Serie A (21): Parma 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 14 lutego 2012, 16:13

mrozzi pisze:Giaccherini był ostatnio w dobrej formie - przydałby się nam w ataku ktoś, kto by przez całe spotkanie nie dawał spokoju obrońcom rywala. De Ceglie ostatnio gra lepiej, niż się mogliśmy tego spodziewać, ale w ofensywie jest raczej bezproduktywny, czasem uda mu się ewentualnie coś dośrodkować... Nie rozumiem takiej decyzji Conte, o ile w ogóle do takiej roszady dojdzie.

Całe szczęście, że mecz się jutro najprawdopodobniej odbędzie. Jestem ciekawy, jak nasz zespół zareaguje na wynik w Udine. W Parmie buńczucznie zapowiada się walkę o zwycięstwo - mam nadzieję, że szybciutko wybijemy im takie myślenie z głowy i sprowadzimy na ziemię. Jedziemy po 3 punkty.
w Pierwszej kolejce tez zapowiadali powtorke z zeszłego sezonu a skończyło się dominacja i 4 bramkami.

Donadoni to wg Mnie słaby trener. Conte powinien go przeskoczyć z łatwością. Licze na Vucinica i Pirlo. Jeżeli dobrze beda kreować to powinniśmy wywiezc 3pkt. Mecz z Atalanta wydawał mi sie trudniejszy a poradzilismy sobie bez komplikacj.

Foooooooorza Juve!

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2012, 20:04

mecz bardzo ciekawy , ale niestety nie obejrzę bo o 19.00 mam ligę na orliku ;( i prosiłbym was abyście wysłali mi wynik spotkania na ten numer : 793 988 689. Wielkie dzięki ! :)

a co do spotkania to jak nasi ich nie zlekceważą to wywiozą 3 pkt !

Fino Alla Fine Forza Juventus!
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2012, 20:17

Na szczęście jedno z łatwiejszych spotkań.
Najgroźniejsze są drużyny, które potrafią się zamknąć na swojej połowie i wytrącać nas z rytmu- Bologna, Chievo, Lecce, Caligari, Siena, Catania, może nawet Cesena. Nie mamy w składzie zawodników, którzy potrafią na to odpowiedzieć.
Parma gra otwartą piłkę i wychodzi, żeby wygrać. Pasująca nam drużyna i powinny być 3 punkty. Życzyłbym sobie, żeby nasi napastnicy coś strzelili- im więcej, tym lepiej.

Choć oczywiście istnieje zagrożenie- w pierwszym meczu Parma miała tego pecha, że nie była przygotowana na tak grającego Pirlo. Odrodzonego. Teraz może próbować coś z tym zrobić i nie będzie tak różowo jak na JS.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2012, 20:21

SKAr7 pisze: Parma gra otwartą piłkę i wychodzi, żeby wygrać. Pasująca nam drużyna i powinny być 3 punkty. Życzyłbym sobie, żeby nasi napastnicy coś strzelili- im więcej, tym lepiej.
Nie mogę się do końca zgodzić. Przypomnij sobie spotkanie z Napoli, wygrane przez Parmę 2:1. Przez większą część czasu Neapolitańczycy zagrażali bramce rywala, siedzieli na ich połowie, a Parma nastawiona była na grę z kontry i akurat tego dnia im się to udało. Ja obstawiałbym podobny wariant na jutrzejsze spotkanie. Tamtego dnia Napoli przegrało przez niemoc pod bramką Parmeńczyków, nie od dzisiaj wiadomo że jest to nasza największa bolączka. Przewiduję zwycięstwo, ale nie w ten sposób, że Parma rzuci się na nas jak oszalała a my zza podwójnej gardy wyprowadzimy jedną, zabójczą kontrę.
mrozzi pisze:Giaccherini był ostatnio w dobrej formie - przydałby się nam w ataku ktoś, kto by przez całe spotkanie nie dawał spokoju obrońcom rywala.
Moim zdaniem Giaccherini w ostatnich meczach<Pepe w formie z początku sezonu < poważne, nieustające zagrożenie dla defensywnie grającego rywala.
mrozzi pisze:De Ceglie ostatnio gra lepiej, niż się mogliśmy tego spodziewać, ale w ofensywie jest raczej bezproduktywny, czasem uda mu się ewentualnie coś dośrodkować...
To znaczy że sugerujesz że ostatnio lepiej niż w przodzie gra z tyłu :think: Raczej opinie były odwrotne.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 lutego 2012, 22:54

zahor pisze:
mrozzi pisze:De Ceglie ostatnio gra lepiej, niż się mogliśmy tego spodziewać, ale w ofensywie jest raczej bezproduktywny, czasem uda mu się ewentualnie coś dośrodkować...
To znaczy że sugerujesz że ostatnio lepiej niż w przodzie gra z tyłu :think: Raczej opinie były odwrotne.
Nic takiego nie sugeruję - błędnie interpretujesz. O defensywie z mojej strony mowy nie było. W ofensywie De Ceglie < Giaccherini (w obecnej formie).

