Czemu Trappatoni zadko stawia na Alexa
- Bartas_01
- Juventino
Nie wiem jak was ale mnie strasznie denerwuje Trappatoni i chcialbym nowego trener Reprezentacji.Nie wiem czemu ale zadko wystawia on mojego ulubienca Alexa Del Piero a nie raz juz pokazal na co go stac najlepszym przykladem jest mecz Włochy Meksyk z mistrzostw swiata kiedy wszedl na ostatnie 10 minut i strzeli bramke!!!!!!!!!!!!!! i dzieki niemu wlochy przeszly dalej gdzie zostaly oszkukane przez sędziów
- Hotbe
- Juventino
Czemu Trappatoni nie powołuje Del Piero? Bo jest obecnie słabszy niż choćby Totti i Zambrotta. Powiedz mi jak mówiąc o teraźniejszych powołaniach możesz przytaczać mecz z przed ponad roku? To tak jak bym zapytał dlaczego Trap nie powołał boskiego Roberto Baggio. Przecież wtedy w pojedynkę dorowadził Squdra Azzurra do finału!!! Kolejny nieobiektwny fan Del Piero.
We play together, we die together. Juventus for life.
- DeeJay
- Juventino
1. Za odejściem Trapa z reprezentacji jestem chyba od momentu, w którym ją przejał...Bartas_01 pisze:Nie wiem jak was ale mnie strasznie denerwuje Trappatoni i chcialbym nowego trener Reprezentacji.
2. Dlaczego Trap na niego stawia? Całkowicie nie mogę się zgodzić z przedmówcami. Fakt faktem, iż po kontuzji nie wrócił jeszcze do formy. Ale przecież obecna forma nie ma zbytnio większego wpływu na grę w reprezentacji, gdyż eliminacje i mecze towarzyskie są zakończone. A przed kontuzją grał przecież bardzo dobrze i strzelał wiele bramek!! Myśle, że problem tkwi zupełnie w czymś innym niż w obecnej dyspozycji Alexa.juve21 pisze:Wystarczy spojrzeć na formę jaką reprezentuje Del Piero i już masz odpowiedź na swoje pytanie
Wg. mnie Alex jest wielkim pechowce jeśli chodzi o reprezentacje. Nie chodzi już nawet o kadencję Trapa. Żaden z dotychczasowych trenerów Italii, nie miał w koncepcji gry z Alexem. Zaczynając od Euro 96'. Uważano wówczas, że nie powinien grać razem z Zolą. A wiadomo, Sacchi wolał stawiać na pewnie grajacego Zolę. We Francji w 1998 roku, Maldini miał kolejny dylemat: Del Piero czy Baggio? W drugim meczu reprezentacji Alex wszedł dopiero w drugiej połowie za Baggio. W meczu z Austrią sytuacja się odwróciła, i rezerwowy Baggio strzelił wówczas zwycięską bramkę. W dwóch kolejnych spotkaniach Maldini nie dał mu zbyt wiele pograć. Wydawało się, że już na Euro 2000' Alex pewnie pewniakiem. Jednak pojawił się Totti i próby Zoffa grania Alexem w pomocy... Kadencja Trapa to już bezgraniczne zakochanie tego trenera w Tottim... Wydawało się że po bramce Del Piero w meczu z Meksykiem, która dała Włochom awans nic nie przeszkodzi mu w byciu liderem drużyny. Przeszkodził jednak sędzia Moreno i Włosi przedwcześnie zakończyli mistrzostwa.
A więc zmarnował swoje szanse, czy może ich jeszcze nie dostał??
W wielkich imprezach Alex zaliczył 13 spotkań, z czego zaledwie 2 w pełnym wymiarze czasowym... Dlatego skłaniam się ku stwierdzeniu, że tej szansy jeszcze nie otrzymał. Del Piero nie jest już najmłodszy i zbliżające się Mistrzostwa Europy będą jedną z ostatnich okazji do rechabilitacji i przełamania złej passy reprezentacyjnej.
