Mercato (2012-2014)
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
A to jeszcze muszę tym razem dobrze przemyśleć. Myślałem o Panu Zambrottcie i aktualnie jest w podobnej sytuacji co Ziegler i Mottaewerthon pisze:Oprócz napastników liczę też na przyjście lewego obrońcy, by znowu zobaczyć w podpisie Ouh_yeah motywacyjne stwierdzenie "I believe in...". Z Mottą i Zieglerem się nie udało, może do trzech razy sztuka

A właśnie. Co z tym gościem? Przyszedł, zagrał chyba trzy niezłe mecze, wszedł na chwilę na demolkę Violi i pyknął bramkę... i tyleśmy go widzielipumex pisze:Padoin

- Cabrini_idol
- Juventino
no chyba nie spodziewałes się, że zwojuje pierwszą jedynastke, gdzie jeszcze przy kapitalnej grze naszych pomocników jego szanse zmalały do kilku %, Conte raczej nie zmienia pomocników bo wie że to jest nasza najważniejsza część układanki, dlatego sortuje atak w drugiej połowie lub bocznego obrońce. Poza tym Conte wiedział, że sprowadzając Padoina, dając mu niezly kontrakt, otrzyma lojalnego zawodnika (ogranego), który nie bedzie szczekał w mediach czy w szatni i utrzyma dobrą atmosferę, zabezpieczejąc ewentualną(e) kontuzje.Ouh_yeah pisze:A właśnie. Co z tym gościem? Przyszedł, zagrał chyba trzy niezłe mecze, wszedł na chwilę na demolkę Violi i pyknął bramkę... i tyleśmy go widzielipumex pisze:Padoin

Mietson Ci w zasadzie wszystko wyjaśnił. Na koniec jeszcze sobie włącz bramkę nr 2 z Palermo. Odpowiednio silny napastnik się zastawia, odgrywa i gol.Netiux pisze:Co Ty? Na głowę upadłeś?alina pisze:Rozumiem, że w takim wypadku wykupujemy Borriello, żeby ilość target manów się zgadzała?Netiux pisze:Dlatego ranking powinien wyglądać tak:
Jovetić > Rossi > Dzeko > Torres.
"Bez obrazy" i "Roma to syf" - zabawna ironia kontrastu.pumex pisze:Alina, przebiegły niczym Iaquinta lisie, co ja robię w cytatach? 8)
BTW, Pumi, jak tam 3-5-2 jako źródło wszelkiego zła?
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2012, 12:45 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Po co szukać poza granicami Italii, skoro jest AsamoahCastiel pisze:Chciałbym by Marotta poszukał wzmocnień w innych ligach niż Serie A. W Ligue 1 i Bundeslidze jest mnóstwo ciekawych zawodników

No właśnieCabrini_idol pisze:no chyba nie spodziewałes się, że zwojuje pierwszą jedynastkeOuh_yeah pisze:A właśnie. Co z tym gościem? Przyszedł, zagrał chyba trzy niezłe mecze, wszedł na chwilę na demolkę Violi i pyknął bramkę... i tyleśmy go widzielipumex pisze:Padoin

Alina, przebiegły niczym Iaquinta lisie, co ja robię w cytatach? 8)
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2012, 12:38 przez pumex, łącznie zmieniany 3 razy.

- blackadder
- Juventino
Jeśli chodzi o środkowego pomocnika to wydaje mi się że sprowadzimy Nainngolana. Niedawno pisały o tym włoskie gazety, lecz news nie pojawił się ani na JP ani na solojuve. Mówi się też o De Jongu, więc najpewniej zobaczymy solidnego boiskowego robotnika.
Przy transferach doradzać ma Raiola, a to chyba najbardziej wpływowy i ceniony agent, więc liczę na udane okienko.
Przy transferach doradzać ma Raiola, a to chyba najbardziej wpływowy i ceniony agent, więc liczę na udane okienko.

