Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2012, 08:07

deszczowy pisze:
Wiking pisze: :ok: Nie przypadkowo wielcy piewcy wolności w osobach Włodzimierza L. oraz Adolfa H. wprowadzili prawo do aborcji! Było to działanie na przekór prawicowym jaskiniowcom dla których ludzkie życie jest wartością nadrzędną. Należało zerwać z tym obskurantyzmem! A co!
Tak tak, połączmy aborcję z nazizmem i komunizmem. Gratuluję rozumowania. :doh:

Zresztą... po co ta cała gadka? Już wypowiedziałem swoje zdanie na ten temat i nie zamierzam się powtarzać. Koniec z mojej strony.
Wypowiedź na Twoim poziomie. Jak odsyłasz do prawicowej jaskini, to ja odsyłam do pierwszych wdrożycieli, na wielką skalę, myśli lewicowej. I jestem bliższy prawdy niż Ty, to jest najśmieszniejsze :lol:

Lewica w moim odczuciu ma silną potrzebę mordowania swoich wrogów - ludzi/podludzi.

Lewica proletariacka mordowała wrogów proletariatu - burżuazje i obszarników (innych jak się nawinęli też mordowali).
Lewica narodowa mordowała wrogów narodu - żydowskich i polskich "podludzi".
Lewica "wolnościowa" chce mordowania wrogów własnej wolności - dzieci nienarodzonych, (niektórzy postulują też upośledzonych) "podludzi".
deszczowy pisze:
Bartek88 pisze: No dobra, ale dziecko ktos musial splodzic, wiec tutaj decyzja powinna byc obustronna.
Powiedz to ofierze gwałtu. Też powinna pytać "tatusia" o zdanie?
:bravo: Zbiłeś właśnie jakiś 1% argumentacji Bartka, zostało Ci jeszcze pozostałe 99% gdzie poczęcie następuje w wyniku dobrowolnego aktu.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2012, 11:39

LordJuve pisze:Po pierwsze, co nas obchodzi z kim sobie tyłek liżesz na forum? Co to za argument?
Zaczerpując troszkę Twojego stylu użytego w dalszej części wypowiedzi kierowanej do mnie napiszę tak: skoro Cię to nie obchodzi, to po co drążysz temat? Czyżbyś jednak oczekiwał odpowiedzi, co by oznaczało, że jednak Cię to interesuje...
LordJuve pisze:Po drugie, rozumiem, że zgodnie z Twoim tokiem rozumowania, mnie szanujesz jeszcze bardziej bo mam dłuższy status na forum niż Deszczowy a przy tym nie jestem takim pieniaczem i nabijaczem jak on (to się ceni!)?
Deszczu jest pieniaczem i nabijaczem? Pff... ja tak nie uważam, pobieżnie przeglądasz forum, skoro nie dostrzegasz innych userów.
Odpowiadając na Twoje pytanie: tak, szanuję Ciebie. Tak, między innymi dlatego, iż jesteś tu dłużej ode mnie. Czasami udaje Ci się zrobić jakąś fajną kompilację (chyba, że to zbieżność nicków), ale to taki szczegół na marginesie.
LordJuve pisze:Skoro pomijasz to, że się z nim zgadzasz to na jakiej podstawie się z nim zgadzasz?
Pomijam to, że zgadzam się z nim w poruszanej sprawie. Zostaje jeszcze multum innych tematów, gdzie chętnie przyznaję mu rację.
Zresztą zaczynasz filozofować, a tam gdzie zaczyna się filozofia, tam kończy się moja rola i mój udział w dyskusji.

Oglądaliście ostatni program Lisa? Ciekawa dyskusja o finansach kościoła. Tutaj często przed ekranem przytakiwałem Rozenkowi, chociaż to nie do końca moja bajka jeśli chodzi o opcję polityczną. Natomiast ks. Sowa, mimo iż jest duchownym, to spoko z niego koleś :ok:

Obrazek
FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2012, 17:43

Dawno mnie tu nie było i widzę, że cyrk dalej się kręci! Gdzie mogę kupić bilet?

