Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Filip

Nieprzeczytany post 30 października 2011, 12:31

A co myślicie o Christianie Eriksenie ? Do wyciągnięcia? Moim zdaniem dobra alternatywa dla Pirlo, który wątpie ze wytrzyma cały sezon a Pazienza jest ***** wart ;)

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2011, 12:40

Podobno Borussia chce Krasicia, który u nas strasznie cieniuje. Jeśli nie wróci do formy można to wykorzystać. W BVB jest 3 piłkarzy, których wziąłbym z pocałowaniem ręki - Hummels, Subotic i Gotze. Na tego 3 nie ma raczej co liczyć, ale któregoś ze stoperów można by wyrwać.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2011, 12:49

Castiel pisze:Podobno Borussia chce Krasicia
Z kolei ja kilka dni temu, na jednym z włoskich portali spotkałem się z plotką, że Schalke 04 jest zainteresowane Serbem i mają zaproponować wymianę za Draxler'a. Szczerze mówiąc, nie znam typa :/
Filip pisze:A co myślicie o Christianie Eriksenie ?
W Eredivisie gra dobrze, pytanie, jak sprawowałby się poza Holandią? :think:

Obrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2011, 13:00

Giovani pisze:
mateusz6 pisze:W zimowe mercato najciekawszą kwestią będzie to czy Conte z Marottą zdecydują się na stopera czy na lewego obrońcę. Najlepiej by było, żeby przyszło dwóch obrońców, ale to chyba niemożliwe. Do wyciągnięcia będą Rhodolfo, Cahill i może Kolarov. Ja osobiście zaryzykowałbym Angola w Juve, żeby ustały głosy, że Brytyjczycy w Serie A nie sprawdzają się.
I tylko dlatego chciałbyś go w Juve ? Rozumowanie godne pozazdroszczenia :ok: Ja mam nadzieję na Kolarova, a co.
Cahill jest z pewnością pewniejszy od Rhodolfo. Premier League jest o wiele lepsza od ligi brazylijskiej. Do tego Cahill będzie o wiele tańszy. Z Kolarovem jest jeden problem, a mianowicie brak paszportu UE.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2011, 13:12

Filip pisze:Moim zdaniem dobra alternatywa dla Pirlo, który wątpie ze wytrzyma cały sezon a Pazienza jest ***** wart ;)
Daj spokój Pazienzie, to tylko zmiennik. W sumie grał przez 30 minut w tym sezonie. Marchisio grozi zawieszenie za żółte kartki, więc Pazienza może mieć wkrótce okazję do rozegrania pełnego meczu. Wtedy przekonamy się ile jest wart.
pumex pisze:
Z kolei ja kilka dni temu, na jednym z włoskich portali spotkałem się z plotką, że Schalke 04 jest zainteresowane Serbem i mają zaproponować wymianę za Draxler'a. Szczerze mówiąc, nie znam typa :/
Nic dziwnego, że nie znasz. Draxler ma dopiero 18 lat i jest raczej melodią przyszłości.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 października 2011, 14:20

Vimes pisze:
pumex pisze:
Nic dziwnego, że nie znasz. Draxler ma dopiero 18 lat i jest raczej melodią przyszłości.
Ja bym go wymienił bez chwili zastanowienia.

Jestem ciekaw co teraz powie Ouh_yeah, który upierał się latem, że Conte na pewno będzie grał 4-4-2 :smile: . Jak widać nasz coach nie jest do końca przewidywalny, co niewątpliwie można w pewnym sensie uznać za zaletę.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 30 października 2011, 14:27

Można to podciągnąć pod nieprzewidywalność, jednak wydaje mi się, że Antonio przejechał się, po prostu, na (nie)swoich skrzydłowych.

Nie możemy zapominać, że zmiana taktyki nastąpiła po kontuzji jego pupilka Giaccheriniego (zobaczymy co będzie jak się wykuruje) i eksperymentach z Elią i Estim.

