Serie A (21): Parma 0-0 JUVENTUS
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
w Pierwszej kolejce tez zapowiadali powtorke z zeszłego sezonu a skończyło się dominacja i 4 bramkami.mrozzi pisze:Giaccherini był ostatnio w dobrej formie - przydałby się nam w ataku ktoś, kto by przez całe spotkanie nie dawał spokoju obrońcom rywala. De Ceglie ostatnio gra lepiej, niż się mogliśmy tego spodziewać, ale w ofensywie jest raczej bezproduktywny, czasem uda mu się ewentualnie coś dośrodkować... Nie rozumiem takiej decyzji Conte, o ile w ogóle do takiej roszady dojdzie.
Całe szczęście, że mecz się jutro najprawdopodobniej odbędzie. Jestem ciekawy, jak nasz zespół zareaguje na wynik w Udine. W Parmie buńczucznie zapowiada się walkę o zwycięstwo - mam nadzieję, że szybciutko wybijemy im takie myślenie z głowy i sprowadzimy na ziemię. Jedziemy po 3 punkty.
Donadoni to wg Mnie słaby trener. Conte powinien go przeskoczyć z łatwością. Licze na Vucinica i Pirlo. Jeżeli dobrze beda kreować to powinniśmy wywiezc 3pkt. Mecz z Atalanta wydawał mi sie trudniejszy a poradzilismy sobie bez komplikacj.
Foooooooorza Juve!
- KondzioJuveFans
- Juventino
mecz bardzo ciekawy , ale niestety nie obejrzę bo o 19.00 mam ligę na orliku ;( i prosiłbym was abyście wysłali mi wynik spotkania na ten numer : 793 988 689. Wielkie dzięki ! 
a co do spotkania to jak nasi ich nie zlekceważą to wywiozą 3 pkt !

a co do spotkania to jak nasi ich nie zlekceważą to wywiozą 3 pkt !
Fino Alla Fine Forza Juventus!
- SKAr7
- Juventino
Na szczęście jedno z łatwiejszych spotkań.
Najgroźniejsze są drużyny, które potrafią się zamknąć na swojej połowie i wytrącać nas z rytmu- Bologna, Chievo, Lecce, Caligari, Siena, Catania, może nawet Cesena. Nie mamy w składzie zawodników, którzy potrafią na to odpowiedzieć.
Parma gra otwartą piłkę i wychodzi, żeby wygrać. Pasująca nam drużyna i powinny być 3 punkty. Życzyłbym sobie, żeby nasi napastnicy coś strzelili- im więcej, tym lepiej.
Choć oczywiście istnieje zagrożenie- w pierwszym meczu Parma miała tego pecha, że nie była przygotowana na tak grającego Pirlo. Odrodzonego. Teraz może próbować coś z tym zrobić i nie będzie tak różowo jak na JS.
Najgroźniejsze są drużyny, które potrafią się zamknąć na swojej połowie i wytrącać nas z rytmu- Bologna, Chievo, Lecce, Caligari, Siena, Catania, może nawet Cesena. Nie mamy w składzie zawodników, którzy potrafią na to odpowiedzieć.
Parma gra otwartą piłkę i wychodzi, żeby wygrać. Pasująca nam drużyna i powinny być 3 punkty. Życzyłbym sobie, żeby nasi napastnicy coś strzelili- im więcej, tym lepiej.
Choć oczywiście istnieje zagrożenie- w pierwszym meczu Parma miała tego pecha, że nie była przygotowana na tak grającego Pirlo. Odrodzonego. Teraz może próbować coś z tym zrobić i nie będzie tak różowo jak na JS.
- zahor
- Juventino
Nie mogę się do końca zgodzić. Przypomnij sobie spotkanie z Napoli, wygrane przez Parmę 2:1. Przez większą część czasu Neapolitańczycy zagrażali bramce rywala, siedzieli na ich połowie, a Parma nastawiona była na grę z kontry i akurat tego dnia im się to udało. Ja obstawiałbym podobny wariant na jutrzejsze spotkanie. Tamtego dnia Napoli przegrało przez niemoc pod bramką Parmeńczyków, nie od dzisiaj wiadomo że jest to nasza największa bolączka. Przewiduję zwycięstwo, ale nie w ten sposób, że Parma rzuci się na nas jak oszalała a my zza podwójnej gardy wyprowadzimy jedną, zabójczą kontrę.SKAr7 pisze: Parma gra otwartą piłkę i wychodzi, żeby wygrać. Pasująca nam drużyna i powinny być 3 punkty. Życzyłbym sobie, żeby nasi napastnicy coś strzelili- im więcej, tym lepiej.
Moim zdaniem Giaccherini w ostatnich meczach<Pepe w formie z początku sezonu < poważne, nieustające zagrożenie dla defensywnie grającego rywala.mrozzi pisze:Giaccherini był ostatnio w dobrej formie - przydałby się nam w ataku ktoś, kto by przez całe spotkanie nie dawał spokoju obrońcom rywala.
To znaczy że sugerujesz że ostatnio lepiej niż w przodzie gra z tyłumrozzi pisze:De Ceglie ostatnio gra lepiej, niż się mogliśmy tego spodziewać, ale w ofensywie jest raczej bezproduktywny, czasem uda mu się ewentualnie coś dośrodkować...

