Muzyka - tutaj wszystko.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2011, 08:04

R.E.M ogłosili zakończenie swojej działalności muzycznej. Z jednej strony wielka szkoda. Trochę mi będzie brakować zachrypniętego głosy Stipe'a. Po cichu liczyłem na ich nowy album, czy chociaż kawałek, ale chyba zrobili najlepiej jak mogli. Co mieli wypromować to się im udało, a ostatnie lata nie należały do nich.

Mimo wszystko zostawili kawał dobrej muzyki.

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2011, 12:06

jsduga pisze:R.E.M ogłosili zakończenie swojej działalności muzycznej. Z jednej strony wielka szkoda. Trochę mi będzie brakować zachrypniętego głosy Stipe'a. Po cichu liczyłem na ich nowy album, czy chociaż kawałek, ale chyba zrobili najlepiej jak mogli. Co mieli wypromować to się im udało, a ostatnie lata nie należały do nich.

Bo też "ostatnie lata", jak mówisz, były nastawione na inny muzyczny target. Alternatywne zespoły były skierowane do ludzi zainteresowanych alternatywną, niszową kulturą, która też zaczęła się prostytuować... ale to już historia na inne opowiadanie.

Stipe i spółka zostawili po sobie kilkanaście albumów, wiele fantastycznych kawałków i duży, duży wkład w rozwój muzyki alternatywnej.

Szkoda.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
PietroBosman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2011, 14:38

jsduga pisze:R.E.M ogłosili zakończenie swojej działalności muzycznej. Z jednej strony wielka szkoda. Trochę mi będzie brakować zachrypniętego głosy Stipe'a. Po cichu liczyłem na ich nowy album, czy chociaż kawałek, ale chyba zrobili najlepiej jak mogli. Co mieli wypromować to się im udało, a ostatnie lata nie należały do nich.

Szkoda trochę."Loosing my religion" czy "Everybody hurts" zna chyba każdy.
Ja osobiście lubie najbardziej "Imitation of life".

Ostatnio jaram się kapelką Gogol Bordello:
"American wedding"

"Wonderlust King"

Fajna muzyka,teksty i niebanalne osobowości.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2011, 14:49

Uwielbiam Gogol Bordello : D Rock z elementami folku na najwyższym poziomie.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2011, 21:05

No, panowie! Możdżer to dziwny artysta, oscylujący między geniuszem a, uczciwszy uszy, przynudzaniem. Na szczęście album z utworami Komedy to pierwsza z wymienionych opcji. A TEN KAWAŁEK to po prostu mistrzostwo. Tak genialnej kompozycji, jak i cudownego wykonania samego Możdżera. On pieści struny po prostu. Tu nie ma przypadku, każda nuta jest potrzebna i dokładnie tam, gdzie powinna być.

Muzyka naprawdę najwyższej próby. Gorąco polecam.

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 14 października 2011, 21:30

Stare, ale jak dla mnie wciąż wgniatające:

Brzmi najlepiej z płyty na jakimś sensownym sprzęcie ale poglądowo można posłuchać.

Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2011, 21:33

Jest ktoś w stanie zidentyfikować ten utwór?
http://www.speedyshare.com/files/30748444/Utw_r.mp3

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2011, 22:46

Kogut W. pisze:Jest ktoś w stanie zidentyfikować ten utwór?
http://www.speedyshare.com/files/30748444/Utw_r.mp3
Śmierdzi muzyką filmową. Jakimś Kieślowskim, or somtin? :think: A jak masz problem z identyfikacją, to może zajrzyj TUTAJ?

Wiking pisze:Stare, ale jak dla mnie wciąż wgniatające:

Brzmi najlepiej z płyty na jakimś sensownym sprzęcie ale poglądowo można posłuchać.
Haaa, to oni nagrali coś poza "Dust in the wind"? :)

Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2011, 23:04

Korzystałem z tego programiku, ale niestety nie podołał i postanowiłem się zwrócić do mądrzejszych istot. :)

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 08:34

deszczowy pisze: Haaa, to oni nagrali coś poza "Dust in the wind"? :)
Dla mnie przez długi czas to był właśnie zespół jednego utworu, ale jak słuchałem ostatnio pierwszych bodaj 5 płyt to jest na czym ucho zawiesić.

Incomudro z Song for America.
Mysteries and Mayhem z Masque.

Leftoverture oraz Point of Know Return można swobodnie przesłuchać całe. Dust in the wind mimo, iż jest ich najbardziej znanym przebojem wcale nie jest aż tak porywający.

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 19:55

Pytanie do słuchających bluesa : macie coś może w tym stylu ? - chodzi o utwory z grą na harmonijce.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 20:23

Giovani pisze:Pytanie do słuchających bluesa : macie coś może w tym stylu ? - chodzi o utwory z grą na harmonijce.
Hmmm, nie znam się specjalnie na bluesie, ale... może Sugar Blue, tudzież Carey Bell? Szczególnie ten drugi jest fajny. Tudzież Snooky Pryor. Myślę, że powinno się spodobać :)

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 11:48

deszczowy pisze:
Giovani pisze:Pytanie do słuchających bluesa : macie coś może w tym stylu ? - chodzi o utwory z grą na harmonijce.
Hmmm, nie znam się specjalnie na bluesie, ale... może Sugar Blue, tudzież Carey Bell? Szczególnie ten drugi jest fajny. Tudzież Snooky Pryor. Myślę, że powinno się spodobać :)
Dzięki :ok: pogrzebie jeszcze trochę, ale to jest na prawde w porządku, tego szukałem.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 12:08

Giovani pisze:
deszczowy pisze:
Dzięki :ok: pogrzebie jeszcze trochę, ale to jest na prawde w porządku, tego szukałem.
Bardzo proszę :ok:

Nawiasem, jeśli lubicie muzykę filmową, to z przyjemnością polecę wam E. S. Posthumus. Bardzo interesująca grupa, która tworzy kompozycje idealnie wpisujące się w coś, co nazwałbym roboczo "muzyką trailerową". Wyborne!

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 12:42

Jeśli są na tym forum wielbiciele połamanych bitów to muszą posłuchać i obejrzeć Skrillexa. Ten chaos jest piękny! Facet musi zawitać do Polski w przyszłym roku. Musi!

Obrazek
ODPOWIEDZ