Czemu Trappatoni zadko stawia na Alexa

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Najlepszy włoski zawodnik??

Alex Del Piero
23
74%
Francesco Totti
1
3%
Gianluca Zambrotta
3
10%
Philippo Inzaghi
2
6%
inny
2
6%

Liczba głosów: 31
Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2003, 23:31

Nie wiem jak was ale mnie strasznie denerwuje Trappatoni i chcialbym nowego trener Reprezentacji.Nie wiem czemu ale zadko wystawia on mojego ulubienca Alexa Del Piero a nie raz juz pokazal na co go stac najlepszym przykladem jest mecz Włochy Meksyk z mistrzostw swiata kiedy wszedl na ostatnie 10 minut i strzeli bramke!!!!!!!!!!!!!! i dzieki niemu wlochy przeszly dalej gdzie zostaly oszkukane przez sędziów

Hotbe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2003, 23:41

Czemu Trappatoni nie powołuje Del Piero? Bo jest obecnie słabszy niż choćby Totti i Zambrotta. Powiedz mi jak mówiąc o teraźniejszych powołaniach możesz przytaczać mecz z przed ponad roku? To tak jak bym zapytał dlaczego Trap nie powołał boskiego Roberto Baggio. Przecież wtedy w pojedynkę dorowadził Squdra Azzurra do finału!!! Kolejny nieobiektwny fan Del Piero.

We play together, we die together. Juventus for life.
Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 00:14

A czy ja mowie tylko o terazniejszych powolaniach? mowie jak bylo rok temu jak bylo 5 miesiecy temu i jak jest dzis!!!

juve21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 00:39

Wystarczy spojrzeć na formę jaką reprezentuje Del Piero i już masz odpowiedź na swoje pytanie :(

Zawsze i wszędzie Juve w moim sercu będzie
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 13:32

Bartas_01 pisze:Nie wiem jak was ale mnie strasznie denerwuje Trappatoni i chcialbym nowego trener Reprezentacji.
1. Za odejściem Trapa z reprezentacji jestem chyba od momentu, w którym ją przejał...
juve21 pisze:Wystarczy spojrzeć na formę jaką reprezentuje Del Piero i już masz odpowiedź na swoje pytanie :(
2. Dlaczego Trap na niego stawia? Całkowicie nie mogę się zgodzić z przedmówcami. Fakt faktem, iż po kontuzji nie wrócił jeszcze do formy. Ale przecież obecna forma nie ma zbytnio większego wpływu na grę w reprezentacji, gdyż eliminacje i mecze towarzyskie są zakończone. A przed kontuzją grał przecież bardzo dobrze i strzelał wiele bramek!! Myśle, że problem tkwi zupełnie w czymś innym niż w obecnej dyspozycji Alexa.

Wg. mnie Alex jest wielkim pechowce jeśli chodzi o reprezentacje. Nie chodzi już nawet o kadencję Trapa. Żaden z dotychczasowych trenerów Italii, nie miał w koncepcji gry z Alexem. Zaczynając od Euro 96'. Uważano wówczas, że nie powinien grać razem z Zolą. A wiadomo, Sacchi wolał stawiać na pewnie grajacego Zolę. We Francji w 1998 roku, Maldini miał kolejny dylemat: Del Piero czy Baggio? W drugim meczu reprezentacji Alex wszedł dopiero w drugiej połowie za Baggio. W meczu z Austrią sytuacja się odwróciła, i rezerwowy Baggio strzelił wówczas zwycięską bramkę. W dwóch kolejnych spotkaniach Maldini nie dał mu zbyt wiele pograć. Wydawało się, że już na Euro 2000' Alex pewnie pewniakiem. Jednak pojawił się Totti i próby Zoffa grania Alexem w pomocy... Kadencja Trapa to już bezgraniczne zakochanie tego trenera w Tottim... Wydawało się że po bramce Del Piero w meczu z Meksykiem, która dała Włochom awans nic nie przeszkodzi mu w byciu liderem drużyny. Przeszkodził jednak sędzia Moreno i Włosi przedwcześnie zakończyli mistrzostwa.

A więc zmarnował swoje szanse, czy może ich jeszcze nie dostał??

W wielkich imprezach Alex zaliczył 13 spotkań, z czego zaledwie 2 w pełnym wymiarze czasowym... Dlatego skłaniam się ku stwierdzeniu, że tej szansy jeszcze nie otrzymał. Del Piero nie jest już najmłodszy i zbliżające się Mistrzostwa Europy będą jedną z ostatnich okazji do rechabilitacji i przełamania złej passy reprezentacyjnej.

