Coppa Italia (1/8): JUVENTUS 2-1 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2011, 21:11

@D@$ pisze:4-4-2 może być, ale raczej bez Pazienzy, tylko Vidal-Marchisio.
Ja bym nimi (V i M) pograł po 45 min. Tez muszą odpocząć.

Z powodów kadrowych idealne byłoby 4-4-2 (skrzydłowi mało pograli, ŚPom dużo), z powodów taktycznych 4-3-3 - Bologna ma dość mocno obudowany środek pola.

Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2011, 21:53

Bologna pewnie nie zagra pierwszmy składem ( we włoszech jest inaczej zespoły niektóre to olewają nie to co w niemczech ). A poza tym Bologna ma niezaciekawą pozycję w tabeli i skupi sie na serie A a nie na PW !! musimy wygrać oby nie przez dogrywkę czy też karne ! odegraijmy się za ten pechowy remis !

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2011, 22:12

tabo89 pisze: Nie orientujecie się, która z polskich TV ma w tym roku wykupione prawa do Pucharu Włoch?
kiedyś Coppa Italia leciał na Polsacie, ale teraz jak przejrzałem program tv to niestety nie transmitują...

Mam nadzieję, że Conte da pograć rezerwowym, ale jeśli miałoby to być kosztem awansu, to wole, aby zagrali ci co zwykle - mimo wszystko najważniejszy jest awans.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 02:20

tabo89 pisze: Nie orientujecie się, która z polskich TV ma w tym roku wykupione prawa do Pucharu Włoch?
W poprzednich latach Polsat, a także TVP pokazywało Coppa Italia, ale nie wiem jak polska stacja dziś to obsługuje, nie wiem czy którakolwiek się w to bawi.

Obrazek
delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 10:01

zoff pisze:
W poprzednich latach Polsat, a także TVP pokazywało Coppa Italia, ale nie wiem jak polska stacja dziś to obsługuje, nie wiem czy którakolwiek się w to bawi.
Dziś dostałem odpowiedź z Polsatu, że oni nie mają praw do Pucharu Włoch. Wygląda na to, że żadna polska stacja nie będzie pokazywała tych rozgrywek. Cóż, szkoda...

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 10:08

Na Polsacie Sport,Extra ani TVP Sport nie bedzie wiec chyba nikt nie bedzie pokazywac

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
TifoOosi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 11:16

Moim zdaniem Juve ma pewne zwycięstwo. Patrząc na ich wyniki nie wróży im to najlepiej przed meczem, ale każdy wie jaka jest piłka. Zaskakująca. Już raz z nimi w tym sezonie przegraliśmy. Mówię przegraliśmy, bo ja remis uważam za stratę 2 pkt, a nie zyskanie 1 pkt.

Ale Juve ostatnio gra świetnie i mam nadzieję, że 1/4 Coppa jest nasza ! Hah. Jaka 1/4. Puchar jest nasz ! :-D

# JUVENTUS 4 EVER #

"Juve, storia di un grande amore bianco che abbraccia il nero
coro che si alza davvero per te"
gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 15:08

Abruzzo pisze:Idealny mecz, by zobaczyć w jakiej formie są rezerwowi. Najlepiej by było gdyby na boisko wyszli tylko oni :D
I tak powinniśmy wygrać, jeśli nie - trudno, wygranie pucharu i tak nam nic nie da.
Da, srebrną gwiazdkę.
Myślę, że nie ma co olewać tego pucharu, bo Bologna jak i ktoś z pary Viola/Roma (w obecnej formie ich i naszej) są zdecydowanie do przejścia. Nie tak jak to było rok temu. W półfinale może już być różnie, ale myślę, że warto "zaryzykować" i włożyć w ten puchar trochę więcej niż samych rezerwowych.
Wolałbym, żeby Conte postawił pół na pół - rezerwowych i podstawowych, a nie samą rezerwę. Z tego co mówił wywnioskowałem, że nie zamierza olewać Coppa Italia i możemy liczyć na walkę o dziesiąty triumf w tych rozgrywkach. Super.

