Sezon 2011/2012 .

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 22:44

Fajna kolejka dla nas. Lazio i Udinese zremisowały. Napoli przegrało. Szkoda tylko, że Rossonerinie stracili punktów.

Obrazek
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 22:46

Witcher pisze:Wygląda na to, że Neapol w końcu zostanie zdobyty! .
Napoli przegrało już wcześniej u siebie z Parmą. Wynik Lazio - Udinese dobrze się ułożył, dając nam samodzielnego lidera. Myślałem że lepsza gra Romy w ostatnim meczu to raczej przypadek a tu niespodzianka i zwycięstwo w Neapolu.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 22:48

Winner pisze:
Napoli przegrało już wcześniej u siebie z Parmą. Wynik Lazio - Udinese dobrze się ułożył, dając nam samodzielnego lidera. Myślałem że lepsza gra Romy w ostatnim meczu to raczej przypadek a tu niespodzianka i zwycięstwo w Neapolu.
Wygląda na to, że się przełamali. Momentami Napoli nie ogarniało ci się dzieje (była taka akcja koło 75. min).

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 22:50

Winner pisze:

heh w sumie w tym meczu tez Roma miala duzo duzo farta, 2 przypadkowe gole, a Napoli dwoiło i troiło sie i niewiele z tego wyszlo..

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 22:50

Ciekawe czy zdołają utrzymać obecną formę, czy był to też tylko tymczasowy efekt "spięcia pośladków" ? W każdym razie gratulacje dla Romy

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 22:52

Oj było więcej takich akcji :wink: Ogółem szalony mecz, obfitująćy w sytuacje gdy napastnicy mieli dużo luzu, szczególnie napastnicy Romy :P wyniki cieszą zarówno ten Lazio Udine jak i Napoli Roma :) w końcu w tabeli mamy największą ilość pkt :wink:
Co do ROmy to na prawde ten zespół sie jeszcze rozbudzi, bo potencjal ma duży. Zobaczymy czy w końcu Kjear, Gago, Pjanic i Krkić pokażą pełnie umiejętności.A gdy już to sie stanie to bardzo fajny zespól tam będzie.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 22:58

Dante93 pisze:Oj było więcej takich akcji :wink: Ogółem szalony mecz, obfitująćy w sytuacje gdy napastnicy mieli dużo luzu, szczególnie napastnicy Romy :P wyniki cieszą zarówno ten Lazio Udine jak i Napoli Roma :) w końcu w tabeli mamy największą ilość pkt :wink:
Co do ROmy to na prawde ten zespół sie jeszcze rozbudzi, bo potencjal ma duży. Zobaczymy czy w końcu Kjear, Gago, Pjanic i Krkić pokażą pełnie umiejętności.A gdy już to sie stanie to bardzo fajny zespól tam będzie.
Bojan dzisiaj grał krótko, ale prezentował się na prawdę dobrze. Roma mogła nawet strzelić 4 bramkę, lecz po ambitnym rajdzie Bojana, sytuację wypracowaną przez niego zmarnował Osvaldo...

ObrazekObrazekObrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 23:04

Tak btw Osvaldo, to wydaje mi sie on kompletnym nieporozumieniem :| niby gola strzelił, ale jego brak zaangazowania w niektórych momentach mnie porażał, wręcz rozśmieszał :) taki ent, pasowalby do naszego zagajnika stadionowego.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2011, 01:09

Napoli, które jest wychwalone pod niebiosa już ma dwa punkty straty do Interu, który nabiera wyraźnie rozpędu. Podobnie być może jest z Romą, dwa dobre mecze z rzędu z silnymi rywalami i 4 punkty. Kolejka rzeczywiście pod nas. Remis Lazio z Udine to dobra informacja. Ale będzie ona miała jakiekolwiek znaczenie wtedy kiedy wygramy z Udinese, choć na ich własnym terenie remis też złym wynikiem by nie był. Zobaczymy.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2011, 01:17

zoff pisze:Napoli, które jest wychwalone pod niebiosa już ma dwa punkty straty do Interu, który nabiera wyraźnie rozpędu.
Pozwolę się z Tobą nie zgodzić. inter jedzie na farcie,a napastnicy Ranieriego zawodzą na całej linii. Wystarczy, by zagrali z rywalem, który potrafi wykończyć akcję, a przestaną zdobywać punkty. Skrót ostatniego spotkania podpieczonych Claudio Ranieriego: http://www.mecze24.pl/skroty-meczow/pilka-nozna/2166

