Mercato (zima 2011/12)
- deszczowy
- Juventino
Kopią w Primie. Jednego, o ile gdzieś podanego prawdziwego newsa, już chcą się pozbyć.Bartek88 pisze:No od jakiegos czasu slychac o tym nowym Nescie. Bedzie gral w primaverze czy u nas ?
W ogole powie mi ktos co sie stalo z tymi naszymi bracmi z ameryki poludniowej ?!
Spoko, żartujęOuh_yeah pisze:Astori też podobno był w tym gronie ale kasy było mało a Cagliaro dopiero co jego drugą połówkę odkupiło od Milanu za... 4 miliony chyba.alina pisze:Strasznie mi ostatnio dogryzasz...Jakby to miał byc Astori, to bym sie zgodził, że to był dobry plan.
Nie dogryzam Ci, po prostu mam inne spojrzenie na kilka ostatnio poruszanych spraw

Man City to oczywiście bzdura. Ale Lazio go chciało i dawało 10 mln, albo więcej. Jest 5000 newsów na ten temat. Marotta nawet stwierdził w wywiadzie, że Lazio dawało 14.nynek pisze:Amauri w Realu za 20 mln, a Marchisio za 15 mln w MU. Chyba jednak bronisz.alina pisze:Martineza bym nie wrzucał do tego worka - on był wyróżniającym się piłkarzem ligowego średniaka (to samo co Matri, Almiron, Amauri, Pepe). Aha, Lazio dawało za niego 8 mln funtów. Są newsy, że dawali 12. Ba, jak wpiszesz w google 'lazio' i 'martinez' to sa nawet newsy o Man City (nie, nie bronię tego transferu).
No, taka prawda. Gra coś w tej Rosji? 8 meczów, 0 goli, 0 asyst.nynek pisze:alina pisze:Więc wymień mi tych kandydatów na lewą flankę. Uprzedzam, że Vargasa i Bastosa skwituję "Conte ich nie chciał", a Węgra z Rosji "cienki, bo poszedł do Rosji".
Za to od innych oczekujesz rozbudowanych argumentów :doh: Jeśli chodzi o Twoją odpowiedź na Dzsudzsak-a to
Trenują w Primce. Dopiero od stycznia mają prawo gry (jakieśtam przepisy Fifa, pisałem o tym w temacie Primavera). Więc niewiele zostało.deszczowy pisze:Kopią w Primie. Jednego, o ile gdzieś podanego prawdziwego newsa, już chcą się pozbyć.Bartek88 pisze:No od jakiegos czasu slychac o tym nowym Nescie. Bedzie gral w primaverze czy u nas ?
W ogole powie mi ktos co sie stalo z tymi naszymi bracmi z ameryki poludniowej ?!
Deszczowy ma prawdopodobnie rację - słabszy brat przyszedl w pakiecie z lepszym i pewnie długo u nas nie zagrzeje miejsca.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Ja z kolei czytałem, że kopnąć piłkę w biało-czarnej koszulce (w oficjalnym meczu) mogą dopiero od 1 stycznia 2012 - na razie zabrania im prawo. Chciałbym w końcu zobaczyć ich w akcji.
Ho! Ho! Ho! Merry Krismas !!! Ho! Ho! Ho! -
Ho! Ho! Ho! Merry Krismas !!! Ho! Ho! Ho! -

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Virgil
- Juventino
Obaj są pomocnikami.
Uważam że nie ma się co bawić w jakieś dziwne transfery
Caceres tak - gdyż może zagrać na lewej, prawej, środku. Jednym transferem załatwiamy sobie lewego obrońcę do końca sezonu, zmiennika dla Lichsteinera i w przypadku jakiejś plagi kartek/kontuzji do środka zmiennika. Wart wydania tych 9mln. Charakterem też pasuje do Juve i widać mimo nie najlepszego potraktowania za pierwszym razem koszulka Juve coś dla niego znaczy skoro chce tak bardzo tutaj wrócić.
Montolivo nie wiem czy jest warty zachodu , jakoś mnie on nie przekonuje jako zmiennik tak ale czy się na to zgodzi ? Z drugiej strony Pirlo musi trochę odpocząć czasami (widać widoczny spadek formy ostatnio pewnie właśnie z tego powodu) i na słabszym rywali Monto byłby bardzo dobry. Guarin to bardziej zmiennik za Vidala/MArchisio a tam jest Pazienza szkoda kasy trochę.
Uważam że nie ma się co bawić w jakieś dziwne transfery
Caceres tak - gdyż może zagrać na lewej, prawej, środku. Jednym transferem załatwiamy sobie lewego obrońcę do końca sezonu, zmiennika dla Lichsteinera i w przypadku jakiejś plagi kartek/kontuzji do środka zmiennika. Wart wydania tych 9mln. Charakterem też pasuje do Juve i widać mimo nie najlepszego potraktowania za pierwszym razem koszulka Juve coś dla niego znaczy skoro chce tak bardzo tutaj wrócić.
Montolivo nie wiem czy jest warty zachodu , jakoś mnie on nie przekonuje jako zmiennik tak ale czy się na to zgodzi ? Z drugiej strony Pirlo musi trochę odpocząć czasami (widać widoczny spadek formy ostatnio pewnie właśnie z tego powodu) i na słabszym rywali Monto byłby bardzo dobry. Guarin to bardziej zmiennik za Vidala/MArchisio a tam jest Pazienza szkoda kasy trochę.
- @Maras@
- Juventino
Tak na prawdę to nadzieje wiązaliśmy tylko z Gabrielem. Jego brat był ściągany tak jakby "w zestawie"...deszczowy pisze:Kopią w Primie. Jednego, o ile gdzieś podanego prawdziwego newsa, już chcą się pozbyć.Bartek88 pisze:No od jakiegos czasu slychac o tym nowym Nescie. Bedzie gral w primaverze czy u nas ?
Z tego co mi wiadomo to Gabriel jest środkowym pomocnikiem a Guilherme napadziorem...Virgil pisze:Obaj są pomocnikami.
Wydaje mi się że jest sens ściągania takich młodych-obiecujących. Trzeba by tylko dawać im trenować z pierwszą kardą. Gabriel i ten bramkarz przecież mają się od kogo uczyć. Buffo i Pirlo na pewno mogą być autorytetami na swoich pozycjach...