- Castiel
- Juventino
Chciałbym w Juve zobaczyć zawodnika o którym wspominałem już na forum kilkakrotnie - Mapou Yanga-Mbiwa. Gość pochodzi z Bangi (Republika Środkowoafrykańska) stamtąd przeniósł się w 2007r do Montpellier (Ligue1) i gra tam do dzisiaj na środku obrony. W maju skończy 23 lata. W mojej opinii jest świetny. 184cm wzrostu. Silny, szybki i jeśli ktoś ogląda czasami mecze Ligue 1 to na pewno zna tego zawodnika. Jego zespół zajmuje 1 miejsce w tabeli z jednym meczem zaległym. Mają najlepszą obronę w lidze. Jeśli Beppe nie ściągnie Nesty to ten obrońca wydaje mi się idealny no ale...to bardziej moje pobożne życzenie oparte o sympatie do tego zawodnika, a nie o fakty (jakieś potwierdzone zainteresowanie ze strony włodarzy Juve).
Nie tylko Ty. Ja to bym z Udinese chciał jeszcze Armero. Taaaa wiem, De Ceglie zaczął coś nie coś ogarniać, ale to raczej na cały sezon nie wystarczy.pumex pisze:Po co szukać poza granicami Italii, skoro jest AsamoahBardzo bym chciał tego gostka w Juve
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2012, 12:48 przez Castiel, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Taa, czytałem o tymblackadder pisze:Jeśli chodzi o środkowego pomocnika to wydaje mi się że sprowadzimy Nainngolana. Niedawno pisały o tym włoskie gazety, lecz news nie pojawił się ani na JP ani na solojuve.

Agenci, jak to agenci, a w szczególności takie szuje jak Raiola, lubią 'doradzać' w swoim interesie, a nie w interesie klubu, choć niewątpliwie Mino ma ponadprzeciętne wtykiblackadder pisze:Przy transferach doradzać ma Raiola, a to chyba najbardziej wpływowy i ceniony agent, więc liczę na udane okienko.
Pogadamy po sezoniealina pisze:Pumi, jak tam 3-5-2 jako źródło wszelkiego zła?

Nainggolan obniżył loty (pewnie przez szum medialny powstały po zainteresowaniu Juvepumex pisze:Taa, czytałem o tymblackadder pisze:Jeśli chodzi o środkowego pomocnika to wydaje mi się że sprowadzimy Nainngolana. Niedawno pisały o tym włoskie gazety, lecz news nie pojawił się ani na JP ani na solojuve.Jakiś (chyba) ekspert twierdzi, że Belg jest numerem jeden do wzmocnienia naszej pomocy
Lipton, ja to zwykł mówić jeden z forumowiczów.

W każdym razie - dopisz tam kreskę w rubryczce "udane mecze grane 3-5-2".pumex pisze:Pogadamy po sezoniealina pisze:Pumi, jak tam 3-5-2 jako źródło wszelkiego zła?
- blackadder
- Juventino
Song to świetny pomysł, myślę że każdego gracza Arsenalu można zainteresować realną walką o trofea. No i też jakiś czas temu były jakieś plotki łączące go z Juventusem. Z takim uzupełnieniem linii pomocy mielibyśmy jeden z lepszych środków pola w Europie. Jak widać jest kilka ciekawych opcji, lecz to linia ataku wygląda najubożej i tam trzeba zainwestować grube miliony.alina pisze:Nainggolan obniżył loty (pewnie przez szum medialny powstały po zainteresowaniu Juvepumex pisze:Taa, czytałem o tymblackadder pisze:Jeśli chodzi o środkowego pomocnika to wydaje mi się że sprowadzimy Nainngolana. Niedawno pisały o tym włoskie gazety, lecz news nie pojawił się ani na JP ani na solojuve.Jakiś (chyba) ekspert twierdzi, że Belg jest numerem jeden do wzmocnienia naszej pomocy
Lipton, ja to zwykł mówić jeden z forumowiczów.
) i Asamoah teraz wydaje się lepszym rozwiązaniem. Moim prywatnym faworytem jest Song.

