:Po co szukać poza granicami Italii, skoro jest Asamoah :) Bardzo bym chciał tego gostka w Juve
Nie tylko Ty. Ja to bym z Udinese chciał jeszcze Armero. Taaaa wiem, De Ceglie zaczął coś nie coś ogarniać, ale to raczej na cały sezon nie wystarczy.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2012, 12:48 przez Castiel, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 12:45

blackadder pisze:Jeśli chodzi o środkowego pomocnika to wydaje mi się że sprowadzimy Nainngolana. Niedawno pisały o tym włoskie gazety, lecz news nie pojawił się ani na JP ani na solojuve.
Taa, czytałem o tym :/ Jakiś (chyba) ekspert twierdzi, że Belg jest numerem jeden do wzmocnienia naszej pomocy :/ Lipton, ja to zwykł mówić jeden z forumowiczów.
blackadder pisze:Przy transferach doradzać ma Raiola, a to chyba najbardziej wpływowy i ceniony agent, więc liczę na udane okienko.
Agenci, jak to agenci, a w szczególności takie szuje jak Raiola, lubią 'doradzać' w swoim interesie, a nie w interesie klubu, choć niewątpliwie Mino ma ponadprzeciętne wtyki :wink:
alina pisze:Pumi, jak tam 3-5-2 jako źródło wszelkiego zła? :smile:
Pogadamy po sezonie

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 13:39

pumex pisze:
blackadder pisze:Jeśli chodzi o środkowego pomocnika to wydaje mi się że sprowadzimy Nainngolana. Niedawno pisały o tym włoskie gazety, lecz news nie pojawił się ani na JP ani na solojuve.
Taa, czytałem o tym :/ Jakiś (chyba) ekspert twierdzi, że Belg jest numerem jeden do wzmocnienia naszej pomocy :/ Lipton, ja to zwykł mówić jeden z forumowiczów.
Nainggolan obniżył loty (pewnie przez szum medialny powstały po zainteresowaniu Juve :prochno: ) i Asamoah teraz wydaje się lepszym rozwiązaniem. Moim prywatnym faworytem jest Song.
pumex pisze:
alina pisze:Pumi, jak tam 3-5-2 jako źródło wszelkiego zła? :smile:
Pogadamy po sezonie
W każdym razie - dopisz tam kreskę w rubryczce "udane mecze grane 3-5-2".

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 14:31

alina pisze:
pumex pisze:
Nainggolan obniżył loty (pewnie przez szum medialny powstały po zainteresowaniu Juve :prochno: ) i Asamoah teraz wydaje się lepszym rozwiązaniem. Moim prywatnym faworytem jest Song.
Song to świetny pomysł, myślę że każdego gracza Arsenalu można zainteresować realną walką o trofea. No i też jakiś czas temu były jakieś plotki łączące go z Juventusem. Z takim uzupełnieniem linii pomocy mielibyśmy jeden z lepszych środków pola w Europie. Jak widać jest kilka ciekawych opcji, lecz to linia ataku wygląda najubożej i tam trzeba zainwestować grube miliony.

Obrazek
volt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 14:56

Suarez 30-35mln
Farfan
Montolivo
Hernanes tak jak z ostatnia plota 8mln+Krasic, chyba ze zgredus cos wykombinuje jeszcze: >
Armero/Assou-Ekotto - ~12-15mln

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 15:10

blackadder pisze: Jak widać jest kilka ciekawych opcji, lecz to linia ataku wygląda najubożej i tam trzeba zainwestować grube miliony.
Co nie zmienia faktu, że do pomocy też kogoś potrzebujemy. :wink:
Zmiennik dla Pirlo: Monto z kończącym się kontraktem albo wprowadzenie młodych lub (jeśli rzeczywiście go pozyskamy) Verratti. Myślę, że w przypadku niepowodzenia z Ricardo możemy zaryzykować młodzieżą. Jak widać Andrea dobrze znosi trudy sezonu, a nie oszukujmy się jest wiodącą postacią. Nie wpływa to na jego formę więc w przyszłym sezonie możemy go zostawić na najważniejsze mecze ligowe i LM (chodzi mi o ilość występów). W meczach z ogórami i on czasem nam nie pomoże (autobus w bramce) więc na zespoły z dołów tabeli możemy wpuszczać zmiennika. Oczywiście przy optymistycznym założeniu, że z jego zdrowiem będzie podobnie jak w tym sezonie i nie wypadnie z gry.
Zmiennik b2b: i tutaj pada głównie nazwisko mudżinka z Udine :ok: . Teoretycznie to może być dla nas jedyny wydatek na tą pozycję więc znacząco to naszego portfela nie uszczupli.

Co do napastników to już sam nie wiem :roll: tyle nazwisk pada, ten pasuje do 3-5-2 a ten nie, ten pasuje do 3-4-3 a ten nie, ten pasuje do 8-2-5 a ten nie...
mimo wszystko też moim faworytem wydaje się być Jo-Jo ale mam nadzieję, że na nim się nie skończy.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
elpueblo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 15:17

nie ma co się zbytnio szykować na LM, moim zdaniem najpierw powinniśmy ogarnąć własne podwórko a za rok dopiero pomyśleć o poważnym graniu w lidze mistrzów!!

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 15:17

Kuben pisze:Zmiennik dla Pirlo: Monto z kończącym się kontraktem albo wprowadzenie młodych lub (jeśli rzeczywiście go pozyskamy) Verratti. Myślę, że w przypadku niepowodzenia z Ricardo możemy zaryzykować młodzieżą.
Ricardo aktualnie szuka domu w Mediolanie.