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
alina pisze: Deszczowy ma prawdopodobnie rację - słabszy brat przyszedl w pakiecie z lepszym i pewnie długo u nas nie zagrzeje miejsca.
Tak jak brat Kaki. Był zawodnikiem Milanu praktycznie przez całą karierę lepszego Brazylijczyka. Teraz szukać go można..
- Brutalo
- Juventino
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, to wrzucam tutaj 
Alex, święty mikołaj
-----
Edit, sorry, jest już na głównej pod newsem.
W takim razie... Boriello jest nie potrzebny, chyba że w zimie odeszli by Iaquinta, Amauri i Toni. Wtedy zostaje na szpicy Matri/Boriello, na lewej Vucinic/Del Piero, a na prawej Pepe/Quag. Przyjście Boriello ewidentnie zmniejszy szanse występów Del Piero i Quagiarelli, dlatego nie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania.

Alex, święty mikołaj

-----
Edit, sorry, jest już na głównej pod newsem.
W takim razie... Boriello jest nie potrzebny, chyba że w zimie odeszli by Iaquinta, Amauri i Toni. Wtedy zostaje na szpicy Matri/Boriello, na lewej Vucinic/Del Piero, a na prawej Pepe/Quag. Przyjście Boriello ewidentnie zmniejszy szanse występów Del Piero i Quagiarelli, dlatego nie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania.
- PrzemasJuve
- Juventino
kraza ploty o wymianie (calkiem serio) milos - torres, sam nie wiem co o tym sadzic, krasica mi w sumie zal, bo chlopak w zeszlym sezonie byl wyrozniajaca sie postacia, a teraz gdy nie idzie jak trzeba od razu odwalic..szkoda, a hiszpan? mysle, ze conte cosz niego dalby rade wydusic...ale po co kolejny napastnik?
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- deszczowy
- Juventino
Bo zakładamy, że odpalimy nasz żywopłot. A wtedy, w razie słabszej formy Matriego, nie mamy napastnika na szpicę.PrzemasJuve pisze:kraza ploty o wymianie (calkiem serio) milos - torres, sam nie wiem co o tym sadzic, krasica mi w sumie zal, bo chlopak w zeszlym sezonie byl wyrozniajaca sie postacia, a teraz gdy nie idzie jak trzeba od razu odwalic..szkoda, a hiszpan? mysle, ze conte cosz niego dalby rade wydusic...ale po co kolejny napastnik?
- kun10
- Juventino
Raczej nie realnePrzemasJuve pisze:kraza ploty o wymianie (calkiem serio) milos - torres, sam nie wiem co o tym sadzic, krasica mi w sumie zal, bo chlopak w zeszlym sezonie byl wyrozniajaca sie postacia, a teraz gdy nie idzie jak trzeba od razu odwalic..szkoda, a hiszpan? mysle, ze conte cosz niego dalby rade wydusic...ale po co kolejny napastnik?

- pablo1503
- Juventino
Jest ktoś w stanie w to uwierzyć? Nawet jeżeli jest w tym ułamek prawdy, to nie za bardzo chciałbym Hiszpana u nas. Po ostatnim meczu, mam go dość. Wszedł w 80min. i żadnego pressingu nie zrobił, nic! Śmiesznie to wygląda, gdy facet wchodzi na boisko, po kilkutygodniowej absencji i nawet nie podbiegnie pod bramkarza przeciwników.PrzemasJuve pisze:kraza ploty o wymianie (calkiem serio) milos - torres, sam nie wiem co o tym sadzic, krasica mi w sumie zal, bo chlopak w zeszlym sezonie byl wyrozniajaca sie postacia, a teraz gdy nie idzie jak trzeba od razu odwalic..szkoda, a hiszpan? mysle, ze conte cosz niego dalby rade wydusic...ale po co kolejny napastnik?

- bendzamin
- Redaktor
Coz, pewnie ma to malo wspolnego z prawda, ale ja bylbym zadowolony z wymiany zawodnikami na pol roku - w formie wypozyczenia, za ktore zadna ze stron nie musialaby placic. Torres w nowym srodowisku i pod opieka Conte moglby sie odrodzic i byc bardzo przydatny w walce o ligowe podium na wiosne.
No i licze na to, ze juz na poczatku stycznia zobaczymy u nas trio: Caceres, srodkowy pomocnik (Guarin, Montolivo, Palombo - w takiej kolejnosci), srodkowy napastnik (z mojej strony - stanowcze nie dla Borriello, czytalem gdzies, ze na taki transfer nie przystaje Conte i moze uda mu sie go zablokowac). Plus moze uda sie upolowac jakas 'okazje' na sam koniec okienka.
Wesolych Swiat i podtrzymania ligowej passy
!
No i licze na to, ze juz na poczatku stycznia zobaczymy u nas trio: Caceres, srodkowy pomocnik (Guarin, Montolivo, Palombo - w takiej kolejnosci), srodkowy napastnik (z mojej strony - stanowcze nie dla Borriello, czytalem gdzies, ze na taki transfer nie przystaje Conte i moze uda mu sie go zablokowac). Plus moze uda sie upolowac jakas 'okazje' na sam koniec okienka.
Wesolych Swiat i podtrzymania ligowej passy