- Kuben
- Juventino
Co nie zmienia faktu, że do pomocy też kogoś potrzebujemy.blackadder pisze: Jak widać jest kilka ciekawych opcji, lecz to linia ataku wygląda najubożej i tam trzeba zainwestować grube miliony.
Zmiennik dla Pirlo: Monto z kończącym się kontraktem albo wprowadzenie młodych lub (jeśli rzeczywiście go pozyskamy) Verratti. Myślę, że w przypadku niepowodzenia z Ricardo możemy zaryzykować młodzieżą. Jak widać Andrea dobrze znosi trudy sezonu, a nie oszukujmy się jest wiodącą postacią. Nie wpływa to na jego formę więc w przyszłym sezonie możemy go zostawić na najważniejsze mecze ligowe i LM (chodzi mi o ilość występów). W meczach z ogórami i on czasem nam nie pomoże (autobus w bramce) więc na zespoły z dołów tabeli możemy wpuszczać zmiennika. Oczywiście przy optymistycznym założeniu, że z jego zdrowiem będzie podobnie jak w tym sezonie i nie wypadnie z gry.
Zmiennik b2b: i tutaj pada głównie nazwisko mudżinka z Udine

Co do napastników to już sam nie wiem :roll: tyle nazwisk pada, ten pasuje do 3-5-2 a ten nie, ten pasuje do 3-4-3 a ten nie, ten pasuje do 8-2-5 a ten nie...
mimo wszystko też moim faworytem wydaje się być Jo-Jo ale mam nadzieję, że na nim się nie skończy.
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Ricardo aktualnie szuka domu w Mediolanie.Kuben pisze:Zmiennik dla Pirlo: Monto z kończącym się kontraktem albo wprowadzenie młodych lub (jeśli rzeczywiście go pozyskamy) Verratti. Myślę, że w przypadku niepowodzenia z Ricardo możemy zaryzykować młodzieżą.
Zmiennik Pirlo? Seedorf. ŚO? Nesta. Uzupełnienie boków? Zambrotta. Zmiennik b2b? Gattuso. Zostaje 80 mln do wydania na gwiazdy do ataku