- Noodels
- Juventino
jest nas 2 ja tez chce nowego trenera ale jak zwolnią Trappa To Napewno Bedą chcieli Lippiego a ja na ten układ nie ide lippi ma trenowac juveBartas_01 pisze:Nie wiem jak was ale mnie strasznie denerwuje Trappatoni i chcialbym nowego trener Reprezentacji.Nie wiem czemu ale zadko wystawia on mojego ulubienca Alexa Del Piero a nie raz juz pokazal na co go stac najlepszym przykladem jest mecz Włochy Meksyk z mistrzostw swiata kiedy wszedl na ostatnie 10 minut i strzeli bramke!!!!!!!!!!!!!! i dzieki niemu wlochy przeszly dalej gdzie zostaly oszkukane przez sędziów
- Bartas_01
- Juventino
ja slyszalem ze po euro 2004 trap ma isc do romy a Capello ma przejac reprezentacje ale to juz wogle bedzie lip bo napewno zawsze cale spotkanie bedzie gral totti ktorego za bardzo nie lubie i napewno czesto bedzie gral cassano ktory jest pupilem capello ja chce Alexa!!!!!!!!
- rdk
- Juventino
Cześć, witaj w klubie :!: :!: :!: :!: :!: :!:Bartas_01 napisał:
Nie wiem jak was ale mnie strasznie denerwuje Trappatoni i chcialbym nowego trener Reprezentacji.

Jezu chłopaki, jak ja go nienawidzę, to już poezja :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Uważam, że w tych mistrzostwach ALEX będzie miał miejsce w podstawowej jedenastce, uważam, że jako ofensywni pomocnicy powinni zagrać DEL PIERO wraz z Tottim, zaś uważam, że Inzaghiego da się zastąpić np. DI VAIO, uważam, że Inzaghi jest zbędny dla reprezantacji, przecież on tulko sempi pod polem karnym :!: :!: :!: :!: :!: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
FORZA ALESSANDRO DEL PIERO-najlepszy piłkarz świata :!: :!: :!: :!: :!:

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Shadow_Alex
- Juventino
TO zalezy od pozycji... wg mnie np:
Bramka - Gigi
Obrona - Cannavaro
Pomoc - Zambrotta
Atak - DP
Nie bede tak ogolnie mowil bo to raczej marne porownanie, DP z np Buffonem;)
Bramka - Gigi
Obrona - Cannavaro
Pomoc - Zambrotta
Atak - DP
- Bartas_01
- Juventino
Shadow_Alex pisze:TO zalezy od pozycji... wg mnie np:
Bramka - Gigi
Obrona - Cannavaro
Pomoc - Zambrotta
Atak - DP
to porownaj sobie Alexa z Inzaghim
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Według mnie trzeba trochę czasu żeby odzyzskać formę po kontuzji choć nie zawsze tak jest ale nie martwcie się, niedługo odzyska dormę i pokaże że wcale nie jest gorszy od Pavla. W końcu to Aleksander wielki i on nas prowadził do wielu bitew i nie wsztskie wygraliśmy ale obie wojny i tak wygramy pod jego dowództwem (scudetto i liga mistrzów). Reprezentację Włoch poprowadzi w wojnie o panowanie w Europie i pokaże tam swoją klasę.
Alex jesteś wspaniały!!!
Tutti con Alex!!!
Alex jesteś wspaniały!!!
Tutti con Alex!!!
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Wojtom
- Juventino
powiem tyle !! Alex Del Piero przed kontuzją grał znakomicie i był powoływany na kazdy mecz przez Trappatoniego !! z rzutów wolnych zdobył wiele bramek i świetnie dogrywał innym !!! jak wróci do pełni formy to zobaczycie że znowu Trap zacznie na niego stawiać !!!
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Shadow_Alex
- Juventino
lol... No to chyba widzisz co jest w linijce z atakiem, jesli niezabardzo to Ci napisze jeszcze razBartas_01 pisze:Shadow_Alex pisze:TO zalezy od pozycji... wg mnie np:
Bramka - Gigi
Obrona - Cannavaro
Pomoc - Zambrotta
Atak - DP
to porownaj sobie Alexa z Inzaghim
ALEX DEL PIERO