Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 23:36

Brak stabilizacji - tak można krótko scharakteryzować zespół Romy. Wygraną nad Udinese mogli pokazać, że stać ich na coś więcej w tym sezonie. Podobnie jak w debrach Rzymu - nie udało się. Di Natale znów strzela.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2011, 11:43

Po ich ostatniej wygranej z Lecce byłem oczarowany. Jednak mecz z Udine udowodnił, że ciężko opierać drużynę choćby na starym i średnim Taddei'u oraz mizernym Angelu. Do tego w środku grał jakiś cudak Greco. Ciekawy jestem, ile jeszcze pociągnie Erinque, jeśli dalej Rzymianie będą grać w kratkę. Pewnego dnia może okazać się, że jakiekolwiek puchary będą nie dla nich

Obrazek
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2011, 12:30

Nie wierzę w Romę w tym sezonie. Zrobili totalną rewolucję, bardzo zaryzykowali z transferami i doborem trenera. Podwaliny jakieś tam już mają, mówię tutaj o takich piłkarzach, jak Stekelenburg, Lamela, który jest jeszcze bardzo młody i za parę lat może być tylko lepszy, Pjanic, Osvaldo czy De Rossi, którego przyszłość jest jednak dość niepewna. Sądzę, że Roma zacznie się ,liczyć najwcześniej od przyszłego sezonu, w tym daję im maksymalnie 5-6 miejsce. Choć i o to może być bardzo ciężko.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2011, 20:42

Niby mowi sie, ze trener i druzyna maja jak na razie spory kredyt zaufania, wszystkim daje sie czas na budowe nowej romy, ale medialne pogloski pokazuja, ze cos w tej druzynie juz zaczelo pekac od srodka. Osvaldo uderzyl po ostatnim meczu w szatni Lamele, za co ma dostac kare finansowa i zawieszenie na ~10 dni. Ponadto, podobno nie wyglada to wszystko za rozowo od strony finansowej i amerykanscy inwestorzy nie moga sie wyplacic.
No, ale jakos specjalnie mnie to nie martwi :)

Obrazek
risto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2011, 16:52

no to Bojan i Juan popisali sie w dzisiejszym meczu. Mamy pelny sklad bez Alexa niestety :/

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2011, 17:00

Gago tez dostal chyba czerwien

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2011, 17:02

Roma chyba celowo się tak wykartkowała żeby móc zwalić na brak zawodników egzekucje na Olimpico, którą im zapewne przeprowadzimy.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2011, 17:07

Ja myślałem, że na Digi komentator podaje nazwiska strzelców bramek w meczu Roma-Fiorentina. No cóż. Trzeba podziękować Romanistom za prezent :D

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2011, 17:14

Uuu :lol:
Roma i tak ma problemy kadrowe, a doliczając do tego absencje Gago, Juana i Bojana robi się ciekawa sytuacja.
Tak naprawdę, po dzisiejszym 3:0 dla Fiołków za tydzień może być przeciwko Juve debiut nowego trenera Rzymian.

Obrazek
M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2011, 17:22

pumex pisze: Tak naprawdę, po dzisiejszym 3:0 dla Fiołków za tydzień może być przeciwko Juve debiut nowego trenera Rzymian.
Albo to Juve "zwolni" Luisa Enrique z funkcji trenera Romy. W perspektywie dzisiejszego "wykartkowania" się graczy Romy i problemach z kadrowych o których słyszy się już od dłuższego czasu ciekaw jestem jakim oni składem wyjdą na Juve w Rzymie ? Ale to już problem Romy.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2011, 17:43

M.R. pisze:ciekaw jestem jakim oni składem wyjdą na Juve w Rzymie ?
Pewnie na środku obrony Heinze z Cassettim. Gago ostatnio grał bardzo dobrze, więc to osłabienie, ale brak Bojana to wzmocnienie, ten Hiszpan, który ponoć (tak słyszałem do niedawna od kibiców Barcelony) jest lepszy od Pato i Balotellego, okazał się beznadziejny. Szkoda mi trochę Romy, cały czas wierzę w LE i mam nadzieję, że mimo wszystko po przegranej z Juventusem go nie zwolnią.

ObrazekObrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2011, 18:40

De Rossi pisze:
M.R. pisze:ciekaw jestem jakim oni składem wyjdą na Juve w Rzymie ?
Pewnie na środku obrony Heinze z Cassettim. Gago ostatnio grał bardzo dobrze, więc to osłabienie, ale brak Bojana to wzmocnienie, ten Hiszpan, który ponoć (tak słyszałem do niedawna od kibiców Barcelony) jest lepszy od Pato i Balotellego, okazał się beznadziejny. Szkoda mi trochę Romy, cały czas wierzę w LE i mam nadzieję, że mimo wszystko po przegranej z Juventusem go nie zwolnią.
Wyjdą w strasznym osłabieniu, co nie zmienia faktu ze i tak zapewne wywieźli byśmy po raz drugi 3pkt w tym sezonie.

Liczę jednak na podobną determinację co w meczu z Napoli/Lazio i 3 pkt.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 10:10

Naprawdę dobra beka z Romy. Od początku wątpiłem w to jak się sprawdzi ta koncepcja Enrique we Włoszech aczkolwiek tutaj ciężko mówić, że to jego wina bo ten mecz niewątpliwie ustawił beznadziejny Juan. Tak jak z reguły nie jestem aż tak optymistyczny, to mam wrażenie, że my ich po prostu rozniesiemy.

Akcja Bojana pod koniec meczu mistrzowska :rotfl:

Mam pytanko jeszcze do kogoś ogarniętego - Osvaldo zagra?

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 10:37

Ktoś może logicznie wytłumaczyć, co chciał zrobić Bojan? :shock:
coś czuję, że u romanistów za ten numer z koszulką jest skreślony na amen.

http://asroma.pl/news/Rowniez-Heinze-ry ... zeniem-758 <- kolejny do odstrzału :lol:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Gość

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 11:04

Mietson pisze: Mam pytanko jeszcze do kogoś ogarniętego - Osvaldo zagra?
LE twierdzi że zagra, ale jak jeszcze Heinze zostanie zawieszony to stawiam 100E na juventus...

ODPOWIEDZ