- bramek
- Juventino
Dlaczego Marotta szuka głównie w Serie A, chyba dlatego że ćwierćfinał Ligi Mistrzów to już będzie tam jakiś sukces dla nas. Jednak podstawowy cel to będzie zachować ciągłość w Serie A , w miejscach 1-2. Myślę że dlatego jeżeli jest dwóch grajków o zbliżonych umiejętnościach, a ten z naszej ligi jest nawet ciut droższy , to i tak mniejsze ryzyko jest postawić na tego zaaklimatyzowanego i ogranego na naszym podwórku
- Heliogabal
- Juventino
Podsyłam wam mój wymarzony skład. Moim zdaniem Ci gracze zapewnią potrzebny do gry w LM poziom. Pieniądze? Proszę was. To jest forum fanów, a nie spotkanie zarządu Juve, albo narada Beppe z Conte. Tutaj możemy popuścić wodze fantazji, co też z radością czynię. Na pierwszy ogień formacja 3-5-2:
https://lh6.googleusercontent.com/-kfhS ... 1sklad.jpg
Dlaczego oni? Wystarczy popatrzeć jak oni grają, jakie mają statystyki (np. na whoscored). Armero to jeden z czołowych asystujących w lidze. Idealnie by się sprawdzał w tej taktyce, gdzie gracz na jego pozycji musi wspierać pomoc, a jednocześnie być pomocą w obronie. Asamoah najprawdopodobniej do nas przyjdzie (i bardzo dobrze). Rzeźnik i solidny gracz do rotacji z Marchisio. Razem z Vidalem zadbają o to by wyczyścić środek dla Pirlo oraz Armero z Lichsteinerem. Sami też potrafią pojechać. Lavezzi moim zdaniem jest lepszy od Joveticia. Szybszy, lepszy technicznie, gra zespołowo, a jego niespożyte siły zapewniają również grę w obronie. Do tego nie łamliwy jak Jove. No i Dzeko. Jako silny, wysoki i skuteczny napastnik jest obecnie najlepszym w tym sezonie do wzięcia. Reszta propozycji na tę pozycję to albo transfery niemożliwe (Higuan, Benzema, Van Persie), albo wielkie niewiadome (Torres, Tevez, Berbatov).
W przypadku częstszej gry w przyszłym sezonie za pomocą 4-3-3, proponuję:
https://lh5.googleusercontent.com/-UGB4 ... _4-3-3.jpg
Wygląda to podobnie, ale z tą różnicą, że na prawy atak wybieram Suareza. Tutaj nie mam solidnego argumentu dlaczego, ale jest to piłkarz robiący różnicę, potrafiący zmienić oblicze meczu w pojedynkę. Sprawa wygląda jednak tak, że tylko jeden mógłby przyjść z dwójki Lavezzi, Suarez, ponieważ są zbyt drodzy. Ale jak pisałem na początku, to tylko zabawa (jak cały ten dział) i sprawy pieniężne na całe szczęście mnie nie interesują. Z tym składem zdobywam puchar Europy rozwalając tam Barcę 5-0... A teraz do dzieła - krytykę czas zacząć!
PS: Wydatki na takich piłkarzy oscylują w granicach 78-74 mln euro. Po sprzedaniu naszego szrotu możemy zejść do 50 mln w plecy (około 30 mln zarobku na sprzedażach). Uzupełnienia pozycji obrońcy czy środkowych można dokonać okazjami (Farfan, Nesta), albo Primaverą lub młodzieżą (Buoy, Pogba, Appelt, Veratti, Sorensen, Marrone). W takim przypadku mieścimy się w granicach 50 melona na wydatki, a sądzę, że to w naszym przypadku realna kwota. Dlaczego?
- mercato 11/12: -75 mln euro
- mercato 10/11: -23 mln euro
- mercato 09/10: -39 mln euro
- mercato 08/09: -20 mln euro
Przy odpowiedniej konfiguracji kupno/sprzedaż nie będziemy za bardzo w tyle z kasą, a mercato będzie udane
Za sprzedaże może nam wpaść około 30 mln. Do tego dochodzi nowa umowa sponsorska (11,6 mln rocznie), występ w LM (ok 4 mln za sam występ w fazie grupowej, prawie 1 mln za zwycięstwo, prawie 0,5 mln za remis, kolejne 7, 2 mln za wyjście z grupy). Do tego dochodzą zyski z biletów, które przynosi nasz wspaniały, nowy stadion. Moim zdaniem transfery podane wyżej są jak najbardziej realne. Kwestia czy Marotta podoła i podejmie wraz z Conte ryzyko.
PS2: moim zdaniem nie ma sensu podawać Joveticia jako celu transferowego Juve. Why? Fiora jest w kryzysie i czeka restrukturyzację. Do tego potrzebni są zawodnicy i pieniądze. Przyszła moc Violi będzie budowana na takich zawodnikach jak: Nastasic, Ljajic i Jovetic właśnie. Do tego ten klub nas nienawidzi. Ostatnio dostali od nas 5-0 w dupsko. Ostatnio jak władze Violi sprzedali nam perspektywicznego gracza (Melo), to kibice chcieli powiesić ich za jajca. Dyrektor podał się po tym do dymisji. Kto o zdrowych zmysłach sprzeda ulubieńca kibiców do znienawidzonego rywala i to jeszcze podczas kryzysu? Nawet jeśli Viola go odda to na pewno nie nam. Sad, but true. Kończę bo się rozpisałem aż nadto
https://lh6.googleusercontent.com/-kfhS ... 1sklad.jpg
Dlaczego oni? Wystarczy popatrzeć jak oni grają, jakie mają statystyki (np. na whoscored). Armero to jeden z czołowych asystujących w lidze. Idealnie by się sprawdzał w tej taktyce, gdzie gracz na jego pozycji musi wspierać pomoc, a jednocześnie być pomocą w obronie. Asamoah najprawdopodobniej do nas przyjdzie (i bardzo dobrze). Rzeźnik i solidny gracz do rotacji z Marchisio. Razem z Vidalem zadbają o to by wyczyścić środek dla Pirlo oraz Armero z Lichsteinerem. Sami też potrafią pojechać. Lavezzi moim zdaniem jest lepszy od Joveticia. Szybszy, lepszy technicznie, gra zespołowo, a jego niespożyte siły zapewniają również grę w obronie. Do tego nie łamliwy jak Jove. No i Dzeko. Jako silny, wysoki i skuteczny napastnik jest obecnie najlepszym w tym sezonie do wzięcia. Reszta propozycji na tę pozycję to albo transfery niemożliwe (Higuan, Benzema, Van Persie), albo wielkie niewiadome (Torres, Tevez, Berbatov).
W przypadku częstszej gry w przyszłym sezonie za pomocą 4-3-3, proponuję:
https://lh5.googleusercontent.com/-UGB4 ... _4-3-3.jpg
Wygląda to podobnie, ale z tą różnicą, że na prawy atak wybieram Suareza. Tutaj nie mam solidnego argumentu dlaczego, ale jest to piłkarz robiący różnicę, potrafiący zmienić oblicze meczu w pojedynkę. Sprawa wygląda jednak tak, że tylko jeden mógłby przyjść z dwójki Lavezzi, Suarez, ponieważ są zbyt drodzy. Ale jak pisałem na początku, to tylko zabawa (jak cały ten dział) i sprawy pieniężne na całe szczęście mnie nie interesują. Z tym składem zdobywam puchar Europy rozwalając tam Barcę 5-0... A teraz do dzieła - krytykę czas zacząć!