Noodels

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 13:36

Bartas_01 pisze:Nie wiem jak was ale mnie strasznie denerwuje Trappatoni i chcialbym nowego trener Reprezentacji.Nie wiem czemu ale zadko wystawia on mojego ulubienca Alexa Del Piero a nie raz juz pokazal na co go stac najlepszym przykladem jest mecz Włochy Meksyk z mistrzostw swiata kiedy wszedl na ostatnie 10 minut i strzeli bramke!!!!!!!!!!!!!! i dzieki niemu wlochy przeszly dalej gdzie zostaly oszkukane przez sędziów
jest nas 2 ja tez chce nowego trenera ale jak zwolnią Trappa To Napewno Bedą chcieli Lippiego a ja na ten układ nie ide lippi ma trenowac juve

Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 15:04

ja slyszalem ze po euro 2004 trap ma isc do romy a Capello ma przejac reprezentacje ale to juz wogle bedzie lip bo napewno zawsze cale spotkanie bedzie gral totti ktorego za bardzo nie lubie i napewno czesto bedzie gral cassano ktory jest pupilem capello ja chce Alexa!!!!!!!!

rdk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 15:59

Bartas_01 napisał:
Nie wiem jak was ale mnie strasznie denerwuje Trappatoni i chcialbym nowego trener Reprezentacji.
Cześć, witaj w klubie :!: :!: :!: :!: :!: :!: :D :D :D :D :D
Jezu chłopaki, jak ja go nienawidzę, to już poezja :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Uważam, że w tych mistrzostwach ALEX będzie miał miejsce w podstawowej jedenastce, uważam, że jako ofensywni pomocnicy powinni zagrać DEL PIERO wraz z Tottim, zaś uważam, że Inzaghiego da się zastąpić np. DI VAIO, uważam, że Inzaghi jest zbędny dla reprezantacji, przecież on tulko sempi pod polem karnym :!: :!: :!: :!: :!: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

FORZA ALESSANDRO DEL PIERO-najlepszy piłkarz świata :!: :!: :!: :!: :!: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Shadow_Alex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 16:08

TO zalezy od pozycji... wg mnie np:
Bramka - Gigi
Obrona - Cannavaro
Pomoc - Zambrotta
Atak - DP

Nie bede tak ogolnie mowil bo to raczej marne porownanie, DP z np Buffonem;)

Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 16:13

Shadow_Alex pisze:TO zalezy od pozycji... wg mnie np:
Bramka - Gigi
Obrona - Cannavaro
Pomoc - Zambrotta
Atak - DP

to porownaj sobie Alexa z Inzaghim

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 17:13

Według mnie trzeba trochę czasu żeby odzyzskać formę po kontuzji choć nie zawsze tak jest ale nie martwcie się, niedługo odzyska dormę i pokaże że wcale nie jest gorszy od Pavla. W końcu to Aleksander wielki i on nas prowadził do wielu bitew i nie wsztskie wygraliśmy ale obie wojny i tak wygramy pod jego dowództwem (scudetto i liga mistrzów). Reprezentację Włoch poprowadzi w wojnie o panowanie w Europie i pokaże tam swoją klasę.
Alex jesteś wspaniały!!!
Tutti con Alex!!!

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 17:41

powiem tyle !! Alex Del Piero przed kontuzją grał znakomicie i był powoływany na kazdy mecz przez Trappatoniego !! z rzutów wolnych zdobył wiele bramek i świetnie dogrywał innym !!! jak wróci do pełni formy to zobaczycie że znowu Trap zacznie na niego stawiać !!!

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Shadow_Alex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 18:41

Bartas_01 pisze:
Shadow_Alex pisze:TO zalezy od pozycji... wg mnie np:
Bramka - Gigi
Obrona - Cannavaro
Pomoc - Zambrotta
Atak - DP

to porownaj sobie Alexa z Inzaghim
lol... No to chyba widzisz co jest w linijce z atakiem, jesli niezabardzo to Ci napisze jeszcze raz
ALEX DEL PIERO

Ironek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2003, 21:45

Nie stawia na ALEXA bo jest goopi, tak nienawidze tego trenera że shock on jest poprostu beznadziejny.

ODPOWIEDZ