Polityka w naszym kraju to dno. Tak żeby nie było OT

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2012, 20:25

pumex pisze: Oglądaliście ostatni program Lisa? Ciekawa dyskusja o finansach kościoła. Tutaj często przed ekranem przytakiwałem Rozenkowi, chociaż to nie do końca moja bajka jeśli chodzi o opcję polityczną. Natomiast ks. Sowa, mimo iż jest duchownym, to spoko z niego koleś :ok:
Aż z ciekawości obejrzałem. Nie powiem żeby dyskusja mnie jakoś szczególnie zachwyciła. Ksiądz Sowa zaprezentował się z lepszej strony, aż byłem zdziwiony. Wipler mało aktywny, miałem wrażenie że nie mógł się przebić. Żabci mogli by już nie zapraszać, bo o dziwo, nie trzymała nawet poziomu Rozenka (w moim odczuciu).

Odwoływanie się przez lewą ekipę do Nie oraz Faktów i Mitów było nawet nie tyle śmieszne, co żałosne :think:

Fundusz kościelny jest jednym z objawów szerszego problemu, jakim jest zwrot mienia zagarniętego przez PRL. Dla mnie jasnym jest, że co PRL bezprawnie zajął, należy zwrócić. Nie ważne czy sprawa dotyczy KK, osób prywatnych, czy Polskiego Stowarzyszenia Wielbicieli Trockiego. Niestety dla Państwa Polskiego (na różnych jego poziomach) jest to sprawa, najchętniej, do zapomnienia albo przeczekania....

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 02:46

Odnośnie aborcji:
Ofiary gwałtów? Ok. Ofiary nieuleczalnych chorób genetycznych? Może być. Ale ofiary własnej głupoty to już przesada... I nie, nie obchodzi mnie czy dziecko będzie żyło w wielodzietnej rodzinie czy z 16-letnimi rodzicami-kretynami. Będzie miało źle? Przykro mi, ale nie ma czegoś takiego jak równy start. Jedni rodzą się w Warszawie, inni w Aleksandrowie Kujawskim. Ktoś dostaje na 18-tkę własne mieszkanie, ktoś inny nawet nie ma za co 18-tki wyprawić. Tak już jest, że niektórzy zaczynają życie utaplani w kupie po pas i nie da się tego zmienić - tym większy szacunek dla tych, którym jednak uda się coś w życiu ugrać. Niemniej jednak, nie jest to żaden argument za aborcją.

Czy aborcja jest zabójstwem czy nie, zależy od definicji tego, kiedy zaczyna się nowe życie, a kiedy embrion jest tylko śmiesznym ryboludziem. Jakkolwiek by tego nie nazywać, jest to usunięcie niepowtarzalnego człowieka. Cytując pewnego pana, który od czasu do czasu powie coś mądrego: "Najgorsze jest to, że w sprawie aborcji wypowiadają się ci, którym bycie wyskrobanym już nie grozi"

@pumex: A co ma staż na forum / ilość postów do możliwości komentowania czyichś wypocin (szczególnie jeśli ktoś ma wrażenie, że są ekstremalnie głupie)? Ja mam staż najdłuższy z Was wszystkich (listopad 2003) i się nie chwalę... :whistle:

@deszczowy: Wy, lewicowcy, macie ciekawy sposób argumentowania. Mianowicie lubicie podawać ekstremalne przypadki dla popierania swoich tez dotyczących ogółu. I tak - garstka ciężarnych ofiar gwałtów jest dla Ciebie powodem, by odbierać ojcom prawo do głosu w sprawie wyskrobania ich dziecka. :wink:
FalsoVero pisze:Polityka w naszym kraju to dno.
True story.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 13:22

Przeglądał ktoś blog Kardaszewskiego? Eksperta Komisji Europejskiej?

http://www.jacek.kardaszewski.pl/

Po prostu mowa miłości oraz tolerancja w swej najczystszej postaci :shock:
Ja rozumiem, że wolnościowców można nie lubić. Ale żeby ekspert KE takie rzeczy wypisywał?

Najlepszy jest:
http://www.jacek.kardaszewski.pl/archives/261

Powiem tak, nie lubię lewactwa, ale nawet w okresie mojego największego zaślepienia ideologicznego takiego syfu nie wypisywałem/rozgłaszałem.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 14:11

evilboy pisze:@pumex: A co ma staż na forum / ilość postów do możliwości komentowania czyichś wypocin?
Nic, komentować każdy może. Ale szacunek przy komentarzach się należy, szczególnie tym 'starszym'. Jeśli tego nie podzielacie, trudno.
evilboy pisze:Ja mam staż najdłuższy z Was wszystkich (listopad 2003) i się nie chwalę... :whistle:
30.04.2006 - to u mnie jest degradacja pikseli? :wink:
Wiking pisze:Ja rozumiem, że wolnościowców można nie lubić. Ale żeby ekspert KE takie rzeczy wypisywał?
Jeśli europosłowie Pis-u 'rzucają słomą' na forum przy transmisji do nastu krajów, to czemu jakiś ekspert nie może popisać na swoim blogu :roll:

