Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 09 listopada 2011, 10:55

http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... -del-piero

Lista zawodnikow dostepnych na prawie Bosmana.

Szczerze mówiac to chętnie Schelotto bym zobaczył u nas oraz Mesto z Genuy. Obronca z niego solidny, napewno lepszy niż Motta na prawej obronie.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 listopada 2011, 11:12

iltalismano pisze:http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... -del-piero

Szczerze mówiac to chętnie Schelotto bym zobaczył u nas oraz Mesto z Genuy. Obronca z niego solidny, napewno lepszy niż Motta na prawej obronie.
Schelotto, Astori, może Biava (jeżeli obrona grałaby dobrze i trzeba by tylko 4 środkowego). Można by o Monto powalczyć.

EDIT:
pumex pisze:
alina pisze:Schelotto
Tak, wiem, Moggi, za darmo i ten tego... ale zastanówmy się. Na prawym skrzydle mamy mizernego Krasica. Przydałby się w końcu ktoś ogarnięty, a nie kolejna "zgaduj zgadula".
alina pisze:Astori
Tutaj nie mam zastrzeżeń. Świetnie się prezentuje w Cagliari. Na darmowy transfer nie liczę, ale koleś jest wart paru groszy, przynajmniej takie sprawia wrażenie.
Sr. ocen w tym sezonie: Schelotto 6,84; Astori 6,95. W takich super klubach grają, że niestety nie widziałem żadnego z panów w tym sezonie w akcji, więc nie mam za bardzo co dyskutować.
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2011, 15:42 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2011, 15:00

Hyh. Cagliari odkupiło drugą połówkę karty za 4 mln, żeby go oddać za grosze zimie albo za darmo w czerwcu? :smile:

edytka: A nie, już wiem. To arcysprytny ruch Gallianiego, żeby zgarnąć 4 mln za połowę karty a za rok obrońcę za darmo.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2011, 15:13

alina pisze:Schelotto
Tak, wiem, Moggi, za darmo i ten tego... ale zastanówmy się. Na prawym skrzydle mamy mizernego Krasica. Przydałby się w końcu ktoś ogarnięty, a nie kolejna "zgaduj zgadula".
Tutaj nie mam zastrzeżeń. Świetnie się prezentuje w Cagliari. Na darmowy transfer nie liczę, ale koleś jest wart paru groszy, przynajmniej takie sprawia wrażenie.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2011, 17:48

Ouh_yeah pisze:edytka: A nie, już wiem. To arcysprytny ruch Gallianiego, żeby zgarnąć 4 mln za połowę karty a za rok obrońcę za darmo.
Szkoda gościa, pasowałby do nas, a tak trzeba walczyć o Hummelsa ;). Żartuję, ale nie obraziłbym się za dwie porządne inwestycje do obrony.
iltalismano pisze:http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... -del-piero

O Mesto już pisałem. Przydałby się już w zimie. Oszałamiającej kwoty za niego nie zarządzają. Kuszący jest też Ferronetti tylko takie szkło, że szkoda gadać (kolanko :<).

No i ewentualnie De Rossi do środka, ale to nie wiem. Nie jestem przekonany.
:prochno:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2011, 19:04

http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Bresc ... omosc.html

:shock: Podobno zaoferowaliśmy za Bartka 3,5 mln Euro. Ci dziennikarze nie mają już chyba co pisać...

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2011, 19:07

Wojtek pisze:http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Bresc ... omosc.html

:shock: Podobno zaoferowaliśmy za Bartka 3,5 mln Euro. Ci dziennikarze nie mają już chyba co pisać...
Zgadza się, oni na siłę chcą wcisnąć jakiegoś Polaka do znaczącego klubu, a wygląda na to, że Juve po latach "posuchy" zaczyna przypominać o sobie światu. Powiem tak, te 3,5-4 mln może mieć decydujące znaczenie przy rozmowach w kwestii kupna lewego defensora.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2011, 19:20

Nie tyle polskie media chcą gdzieś wcisnąć Polaka, co po prostu agent Salamona odwala naprawdę dobrą robotę. Zauważ, że nie tylko media polskie mówią o tym transferze.
Agent po prostu puszcza takie informacje, Juventus i tak nie będzie zaprzeczał, bo po co. Dzięki temu Bartosz dostanie angaż w mocniejszym klubie niż Brescia, jeszcze przykładowo Parma będzie się jarała, że ich wybrał ;)

