Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2011, 11:15

No od jakiegos czasu slychac o tym nowym Nescie. Bedzie gral w primaverze czy u nas ?
W ogole powie mi ktos co sie stalo z tymi naszymi bracmi z ameryki poludniowej ?!

KLIK ==>www
liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2011, 11:17

Z tego co się orientuję Curti to obrońca, nie pomocnik. 17 lat, ponoć jedną nogą był już w Romie, ale wolał Juventus.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2011, 11:18

Bartek88 pisze:No od jakiegos czasu slychac o tym nowym Nescie. Bedzie gral w primaverze czy u nas ?
W ogole powie mi ktos co sie stalo z tymi naszymi bracmi z ameryki poludniowej ?!
Kopią w Primie. Jednego, o ile gdzieś podanego prawdziwego newsa, już chcą się pozbyć.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2011, 12:27

Ouh_yeah pisze:
alina pisze:Strasznie mi ostatnio dogryzasz...Jakby to miał byc Astori, to bym sie zgodził, że to był dobry plan.
Astori też podobno był w tym gronie ale kasy było mało a Cagliaro dopiero co jego drugą połówkę odkupiło od Milanu za... 4 miliony chyba.
Nie dogryzam Ci, po prostu mam inne spojrzenie na kilka ostatnio poruszanych spraw :think:
Spoko, żartuję :) Z resztą wiesz.
nynek pisze:
alina pisze:Martineza bym nie wrzucał do tego worka - on był wyróżniającym się piłkarzem ligowego średniaka (to samo co Matri, Almiron, Amauri, Pepe). Aha, Lazio dawało za niego 8 mln funtów. Są newsy, że dawali 12. Ba, jak wpiszesz w google 'lazio' i 'martinez' to sa nawet newsy o Man City (nie, nie bronię tego transferu).
Amauri w Realu za 20 mln, a Marchisio za 15 mln w MU. Chyba jednak bronisz.
Man City to oczywiście bzdura. Ale Lazio go chciało i dawało 10 mln, albo więcej. Jest 5000 newsów na ten temat. Marotta nawet stwierdził w wywiadzie, że Lazio dawało 14.
nynek pisze:
alina pisze:Więc wymień mi tych kandydatów na lewą flankę. Uprzedzam, że Vargasa i Bastosa skwituję "Conte ich nie chciał", a Węgra z Rosji "cienki, bo poszedł do Rosji".

Za to od innych oczekujesz rozbudowanych argumentów :doh: Jeśli chodzi o Twoją odpowiedź na Dzsudzsak-a to :angry:
No, taka prawda. Gra coś w tej Rosji? 8 meczów, 0 goli, 0 asyst.
deszczowy pisze:
Bartek88 pisze:No od jakiegos czasu slychac o tym nowym Nescie. Bedzie gral w primaverze czy u nas ?
Kopią w Primie. Jednego, o ile gdzieś podanego prawdziwego newsa, już chcą się pozbyć.
Trenują w Primce. Dopiero od stycznia mają prawo gry (jakieśtam przepisy Fifa, pisałem o tym w temacie Primavera). Więc niewiele zostało.

Deszczowy ma prawdopodobnie rację - słabszy brat przyszedl w pakiecie z lepszym i pewnie długo u nas nie zagrzeje miejsca.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2011, 12:32

Ja z kolei czytałem, że kopnąć piłkę w biało-czarnej koszulce (w oficjalnym meczu) mogą dopiero od 1 stycznia 2012 - na razie zabrania im prawo. Chciałbym w końcu zobaczyć ich w akcji.

Ho! Ho! Ho! Merry Krismas !!! Ho! Ho! Ho! - :prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2011, 12:56

z tych braci to ten pomocnik jest zdolny, nawet gola strzelil w jednym sparingu kilka tygodni temu

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2011, 13:37

Obaj są pomocnikami.

Uważam że nie ma się co bawić w jakieś dziwne transfery

Caceres tak - gdyż może zagrać na lewej, prawej, środku. Jednym transferem załatwiamy sobie lewego obrońcę do końca sezonu, zmiennika dla Lichsteinera i w przypadku jakiejś plagi kartek/kontuzji do środka zmiennika. Wart wydania tych 9mln. Charakterem też pasuje do Juve i widać mimo nie najlepszego potraktowania za pierwszym razem koszulka Juve coś dla niego znaczy skoro chce tak bardzo tutaj wrócić.