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nic takiego nie sugeruję - błędnie interpretujesz. O defensywie z mojej strony mowy nie było. W ofensywie De Ceglie < Giaccherini (w obecnej formie).zahor pisze:To znaczy że sugerujesz że ostatnio lepiej niż w przodzie gra z tyłumrozzi pisze:De Ceglie ostatnio gra lepiej, niż się mogliśmy tego spodziewać, ale w ofensywie jest raczej bezproduktywny, czasem uda mu się ewentualnie coś dośrodkować...Raczej opinie były odwrotne.
Nie ma sensu porównywanie Giaccheriniego do Pepe z początku sezonu, bo każdy widział, jak prezentował się wówczas Simone...
Nonsens. Pirlo bardzo dobrze prezentował się także w okresie przygotowawczym poprzedzającym sezon, dlatego też jego forma nie była żadnym zaskoczeniem. Takich zawodników jak on po prostu ciężko zatrzymać. Wyniku takiego, jak w pierwszym spotkaniu oczywiście się nie spodziewam. Najważniejsze są 3 punkty.SKAr7 pisze: Choć oczywiście istnieje zagrożenie- w pierwszym meczu Parma miała tego pecha, że nie była przygotowana na tak grającego Pirlo. Odrodzonego. Teraz może próbować coś z tym zrobić i nie będzie tak różowo jak na JS.
- SKAr7
- Juventino
Żaden nonsens- gdyby patrzeć na okresy przygotowawcze to Tiago byłby naszym najlepszym transferem ostatnich kilku lat. To co się pokazuje w przygotowawczym jest najczęściej diametralnie różne od formy z sezonu. Zresztą Juventus nie był taką wybitną drużyną przed sezonem, nawet na otwarcie stadionu przecież zremisowaliśmy z półamatorami. Dopiero gdy Parma przyjechała pokazaliśmy dobry futbol, a Pirlo geniusz.mrozzi pisze:Nonsens. Pirlo bardzo dobrze prezentował się także w okresie przygotowawczym poprzedzającym sezon, dlatego też jego forma nie była żadnym zaskoczeniem.SKAr7 pisze: Choć oczywiście istnieje zagrożenie- w pierwszym meczu Parma miała tego pecha, że nie była przygotowana na tak grającego Pirlo. Odrodzonego. Teraz może próbować coś z tym zrobić i nie będzie tak różowo jak na JS.
A fakt pozostaje taki, że w żadnym meczu przeciwnik nie pozostawił tyle miejsca Andrei, co w tym pierwszym. A najtrudniejsze, często remisowe, były te, gdzie naciskało go non stop 2-3 zawodników i nie pozwalało swobodnie rozgrywać.
Ciężko mi dyskutować z meczem, którego nie widziałem, wybaczzahor pisze:Nie mogę się do końca zgodzić. Przypomnij sobie spotkanie z Napoli, wygrane przez Parmę 2:1. Przez większą część czasu Neapolitańczycy zagrażali bramce rywala, siedzieli na ich połowie, a Parma nastawiona była na grę z kontry i akurat tego dnia im się to udało. Ja obstawiałbym podobny wariant na jutrzejsze spotkanie. Tamtego dnia Napoli przegrało przez niemoc pod bramką Parmeńczyków, nie od dzisiaj wiadomo że jest to nasza największa bolączka.SKAr7 pisze: Parma gra otwartą piłkę i wychodzi, żeby wygrać. Pasująca nam drużyna i powinny być 3 punkty. Życzyłbym sobie, żeby nasi napastnicy coś strzelili- im więcej, tym lepiej.