Nie ma sensu porównywanie Giaccheriniego do Pepe z początku sezonu, bo każdy widział, jak prezentował się wówczas Simone...
SKAr7 pisze: Choć oczywiście istnieje zagrożenie- w pierwszym meczu Parma miała tego pecha, że nie była przygotowana na tak grającego Pirlo. Odrodzonego. Teraz może próbować coś z tym zrobić i nie będzie tak różowo jak na JS.
Nonsens. Pirlo bardzo dobrze prezentował się także w okresie przygotowawczym poprzedzającym sezon, dlatego też jego forma nie była żadnym zaskoczeniem. Takich zawodników jak on po prostu ciężko zatrzymać. Wyniku takiego, jak w pierwszym spotkaniu oczywiście się nie spodziewam. Najważniejsze są 3 punkty.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 00:58

mrozzi pisze:
SKAr7 pisze: Choć oczywiście istnieje zagrożenie- w pierwszym meczu Parma miała tego pecha, że nie była przygotowana na tak grającego Pirlo. Odrodzonego. Teraz może próbować coś z tym zrobić i nie będzie tak różowo jak na JS.
Nonsens. Pirlo bardzo dobrze prezentował się także w okresie przygotowawczym poprzedzającym sezon, dlatego też jego forma nie była żadnym zaskoczeniem.
Żaden nonsens- gdyby patrzeć na okresy przygotowawcze to Tiago byłby naszym najlepszym transferem ostatnich kilku lat. To co się pokazuje w przygotowawczym jest najczęściej diametralnie różne od formy z sezonu. Zresztą Juventus nie był taką wybitną drużyną przed sezonem, nawet na otwarcie stadionu przecież zremisowaliśmy z półamatorami. Dopiero gdy Parma przyjechała pokazaliśmy dobry futbol, a Pirlo geniusz.
A fakt pozostaje taki, że w żadnym meczu przeciwnik nie pozostawił tyle miejsca Andrei, co w tym pierwszym. A najtrudniejsze, często remisowe, były te, gdzie naciskało go non stop 2-3 zawodników i nie pozwalało swobodnie rozgrywać.

zahor pisze:
SKAr7 pisze: Parma gra otwartą piłkę i wychodzi, żeby wygrać. Pasująca nam drużyna i powinny być 3 punkty. Życzyłbym sobie, żeby nasi napastnicy coś strzelili- im więcej, tym lepiej.
Nie mogę się do końca zgodzić. Przypomnij sobie spotkanie z Napoli, wygrane przez Parmę 2:1. Przez większą część czasu Neapolitańczycy zagrażali bramce rywala, siedzieli na ich połowie, a Parma nastawiona była na grę z kontry i akurat tego dnia im się to udało. Ja obstawiałbym podobny wariant na jutrzejsze spotkanie. Tamtego dnia Napoli przegrało przez niemoc pod bramką Parmeńczyków, nie od dzisiaj wiadomo że jest to nasza największa bolączka.
Ciężko mi dyskutować z meczem, którego nie widziałem, wybacz :) Ale z tych kilku przeze mnie oglądanych wywnioskowałem, że Parma nie potrafi tak obstawić środka pola( w rozumieniu 20-40 metrów od bramki) jak Bologna czy Siena. I nie, nie oczekuje, że Parma się na nas rzuci, a my wpakujemy kilka bramek przez dziurawą defensywę. Po prostu mówię, że jeśli już z kimś grać z dołu tabeli, to Parma jest najbardziej nam pasującym wyborem. Choć kąśliwym, co pokazuje zeszłoroczne 1:4 i Wielkie Otwarcie Kryzysu.

Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 01:24

Parma ma po prostu lepszy potencjał w ataku niżeli w obronie jak Siena czy Bologna. Tu bym szukał powodów dlaczego grają bardziej otwartą piłkę. Jaki by trener nie prowadził Parmy to może żonglować składem w napadzie, tworząc różne warianty gry i pozwolić sobie na więcej. Tyle, że w ich przypadku więcej z przodu oznacza nadwyrężenie ich i tak słabego tyłu, coś za coś. Widać to zresztą w statystykach:

Parma 27 - 34 -7 27
Siena 22 - 22 0 23

Ujemny bilans wszystko wyjaśnia, różnica w JAKOŚCI drużyn jest niewielka, bo o ile Siena w defensywie i w organizacji gry gra lepiej niż solidnie, to Parma w tym elemencie jest po prostu słaba, pokazuje natomiast większy poziom w ataku.

Liczę tym samym na 3 pkt pełną gebą bo bardzo idzie nam wygrywać z takimi drużynami jak Parma. Wynik powyżej 3 bramek byłby mile widziany. Trzeba od początku spotkania robić nawałnicę pod polem karnym, a przyniesie to skutek, zresztą śpie spokojnie, bo Conte to mądry trener, pokazał to w tym sezonie nie jednokrotnie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 14:06

Gazzetta zaktualizowała prawdopodobny skład Juve na mecz z Parmą. Mamy grać zapowiadanym wcześniej ustawieniem 3-5-2, z Ryśkiem i Kuczerem na skrzydłach. Tyle, że zamiast Matriego awizowany do gry jest Quagliarella. Może to i lepiej... :think:

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 14:12

W Serie A jakaś ostatnio moda na 352. Coraz więcej drużyn tak gra albo grywa.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 14:20

pumex pisze:Gazzetta zaktualizowała prawdopodobny skład Juve na mecz z Parmą. Mamy grać zapowiadanym wcześniej ustawieniem 3-5-2, z Ryśkiem i Kuczerem na skrzydłach. Tyle, że zamiast Matriego awizowany do gry jest Quagliarella. Może to i lepiej... :think:
Fabio się przynajmniej chce, tak to wygląda z mojej strony. Chłopak chce wszystkim koniecznie udowodnić, że potrafi jeszcze grać tak, jak przed kontuzją. Z Matrim jest ten problem, że potrafi truchtać przez całe spotkanie, nic nie wnosząc do gry zespołu. Mam nadzieję, że Conte wie, co robi.

Po raz kolejny taktycznie zespół ustawiamy pod rywala. Moim zdaniem to dobry pomysł. Musimy opanować środek pola, wtedy powinno być nam łatwiej konstruować akcje.

kaczy19FJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 15:10

Wiadomo jaki skład będzie? Jeśli jest wcześniej napisane to sorka, ale nie mam zbytnio czasu by sprawdzać.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 15:28

Juventus (3-5-2): Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie - Matri, Vucinić.
Jak dla mnie taktyka troche zbyt defensywna ale mam nadzieje ze Conte wie co robi i przywiezie 3 punkty.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 15:35

kosciu88 pisze:Juventus (3-5-2): Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie - Matri, Vucinić.
Jak dla mnie taktyka troche zbyt defensywna ale mam nadzieje ze Conte wie co robi i przywiezie 3 punkty.
Jak gra z 3 obrońcami może być dla Ciebie "zbyt defensywna"?
Bardzo dobra taktyka, aby zneutralizować pomoc Parmy. Z tyłu są dość słabi więc jak wykonamy powyższe zadania powinni być dobrze.

Mam nadzieję, że wygramy 2-0. Liczę na zero z tyłu...

JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 15:52

kosciu88 pisze:Juventus (3-5-2): Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie - Matri, Vucinić.

Oby Kuczer zdążył wrócić za Biabianym po jakiejś szarży do przodu.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2012, 15:52

Kubba pisze:
Jak gra z 3 obrońcami może być dla Ciebie "zbyt defensywna"?
Bardzo dobra taktyka, aby zneutralizować pomoc Parmy. Z tyłu są dość słabi więc jak wykonamy powyższe zadania powinni być dobrze.
:ok:

W takim pojedynku opanowanie środka pola powinno być kluczowe. Ktoś już na forum podkreślił, że Parma przeciętnie radzi sobie w defensywie, zdecydowanie więcej dobrego można powiedzieć o ich formacji ofensywnej. Z tego też względu trzeba odciąć ich atak od gry, a powinno być dobrze. Parma gra raczej otwartą piłkę, mam nadzieję, że nie zaprezentuje takiego antyfutbolu jak choćby Siena w ostatnim meczu u nas w Turynie.

Zablokowany