Montolivo nie wiem czy jest warty zachodu , jakoś mnie on nie przekonuje jako zmiennik tak ale czy się na to zgodzi ? Z drugiej strony Pirlo musi trochę odpocząć czasami (widać widoczny spadek formy ostatnio pewnie właśnie z tego powodu) i na słabszym rywali Monto byłby bardzo dobry. Guarin to bardziej zmiennik za Vidala/MArchisio a tam jest Pazienza szkoda kasy trochę.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2011, 13:40

deszczowy pisze:
Tak na prawdę to nadzieje wiązaliśmy tylko z Gabrielem. Jego brat był ściągany tak jakby "w zestawie"...
Virgil pisze:Obaj są pomocnikami.
Z tego co mi wiadomo to Gabriel jest środkowym pomocnikiem a Guilherme napadziorem...

Wydaje mi się że jest sens ściągania takich młodych-obiecujących. Trzeba by tylko dawać im trenować z pierwszą kardą. Gabriel i ten bramkarz przecież mają się od kogo uczyć. Buffo i Pirlo na pewno mogą być autorytetami na swoich pozycjach...

ObrazekObrazekObrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2011, 14:03

alina pisze: Deszczowy ma prawdopodobnie rację - słabszy brat przyszedl w pakiecie z lepszym i pewnie długo u nas nie zagrzeje miejsca.

Tak jak brat Kaki. Był zawodnikiem Milanu praktycznie przez całą karierę lepszego Brazylijczyka. Teraz szukać go można..

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2011, 14:12

Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, to wrzucam tutaj :D
Alex, święty mikołaj :D

-----
Edit, sorry, jest już na głównej pod newsem.
W takim razie... Boriello jest nie potrzebny, chyba że w zimie odeszli by Iaquinta, Amauri i Toni. Wtedy zostaje na szpicy Matri/Boriello, na lewej Vucinic/Del Piero, a na prawej Pepe/Quag. Przyjście Boriello ewidentnie zmniejszy szanse występów Del Piero i Quagiarelli, dlatego nie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2011, 14:34

kraza ploty o wymianie (calkiem serio) milos - torres, sam nie wiem co o tym sadzic, krasica mi w sumie zal, bo chlopak w zeszlym sezonie byl wyrozniajaca sie postacia, a teraz gdy nie idzie jak trzeba od razu odwalic..szkoda, a hiszpan? mysle, ze conte cosz niego dalby rade wydusic...ale po co kolejny napastnik?

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2011, 14:56

PrzemasJuve pisze:kraza ploty o wymianie (calkiem serio) milos - torres, sam nie wiem co o tym sadzic, krasica mi w sumie zal, bo chlopak w zeszlym sezonie byl wyrozniajaca sie postacia, a teraz gdy nie idzie jak trzeba od razu odwalic..szkoda, a hiszpan? mysle, ze conte cosz niego dalby rade wydusic...ale po co kolejny napastnik?
Bo zakładamy, że odpalimy nasz żywopłot. A wtedy, w razie słabszej formy Matriego, nie mamy napastnika na szpicę.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
kun10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2011, 15:12

PrzemasJuve pisze:kraza ploty o wymianie (calkiem serio) milos - torres, sam nie wiem co o tym sadzic, krasica mi w sumie zal, bo chlopak w zeszlym sezonie byl wyrozniajaca sie postacia, a teraz gdy nie idzie jak trzeba od razu odwalic..szkoda, a hiszpan? mysle, ze conte cosz niego dalby rade wydusic...ale po co kolejny napastnik?
Raczej nie realne :think:

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2011, 15:15

Jest ktoś w stanie w to uwierzyć? Nawet jeżeli jest w tym ułamek prawdy, to nie za bardzo chciałbym Hiszpana u nas. Po ostatnim meczu, mam go dość. Wszedł w 80min. i żadnego pressingu nie zrobił, nic! Śmiesznie to wygląda, gdy facet wchodzi na boisko, po kilkutygodniowej absencji i nawet nie podbiegnie pod bramkarza przeciwników. :prochno:

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2011, 15:37

Coz, pewnie ma to malo wspolnego z prawda, ale ja bylbym zadowolony z wymiany zawodnikami na pol roku - w formie wypozyczenia, za ktore zadna ze stron nie musialaby placic. Torres w nowym srodowisku i pod opieka Conte moglby sie odrodzic i byc bardzo przydatny w walce o ligowe podium na wiosne.

No i licze na to, ze juz na poczatku stycznia zobaczymy u nas trio: Caceres, srodkowy pomocnik (Guarin, Montolivo, Palombo - w takiej kolejnosci), srodkowy napastnik (z mojej strony - stanowcze nie dla Borriello, czytalem gdzies, ze na taki transfer nie przystaje Conte i moze uda mu sie go zablokowac). Plus moze uda sie upolowac jakas 'okazje' na sam koniec okienka.

Wesolych Swiat i podtrzymania ligowej passy :) !

Obrazek
Zablokowany