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2011, 13:49

Dobrym interesem byłoby za darmo ściągnięcie Schelotto - może się chłopak rozwinie, Astoriego - inwestycja niezła. To nie jest jakaś pipa, on na prawdę nieźle gra, od Bonucciego na pewno lepiej. Mesto? Hmm pewnie, że tak. Solidny gracz, ale tylko jako rezerwowy, bo Motta to :doh:
Nie ma co mówić o takich graczach jak De Rossi, Motolivo czy Flamini, Gattuso itp

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2011, 14:08

Castiel pisze:Dobrym interesem byłoby za darmo ściągnięcie Schelotto - może się chłopak rozwinie, Astoriego - inwestycja niezła. To nie jest jakaś pipa, on na prawdę nieźle gra, od Bonucciego na pewno lepiej. Mesto? Hmm pewnie, że tak. Solidny gracz, ale tylko jako rezerwowy, bo Motta to :doh:
Nie ma co mówić o takich graczach jak De Rossi, Motolivo czy Flamini, Gattuso itp
Fakt, mial bardzo dobry zeszly sezon, niezly poczatek tego, ale chyba z powodu kontuzji ostatnio juz nie prezentowal tak wysokiej formy. Gra juz troche gorzej - przynajmniej tak slyszalem, bo nie ogladalem akurat ostatnich meczow Cagliari (na pewno to nadrobie niedlugo).

Mnie ciekawi gra Ogbonny. To moglby byc idealny dodatek do Chielliniego na lewej stronie. Facet tez jest lewonozny, tez moze grac na lewej stronie, chociaz blizszy mu jest jednak srodek. Mysle, ze z Chiellinim mogliby sie niezle uzupelniac, tak jak dzialalo to w przypadku pary Giorgio - Molinaro. Jeden wielki minus tej transakcji jest taki, ze trzeba byloby z tego gracza zaplacic... Pewnie w dodatku dosc duzo.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2011, 14:11

Akurat w tym roku można poszaleć z wolnymi bo jest pare na prawde spoko nazwisk. Schelotto, już x stron temu o nim wspominałem, tyle że nie wiedzialem, że kończy mu sie kontrakt :wink: ja bym brał od razu. JAk nie od razu do gry do na wypożyczenie na rok i gitara, nic nie tracimy a możemy zyskać dużo. To samo z Astorim, sprzydałby sie 4 ŚO na jakimś dobrym poziomie. 24 letni WŁoch? Czemu by nie.
Ciekawi mnie gdzie powędruje Flamini. Szczerze, to nawet pasowałby do naszego 4-3-3. A typowego przecinaka nam brak. Tyle że musiałby dostać 3x mniej pensji niż obecnie :lol:
Mesto? Jak najbardziej.

Nedved4life

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 listopada 2011, 11:21

Ogbonna jest spoko, myślę, że to będzie pierwszy skład Azzurich w przyszłości. Chciałbym, żeby do kadry Włoch na euro załapał się właśnie Ogbonna, Ranocchia, Barzagli i Kielon ofc. Bonucciego nie chce.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 00:32

Dlaczego inne kluby traktują Juve, jak wypożyczalnie rowerów ? Czemu tak mówię ? Ano dlatego, bo Krasić i Fabio przymierzani są do dwóch klubów, ale na zasadach wypożyczenia. Może i to wymysły dziennikarzy, jednak rzeczywistość zdaje się potwierdzać moją tezę.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 03:25

annihilator1988 pisze:Dlaczego inne kluby traktują Juve, jak wypożyczalnie rowerów ? Czemu tak mówię ? Ano dlatego, bo Krasić i Fabio przymierzani są do dwóch klubów, ale na zasadach wypożyczenia. Może i to wymysły dziennikarzy, jednak rzeczywistość zdaje się potwierdzać moją tezę.
To jest lipa, ale przynajmniej pozbywamy się kontraktów i może łatwiej będzie o sprzedaż. Melo póki co dobrze na siebie pracuje.

Łączy się nas z kolejnym Murzynem z HSV - Aogo. W sumie nie wiem, jak on teraz gra, ale do silnej kadry Niemieckiej się łapie. Tylko wystawiają go raczej przeciwko górkom. Autem jest na pewno wiek. 24 lata to raczej nie wiele dla bocznego obrońcy, gdzie sporo zawodników na tej pozycji nabiera dopiero należytej, nazwijmy to, ogłady.

Nedved4life

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 listopada 2011, 09:46

Jakby to był free transfer to ok ale 9 mln szkoda trochę na niego.

Zablokowany