Liga Mistrzów 2011/12

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 listopada 2011, 22:56

Dobrze się zaprezentował Milan w meczach z Barcą. Szkoda ,że w rewanżu sędzia chciał zostać głównym aktorem i odgwizdał karnego z kosmosu. Cieszy postawa drużyn Włoskich. Było wiadomo ,że Milan wyjdzie z grupy, inter wygrał swoją grupę no i Napoli ma dużą szansę ,że wyjdą z najtrudniejszej grupy. :)

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2011, 23:04

De Rossi pisze:świetny gol Boatenga.
To jest MEGA murzyn. Im więcej oglądam meczów mediolanczyków, tym bardziej zazdroszczę im Boatenga.
zahor pisze:Oglądając mecze Katalończyków mam wrażenie, że cofam się w czasie o czterdzieści lat - to wtedy każdy kontakt fizyczny gwizdano jak faul, na wzór koszykówki.
Jak rozumiem, Twoje twierdzenie jest poparte naoczną obserwacją?

Niespodziewałem się, że Valencia z taką lekkością przejedzie się po Genku. :shock: Belgowie przecież dzielnie stawiali opór Chelsea.

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2011, 23:58

To co prezentuje Boateng ostatnimi czasy jest naprawdę godne pochwały. Szkoda mi Milanu i, że nie utarli nosa Barcelonie, która dostała prezent w postaci karnego. No i te irytujące gwizdanie każdego kontaktu... :angry: Valencia nieźle pojechała Genk, fajnie, że wyszedł APOEL który na papierze powinien kończyć grupę na ostatnim miejscu. Szkoda mi natomiast z tej grupy tych, którzy nie przejdą dalej, bo wszystkie 4 powinny zagrać w kolejnej rundzie.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 00:16

Skibil pisze:Szkoda mi Milanu i, że nie utarli nosa Barcelonie, która dostała prezent w postaci karnego.
W moim odczucie karny był. Myślę, że akurat ten karny nie zaważył na losach spotkania. Niezła bramka Boatenga, ale też świetne podanie Messiego przy ostatniej bramce.

Obrazek
Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 01:47

Kontakt był ale na tyle żeby dyktować wapno, no ale Zraszacze już mnie do tego przekonały, tym bardziej że Aquilani przez chwilę przytrzymywał go za bark a Xavi pokazywał na kostkę :rotfl: No ale mimo wszystko brawa za walkę dla Milanu, Boateng w tym sezonie pokazuje klasę jak mało kto, nie dosyć że jest filarem Milanu to strzela przepiękne bramki. Zdziwił mnie cygan, grał bardzo dobrze czego nigdy nie potrafił robić w LM z wielkimi klubami, może to ten czas :P Szkoda że Leverkusen wygrało, teraz Valencia będzie musiała przynajmniej zremisować 1-1 z Chelsea żeby awansować a nie powiem że bardzo chciałbym zobaczyć Hiszpanów w fazie pucharowej,grają piękną piłkę i są na pewno zdecydowanie lepszą drużyną niż Leverkusen, będzie ciężko aczkolwiek liczę że Valencia odeśle Romusia do LE :prochno:

Obrazek
Netiux

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 01:58

Aquilani chyba lepiej czuje się w Milanie bo tam nie cieniuje aż tak bardzo jak u nas w drugiej połowie poprzedniego sezonu.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 09:07

W następnej kolejce będzie kilka ciekawych spotkań: Basel - Manchester, Chelsea - Valencia, Porto - Zenit, mecze grupy A.
Zrobiła się ciekawa sytuacja z angielskimi drużynami :-D Przy dobrych wiatrach i odrobinie szczęście odpada United, Chelsea i City.

Obrazek
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 09:56

brawo dla cypryjczykow, mam nadzieje ze valencia wyjdzie z grupy, niech bedzie jakas niespodzianka czyli odpadniecie chelsea

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 10:56

Juras_Senat pisze: Niespodziewałem się, że Valencia z taką lekkością przejedzie się po Genku. :shock: Belgowie przecież dzielnie stawiali opór Chelsea.
Proponuję zobaczyć skrót i zwrócić uwagę na zawodnika z 8 na koszulce :lol: Olał totalnie ten mecz, jeszcze kapitan chyba :shock:

Co do Milanu. Świetnie zagrali. Karnego nie było. Mecz ewidentnie na remis.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 12:10

Juras_Senat pisze:Niespodziewałem się, że Valencia z taką lekkością przejedzie się po Genku. :shock: Belgowie przecież dzielnie stawiali opór Chelsea.
Ja też, ale Chelsea powoli zaczyna się gubić w ostatnich tygodniach. Chyba okrzyknęcie Boasa nowy Mourinho było przedwczesne.
Netiux pisze:Aquilani chyba lepiej czuje się w Milanie bo tam nie cieniuje aż tak bardzo jak u nas w drugiej połowie poprzedniego sezonu.
Może dlatego że to pierwsza połowa sezonu :P Nie był też taki zły ten Aquilani, aczkolwiek na pojedyńcze dobre zagrania może sobie pozwolić napastnik a nie środkowy pomocnik który powinien zasuwać cały mecz.
pumex pisze:W następnej kolejce będzie kilka ciekawych spotkań: Basel - Manchester
Mi tam pośladów nie spina na myśl o takim meczu, ale też Basel nie widziałem ostatnio.

