Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 19:19

@evilboy
Po pierwsze jestem kibicem Juve, potem polskie kluby i następnie calcio. W lidze mistrzów nie patrzę na Inter jak na Inter tylko jak na przedstawiciela Serie A. A ty nie kibicujesz, Udinese, Napoli i Milanowi w Europie?

charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 19:26

mateusz6 pisze:@evilboy
Po pierwsze jestem kibicem Juve, potem polskie kluby i następnie calcio. W lidze mistrzów nie patrzę na Inter jak na Inter tylko jak na przedstawiciela Serie A. A ty nie kibicujesz, Udinese, Napoli i Milanowi w Europie?
nie wiem ilu z nas, ale oby jak najwięcej patrzy na inter zarówno w Seria A czy LM jak na ściek z indyjskiego slamsu i nie tykamy tego nigdy!
Juventusowi żadne pkt. nie są potrzebne! jak zajmiemy 4 miejsce w lidze i nie zagramy w LM to nie dlatego, że inter odpadł za wcześnie ( daj Boże) tylko dlatego, że nie zasługujemy na to! tyle jak dla mnie

edit: evilboy dobrze prawi :wink:
Ostatnio zmieniony 02 marca 2012, 19:40 przez charles, łącznie zmieniany 1 raz.

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 19:34

Nie, nie kibicuję. W ogóle nie kibicuje żadnemu innemu klubowi poza Juventusem. Lubię obejrzeć od czasu do czasu dobry mecz, ale jeśli nie gra Juve i akurat nie obstawiałem spotkania u buka, to nie mam jakichś preferencji co do wyniku. :wink: Dla mnie kibicowanie to nie jest coś, co można uprawiać masowo i względem wszystkich klubów. Życzę dobrze polskim klubom, życzę dobrze polskim piłkarzom w zagranicznych klubach, ale z kibicowaniem to nie ma nic wspólnego.

A punkty Serie A w jakichkolwiek rankingach mnie gilają. Juventus nie jest dla mnie czymś "dla szpanu", że musi grać w poważanej lidze, żeby koledzy nie wytykali palcami... :whistle:

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 19:43

evilboy pisze:
Nie, nie kibicuję. W ogóle nie kibicuje żadnemu innemu klubowi poza Juventusem. Lubię obejrzeć od czasu do czasu dobry mecz, ale jeśli nie gra Juve i akurat nie obstawiałem spotkania u buka, to nie mam jakichś preferencji co do wyniku. :wink: Dla mnie kibicowanie to nie jest coś, co można uprawiać masowo i względem wszystkich klubów. Życzę dobrze polskim klubom, życzę dobrze polskim piłkarzom w zagranicznych klubach, ale z kibicowaniem to nie ma nic wspólnego.

A punkty Serie A w jakichkolwiek rankingach mnie gilają. Juventus nie jest dla mnie czymś "dla szpanu", że musi grać w poważanej lidze, żeby koledzy nie wytykali palcami... :whistle:
Nie chodzi o wytykanie palcami. Chodzi o sponsorów, o kasę. Tak jak napisałem mocniejsza liga=bogatsi sponsorzy.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 19:45

charles pisze:Nie wiem ilu z nas, ale oby jak najwięcej patrzy na inter zarówno w Seria A czy LM jak na ściek z indyjskiego slamsu i nie tykamy tego nigdy!
inter? Stfu, zawsze z całego serca życzę im jak najgorzej. Kibicuję wszystkim Włoskim klubom oprócz niebiesko-czarnej zarazy. Juventus powinien zawsze walczyć o mistrza i nie patrzyć się na 3-ecie miejsce.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 19:52

@up
Juventus powinien przez cały czas walczyć o mistrza, ale nie zawsze się to udaje. W przyszłym sezonie Roma może wreszcie zacząć grać na poziomie, Napoli to samo, a Juventus będzie grał na trzech frontach i jest możliwe 4 miejsce. Jeśli będzie ono premiowane grą w LM to wtedy docenisz punkty zdobyte przez Inter.

