Serie A (6): JUVENTUS 2-0 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 00:18

Aż dziw bierze, że jeszcze nie odnotowano żadnej kontuzji kluczowego gracza "Starej Damy" (odpukuje... puk,puk,puk) To co wyrabiał Lichy na prawej stronie obrony ... poezja :D Zobaczymy na jakie ustawienie zdecyduje się Conte w kolejnym spotkaniu, bo na ławce marnują się napastnicy . Może czas odkurzyć Fabio, Matriego i Alexa? Oczywiście nie na raz, liczę na inwencję twórczą Conte

Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 15:02

Fakt już dawno tak nie było by wszyscy mogli grać :D Oby tak dalej. A na najbliższy mecz mógłby Conte dać pograć innym co w meczu z Milanem nie grali. Ale oczywiście to już od niego zależy :)

FORZA JUVE
bastek13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 17:24

Chyba po raz pierwszy od kilku dobrych lat można patrzeć na dalszą część sezonu z pewnym optymizmem. Radość Conte po meczu pokazuje jak bardzo utożsamia się z klubem i ile mu poświęca.

Co do samego spotkania - co prawda wygranych nie powinno się oceniać, ale nie ma też co udawać że mamy ligę w kieszeni. Milos 'mistrz jednego dryblingu' Krasic zdaje się pracować sobie powoli na bilet z Turynu. Co do reszty nie mam większych zastrzeżeń, choć Vidal mógłby nieco popracować nad celnością ;)

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 19:29

Nie można mieć wszystkiego :)
Mecz mi się bardzo podobał, Krasić nie radzi sobie giac grał lepiej...

Milos fajnie się zapowiadał ale zgubił gdzieś tą formę :/

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 19:34

Ehhhhh...2 długie tygodnie bez Juve :roll: Już nie mogę doczekać się stycznia i zimowego okienka. Montolivio, Srna, Wiese, wszyscy do wyjęcia za darmo, idealni piłkarze by zasilić Juve przed przyszłoroczna edycją LM :D Wiem jestem optymistą, ale nie mogę nim nie być widząc wolę walki prezentowaną w dotychczasowych meczach.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 19:42

Polot, fantazja i uśmiech znikną wraz z następną stratą punktów w jakąś smętną jesienną niedzielę.

Nie napalajmy się. To zwycięstwo nabierze smaku po ewentualnych wiktoriach z Chievo i Genoą. Na które też liczę, po tak obiecującej grze z Milanem :wink:

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 20:13

zoff pisze:To zwycięstwo nabierze smaku po ewentualnych wiktoriach z Chievo i Genoą. Na które też liczę, po tak obiecującej grze z Milanem :wink:
Dokładnie! Zwycięstwo cieszy, ale obecnie jest mało ważne. Nabierze siły, jeśli będą zwycięstwa w kolejnych meczach. W ostatnich czasach po efektownych zwycięstwach przychodziły wielkie rozczarowania. Jeśli ten trend zostanie przełamany, to możemy spodziewać się lepszych czasów

Obrazek
matri32

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 października 2011, 21:53

pumex pisze:
zoff pisze:To zwycięstwo nabierze smaku po ewentualnych wiktoriach z Chievo i Genoą. Na które też liczę, po tak obiecującej grze z Milanem :wink:
Dokładnie! Zwycięstwo cieszy, ale obecnie jest mało ważne. Nabierze siły, jeśli będą zwycięstwa w kolejnych meczach. W ostatnich czasach po efektownych zwycięstwach przychodziły wielkie rozczarowania. Jeśli ten trend zostanie przełamany, to możemy spodziewać się lepszych czasów
Patrzac na to wszystko obiektywnie to w pelnie popieram, miejmy nadzieje, ze tak sie stanie! ze przelamia to

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2011, 20:57

Właśnie skończyłem oglądać mecz Juve z Milanem bo w niedziele niestety nie miałem takiej możliwości.

Pierwsza połowa dla nas, Milan praktycznie nic nie pokazywał w ataku a przez to nawet Bonucci nie notował głupich zagrań :lol: W I połowie najlepiej Marchisio i Lichtsteriner, Pirlo też dobrze. Vucinic mało może jako że jest osamotniony ale trzy dobre strzały w szczególności ten drugi. Pojedynek Krasic vs Van Bommel niewiem czy się śmiać czy płakać.

W drugiej połowie Milan nam zagroził tylko raz. Wygraliśmy w pełni zasłużenie. Gol Marchisio świetny, radość Conte to coś pięknego. Dziwi mnie tylko dlaczego on czekał z pierwszą zmianą aż do 87minuty? Czekał na dogrywke czy co :prochno:
Prowadzimy 2-0, Lichtsteiner przejmuje piłke i jakby niezmordowany odzyskuje piłke i wywalcza rzut wolny :bravo:

Nasze ustawienie z jednym napstnikiem powinniśmy zmienić nawet kosztem Vidala, bo jak do tej pory grając jednym napadziorem, żaden napastnik nie zdobył gola. Sama gra wygląda gorzej niż w 4-2-4 więc lepiej wróćmy do starego ustawienia.

Już nie potrafie doczekać się meczu z Chievo.
Lider, oby tak dalej.
FORZA JUVE!!!!
Ostatnio zmieniony 05 października 2011, 21:00 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2011, 22:58

Nowego tematu nie zakładam, ale według fejsa i innych mediów Juventus wygrał dziś z drużyną Chieri w Vinovo. Strzelcy to: Del Piero 18, Pazienza 20, Quagliarella 32, Pepe 32, Quagliarella 43, Toni 59, Matri 62, Niada 78, Toni 81, Motta 88
Skrót do meczu ->
Ale ten Toni ma główki :bravo: Nasi bez ochraniaczy, Chieri mieli. Jak jutro i po Serbii nie będzie newsa o kontuzji... to wiecie ;) . Nie można zapeszać :D

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2011, 23:59

Brutalo pisze:Nowego tematu nie zakładam, ale według fejsa i innych mediów Juventus wygrał dziś z drużyną Chieri w Vinovo. Strzelcy to: Del Piero 18, Pazienza 20, Quagliarella 32, Pepe 32, Quagliarella 43, Toni 59, Matri 62, Niada 78, Toni 81, Motta 88
Skrót do meczu ->
Ale ten Toni ma główki :bravo: Nasi bez ochraniaczy, Chieri mieli. Jak jutro i po Serbii nie będzie newsa o kontuzji... to wiecie ;) . Nie można zapeszać :D
No Toni znowu ładną brameczkę pocisnął z bańki :) Z resztą obie strzelił głową, ale szczególnie ta pierwsza ładna.
Quag za to strzelił 2 "paprochy" ;]
PS. Dzięki za linka. Nawet nie myślałem, że jest jakaś szansa zobaczyć te bramki ;)

ObrazekObrazekObrazek
sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 października 2011, 08:39

zgadzam sie granie jednym napastnikem na dłuższa mete nie da mistrzostwa mamy dobrych napastników i trza to wykozystywać kiedy trza zagescic srodek to trza kiedy trza wyjsc na wysoki presing trzeba 2 napastników

Zablokowany