- Buczus_JuveFan
- Juventino
Parma ma po prostu lepszy potencjał w ataku niżeli w obronie jak Siena czy Bologna. Tu bym szukał powodów dlaczego grają bardziej otwartą piłkę. Jaki by trener nie prowadził Parmy to może żonglować składem w napadzie, tworząc różne warianty gry i pozwolić sobie na więcej. Tyle, że w ich przypadku więcej z przodu oznacza nadwyrężenie ich i tak słabego tyłu, coś za coś. Widać to zresztą w statystykach:
Parma 27 - 34 -7 27
Siena 22 - 22 0 23
Ujemny bilans wszystko wyjaśnia, różnica w JAKOŚCI drużyn jest niewielka, bo o ile Siena w defensywie i w organizacji gry gra lepiej niż solidnie, to Parma w tym elemencie jest po prostu słaba, pokazuje natomiast większy poziom w ataku.
Liczę tym samym na 3 pkt pełną gebą bo bardzo idzie nam wygrywać z takimi drużynami jak Parma. Wynik powyżej 3 bramek byłby mile widziany. Trzeba od początku spotkania robić nawałnicę pod polem karnym, a przyniesie to skutek, zresztą śpie spokojnie, bo Conte to mądry trener, pokazał to w tym sezonie nie jednokrotnie.
Parma 27 - 34 -7 27
Siena 22 - 22 0 23
Ujemny bilans wszystko wyjaśnia, różnica w JAKOŚCI drużyn jest niewielka, bo o ile Siena w defensywie i w organizacji gry gra lepiej niż solidnie, to Parma w tym elemencie jest po prostu słaba, pokazuje natomiast większy poziom w ataku.
Liczę tym samym na 3 pkt pełną gebą bo bardzo idzie nam wygrywać z takimi drużynami jak Parma. Wynik powyżej 3 bramek byłby mile widziany. Trzeba od początku spotkania robić nawałnicę pod polem karnym, a przyniesie to skutek, zresztą śpie spokojnie, bo Conte to mądry trener, pokazał to w tym sezonie nie jednokrotnie.
- pumex
- Juventino
Gazzetta zaktualizowała prawdopodobny skład Juve na mecz z Parmą. Mamy grać zapowiadanym wcześniej ustawieniem 3-5-2, z Ryśkiem i Kuczerem na skrzydłach. Tyle, że zamiast Matriego awizowany do gry jest Quagliarella. Może to i lepiej... 

- mrozzi
- Juventino
Fabio się przynajmniej chce, tak to wygląda z mojej strony. Chłopak chce wszystkim koniecznie udowodnić, że potrafi jeszcze grać tak, jak przed kontuzją. Z Matrim jest ten problem, że potrafi truchtać przez całe spotkanie, nic nie wnosząc do gry zespołu. Mam nadzieję, że Conte wie, co robi.pumex pisze:Gazzetta zaktualizowała prawdopodobny skład Juve na mecz z Parmą. Mamy grać zapowiadanym wcześniej ustawieniem 3-5-2, z Ryśkiem i Kuczerem na skrzydłach. Tyle, że zamiast Matriego awizowany do gry jest Quagliarella. Może to i lepiej...
Po raz kolejny taktycznie zespół ustawiamy pod rywala. Moim zdaniem to dobry pomysł. Musimy opanować środek pola, wtedy powinno być nam łatwiej konstruować akcje.
- kosciu88
- Juventino
Juventus (3-5-2): Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie - Matri, Vucinić.
Jak dla mnie taktyka troche zbyt defensywna ale mam nadzieje ze Conte wie co robi i przywiezie 3 punkty.
Jak dla mnie taktyka troche zbyt defensywna ale mam nadzieje ze Conte wie co robi i przywiezie 3 punkty.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Kubba
- Juventino
Jak gra z 3 obrońcami może być dla Ciebie "zbyt defensywna"?kosciu88 pisze:Juventus (3-5-2): Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie - Matri, Vucinić.
Bardzo dobra taktyka, aby zneutralizować pomoc Parmy. Z tyłu są dość słabi więc jak wykonamy powyższe zadania powinni być dobrze.
Mam nadzieję, że wygramy 2-0. Liczę na zero z tyłu...
- JuveFilip_8_
- Juventino
kosciu88 pisze:Juventus (3-5-2): Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie - Matri, Vucinić.
Oby Kuczer zdążył wrócić za Biabianym po jakiejś szarży do przodu.

- mrozzi
- Juventino
Kubba pisze:Jak gra z 3 obrońcami może być dla Ciebie "zbyt defensywna"?kosciu88 pisze:Juventus (3-5-2): Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie - Matri, Vucinić.
Bardzo dobra taktyka, aby zneutralizować pomoc Parmy. Z tyłu są dość słabi więc jak wykonamy powyższe zadania powinni być dobrze.

W takim pojedynku opanowanie środka pola powinno być kluczowe. Ktoś już na forum podkreślił, że Parma przeciętnie radzi sobie w defensywie, zdecydowanie więcej dobrego można powiedzieć o ich formacji ofensywnej. Z tego też względu trzeba odciąć ich atak od gry, a powinno być dobrze. Parma gra raczej otwartą piłkę, mam nadzieję, że nie zaprezentuje takiego antyfutbolu jak choćby Siena w ostatnim meczu u nas w Turynie.