Cieszy mnie postawa Napoli w tegorocznej LM. Wreszcie jakaś w miarę nowa włoska siła która nie kaleczy w pucharach. Dodatkowo w końcu dodatni bilans w jakiejś potyczce włosko-angielskiej, co dobrze robi dla wizerunku ligi. Optymalnie to chciałem by Napoli z Villarrealem wyszło, no ale też to już by było przegięcie. Teraz Napoli ma wszystko we własnych nogach, Hiszpanie o nic już nie grają, więc może się uda, odpadnięcie MC bardzo mnie ucieszy.
Milan natomiast mi lekko zwisa: Pirlo już tam nie ma, Gattuso się leczy, Inzaghi nawet nie jets w kadrze, nie ma powodu, prócz czysto włskiej sympatii, żeby trzymać za nich kciuki.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 13:38

Kto by się spodziewał, że Cypryjczycy awansują mając w grupie Porto, Zenit i Szachtar, czyli trójkę zwycięzców Pucharu UEFA/LE z ostatnich lat :bravo:

Ostatnia kolejka będzie ciekawa. Awansu nie mogą być pewni ani w Manchesterze Utd (że o City nie wspomnę), ani w Chelsea. Zwłaszcza ci drudzy są ostatnio w kiepskiej formie, a Valencia - wręcz przeciwnie :-D

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 14:24

francois pisze:ani w Chelsea. Zwłaszcza ci drudzy są ostatnio w kiepskiej formie, a Valencia - wręcz przeciwnie
Przed Chelsea bardzo ważny mecz i kto wie, może 'być, albo nie być' dla Villa Boas. :whistle:

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 14:48

pablo1503 pisze:kto wie, może 'być, albo nie być' dla Villa Boas. :whistle:
Hiddink znów przyjdzie na ratunek "The Blues"? ;)

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 14:49

pablo1503 pisze:
francois pisze:ani w Chelsea. Zwłaszcza ci drudzy są ostatnio w kiepskiej formie, a Valencia - wręcz przeciwnie
Przed Chelsea bardzo ważny mecz i kto wie, może 'być, albo nie być' dla Villa Boas. :whistle:
Uważam że zwolnienie Portugalczyka w tej chwili to byłoby najgłupsze, co w Chelsea można zrobić. Trzeba pamiętać o tym, że to wciąż bardzo młody trener, który czas się uczy - także na błędach. Trochę głupio by było Romkowi gdyby to doświadczenie, które zebrał w Chelsea wykorzystał potem np. w Manchesterze do ogrywania The Blues. Inna sprawa - kto w miejsce Villas-Boasa? Zaryzykuję stwierdzenie że przez żaden inny klub na świecie ostatnimi laty nie przewinęło się tak wielu doskonałych trenerów jak przez Chelsea. Każdy z nich wyfrunął za brak wyników, niektórzy dość szybko. Może to nie kwestia trenera?
Mimo że bardzo bym chciał awansu Valencii, to jednak nie wierzę że uda im się wywieźć trzy punkty ze Stamford Bridge. Widziałem na żywo spotkanie na Mestalla i wtedy Anglicy byli stroną zdecydowanie dominującą, mimo że Valencia była w gazie bo tydzień wcześniej Barcelona z ledwością wywiozła od nich jeden punkty.
Równie ciężko jest mi sobie wyobrazić żeby Man Utd miał nie wywieźć z Bazylei żadnego punktu. Na Old Trafford był co prawda remis, ale to o niczym nie świadczy. Stawiam że w kolejnej rundzie znajdą się trzy ekipy angielskie, trzy włoskie, dwie hiszpańskie, dwie niemieckie i ... żadnej francuskiej? Nie można wykluczyć.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2011, 18:20

zahor pisze: Zaryzykuję stwierdzenie że przez żaden inny klub na świecie ostatnimi laty nie przewinęło się tak wielu doskonałych trenerów jak przez Chelsea.
Real. Ale Chelsea również.;)

ODPOWIEDZ