Liga Mistrzów 2011/12
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dobrze się zaprezentował Milan w meczach z Barcą. Szkoda ,że w rewanżu sędzia chciał zostać głównym aktorem i odgwizdał karnego z kosmosu. Cieszy postawa drużyn Włoskich. Było wiadomo ,że Milan wyjdzie z grupy, inter wygrał swoją grupę no i Napoli ma dużą szansę ,że wyjdą z najtrudniejszej grupy. 

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
To jest MEGA murzyn. Im więcej oglądam meczów mediolanczyków, tym bardziej zazdroszczę im Boatenga.De Rossi pisze:świetny gol Boatenga.
Jak rozumiem, Twoje twierdzenie jest poparte naoczną obserwacją?zahor pisze:Oglądając mecze Katalończyków mam wrażenie, że cofam się w czasie o czterdzieści lat - to wtedy każdy kontakt fizyczny gwizdano jak faul, na wzór koszykówki.
Niespodziewałem się, że Valencia z taką lekkością przejedzie się po Genku. :shock: Belgowie przecież dzielnie stawiali opór Chelsea.
- Skibil
- Redaktor
To co prezentuje Boateng ostatnimi czasy jest naprawdę godne pochwały. Szkoda mi Milanu i, że nie utarli nosa Barcelonie, która dostała prezent w postaci karnego. No i te irytujące gwizdanie każdego kontaktu...
Valencia nieźle pojechała Genk, fajnie, że wyszedł APOEL który na papierze powinien kończyć grupę na ostatnim miejscu. Szkoda mi natomiast z tej grupy tych, którzy nie przejdą dalej, bo wszystkie 4 powinny zagrać w kolejnej rundzie.

- Serpente
- Interista
Kontakt był ale na tyle żeby dyktować wapno, no ale Zraszacze już mnie do tego przekonały, tym bardziej że Aquilani przez chwilę przytrzymywał go za bark a Xavi pokazywał na kostkę :rotfl: No ale mimo wszystko brawa za walkę dla Milanu, Boateng w tym sezonie pokazuje klasę jak mało kto, nie dosyć że jest filarem Milanu to strzela przepiękne bramki. Zdziwił mnie cygan, grał bardzo dobrze czego nigdy nie potrafił robić w LM z wielkimi klubami, może to ten czas
Szkoda że Leverkusen wygrało, teraz Valencia będzie musiała przynajmniej zremisować 1-1 z Chelsea żeby awansować a nie powiem że bardzo chciałbym zobaczyć Hiszpanów w fazie pucharowej,grają piękną piłkę i są na pewno zdecydowanie lepszą drużyną niż Leverkusen, będzie ciężko aczkolwiek liczę że Valencia odeśle Romusia do LE 

- pumex
- Juventino
W następnej kolejce będzie kilka ciekawych spotkań: Basel - Manchester, Chelsea - Valencia, Porto - Zenit, mecze grupy A.
Zrobiła się ciekawa sytuacja z angielskimi drużynami :-D Przy dobrych wiatrach i odrobinie szczęście odpada United, Chelsea i City.
Zrobiła się ciekawa sytuacja z angielskimi drużynami :-D Przy dobrych wiatrach i odrobinie szczęście odpada United, Chelsea i City.

- Corcky
- Juventino
Proponuję zobaczyć skrót i zwrócić uwagę na zawodnika z 8 na koszulce :lol: Olał totalnie ten mecz, jeszcze kapitan chyba :shock:Juras_Senat pisze: Niespodziewałem się, że Valencia z taką lekkością przejedzie się po Genku. :shock: Belgowie przecież dzielnie stawiali opór Chelsea.
Co do Milanu. Świetnie zagrali. Karnego nie było. Mecz ewidentnie na remis.