Obrazek
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 14:35

pumex pisze:
Wiking pisze:Ja rozumiem, że wolnościowców można nie lubić. Ale żeby ekspert KE takie rzeczy wypisywał?
Jeśli europosłowie Pis-u 'rzucają słomą' na forum przy transmisji do nastu krajów, to czemu jakiś ekspert nie może popisać na swoim blogu :roll:
Popełniasz dwa błędy:
a) Porównujesz słomę, do nawoływania do gwałtów. Nie dostrzegasz dysproporcji? (ciekaw jestem o jakiej słomie piszesz)
b) Porównujesz polityków do ekspertów. A są to dwie zupełnie różne grupy ludzi. Od ekspertów należy wymagać pewnego poziomu.

Nie wiem czy rzeczywiście błądzisz, czy po prostu odczuwałeś potrzebę wrzucić jakiś wtręt na temat PiS'u. Porównanie, jak mi się wydaje, skonstruowałeś w sposób chybiony, co mam nadzieję wykazałem wyżej.

Co do szacunku - niech miarą lepiej pozostanie poziom merytoryczny wypowiedzi. To, że ktoś zapisał się na forum np. 10 lat temu, i spłodził w tym czasie kilka tysięcy postów wcale nie oznacza, że należy mu się szacunek. Może po prostu cierpi na pisarską biegunkę?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 14:54

Wiking pisze:Porównujesz słomę, do nawoływania do gwałtów
:naughty: Porównuję jakąś stronę do której zagląda niewielu, do forum unijnego, na które patrzy cały świat. Szkodliwość obu głupot w tym przypadku jest różna. Taka refleksja, być może mało trafiona.
Wiking pisze:Od ekspertów należy wymagać pewnego poziomu.
Uu, a od polityków nie? A nie rozmawiamy o krajowych pionkach
Wiking pisze:czy po prostu odczuwałeś potrzebę wrzucić jakiś wtręt na temat PiS'u.
I tu mnie masz...

Obrazek
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 14:57

pumex pisze:
evilboy pisze:@pumex: A co ma staż na forum / ilość postów do możliwości komentowania czyichś wypocin?
Nic, komentować każdy może. Ale szacunek przy komentarzach się należy, szczególnie tym 'starszym'. Jeśli tego nie podzielacie, trudno.
Szacunek należy się każdemu odgórnie, ale jeśli ktoś pisze idiotyzmy (jak ten pan z linku Wikinga), to może go stracić. Nie widzę powodu, żeby szanować ludzi z >2000 postów bardziej niż newfagów. Jedyna różnica między nimi jest taka, że Ci ze stażem mają kilku ludzi, którzy staną po ich stronie...
pumex pisze:
evilboy pisze:Ja mam staż najdłuższy z Was wszystkich (listopad 2003) i się nie chwalę... :whistle:
30.04.2006 - to u mnie jest degradacja pikseli? :wink:
Niestety, kiedyś nie było opcji zmiany nicka, więc musiałem założyć nowe, mniej "dragonballowe" konto niż ówczesny SonGopik. :wink: Z postów też nie jestem jakoś szczególnie dumny, więc chyba dobrze zrobiłem. :wink:

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 15:07

ACTA ACTA...
Dlaczego nikt nie protestuje przeciwko żałobie narodowej? Przez żałobę nie można iść np. na wcześniej zaplanowany koncert. A co jeśli np. w poniedziałek w Polsce grałaby Madonna? Tak wyjątkowy koncert trzeba byłoby odwołać. To jest według mnie prawdziwe naruszenie wolności. A już nie będę wspominał argumentu, który każdy dobrze zna, o tym, że na Polskich drogach w weekend ginie więcej osób, tylko jest to mało spektakularne.
Druga sprawa co do ograniczania wolności to ta komiczna ustawa o ograniczeniu sprzedaży alkoholu...

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 15:39

Wiking pisze:Przeglądał ktoś blog Kardaszewskiego? Eksperta Komisji Europejskiej?
Właśnie zajrzałem do zakładki "O mnie" i przeczytałem coś takiego: "przez znające go osoby porównywany często do Sokratesa" :prochno:.