Beppe sprowadź nam Kolarova. :pray:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2011, 14:33

Jeżeli mamy grać więcej 4-3-3, to do środka pola ktoś by się jeszcze przydał na ławkę. Mimo wszystko nie skreślałbym Milosa, Eliję i Chelo, jeszcze pokażą na co ich stać. Przydałby się prawdziwy lewy obrońca, a nie stoper, albo hybryda pomocnika i obrońcy jak De Ceglie ... i stopera, czyli Kielon.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2011, 14:41

ewerthon, dobrze wiesz że obecne 4-3-3 zawdzięczamy tylko i wyłącznie temu, że nasi wonderboys na skrzydłach grają taki piach, że Conte wstyd to w telewizji pokazywać.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2011, 14:54

Valecnia wie jak robić dobre interesy i chyba zrobią kolejny:
http://www.eurofutbol.pl/news/362383-Me ... -Valencie/
Z przyjemnością widziałbym tego piłkarze w Juve, tym bardziej biorąc okoliczności - Ziegler już raczej nie wróci, a Meksykanin nie byłby drogim zakupem. Może grać zarówno jako lewy obrońca, jak i skrzydłowy.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 października 2011, 16:02

Ouh_yeah pisze:ewerthon, dobrze wiesz że obecne 4-3-3 zawdzięczamy tylko i wyłącznie temu, że nasi wonderboys na skrzydłach grają taki piach, że Conte wstyd to w telewizji pokazywać.
Tak, ale sam teraz widzisz, że nie ma co na zapas zakładać pewnych rzeczy i negować przemyśleń innych "Nie mów mi tu o żadnej 4-3-3, Conte będzie grał 4-4-2, bo ją stosuję cały okres przygotowawczy" (nie brzmiało to tak dokładnie, ale sens był identyczny). A tu okazuję się, że naprawdę wiele się może zmienić i przecież na upartego moglibyśmy teraz grać 4-4-2, lecz na szczęście Antonio nie jest takim betonem jak Del Neri i niektóre rzeczy potrafi zauważyć.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2011, 12:41

Vimes pisze:
pumex pisze:
I uchodzi za jeden z największych talentów biegających po niemieckich boiskach. Schalke nie oddałoby go za miernego Serba.
francois pisze:Valecnia wie jak robić dobre interesy i chyba zrobią kolejny:
http://www.eurofutbol.pl/news/362383-Me ... -Valencie/
Z przyjemnością widziałbym tego piłkarze w Juve, tym bardziej biorąc okoliczności - Ziegler już raczej nie wróci, a Meksykanin nie byłby drogim zakupem. Może grać zarówno jako lewy obrońca, jak i skrzydłowy.
Śmiem twierdzić, że Meksykanin w obronie jest mniej pewny niż De Ceglie.
Jako skrzydłowy to ciekawa opcja, ale raczej jako uzupełnienie i dam głowę, że tak jest postrzegany w Valencii. Kiedyś uważany był za ogromny talent, ale nie rozwijał się tak harmonijnie jak przewidywano. Po części przez kontuzje, choć głownie przez fakt, że zbyt dużo czasu zmarnował w coraz słabszym Deportivo.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 października 2011, 13:01

ewerthon pisze:"Nie mów mi tu o żadnej 4-3-3, Conte będzie grał 4-4-2, bo ją stosuję cały okres przygotowawczy" (nie brzmiało to tak dokładnie, ale sens był identyczny)
To brzmiało nawet tak dokładnie :prochno:
Pod tym względem Conte wykazał się pewną elastycznością, chociaż to nie zmienia faktu że 4-3-3 to taktyka mocno rezerwowa bo mamy tylko jednego Pazienzę jako zmiennika całego środka. Jeszcze gdzieś w szerokim obwodzie jest Marrone, ale jemu do składu tak blisko jak Mottcie.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 31 października 2011, 13:50

nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie taktykę 451 nazywają 433, 433 to może gra Barcelona jak ma Pedro, Messiego i Ville, my gramy z pewnością 451

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 października 2011, 14:16

Maly pisze:nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie taktykę 451 nazywają 433, 433 to może gra Barcelona jak ma Pedro, Messiego i Ville, my gramy z pewnością 451
4-5-1 to gra jednym napastnikiem, a u nas jest dwóch Mirko+Matri i do tego bardzo wysunięty Pepe, wiec to jest 4-3-3 według mnie.

Co do transferów to marzą mi się Hummels, Kolarov i jakiś utalentowany środkowy pomocnik na ławkę. Wiecej niż 2-3 wzmocnień nam nie potrzeba żeby stać się na prawdę solidną i liczącą ekipą w Europie.

Zablokowany