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2011, 01:24

Fart, nie fart. Pewnie tercet Lavezzi, Hamsik, Cavani bije na głowę jałowy kał napadu Ranieriego, ale ekipy Claudio cechują przede wszystkim solidnym futbolem z tyłu. Inter w ostatnich 6 meczach stracił zaledwie 2 bramki i na dzisiaj to ekipa z Mediolanu jest wyżej.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2011, 10:20

Pisałem w tym temacie, że preferuję mecz Lazio-Udine i właśnie ten oglądałem... przez pierwsze 5min :D Jak zobaczyłem, że Roma strzeliła bramkę, przełączyłem i tak już dotrwałem do końca przy Derbach Słońca.
Do tych, którzy nie oglądali meczu: niech wynik Was nie zmyli. Napoli było nieporównywalnie lepszą drużyną niż Roma, tyle, że Rzymianie drugi mecz z rzędu mają niesamowite szczęście przy sytuacjach bramkowych. Pierwszy gol to dziecinny błąd De Sanctisa, druga bramka to katastrofalna postawa Campagnaro (chyba nawet Bonucci nie byłby zdolny do takiego zachowania), trzeci gol i znowu szczęście Romy. Do tego dochodzi podobna skuteczność Napoli jak u nas w meczu z Novarą i rezultat gotowy.

Szkoda mi Napoli, na pewno nie zasłużyli na porażkę.

Ktoś jest w stanie napisać coś więcej o meczu Lazio-Udinese?

Obrazek
Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2011, 14:01

Ja już pisałem w komentarzach o Lazio - Udine, jeżeli to miał być mecz na szczycie - to spoko :prochno: Lazio z Hernanesem na ławce na luzie wjeżdżało w obronę Udinese, ci drudzy bardzo fartowne akcje z niczego i dwa gole.

Zobaczcie sobie bramkę Lulicia, to co odwaliła obrona udine to jakaś totalna amatorszczyzna :lol: Jeżeli będą popełniać takie błędy z nami to o zwycięstwo jestem spokojny. (swoją drogą my musimy poprawić skuteczność :D)

Obrazek
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2011, 15:20

Judzio pisze:...
Tak, tylko że mecz meczowi jest nierówny. My co prawda jedziemy ligowe towarzystwo równo, ale pod bramką rywala nadal jest chaotycznie. Wystarczy, że Pepe sam sobie zabierze piłkę jak z Novarą, Bonucci da babola, Matri potruchta i możemy obudzić się z ręką w nocniku, bo wielu sytuacji wcale nie musimy sobie stworzyć.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2011, 17:54

pumex pisze:druga bramka to katastrofalna postawa Campagnaro (chyba nawet Bonucci nie byłby zdolny do takiego zachowania)
0:30
1:40
etc.

Bramka oczywiście na konto Argentyńczyka, ale chcę podkreślić tylko, że Hugo to nie jest żaden leszcz. Od czasów Sampdoriańskich to bardzo solidny ligowy obrońca, czasami z przebłyskami naprawdę świetnej gry. BTW. czytałem gdzieś, że De Laurentiis po meczu z City stwierdził, że jak Napoli wyjdzie z grupy to da gotówkę na jakiegoś dobrego stopera. Nie wiem ile w tym prawdy. Pisząc o obrońcach i Napoli, nie można nie wspomnieć o graczu, który głównie przez kontuzje nie zrobił już raczej nie zrobi kariery jakiej by sobie wszyscy fani włoskiej piłki życzyli - Santacroce. On był bardzo dobry, a w meczach z największymi - Interem, Milanem, Romą, Juventusem grał rewelacyjnie. Pamiętam te jego kosy, czytanie gry, odbiory, dziś siedzi na ławce w Parmie.

ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