Coppa Italia (1/8): JUVENTUS 2-1 Bologna
Ja bym nimi (V i M) pograł po 45 min. Tez muszą odpocząć.@D@$ pisze:4-4-2 może być, ale raczej bez Pazienzy, tylko Vidal-Marchisio.
Z powodów kadrowych idealne byłoby 4-4-2 (skrzydłowi mało pograli, ŚPom dużo), z powodów taktycznych 4-3-3 - Bologna ma dość mocno obudowany środek pola.
- Julek997
- Juventino
Bologna pewnie nie zagra pierwszmy składem ( we włoszech jest inaczej zespoły niektóre to olewają nie to co w niemczech ). A poza tym Bologna ma niezaciekawą pozycję w tabeli i skupi sie na serie A a nie na PW !! musimy wygrać oby nie przez dogrywkę czy też karne ! odegraijmy się za ten pechowy remis !
- delarudii
- Juventino
kiedyś Coppa Italia leciał na Polsacie, ale teraz jak przejrzałem program tv to niestety nie transmitują...tabo89 pisze: Nie orientujecie się, która z polskich TV ma w tym roku wykupione prawa do Pucharu Włoch?
Mam nadzieję, że Conte da pograć rezerwowym, ale jeśli miałoby to być kosztem awansu, to wole, aby zagrali ci co zwykle - mimo wszystko najważniejszy jest awans.
- delarudii
- Juventino
Dziś dostałem odpowiedź z Polsatu, że oni nie mają praw do Pucharu Włoch. Wygląda na to, że żadna polska stacja nie będzie pokazywała tych rozgrywek. Cóż, szkoda...zoff pisze:W poprzednich latach Polsat, a także TVP pokazywało Coppa Italia, ale nie wiem jak polska stacja dziś to obsługuje, nie wiem czy którakolwiek się w to bawi.tabo89 pisze: Nie orientujecie się, która z polskich TV ma w tym roku wykupione prawa do Pucharu Włoch?
- kosciu88
- Juventino
Na Polsacie Sport,Extra ani TVP Sport nie bedzie wiec chyba nikt nie bedzie pokazywac
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- TifoOosi
- Juventino
Moim zdaniem Juve ma pewne zwycięstwo. Patrząc na ich wyniki nie wróży im to najlepiej przed meczem, ale każdy wie jaka jest piłka. Zaskakująca. Już raz z nimi w tym sezonie przegraliśmy. Mówię przegraliśmy, bo ja remis uważam za stratę 2 pkt, a nie zyskanie 1 pkt.
Ale Juve ostatnio gra świetnie i mam nadzieję, że 1/4 Coppa jest nasza ! Hah. Jaka 1/4. Puchar jest nasz ! :-D
Ale Juve ostatnio gra świetnie i mam nadzieję, że 1/4 Coppa jest nasza ! Hah. Jaka 1/4. Puchar jest nasz ! :-D
# JUVENTUS 4 EVER #
"Juve, storia di un grande amore bianco che abbraccia il nero
coro che si alza davvero per te"
"Juve, storia di un grande amore bianco che abbraccia il nero
coro che si alza davvero per te"
- gawron
- Juventino
Da, srebrną gwiazdkę.Abruzzo pisze:Idealny mecz, by zobaczyć w jakiej formie są rezerwowi. Najlepiej by było gdyby na boisko wyszli tylko oni![]()
I tak powinniśmy wygrać, jeśli nie - trudno, wygranie pucharu i tak nam nic nie da.
Myślę, że nie ma co olewać tego pucharu, bo Bologna jak i ktoś z pary Viola/Roma (w obecnej formie ich i naszej) są zdecydowanie do przejścia. Nie tak jak to było rok temu. W półfinale może już być różnie, ale myślę, że warto "zaryzykować" i włożyć w ten puchar trochę więcej niż samych rezerwowych.
Wolałbym, żeby Conte postawił pół na pół - rezerwowych i podstawowych, a nie samą rezerwę. Z tego co mówił wywnioskowałem, że nie zamierza olewać Coppa Italia i możemy liczyć na walkę o dziesiąty triumf w tych rozgrywkach. Super.
- Prusor
- Juventino
Właśnie Pan Conte potwierdził już kilka razy w tym sezonie że ma duże ambicje co do zwycięstw. Nie odpuszcza swoim zawodnikom. Wyciska siódme poty ( patrz. Lichy z meczu z Napoli - cały blady ze zmęczenia a i tak grał do końca-i jeszcze sprinty dawał radęgawron pisze:Da, srebrną gwiazdkę.Abruzzo pisze:Idealny mecz, by zobaczyć w jakiej formie są rezerwowi. Najlepiej by było gdyby na boisko wyszli tylko oni![]()
I tak powinniśmy wygrać, jeśli nie - trudno, wygranie pucharu i tak nam nic nie da.
Myślę, że nie ma co olewać tego pucharu, bo Bologna jak i ktoś z pary Viola/Roma (w obecnej formie ich i naszej) są zdecydowanie do przejścia. Nie tak jak to było rok temu. W półfinale może już być różnie, ale myślę, że warto "zaryzykować" i włożyć w ten puchar trochę więcej niż samych rezerwowych.
Wolałbym, żeby Conte postawił pół na pół - rezerwowych i podstawowych, a nie samą rezerwę. Z tego co mówił wywnioskowałem, że nie zamierza olewać Coppa Italia i możemy liczyć na walkę o dziesiąty triumf w tych rozgrywkach. Super.

No Del Piero No Party Noo !..
- M.R.
- Juventino
Możliwe że pewna zmiana personalna na mecz z Bologną będzie wymuszona kontuzją - http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... cinica.php
Akurat Vucinić mógłby odpocząć w czwartkowym meczu, mamy kim go zastąpić. Wolę widzieć Czarnogórca zdrowego w Rzymie przyczyniającego się do porażki jego byłej drużyny
Akurat Vucinić mógłby odpocząć w czwartkowym meczu, mamy kim go zastąpić. Wolę widzieć Czarnogórca zdrowego w Rzymie przyczyniającego się do porażki jego byłej drużyny

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- Dante93
- Juventino
Ja bym dał Lichemu odpocząć. Zasługuje jak mało kto, a myśle, że Soerensen spokojnie da sobie rade w takim meczu. Do tego Pazienca za Marchisio, Krasić za Pepe i na lewą strone Elia/Chelo. W napadzie chętnie zamiast Matriego/Vucinicia Quagliarella który dał ostatnio dobrą zmiane
Nie przesadzajmy to TYLKO Bologna i TYLKO puchar Włoch, więc można dać pograć zmiennikom.

- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Tak, tak, tak. Gadacie o tych zmianach bez sensu, a potem zdziwienie będzie, że odpadniemy z Bologną. Ehh ludzie, zachowujecie się jakbyśmy mieli mega silną ławkę. Ja wątpię w możliwości De Ceglie, Motty i innych Elii w 1 składzie razem.
Walczymy o Coppa Italia, to nie jest puchar pocieszenia!
Walczymy o Coppa Italia, to nie jest puchar pocieszenia!