Mercato (zima 2011/12)
- Filip
A co myślicie o Christianie Eriksenie ? Do wyciągnięcia? Moim zdaniem dobra alternatywa dla Pirlo, który wątpie ze wytrzyma cały sezon a Pazienza jest ***** wart 

- Castiel
- Juventino
Podobno Borussia chce Krasicia, który u nas strasznie cieniuje. Jeśli nie wróci do formy można to wykorzystać. W BVB jest 3 piłkarzy, których wziąłbym z pocałowaniem ręki - Hummels, Subotic i Gotze. Na tego 3 nie ma raczej co liczyć, ale któregoś ze stoperów można by wyrwać.
- pumex
- Juventino
Z kolei ja kilka dni temu, na jednym z włoskich portali spotkałem się z plotką, że Schalke 04 jest zainteresowane Serbem i mają zaproponować wymianę za Draxler'a. Szczerze mówiąc, nie znam typaCastiel pisze:Podobno Borussia chce Krasicia

W Eredivisie gra dobrze, pytanie, jak sprawowałby się poza Holandią?Filip pisze:A co myślicie o Christianie Eriksenie ?

- mateusz6
- Juventino
Cahill jest z pewnością pewniejszy od Rhodolfo. Premier League jest o wiele lepsza od ligi brazylijskiej. Do tego Cahill będzie o wiele tańszy. Z Kolarovem jest jeden problem, a mianowicie brak paszportu UE.Giovani pisze:I tylko dlatego chciałbyś go w Juve ? Rozumowanie godne pozazdroszczeniamateusz6 pisze:W zimowe mercato najciekawszą kwestią będzie to czy Conte z Marottą zdecydują się na stopera czy na lewego obrońcę. Najlepiej by było, żeby przyszło dwóch obrońców, ale to chyba niemożliwe. Do wyciągnięcia będą Rhodolfo, Cahill i może Kolarov. Ja osobiście zaryzykowałbym Angola w Juve, żeby ustały głosy, że Brytyjczycy w Serie A nie sprawdzają się.Ja mam nadzieję na Kolarova, a co.
- Vimes
- Juventino
Daj spokój Pazienzie, to tylko zmiennik. W sumie grał przez 30 minut w tym sezonie. Marchisio grozi zawieszenie za żółte kartki, więc Pazienza może mieć wkrótce okazję do rozegrania pełnego meczu. Wtedy przekonamy się ile jest wart.Filip pisze:Moim zdaniem dobra alternatywa dla Pirlo, który wątpie ze wytrzyma cały sezon a Pazienza jest ***** wart
Nic dziwnego, że nie znasz. Draxler ma dopiero 18 lat i jest raczej melodią przyszłości.pumex pisze:Z kolei ja kilka dni temu, na jednym z włoskich portali spotkałem się z plotką, że Schalke 04 jest zainteresowane Serbem i mają zaproponować wymianę za Draxler'a. Szczerze mówiąc, nie znam typaCastiel pisze:Podobno Borussia chce Krasicia
- ewerthon
- Juventino
Ja bym go wymienił bez chwili zastanowienia.Vimes pisze:Nic dziwnego, że nie znasz. Draxler ma dopiero 18 lat i jest raczej melodią przyszłości.pumex pisze:Z kolei ja kilka dni temu, na jednym z włoskich portali spotkałem się z plotką, że Schalke 04 jest zainteresowane Serbem i mają zaproponować wymianę za Draxler'a. Szczerze mówiąc, nie znam typaCastiel pisze:Podobno Borussia chce Krasicia
Jestem ciekaw co teraz powie Ouh_yeah, który upierał się latem, że Conte na pewno będzie grał 4-4-2
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Można to podciągnąć pod nieprzewidywalność, jednak wydaje mi się, że Antonio przejechał się, po prostu, na (nie)swoich skrzydłowych.
Nie możemy zapominać, że zmiana taktyki nastąpiła po kontuzji jego pupilka Giaccheriniego (zobaczymy co będzie jak się wykuruje) i eksperymentach z Elią i Estim.
Beppe sprowadź nam Kolarova.
Nie możemy zapominać, że zmiana taktyki nastąpiła po kontuzji jego pupilka Giaccheriniego (zobaczymy co będzie jak się wykuruje) i eksperymentach z Elią i Estim.
Beppe sprowadź nam Kolarova.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Eric6666
- Juventino
Jeżeli mamy grać więcej 4-3-3, to do środka pola ktoś by się jeszcze przydał na ławkę. Mimo wszystko nie skreślałbym Milosa, Eliję i Chelo, jeszcze pokażą na co ich stać. Przydałby się prawdziwy lewy obrońca, a nie stoper, albo hybryda pomocnika i obrońcy jak De Ceglie ... i stopera, czyli Kielon.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- francois
