Serie A (12): JUVENTUS 3-0 Palermo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 15:56

Na plus wg mnie: Buffon, Lichtsteiner, Marchisio i Pirlo. Na minus: Vucinić (gościu ponowny mecz statysty gra) i Bonucci (który to sprowokował sam na sam swoim głupim błędem). Liczę na to, że wejdzie gdzieś koło 70. minuty Alex za Mirko, bo Conte pewnie szybciej go nie zdejmie.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 16:00

Lichtsteiner, Marchisio, Buffon i Pirlo grają świetnie.
Fajnie byłoby zobaczyć Quagliarellę w ataku w drugiej połowie.

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 16:01

annihilator1988 pisze:Nie jestem pewny czy sytuacja, w której Gigi musiał interweniować na 16 metrze nie jest wynikiem błędu Pirlo, który niemal stracił piłkę w środkowej strefie boiska
Nie, to wynik błędu Bonucciego, który podał głową piłkę do graczy Palermo.

Antichrist pisze:Na plus wg mnie: Buffon, Lichtsteiner, Marchisio i Pirlo. Na minus: Vucinić (gościu ponowny mecz statysty gra)
A to natomiast nie wiem czy nie wynik uprzedzeń. Widziałem biegającego Mirko. Widziałem go nawet na naszej połowie, jak biegł za przeciwnikiem i wykopał mu piłkę.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2011, 16:03 przez De Rossi, łącznie zmieniany 1 raz.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 16:01

Antichrist pisze:Na plus wg mnie: Buffon, Lichtsteiner, Marchisio i Pirlo. Na minus: Vucinić (gościu ponowny mecz statysty gra) i Bonucci (który to sprowokował sam na sam swoim głupim błędem). Liczę na to, że wejdzie gdzieś koło 70. minuty Alex za Mirko, bo Conte pewnie szybciej go nie zdejmie.
Czemu nikt nie zauważa słabej gry Matriego? Moim zdaniem wcale nie gra gorzej od Vucinicia(ten to w ogóle :roll:) To, że jest kryty, nie powinno mu przeszkadzać w schodzeniu niżej, niż tylko trzymanie się szpicy.

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 16:02

Coś czuję , że Vidala nie zobaczymy w meczu z Lazio, wydaje się że tylko kwestia czasu jak dostanie dzisiaj żółtko. Oby reszta zagrożonych wykluczeniem za kartki się pilnowała.
Bartek88 pisze:Wytlumaczy mi ktos dlaczego Sorensen nie jest w ogole powolywany a Bonucci, ktorego chyba tylek boli po nocce ze swoim ojcem biega po boisku? :?
Wow, ale jesteś zabawny :roll:

#AllegriOut
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 16:50

Najcudowniejsze, powtarzam: najcudowniejsze jest to, że w tym momencie Juventus jest uosobieniem nowoczesnego futbolu, co podkreślali komentatorzy C+. Zespół gra pięknie, mądrze, walczy do upadłego, ale nie jest to tylko gra siłowa. Chiellini - GENIALNY MECZ, Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Brazgali, Buffon - szacunek dla nich i największe wyrazy uznania. Vidal - walczak jakich mało, również szacunek. Matri zdobył gola, nawet Vucinica pochwalę za drugą połowę.
Niech mi ktoś powie, że jakiś mizerny Cerci jest lepszy niż Pepe, pozabijam :D Nawet średni występ Bonucciego zostaje w cieniu całego Juve.
FORZA JUVENTUS!!!

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 16:52

Dobry mecz, robota wykonana w 100%. Pirlo chyba wraca do siebie po lekkiej zadyszce, Vucinić asystuje, Matri znowu strzela, Marchisio strzelać nie przestaje (box to box to pozycja stworzona dla niego). Piękne zachowanie kibiców przy wejściach Q (całkiem przyzwoicie) i Capitano. Czego chcieć więcej?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

pumex pisze:Niech mi ktoś powie, że jakiś mizerny Cerci jest lepszy niż Pepe, pozabijam :D Nawet średni występ Bonucciego zostaje w cieniu całego Juve.
Jest lepszy.

juventini22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Takie Juve az dziwnie sie ogląda hehe, przyzwyczajony kibic Juve byl zawsze do 1-0 gora 2-0 a tu 3-0 po pieknym meczu. Znakomicie Marchisio Pirlo i chielini, zagrali, pozostali rowniez bardzo dobry mecz, cóz teraz trudny wyjazd do lazio

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nedved4life pisze:
Bartek88 pisze:ktorego chyba tylek boli po nocce ze swoim ojcem biega po boisku?
ty, no bez przesady, można zawodnika nie lubić ale obrażać zaraz? niskie...
To byla moja obiektywna ocena. Biegal jak caly czas musial trzymac zwarte zwieracze...
A tak sie co poniektórzy chcieliscie pozbyc Marchisio :P
Ciekawe kiedy Elia sie przebije do skladu...
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2011, 16:53 przez Bartek88, łącznie zmieniany 1 raz.

KLIK ==>www
Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 16:53

Świetna gra i mamy 3 punkty. Gramy przyjemnie dla oka. Widać tą mentalność, której jeszcze niedawno brakowało. :ok:

Obrazek
binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Przyznam, że tak pięknie i mądrze grającego Juventusu wyczekiwałem od czasów Lippiego. Choć wydaje mi się, że teraz gramy ładniej, a wtedy skuteczniej.

Świetny mecz, oby tak dalej. Brawa dla całego Juve za ten mecz!

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Śmiało po tym meczu stwierdzam, że IDZIEMY po SCUDETTO! Nie wierze w nagłe załamanie formy i kilka porażek pod rząd. Fajna pierwsza połowa, jeszcze lepsza druga, czego chcieć więcej?
Pirlo, Buffon, Marchisio, Lichsteiner, Chiellini :ok:
Szkoda, że dopiero w drugiej połowie Vucinic i Matri się obudzili( :bravo: za bramkę, nie łatwo zdobyć ją z takiej pozycji). Te zejścia Vucincia genialne.
PS. Jak zobaczyłem Quagliarelle, który wchodzi w 67min, to nie mogłem uwierzy. :-D

Obrazek
ARM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 16:54

Brawo za zwycięstwo w wielkim stylu :bravo:
Pozwolę sobie zacytować z samego siebie :wink:
ARM pisze: Jestem przekonany, że gdyby Juve wygrywało najbliższy mecz kilkoma bramkami to szansę gry dostaliby mniej grający zawodnicy. Ale w ostatnim czasie bardziej dla nas się liczy wynik i dotrzymanie prowadzenia do końca - Conte stawia na pewniaków, bo przecież za wyniki będzie rozliczany.
Quag, Pazienza i Alex. Kiedy nadarzyła się okazja zagrała cała trójka. Podstawowa jedenastka jest w tym momencie najlepsza, chociaż po dzisiejszym meczy rosną szanse Q na rywalizację z Pepe. Zdecydowanie wszyscy na plus z wyjątkiem Bonnu. Absolutnie nie zgodzę się z opinią, że Mirko przeszedł obok meczu. Grał bardzo dobrą piłkę i jeśli ktoś tego nie widzi to niech odwiedzi okulistę, albo pozbędzie się uprzedzeń.
Jeszcze raz brawo i dzięki Juve za dorby nastrój do końca dnia :wink:
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2011, 16:59 przez ARM, łącznie zmieniany 1 raz.

juventini22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 16:54

Elia sie nigdy nie przebije bo jest za slaby, ja licze na Estigaribie chlopak ma kunszt

Zablokowany