PS: Wydatki na takich piłkarzy oscylują w granicach 78-74 mln euro. Po sprzedaniu naszego szrotu możemy zejść do 50 mln w plecy (około 30 mln zarobku na sprzedażach). Uzupełnienia pozycji obrońcy czy środkowych można dokonać okazjami (Farfan, Nesta), albo Primaverą lub młodzieżą (Buoy, Pogba, Appelt, Veratti, Sorensen, Marrone). W takim przypadku mieścimy się w granicach 50 melona na wydatki, a sądzę, że to w naszym przypadku realna kwota. Dlaczego?
- mercato 11/12: -75 mln euro
- mercato 10/11: -23 mln euro
- mercato 09/10: -39 mln euro
- mercato 08/09: -20 mln euro
Przy odpowiedniej konfiguracji kupno/sprzedaż nie będziemy za bardzo w tyle z kasą, a mercato będzie udane

PS2: moim zdaniem nie ma sensu podawać Joveticia jako celu transferowego Juve. Why? Fiora jest w kryzysie i czeka restrukturyzację. Do tego potrzebni są zawodnicy i pieniądze. Przyszła moc Violi będzie budowana na takich zawodnikach jak: Nastasic, Ljajic i Jovetic właśnie. Do tego ten klub nas nienawidzi. Ostatnio dostali od nas 5-0 w dupsko. Ostatnio jak władze Violi sprzedali nam perspektywicznego gracza (Melo), to kibice chcieli powiesić ich za jajca. Dyrektor podał się po tym do dymisji. Kto o zdrowych zmysłach sprzeda ulubieńca kibiców do znienawidzonego rywala i to jeszcze podczas kryzysu? Nawet jeśli Viola go odda to na pewno nie nam. Sad, but true. Kończę bo się rozpisałem aż nadto