A propos gróźb kryminalnych i nawoływania do przemocy "tolerancyjnej" polskiej lewicy: "Groził śmiercią Rybińskiemu? Donos do prokuratury". Ciekawe co napisałby Czaruś Michalski, gdyby jakiś zapalony lewak potraktował jego wypowiedź serio?

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 15:42

Michael900 pisze:Dlaczego nikt nie protestuje przeciwko żałobie narodowej? Przez żałobę nie można iść np. na wcześniej zaplanowany koncert. A co jeśli np. w poniedziałek w Polsce grałaby Madonna?
Protestować przeciwko żałobie? :doh: Jakkolwiek wprowadzanie żałoby przy byle okazji jest bez sensu to jednak nie wypada. No chyba, że faktycznie by to z czymś poważnym kolidowało.
Michael900 pisze:Druga sprawa co do ograniczania wolności to ta komiczna ustawa o ograniczeniu sprzedaży alkoholu...
Macie swój postępowy zachód, lewaki :angry:
evilboy pisze:Nie widzę powodu, żeby szanować ludzi z >2000 postów bardziej niż newfagów. Jedyna różnica między nimi jest taka, że Ci ze stażem mają kilku ludzi, którzy staną po ich stronie...
Ja się raczej zgadzam z pumexem. Aczkolwiek Loremaster też miał grubo ponad 1000 :smile:

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 15:45

pumex pisze:
Wiking pisze:Porównujesz słomę, do nawoływania do gwałtów
:naughty: Porównuję jakąś stronę do której zagląda niewielu, do forum unijnego, na które patrzy cały świat. Szkodliwość obu głupot w tym przypadku jest różna. Taka refleksja, być może mało trafiona.
Czy ktokolwiek patrzy na wyczyny z PE. Często słyszysz o wyczynach europosłów spoza polski? Typu "włoscy europosłowie zrobili cośtamcośtam"? Wydaje mi się, że niewielu, więc stwierdzenie "cały świat" jest znacznie na wyrost. Aczkolwiek publika zdecydowanie większa niż blogu pana dr. Co do szkodliwości natomiast wydaje mi się, iż sypiące z butów słomą pionki mogą być co najwyżej zabawne lub żałosne. Szkodliwe już raczej nie. Natomiast osoba mieniąca się doktorem, będąca ekspertem KE ds. "socjologiczno-ekonomicznych" nawołująca do nienawiści względem wolnościowców jest już dużo groźniejsza (w moim odczuciu). Nie dość, że legitymizuje swoim autorytetem, jak i stanowiskiem, nienawiść i ew. przemoc wobec wolnościowców, to na dodatek można się spodziewać że ekspertyzy takiej osoby będą miały raczej charakter manifestów ideologicznych, aniżeli merytorycznych wywodów. :think:
pumex pisze:
Wiking pisze:Od ekspertów należy wymagać pewnego poziomu.
Uu, a od polityków nie? A nie rozmawiamy o krajowych pionkach
A o kim? O europejskich pionkach?
W moim odczuciu obecnie politycy zajmują się coraz częściej ględzeniem bez sensu oraz PR'em. Więc nie spodziewam się po nich cudów (chociaż wypowiedzi pewnego biologa z Wiejskiej wciąż budzą mój głęboki niesmak). Natomiast na zapleczu powinni być ludzie bardziej merytorycznie zorientowani, o wyższym poziomie.

Zdaję sobie sprawę, że taka sytuacja jest daleka od ideału, powinniśmy wymagać również od polityków, ale niestety to tak nie działa, za co odpowiedzialny jest chyba zarówno nasz system wyborczy jak i ludzka mentalność.

Edit:
Mietson pisze:
evilboy pisze:Nie widzę powodu, żeby szanować ludzi z >2000 postów bardziej niż newfagów. Jedyna różnica między nimi jest taka, że Ci ze stażem mają kilku ludzi, którzy staną po ich stronie...
Ja się raczej zgadzam z pumexem. Aczkolwiek Loremaster też miał grubo ponad 1000 :smile:
Powiedział człowiek mający ponad 2000postów na liczniku :wink:
Chociaż z drugiej strony stażem nie powalasz, więc nie kozacz :D

preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2012, 12:17

Wypatrzone dziś na pewnym forum --> http://demotywatory.pl/3729763/Gazeta-Wyborcza

Proces weryfikacji doniesień, a w zasadzie jego brak w Gazecie Wyborczej.

ODPOWIEDZ