Mercato (zima 2011/12)
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... -del-piero
Lista zawodnikow dostepnych na prawie Bosmana.
Szczerze mówiac to chętnie Schelotto bym zobaczył u nas oraz Mesto z Genuy. Obronca z niego solidny, napewno lepszy niż Motta na prawej obronie.
Szczerze mówiac to chętnie Schelotto bym zobaczył u nas oraz Mesto z Genuy. Obronca z niego solidny, napewno lepszy niż Motta na prawej obronie.
Schelotto, Astori, może Biava (jeżeli obrona grałaby dobrze i trzeba by tylko 4 środkowego). Można by o Monto powalczyć.iltalismano pisze:http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... -del-piero
EDIT:
Sr. ocen w tym sezonie: Schelotto 6,84; Astori 6,95. W takich super klubach grają, że niestety nie widziałem żadnego z panów w tym sezonie w akcji, więc nie mam za bardzo co dyskutować.pumex pisze:Tak, wiem, Moggi, za darmo i ten tego... ale zastanówmy się. Na prawym skrzydle mamy mizernego Krasica. Przydałby się w końcu ktoś ogarnięty, a nie kolejna "zgaduj zgadula".alina pisze:SchelottoTutaj nie mam zastrzeżeń. Świetnie się prezentuje w Cagliari. Na darmowy transfer nie liczę, ale koleś jest wart paru groszy, przynajmniej takie sprawia wrażenie.alina pisze:Astori
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2011, 15:42 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Hyh. Cagliari odkupiło drugą połówkę karty za 4 mln, żeby go oddać za grosze zimie albo za darmo w czerwcu?alina pisze:Astori
edytka: A nie, już wiem. To arcysprytny ruch Gallianiego, żeby zgarnąć 4 mln za połowę karty a za rok obrońcę za darmo.
- pumex
- Juventino
Tak, wiem, Moggi, za darmo i ten tego... ale zastanówmy się. Na prawym skrzydle mamy mizernego Krasica. Przydałby się w końcu ktoś ogarnięty, a nie kolejna "zgaduj zgadula".alina pisze:Schelotto
Tutaj nie mam zastrzeżeń. Świetnie się prezentuje w Cagliari. Na darmowy transfer nie liczę, ale koleś jest wart paru groszy, przynajmniej takie sprawia wrażenie.alina pisze:Astori

- Arbuzini
- Juventino
Szkoda gościa, pasowałby do nas, a tak trzeba walczyć o HummelsaOuh_yeah pisze:edytka: A nie, już wiem. To arcysprytny ruch Gallianiego, żeby zgarnąć 4 mln za połowę karty a za rok obrońcę za darmo.

O Mesto już pisałem. Przydałby się już w zimie. Oszałamiającej kwoty za niego nie zarządzają. Kuszący jest też Ferronetti tylko takie szkło, że szkoda gadać (kolanko :<).iltalismano pisze:http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... -del-piero
No i ewentualnie De Rossi do środka, ale to nie wiem. Nie jestem przekonany.

- Wojtek
- Juventino
http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Bresc ... omosc.html
:shock: Podobno zaoferowaliśmy za Bartka 3,5 mln Euro. Ci dziennikarze nie mają już chyba co pisać...
:shock: Podobno zaoferowaliśmy za Bartka 3,5 mln Euro. Ci dziennikarze nie mają już chyba co pisać...
- annihilator1988
- Juventino
Zgadza się, oni na siłę chcą wcisnąć jakiegoś Polaka do znaczącego klubu, a wygląda na to, że Juve po latach "posuchy" zaczyna przypominać o sobie światu. Powiem tak, te 3,5-4 mln może mieć decydujące znaczenie przy rozmowach w kwestii kupna lewego defensora.Wojtek pisze:http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Bresc ... omosc.html
- Szilgu
- Juventino
Nie tyle polskie media chcą gdzieś wcisnąć Polaka, co po prostu agent Salamona odwala naprawdę dobrą robotę. Zauważ, że nie tylko media polskie mówią o tym transferze.
Agent po prostu puszcza takie informacje, Juventus i tak nie będzie zaprzeczał, bo po co. Dzięki temu Bartosz dostanie angaż w mocniejszym klubie niż Brescia, jeszcze przykładowo Parma będzie się jarała, że ich wybrał
Agent po prostu puszcza takie informacje, Juventus i tak nie będzie zaprzeczał, bo po co. Dzięki temu Bartosz dostanie angaż w mocniejszym klubie niż Brescia, jeszcze przykładowo Parma będzie się jarała, że ich wybrał