Gość

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 19:54

Smok-u pisze:
charles pisze:Nie wiem ilu z nas, ale oby jak najwięcej patrzy na inter zarówno w Seria A czy LM jak na ściek z indyjskiego slamsu i nie tykamy tego nigdy!
inter? Stfu, zawsze z całego serca życzę im jak najgorzej. Kibicuję wszystkim Włoskim klubom oprócz niebiesko-czarnej zarazy. Juventus powinien zawsze walczyć o mistrza i nie patrzyć się na 3-ecie miejsce.
Bez urazy, ale to głupie i prymitywne podejście. Ja się cieszę jak włoskie kluby dobrze sobie radzą na arenie europejskiej. To świadczy o poziomie ligi i o pieniądzach jakie się w niej obracają. Calcio w porównaniu do Premiership jest biedne,a co za tym idzie szanse na jakiegoś zawodnika z TOPu są dużo mniejsze (np sprawa z Aguero). Teraz jedynie na dobrego zawodnika mamy szansę jeśli jest on naszym kibicem albo sam nie ma lepszej opcji.
Weźmy np takiego Neymara. Nie ma szans by wybrał jakiś klub z Calcio na swój następny niż jakiś Real, Barcelone czy ManUtd/ManCity.
Jak inne kluby zaczną grać - Inter, Roma czy Napoli, a Juve daj boże na 3 frontach to to 4 miejsce bardzo by się przydało. Choćby dla świętego spokoju. Mielibyśmy jakieś zabezpieczenie na wypadek gdyby w trakcie sezonu coś poszło nie tak.

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 20:00

Bez urazy, ale to głupie i prymitywne podejście.
glupie i prymitywne? W takim razie glupim i prymitywnym powinienes tez nazwac kibicowanie Juventusowi. Bo jesli dopuszczasz mozliwosc (w jakimkolwiek przypadku) sprzyjania interowi to najwyrazniej nie wiesz co to znaczy.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 20:07

Lars pisze:Bez urazy, ale to głupie i prymitywne podejście
To jest inny punkt widzenia a nie głupie podejście. Ja nie kupuję jednej rzeczy - jeśli na co dzień życzę drugiej drużynie jak najgorzej (w kwestiach sportowych) to dlaczego mam nagle ich wspierać? Co innego Milan, Roma, Udinese czy nawet Napoli - ich jako rywali szanuję. I dodam tylko, że dobre wyniki nic nie zmienią, tu potrzebna jest rewolucja, żeby nadrobić stratę do Niemców. Nie mówcie o olewaniu LE bo to wprawdzie faktem jest, że się nie przykładają Włosi do tych rozgrywek ale nie rozumiem czemu zamiast wystawiać rezerwy to oni dają w 70% najlepszy skład?

Włoska piłka zaczęła upadać razem z Juve i liczę na to, że wraz z naszym powrotem na szczyt uda się jej wrócić na europejskie podium.

Tak nawiasem, jestem bardzo ciekaw czy do interu nie dołączy po sezonie Pep Guardiola :think: Nie brzmi to tak bezsensownie jak kiedyś. Kończy on 4 rok w Barcelonie, wygrał wszystko a sądzę, że to ambitny człowiek i poszuka jakiegoś wyzwania, jak np. wyciągnięcie interu z dołka.
mateusz6 pisze:Idąc tym tokiem rozumowania jeśli chcę być prawdziwym patriotą to powinienen nienawidzić Ruskich i Niemców?
Mógłbyś nie udawać <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>?
Ostatnio zmieniony 02 marca 2012, 20:14 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 20:07

Fenrir pisze:
glupie i prymitywne? W takim razie glupim i prymitywnym powinienes tez nazwac kibicowanie Juventusowi. Bo jesli dopuszczasz mozliwosc (w jakimkolwiek przypadku) sprzyjania interowi to najwyrazniej nie wiesz co to znaczy.
Idąc tym tokiem rozumowania jeśli chcę być prawdziwym patriotą to powinienen nienawidzić Ruskich i Niemców?

