Wszystko o AS Roma
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Brak stabilizacji - tak można krótko scharakteryzować zespół Romy. Wygraną nad Udinese mogli pokazać, że stać ich na coś więcej w tym sezonie. Podobnie jak w debrach Rzymu - nie udało się. Di Natale znów strzela.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- pumex
- Juventino
Po ich ostatniej wygranej z Lecce byłem oczarowany. Jednak mecz z Udine udowodnił, że ciężko opierać drużynę choćby na starym i średnim Taddei'u oraz mizernym Angelu. Do tego w środku grał jakiś cudak Greco. Ciekawy jestem, ile jeszcze pociągnie Erinque, jeśli dalej Rzymianie będą grać w kratkę. Pewnego dnia może okazać się, że jakiekolwiek puchary będą nie dla nich

- Donnie
- Juventino
Nie wierzę w Romę w tym sezonie. Zrobili totalną rewolucję, bardzo zaryzykowali z transferami i doborem trenera. Podwaliny jakieś tam już mają, mówię tutaj o takich piłkarzach, jak Stekelenburg, Lamela, który jest jeszcze bardzo młody i za parę lat może być tylko lepszy, Pjanic, Osvaldo czy De Rossi, którego przyszłość jest jednak dość niepewna. Sądzę, że Roma zacznie się ,liczyć najwcześniej od przyszłego sezonu, w tym daję im maksymalnie 5-6 miejsce. Choć i o to może być bardzo ciężko.
- bendzamin
- Redaktor
Niby mowi sie, ze trener i druzyna maja jak na razie spory kredyt zaufania, wszystkim daje sie czas na budowe nowej romy, ale medialne pogloski pokazuja, ze cos w tej druzynie juz zaczelo pekac od srodka. Osvaldo uderzyl po ostatnim meczu w szatni Lamele, za co ma dostac kare finansowa i zawieszenie na ~10 dni. Ponadto, podobno nie wyglada to wszystko za rozowo od strony finansowej i amerykanscy inwestorzy nie moga sie wyplacic.
No, ale jakos specjalnie mnie to nie martwi
No, ale jakos specjalnie mnie to nie martwi

- annihilator1988
- Juventino
Ja myślałem, że na Digi komentator podaje nazwiska strzelców bramek w meczu Roma-Fiorentina. No cóż. Trzeba podziękować Romanistom za prezent 

- pumex
- Juventino
Uuu :lol:
Roma i tak ma problemy kadrowe, a doliczając do tego absencje Gago, Juana i Bojana robi się ciekawa sytuacja.
Tak naprawdę, po dzisiejszym 3:0 dla Fiołków za tydzień może być przeciwko Juve debiut nowego trenera Rzymian.
Roma i tak ma problemy kadrowe, a doliczając do tego absencje Gago, Juana i Bojana robi się ciekawa sytuacja.
Tak naprawdę, po dzisiejszym 3:0 dla Fiołków za tydzień może być przeciwko Juve debiut nowego trenera Rzymian.

- M.R.
- Juventino
Albo to Juve "zwolni" Luisa Enrique z funkcji trenera Romy. W perspektywie dzisiejszego "wykartkowania" się graczy Romy i problemach z kadrowych o których słyszy się już od dłuższego czasu ciekaw jestem jakim oni składem wyjdą na Juve w Rzymie ? Ale to już problem Romy.pumex pisze: Tak naprawdę, po dzisiejszym 3:0 dla Fiołków za tydzień może być przeciwko Juve debiut nowego trenera Rzymian.
"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- De Rossi
- Juventino
Pewnie na środku obrony Heinze z Cassettim. Gago ostatnio grał bardzo dobrze, więc to osłabienie, ale brak Bojana to wzmocnienie, ten Hiszpan, który ponoć (tak słyszałem do niedawna od kibiców Barcelony) jest lepszy od Pato i Balotellego, okazał się beznadziejny. Szkoda mi trochę Romy, cały czas wierzę w LE i mam nadzieję, że mimo wszystko po przegranej z Juventusem go nie zwolnią.M.R. pisze:ciekaw jestem jakim oni składem wyjdą na Juve w Rzymie ?

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Wyjdą w strasznym osłabieniu, co nie zmienia faktu ze i tak zapewne wywieźli byśmy po raz drugi 3pkt w tym sezonie.De Rossi pisze:Pewnie na środku obrony Heinze z Cassettim. Gago ostatnio grał bardzo dobrze, więc to osłabienie, ale brak Bojana to wzmocnienie, ten Hiszpan, który ponoć (tak słyszałem do niedawna od kibiców Barcelony) jest lepszy od Pato i Balotellego, okazał się beznadziejny. Szkoda mi trochę Romy, cały czas wierzę w LE i mam nadzieję, że mimo wszystko po przegranej z Juventusem go nie zwolnią.M.R. pisze:ciekaw jestem jakim oni składem wyjdą na Juve w Rzymie ?
Liczę jednak na podobną determinację co w meczu z Napoli/Lazio i 3 pkt.
- Pan Mietek
- Juventino
Naprawdę dobra beka z Romy. Od początku wątpiłem w to jak się sprawdzi ta koncepcja Enrique we Włoszech aczkolwiek tutaj ciężko mówić, że to jego wina bo ten mecz niewątpliwie ustawił beznadziejny Juan. Tak jak z reguły nie jestem aż tak optymistyczny, to mam wrażenie, że my ich po prostu rozniesiemy.
Akcja Bojana pod koniec meczu mistrzowska :rotfl:
Mam pytanko jeszcze do kogoś ogarniętego - Osvaldo zagra?
- pan Zambrotta
- Juventino
Ktoś może logicznie wytłumaczyć, co chciał zrobić Bojan? :shock:
coś czuję, że u romanistów za ten numer z koszulką jest skreślony na amen.
http://asroma.pl/news/Rowniez-Heinze-ry ... zeniem-758 <- kolejny do odstrzału :lol:
coś czuję, że u romanistów za ten numer z koszulką jest skreślony na amen.
http://asroma.pl/news/Rowniez-Heinze-ry ... zeniem-758 <- kolejny do odstrzału :lol:
- Gość
LE twierdzi że zagra, ale jak jeszcze Heinze zostanie zawieszony to stawiam 100E na juventus...Mietson pisze: Mam pytanko jeszcze do kogoś ogarniętego - Osvaldo zagra?