Prusor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 19:04

gawron pisze:
Abruzzo pisze:Idealny mecz, by zobaczyć w jakiej formie są rezerwowi. Najlepiej by było gdyby na boisko wyszli tylko oni :D
I tak powinniśmy wygrać, jeśli nie - trudno, wygranie pucharu i tak nam nic nie da.
Da, srebrną gwiazdkę.
Myślę, że nie ma co olewać tego pucharu, bo Bologna jak i ktoś z pary Viola/Roma (w obecnej formie ich i naszej) są zdecydowanie do przejścia. Nie tak jak to było rok temu. W półfinale może już być różnie, ale myślę, że warto "zaryzykować" i włożyć w ten puchar trochę więcej niż samych rezerwowych.
Wolałbym, żeby Conte postawił pół na pół - rezerwowych i podstawowych, a nie samą rezerwę. Z tego co mówił wywnioskowałem, że nie zamierza olewać Coppa Italia i możemy liczyć na walkę o dziesiąty triumf w tych rozgrywkach. Super.
Właśnie Pan Conte potwierdził już kilka razy w tym sezonie że ma duże ambicje co do zwycięstw. Nie odpuszcza swoim zawodnikom. Wyciska siódme poty ( patrz. Lichy z meczu z Napoli - cały blady ze zmęczenia a i tak grał do końca-i jeszcze sprinty dawał radę :P :) )

:think: Pół na Pół - no nie wiem ..może i to było by dobrze na 1 połowę i najwyżej w drugiej porobi zmiany i wprowadzi większą liczbę podstawowych jeśli będzie potrzeba. ( zły wynik). Bo nie sądzę tak jak większość moich przedmówców żeby trener wystawił same praktycznie rezerwy. Jednakże mam nadzieję i liczę na to że da pograć kilku zawodnikom rezerwowym. Nie chcę pisać tu kogo chciałbym widzieć a kogo nie w meczu z Bologną ale nieomieszkam wymienić naszego Capitana Alexa..aczkolwiek nie wiem czy będzie w składzie a jak będzie czy będzie mógł zagrać przynajmniej 1 całą połowę ( uraz głowy ostatni brutalny faul popełniony przez Rossiego !).

No Del Piero No Party Noo !..
M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 19:48

Możliwe że pewna zmiana personalna na mecz z Bologną będzie wymuszona kontuzją - http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... cinica.php
Akurat Vucinić mógłby odpocząć w czwartkowym meczu, mamy kim go zastąpić. Wolę widzieć Czarnogórca zdrowego w Rzymie przyczyniającego się do porażki jego byłej drużyny :D

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 21:48

Ja bym dał Lichemu odpocząć. Zasługuje jak mało kto, a myśle, że Soerensen spokojnie da sobie rade w takim meczu. Do tego Pazienca za Marchisio, Krasić za Pepe i na lewą strone Elia/Chelo. W napadzie chętnie zamiast Matriego/Vucinicia Quagliarella który dał ostatnio dobrą zmiane :) Nie przesadzajmy to TYLKO Bologna i TYLKO puchar Włoch, więc można dać pograć zmiennikom.

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 21:55

Moim zdaniem Conte będzie chciał w tym meczu przetestować jakiś nowy wariant taktyczny;)Szanse dostaną De Ceglie, Elia, Krasic , Quagliarella :wink:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 22:44

No to co, szansa dla Sorensena? Dawać go, w obronie jest kogo oszczędzać.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2011, 06:17

Zero odpuszczania, to idealna szansa na srebrną gwiazdkę, jak wejdziemy do LM to nie będziemy sobie tym zawracać głowy. Trzeba powalczyć o końcowy triumf.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2011, 08:44

Tak, tak, tak. Gadacie o tych zmianach bez sensu, a potem zdziwienie będzie, że odpadniemy z Bologną. Ehh ludzie, zachowujecie się jakbyśmy mieli mega silną ławkę. Ja wątpię w możliwości De Ceglie, Motty i innych Elii w 1 składzie razem.

Walczymy o Coppa Italia, to nie jest puchar pocieszenia!

Zablokowany