Zmiennik Pirlo? Seedorf. ŚO? Nesta. Uzupełnienie boków? Zambrotta. Zmiennik b2b? Gattuso. Zostaje 80 mln do wydania na gwiazdy do ataku :prochno:

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 15:30

Dlaczego Marotta szuka głównie w Serie A, chyba dlatego że ćwierćfinał Ligi Mistrzów to już będzie tam jakiś sukces dla nas. Jednak podstawowy cel to będzie zachować ciągłość w Serie A , w miejscach 1-2. Myślę że dlatego jeżeli jest dwóch grajków o zbliżonych umiejętnościach, a ten z naszej ligi jest nawet ciut droższy , to i tak mniejsze ryzyko jest postawić na tego zaaklimatyzowanego i ogranego na naszym podwórku

Heliogabal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 15:31

Podsyłam wam mój wymarzony skład. Moim zdaniem Ci gracze zapewnią potrzebny do gry w LM poziom. Pieniądze? Proszę was. To jest forum fanów, a nie spotkanie zarządu Juve, albo narada Beppe z Conte. Tutaj możemy popuścić wodze fantazji, co też z radością czynię. Na pierwszy ogień formacja 3-5-2:

https://lh6.googleusercontent.com/-kfhS ... 1sklad.jpg

Dlaczego oni? Wystarczy popatrzeć jak oni grają, jakie mają statystyki (np. na whoscored). Armero to jeden z czołowych asystujących w lidze. Idealnie by się sprawdzał w tej taktyce, gdzie gracz na jego pozycji musi wspierać pomoc, a jednocześnie być pomocą w obronie. Asamoah najprawdopodobniej do nas przyjdzie (i bardzo dobrze). Rzeźnik i solidny gracz do rotacji z Marchisio. Razem z Vidalem zadbają o to by wyczyścić środek dla Pirlo oraz Armero z Lichsteinerem. Sami też potrafią pojechać. Lavezzi moim zdaniem jest lepszy od Joveticia. Szybszy, lepszy technicznie, gra zespołowo, a jego niespożyte siły zapewniają również grę w obronie. Do tego nie łamliwy jak Jove. No i Dzeko. Jako silny, wysoki i skuteczny napastnik jest obecnie najlepszym w tym sezonie do wzięcia. Reszta propozycji na tę pozycję to albo transfery niemożliwe (Higuan, Benzema, Van Persie), albo wielkie niewiadome (Torres, Tevez, Berbatov).

W przypadku częstszej gry w przyszłym sezonie za pomocą 4-3-3, proponuję:

https://lh5.googleusercontent.com/-UGB4 ... _4-3-3.jpg

Wygląda to podobnie, ale z tą różnicą, że na prawy atak wybieram Suareza. Tutaj nie mam solidnego argumentu dlaczego, ale jest to piłkarz robiący różnicę, potrafiący zmienić oblicze meczu w pojedynkę. Sprawa wygląda jednak tak, że tylko jeden mógłby przyjść z dwójki Lavezzi, Suarez, ponieważ są zbyt drodzy. Ale jak pisałem na początku, to tylko zabawa (jak cały ten dział) i sprawy pieniężne na całe szczęście mnie nie interesują. Z tym składem zdobywam puchar Europy rozwalając tam Barcę 5-0... A teraz do dzieła - krytykę czas zacząć! :P

PS: Wydatki na takich piłkarzy oscylują w granicach 78-74 mln euro. Po sprzedaniu naszego szrotu możemy zejść do 50 mln w plecy (około 30 mln zarobku na sprzedażach). Uzupełnienia pozycji obrońcy czy środkowych można dokonać okazjami (Farfan, Nesta), albo Primaverą lub młodzieżą (Buoy, Pogba, Appelt, Veratti, Sorensen, Marrone). W takim przypadku mieścimy się w granicach 50 melona na wydatki, a sądzę, że to w naszym przypadku realna kwota. Dlaczego?

- mercato 11/12: -75 mln euro
- mercato 10/11: -23 mln euro
- mercato 09/10: -39 mln euro
- mercato 08/09: -20 mln euro

Przy odpowiedniej konfiguracji kupno/sprzedaż nie będziemy za bardzo w tyle z kasą, a mercato będzie udane :P Za sprzedaże może nam wpaść około 30 mln. Do tego dochodzi nowa umowa sponsorska (11,6 mln rocznie), występ w LM (ok 4 mln za sam występ w fazie grupowej, prawie 1 mln za zwycięstwo, prawie 0,5 mln za remis, kolejne 7, 2 mln za wyjście z grupy). Do tego dochodzą zyski z biletów, które przynosi nasz wspaniały, nowy stadion. Moim zdaniem transfery podane wyżej są jak najbardziej realne. Kwestia czy Marotta podoła i podejmie wraz z Conte ryzyko.

PS2: moim zdaniem nie ma sensu podawać Joveticia jako celu transferowego Juve. Why? Fiora jest w kryzysie i czeka restrukturyzację. Do tego potrzebni są zawodnicy i pieniądze. Przyszła moc Violi będzie budowana na takich zawodnikach jak: Nastasic, Ljajic i Jovetic właśnie. Do tego ten klub nas nienawidzi. Ostatnio dostali od nas 5-0 w dupsko. Ostatnio jak władze Violi sprzedali nam perspektywicznego gracza (Melo), to kibice chcieli powiesić ich za jajca. Dyrektor podał się po tym do dymisji. Kto o zdrowych zmysłach sprzeda ulubieńca kibiców do znienawidzonego rywala i to jeszcze podczas kryzysu? Nawet jeśli Viola go odda to na pewno nie nam. Sad, but true. Kończę bo się rozpisałem aż nadto :P

Zablokowany