Alessandro Del Piero ole!
- @D@$
- Juventino
Ja też, ale Chelsea powoli zaczyna się gubić w ostatnich tygodniach. Chyba okrzyknęcie Boasa nowy Mourinho było przedwczesne.Juras_Senat pisze:Niespodziewałem się, że Valencia z taką lekkością przejedzie się po Genku. :shock: Belgowie przecież dzielnie stawiali opór Chelsea.
Może dlatego że to pierwsza połowa sezonuNetiux pisze:Aquilani chyba lepiej czuje się w Milanie bo tam nie cieniuje aż tak bardzo jak u nas w drugiej połowie poprzedniego sezonu.

Mi tam pośladów nie spina na myśl o takim meczu, ale też Basel nie widziałem ostatnio.pumex pisze:W następnej kolejce będzie kilka ciekawych spotkań: Basel - Manchester
Cieszy mnie postawa Napoli w tegorocznej LM. Wreszcie jakaś w miarę nowa włoska siła która nie kaleczy w pucharach. Dodatkowo w końcu dodatni bilans w jakiejś potyczce włosko-angielskiej, co dobrze robi dla wizerunku ligi. Optymalnie to chciałem by Napoli z Villarrealem wyszło, no ale też to już by było przegięcie. Teraz Napoli ma wszystko we własnych nogach, Hiszpanie o nic już nie grają, więc może się uda, odpadnięcie MC bardzo mnie ucieszy.
Milan natomiast mi lekko zwisa: Pirlo już tam nie ma, Gattuso się leczy, Inzaghi nawet nie jets w kadrze, nie ma powodu, prócz czysto włskiej sympatii, żeby trzymać za nich kciuki.
- francois
- Juventino
Kto by się spodziewał, że Cypryjczycy awansują mając w grupie Porto, Zenit i Szachtar, czyli trójkę zwycięzców Pucharu UEFA/LE z ostatnich lat
Ostatnia kolejka będzie ciekawa. Awansu nie mogą być pewni ani w Manchesterze Utd (że o City nie wspomnę), ani w Chelsea. Zwłaszcza ci drudzy są ostatnio w kiepskiej formie, a Valencia - wręcz przeciwnie :-D

Ostatnia kolejka będzie ciekawa. Awansu nie mogą być pewni ani w Manchesterze Utd (że o City nie wspomnę), ani w Chelsea. Zwłaszcza ci drudzy są ostatnio w kiepskiej formie, a Valencia - wręcz przeciwnie :-D
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- zahor
- Juventino
Uważam że zwolnienie Portugalczyka w tej chwili to byłoby najgłupsze, co w Chelsea można zrobić. Trzeba pamiętać o tym, że to wciąż bardzo młody trener, który czas się uczy - także na błędach. Trochę głupio by było Romkowi gdyby to doświadczenie, które zebrał w Chelsea wykorzystał potem np. w Manchesterze do ogrywania The Blues. Inna sprawa - kto w miejsce Villas-Boasa? Zaryzykuję stwierdzenie że przez żaden inny klub na świecie ostatnimi laty nie przewinęło się tak wielu doskonałych trenerów jak przez Chelsea. Każdy z nich wyfrunął za brak wyników, niektórzy dość szybko. Może to nie kwestia trenera?pablo1503 pisze:Przed Chelsea bardzo ważny mecz i kto wie, może 'być, albo nie być' dla Villa Boas.francois pisze:ani w Chelsea. Zwłaszcza ci drudzy są ostatnio w kiepskiej formie, a Valencia - wręcz przeciwnie
Mimo że bardzo bym chciał awansu Valencii, to jednak nie wierzę że uda im się wywieźć trzy punkty ze Stamford Bridge. Widziałem na żywo spotkanie na Mestalla i wtedy Anglicy byli stroną zdecydowanie dominującą, mimo że Valencia była w gazie bo tydzień wcześniej Barcelona z ledwością wywiozła od nich jeden punkty.
Równie ciężko jest mi sobie wyobrazić żeby Man Utd miał nie wywieźć z Bazylei żadnego punktu. Na Old Trafford był co prawda remis, ale to o niczym nie świadczy. Stawiam że w kolejnej rundzie znajdą się trzy ekipy angielskie, trzy włoskie, dwie hiszpańskie, dwie niemieckie i ... żadnej francuskiej? Nie można wykluczyć.