- Juventino
Valecnia wie jak robić dobre interesy i chyba zrobią kolejny:
http://www.eurofutbol.pl/news/362383-Me ... -Valencie/
Z przyjemnością widziałbym tego piłkarze w Juve, tym bardziej biorąc okoliczności - Ziegler już raczej nie wróci, a Meksykanin nie byłby drogim zakupem. Może grać zarówno jako lewy obrońca, jak i skrzydłowy.
Z przyjemnością widziałbym tego piłkarze w Juve, tym bardziej biorąc okoliczności - Ziegler już raczej nie wróci, a Meksykanin nie byłby drogim zakupem. Może grać zarówno jako lewy obrońca, jak i skrzydłowy.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- ewerthon
- Juventino
Tak, ale sam teraz widzisz, że nie ma co na zapas zakładać pewnych rzeczy i negować przemyśleń innych "Nie mów mi tu o żadnej 4-3-3, Conte będzie grał 4-4-2, bo ją stosuję cały okres przygotowawczy" (nie brzmiało to tak dokładnie, ale sens był identyczny). A tu okazuję się, że naprawdę wiele się może zmienić i przecież na upartego moglibyśmy teraz grać 4-4-2, lecz na szczęście Antonio nie jest takim betonem jak Del Neri i niektóre rzeczy potrafi zauważyć.Ouh_yeah pisze:ewerthon, dobrze wiesz że obecne 4-3-3 zawdzięczamy tylko i wyłącznie temu, że nasi wonderboys na skrzydłach grają taki piach, że Conte wstyd to w telewizji pokazywać.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
I uchodzi za jeden z największych talentów biegających po niemieckich boiskach. Schalke nie oddałoby go za miernego Serba.Vimes pisze:Nic dziwnego, że nie znasz. Draxler ma dopiero 18 lat i jest raczej melodią przyszłości.pumex pisze:Z kolei ja kilka dni temu, na jednym z włoskich portali spotkałem się z plotką, że Schalke 04 jest zainteresowane Serbem i mają zaproponować wymianę za Draxler'a. Szczerze mówiąc, nie znam typaCastiel pisze:Podobno Borussia chce Krasicia
Śmiem twierdzić, że Meksykanin w obronie jest mniej pewny niż De Ceglie.francois pisze:Valecnia wie jak robić dobre interesy i chyba zrobią kolejny:
Jako skrzydłowy to ciekawa opcja, ale raczej jako uzupełnienie i dam głowę, że tak jest postrzegany w Valencii. Kiedyś uważany był za ogromny talent, ale nie rozwijał się tak harmonijnie jak przewidywano. Po części przez kontuzje, choć głownie przez fakt, że zbyt dużo czasu zmarnował w coraz słabszym Deportivo.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To brzmiało nawet tak dokładnieewerthon pisze:"Nie mów mi tu o żadnej 4-3-3, Conte będzie grał 4-4-2, bo ją stosuję cały okres przygotowawczy" (nie brzmiało to tak dokładnie, ale sens był identyczny)

Pod tym względem Conte wykazał się pewną elastycznością, chociaż to nie zmienia faktu że 4-3-3 to taktyka mocno rezerwowa bo mamy tylko jednego Pazienzę jako zmiennika całego środka. Jeszcze gdzieś w szerokim obwodzie jest Marrone, ale jemu do składu tak blisko jak Mottcie.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie taktykę 451 nazywają 433, 433 to może gra Barcelona jak ma Pedro, Messiego i Ville, my gramy z pewnością 451
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Gotti
- Juventino
4-5-1 to gra jednym napastnikiem, a u nas jest dwóch Mirko+Matri i do tego bardzo wysunięty Pepe, wiec to jest 4-3-3 według mnie.Maly pisze:nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie taktykę 451 nazywają 433, 433 to może gra Barcelona jak ma Pedro, Messiego i Ville, my gramy z pewnością 451
Co do transferów to marzą mi się Hummels, Kolarov i jakiś utalentowany środkowy pomocnik na ławkę. Wiecej niż 2-3 wzmocnień nam nie potrzeba żeby stać się na prawdę solidną i liczącą ekipą w Europie.