- Castiel
- Juventino
Dobrym interesem byłoby za darmo ściągnięcie Schelotto - może się chłopak rozwinie, Astoriego - inwestycja niezła. To nie jest jakaś pipa, on na prawdę nieźle gra, od Bonucciego na pewno lepiej. Mesto? Hmm pewnie, że tak. Solidny gracz, ale tylko jako rezerwowy, bo Motta to :doh:
Nie ma co mówić o takich graczach jak De Rossi, Motolivo czy Flamini, Gattuso itp
Nie ma co mówić o takich graczach jak De Rossi, Motolivo czy Flamini, Gattuso itp
- jakku1
- Juventino
Fakt, mial bardzo dobry zeszly sezon, niezly poczatek tego, ale chyba z powodu kontuzji ostatnio juz nie prezentowal tak wysokiej formy. Gra juz troche gorzej - przynajmniej tak slyszalem, bo nie ogladalem akurat ostatnich meczow Cagliari (na pewno to nadrobie niedlugo).Castiel pisze:Dobrym interesem byłoby za darmo ściągnięcie Schelotto - może się chłopak rozwinie, Astoriego - inwestycja niezła. To nie jest jakaś pipa, on na prawdę nieźle gra, od Bonucciego na pewno lepiej. Mesto? Hmm pewnie, że tak. Solidny gracz, ale tylko jako rezerwowy, bo Motta to :doh:
Mnie ciekawi gra Ogbonny. To moglby byc idealny dodatek do Chielliniego na lewej stronie. Facet tez jest lewonozny, tez moze grac na lewej stronie, chociaz blizszy mu jest jednak srodek. Mysle, ze z Chiellinim mogliby sie niezle uzupelniac, tak jak dzialalo to w przypadku pary Giorgio - Molinaro. Jeden wielki minus tej transakcji jest taki, ze trzeba byloby z tego gracza zaplacic... Pewnie w dodatku dosc duzo.
- Dante93
- Juventino
Akurat w tym roku można poszaleć z wolnymi bo jest pare na prawde spoko nazwisk. Schelotto, już x stron temu o nim wspominałem, tyle że nie wiedzialem, że kończy mu sie kontrakt
ja bym brał od razu. JAk nie od razu do gry do na wypożyczenie na rok i gitara, nic nie tracimy a możemy zyskać dużo. To samo z Astorim, sprzydałby sie 4 ŚO na jakimś dobrym poziomie. 24 letni WŁoch? Czemu by nie.
Ciekawi mnie gdzie powędruje Flamini. Szczerze, to nawet pasowałby do naszego 4-3-3. A typowego przecinaka nam brak. Tyle że musiałby dostać 3x mniej pensji niż obecnie :lol:
Mesto? Jak najbardziej.
Ciekawi mnie gdzie powędruje Flamini. Szczerze, to nawet pasowałby do naszego 4-3-3. A typowego przecinaka nam brak. Tyle że musiałby dostać 3x mniej pensji niż obecnie :lol:
Mesto? Jak najbardziej.
- Nedved4life
- Juventino
Ogbonna jest spoko, myślę, że to będzie pierwszy skład Azzurich w przyszłości. Chciałbym, żeby do kadry Włoch na euro załapał się właśnie Ogbonna, Ranocchia, Barzagli i Kielon ofc. Bonucciego nie chce.
- annihilator1988
- Juventino
Dlaczego inne kluby traktują Juve, jak wypożyczalnie rowerów ? Czemu tak mówię ? Ano dlatego, bo Krasić i Fabio przymierzani są do dwóch klubów, ale na zasadach wypożyczenia. Może i to wymysły dziennikarzy, jednak rzeczywistość zdaje się potwierdzać moją tezę.
- Arbuzini
- Juventino
To jest lipa, ale przynajmniej pozbywamy się kontraktów i może łatwiej będzie o sprzedaż. Melo póki co dobrze na siebie pracuje.annihilator1988 pisze:Dlaczego inne kluby traktują Juve, jak wypożyczalnie rowerów ? Czemu tak mówię ? Ano dlatego, bo Krasić i Fabio przymierzani są do dwóch klubów, ale na zasadach wypożyczenia. Może i to wymysły dziennikarzy, jednak rzeczywistość zdaje się potwierdzać moją tezę.
Łączy się nas z kolejnym Murzynem z HSV - Aogo. W sumie nie wiem, jak on teraz gra, ale do silnej kadry Niemieckiej się łapie. Tylko wystawiają go raczej przeciwko górkom. Autem jest na pewno wiek. 24 lata to raczej nie wiele dla bocznego obrońcy, gdzie sporo zawodników na tej pozycji nabiera dopiero należytej, nazwijmy to, ogłady.
- Nedved4life
- Juventino
Jakby to był free transfer to ok ale 9 mln szkoda trochę na niego.