Seriale

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 00:50

Bartek88 pisze:Gdzie ogladacie seriale? chodzi mi o www
Www domu.

Poznawiam pytanie, ktoś oglądał serial "Boss" i moze coś o nim powiedzieć?

Obrazek
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 14:56

Ja mam za sobą finał 4. sezonu Leverage i się nie zawiodłem. Cały czas wg mnie serial trzyma poziom. Powrót Fringe również odbył się z przytupem, mam do obejrzenia najnowszy odcinek. Poza tym, Wojny Klonów, których ostatni odcinek był nudnawy. Dzisiaj obejrzę najnowszy.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 22:23

annihilator1988 pisze:Steru, byku. Ty wiesz wszystko o serialach. Czy możesz polecić jakiś dobry serial o tematyce paranaukowej ? Nie Fringe. Coś innego :D Btw. Niech żyje Klan :prochno:
Żeby nie było że jestem uprzedzony do fanów Klanu :D. Od siebie polecam Eleventh Hour US. Bardzo dobry serial, który zakończono po pierwszym sezonie. Spróbuj, warto.

http://www.filmweb.pl/serial/Jedenasta+ ... 008-479091

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 18:49

steru pisze:Mentalista wreszcie w formie. Każdy odcinek związany z Red Johnem jest kilka razy bardziej interesujący niż pozostałe. Oby częściej trzymano się tego wątku.
Ależ mi smaka na robiłeś :-D
A tutaj na razie stoję w miejscu zarówno z White Collar jak i Mentalistą :/
Co do Mentalisty to liczę na to, że sprawa Red Johna będzie równie nieprzewidywalna jak finał 3. sezonu :pray:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 20:41

steru pisze:
annihilator1988 pisze:Steru, byku. Ty wiesz wszystko o serialach. Czy możesz polecić jakiś dobry serial o tematyce paranaukowej ? Nie Fringe. Coś innego :D Btw. Niech żyje Klan :prochno:
Żeby nie było że jestem uprzedzony do fanów Klanu :D. Od siebie polecam Eleventh Hour US. Bardzo dobry serial, który zakończono po pierwszym sezonie. Spróbuj, warto.

http://www.filmweb.pl/serial/Jedenasta+ ... 008-479091
Dzięki wielkie za odpowiedź, przylukam co i jak :prochno:

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 08:18

francois pisze:Ależ mi smaka na robiłeś :-D
A tutaj na razie stoję w miejscu zarówno z White Collar jak i Mentalistą :/
Co do Mentalisty to liczę na to, że sprawa Red Johna będzie równie nieprzewidywalna jak finał 3. sezonu :pray:
To na co jeszcze czekasz? :D

White Collar wrócił w bardzo dobrym stylu. Zamknięcie wątku skarbu się całkiem zgrabnie udało. Liczę na jakiś nowy wątek przewodni do końca sezonu, albo jakieś rozwinięcie wątku Kellera.
annihilator1988 pisze:Dzięki wielkie za odpowiedź, przylukam co i jak :prochno:
Jak już obejrzysz ze dwa odcinki to daj znać co myślisz.

gruzin_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 10:43

steru pisze:
White Collar wrócił w bardzo dobrym stylu. Zamknięcie wątku skarbu się całkiem zgrabnie udało. Liczę na jakiś nowy wątek przewodni do końca sezonu, albo jakieś rozwinięcie wątku Kellera.
Dla mnie wprost przeciwnie, w przerwie od wakacji obejrzałem m.in. The Wire, The killing, Sons of Anarchy, czy Breaking Bad i zupełnie przestało mi się podobać White collar. Jakiś lekko nudnawy ten serial :doh: i raczej nie będę kontynuował oglądania.

Ostatnio sięgnąłem po polecany przez jednego z userów JP Homeland i faktycznie to całkiem dobry serial :ok:

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 10:50

gruzin_juve pisze:Dla mnie wprost przeciwnie, w przerwie od wakacji obejrzałem m.in. The Wire, The killing, Sons of Anarchy, czy Breaking Bad i zupełnie przestało mi się podobać White collar. Jakiś lekko nudnawy ten serial :doh: i raczej nie będę kontynuował oglądania.
Te seriale które wymieniasz obejrzałem kawał czasu temu. White Collar leci w momencie w którym nie narzekam na nadmiar produkcji więc całkiem zgrabnie się go ogląda. Poza tym nie oszukujmy się, nogdy nie należał do czołówki. Typowy zapychacz czasu jakich wiele.
gruzin_juve pisze:Ostatnio sięgnąłem po polecany przez jednego z userów JP Homeland i faktycznie to całkiem dobry serial :ok:
:ok:

A ogląda ktoś inne z nowych produkcji? 2 broke girls, Once upon a time, Grimm, Person of interest?

Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 14:22

steru pisze:Person of interest?
Zakończyłem na 6 odcinku, być może jeszcze z nudów kiedyś do tego wrócę ale na razie to nie umywa się do innych produkcji, zresztą nie lubię seriali w których w każdym odcinku rozwiązuje się daną sprawę (oprócz White Collar :P ), wolę coś w stylu Homeland czy Boardwalk Empire. Poza tym gra aktorów w Person of interest pozostawia wiele do życzenia (szczególnie gra głównego bohatera) no ale lepiej zobacz parę odcinków bo mnie nie porwał ale zaś tobie może się podobać :P

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2012, 08:32

Coraz bardziej wkręcam się w Shameless i utwierdzam w przekonaniu, że Showtime robi genialne seriale. Nie przeszkadza mi to, że to remake zupełnie, mimo iż zazwyczaj to już na początku odpycha. Polecam tym, którzy jeszcze nie widzieli. Cały pierwszy sezon można śmiało w kilka dni łyknąć. Ja czekam z niecierpliwością na następny epizod.

Californication też w wysokiej formie w tym sezonie. Dobrze odświeżyli serial przeskokiem kilku lat do przodu. Samuraj wymiata, dzieciak Runklea również - widać kto jest jego ojcem :D

Dziś zamierzam obejrzeć pilota Touch z Kieferem Sutherlandem. Taki krótki opis z R24 : "Martin Bohm, wdowiec i samotny ojciec, odkrywa, że jego dziesięcioletni, autystyczny syn dzięki swej chorobie posiada niezwykły dar - jest geniuszem dostrzegającym pewne wzorce, co pozwala mu przewidzieć mające nadejść wydarzenia." Trailer był naprawdę interesujący więc mam spore oczekiwania.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 15:59

steru pisze: Dziś zamierzam obejrzeć pilota Touch z Kieferem Sutherlandem. Taki krótki opis z R24 : "Martin Bohm, wdowiec i samotny ojciec, odkrywa, że jego dziesięcioletni, autystyczny syn dzięki swej chorobie posiada niezwykły dar - jest geniuszem dostrzegającym pewne wzorce, co pozwala mu przewidzieć mające nadejść wydarzenia." Trailer był naprawdę interesujący więc mam spore oczekiwania.
Obejrzałem pilota i mi się bardzo spodobało. :ok: Lubię seriale z przeplatającymi się wątkami. Bardzo dobrze wypadł Sutherland. Szkoda, że następny odcinek dopiero w marcu. :(

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2012, 09:01

Touch zapowiada się bardzo smakowicie. Kolejnych odcinków się nie mogę doczekać, udało się twórcom narobić mi apetytu :D

Powrócił Spartacus, widział już ktoś? Ja dopiero dziś obejrzę jak to się prezentuje z nowym aktorem. Czytałem raczej niezbyt pozytywne opinie o tym odcinku...

A dziś Californication i Shameless :dance: Polecam!

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 11:23

Dobra wiadomość dla miłośników Showtime. Zamówiono kolejne sezony Shameless, Californication i House of lies.

http://www.showtv.pl/news_item_3237.htm

Shameless i Californication to już dwie sprawdzone marki - więc zamówienie nie powinno nikogo dziwić. House of lies to nowość i muszę przyznać, że po drugim odcinku właśnie jestem i coraz bardziej mi się podoba. Cieszy polityka stacji, zupełnie odmienna od wielkich kanałów.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 11:51

Szósty sezon Californication? No litości, ileż można oglądać w kółko to samo... Początki tego serialu naprawdę mi się podobały, ale obecnie to już wtórna papka pozbawiona głębszego sensu.

me7a7ron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2012, 14:34

Wczoraj obejrzałem pilot toucha(zainteresowany opisem @steru) rewelacyjny muszę powiedzieć .
Grimma oglądam dalej aczkolwiek liczyłem na jakieś ciekawe smaczki z walkami bronią biała albo bardziej rozwinięty wątek przodków. Ale dla mnie ogólnie ogląda się dobrze.

ODPOWIEDZ