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 20:14

Lars pisze:[Weźmy np takiego Neymara. Nie ma szans by wybrał jakiś klub z Calcio na swój następny niż jakiś Real, Barcelone czy ManUtd/ManCity.
piłkarze pokroju Neymara nie przyjdą do serie a, bez znaczenia ile Inter się nawygrywa w Europie.

a ty bana za podwójne konto nie chcesz, Loremaster?
charles pisze:
mateusz6 pisze: Idąc tym tokiem rozumowania jeśli chcę być prawdziwym patriotą to powinienen nienawidzić Ruskich i Niemców?
nawet zwykły Kowalski kupujący truskawki za 2.99 w biedronce powinien przynajmniej nie lubić niemców i ruskich... "szwabów i kacapów".. tego uczą chyba na historii
:ok:
Ostatnio zmieniony 02 marca 2012, 20:17 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 20:15

mateusz6 pisze: Idąc tym tokiem rozumowania jeśli chcę być prawdziwym patriotą to powinienen nienawidzić Ruskich i Niemców?
nawet zwykły Kowalski kupujący truskawki za 2.99 w biedronce powinien przynajmniej nie lubić niemców i ruskich... "szwabów i kacapów".. tego uczą chyba na historii

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
Gość

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 20:17

Fenrir pisze:
No sorry bo jak inaczej to nazwać? Ja chce silnego Calcio by zwycięstwo w tej lidze było traktowane jako coś WIELKIEGO. Tymczasem zwycięstwa Interu po calciopoli były niemal bezproblemowe, Milanu praktycznie też. Teraz liga jest w miarę wyrównana bo zespoły z TOPu cieniują. Ja nie przepadam za Interem, ale fajnie jak coś dla ligi zdobywają bo to ogólnie określa wizerunek ligi i jak postrzegają nas inni. Sorry ale nie mieszkam w jakimś blokowisku gdzie życiowym celem jest napieprzanie się kibiców także tego nie pojmuje.

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 20:35

Idąc tym tokiem rozumowania jeśli chcę być prawdziwym patriotą to powinienen nienawidzić Ruskich i Niemców?
Sorry ale nie mieszkam w jakimś blokowisku gdzie życiowym celem jest napieprzanie się kibiców także tego nie pojmuje.
:ok:

wasze argumenty mnie przekonaly.

Make friends for life or make hardcore enemies!
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 20:40

Lars pisze:
Fenrir pisze:
No sorry bo jak inaczej to nazwać? Ja chce silnego Calcio by zwycięstwo w tej lidze było traktowane jako coś WIELKIEGO. Tymczasem zwycięstwa Interu po calciopoli były niemal bezproblemowe, Milanu praktycznie też. Teraz liga jest w miarę wyrównana bo zespoły z TOPu cieniują. Ja nie przepadam za Interem, ale fajnie jak coś dla ligi zdobywają bo to ogólnie określa wizerunek ligi i jak postrzegają nas inni.
Ten <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> awatar kogoś mi przypomina :think: :think: :think:

Teraz do rzeczy:
Ten klub to nie jest wróg, rywal. Wroga się szanuje (patrz Napoli, Milan). Każda porażka tego klubu cieszy mnie niezwykle (ostatnio nawet chciałem sobie kupić szalik Novary ;) ). NIGDY, w ŻADNYM meczu nie zdarzyło mi się, aby liczył na inny wynik niż porażka Interu.
No raczej. A w ogóle, to dlaczego wielką literą?
Lars pisze: Sorry ale nie mieszkam w jakimś blokowisku gdzie życiowym celem jest napieprzanie się kibiców także tego nie pojmuje.
Ale do miasta powinieneś się czasem wybrać i z ludźmi pobyć... Zobaczysz, że przestaniesz takie bzdury wypisywać ;)

PS. Wam też obcięło liczbę postów? :płaczę:

ODPOWIEDZ