Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 17:46

deszczowy pisze:PJN przykro mi się kojarzy z PiSuarami.
Przyszedł deszczowy i od razu zaprezentował poziom kultury charakterystyczny dla przeciętnego wyborcy PO, czyli tego "młodego, wykształconego z wielkiego miasta" :lol:.

Obrazek
dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 18:20

zoff pisze:Obrazek
Ja jak widać wziełem sobie po trochu od każdej opcji politycznej. Wnioski? Trzeba zagłosować na Palikota :wink:
Wyszło mi bardzo podobnie :) i też mam identyczny pomysł na zagłosowanie :ok: :wink:

topboxing.pl zapraszam :)
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 12:03

Zdecydowanie na przodzie Korwin, sporo dalej PJN, długo długo nic a dalej reszta ;).

Mimo wszystko światopogląd przeważy nad ekonomią i głos pójdzie na Prawicę Jurka ;). Mikke byłby drugim wyborem

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 14:00

dav3d pisze: Wyszło mi bardzo podobnie :) i też mam identyczny pomysł na zagłosowanie :ok: :wink:
Proponuję wybrać kogoś z grupy - transwestyta, koleś, który trzy razy walił innego kolesia po łbie bejsbolem, bądź pana geja/panią lesbijkę. Jeśli mieszkacie w Garwolinie to tylko Piotruś Tylkowski. Niesamowicie "interesujące" i "kompetentne" postaci u Palikota.

Rozumiem, że ludzie mają serdecznie dość wojenki w wykonaniu PoPisu, a od Napieralskiego robi się niedobrze, ale żeby głosować na bandę palikotów? :doh:

Pozdrawiam serdecznie wyborców PO.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 14:17

Lypsky pisze:
dav3d pisze: Wyszło mi bardzo podobnie :) i też mam identyczny pomysł na zagłosowanie :ok: :wink:
Proponuję wybrać kogoś z grupy - transwestyta, koleś, który trzy razy walił innego kolesia po łbie bejsbolem, bądź pana geja/panią lesbijkę. Jeśli mieszkacie w Garwolinie to tylko Piotruś Tylkowski. Niesamowicie "interesujące" i "kompetentne" postaci u Palikota.
Ja pierdziele, masakra :( Skąd oni znaleźli takiego agregata? :( Kwalifikacje ma imponujące... Maturę nawet!

Palikot to taki sam populista, jak Korwin. Tylko w lewo.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 14:24

Lypsky pisze:Rozumiem, że ludzie mają serdecznie dość wojenki w wykonaniu PoPisu, a od Napieralskiego robi się niedobrze, ale żeby głosować na bandę palikotów? :doh:
na bandę palikotów to jeszcze pół biedy, przynajmniej byłoby zabawnie. Ale na bandę chłoptasiów trzymających się za ręce o barwie głosu przypominającego zarzynanego kota? :/ dajcie spokój

Ja w tych wyborach głosuje na ludzi, którzy mogą coś zrobić dla mojego regionu. Guzik mnie (podobnie zresztą jak ich) obchodzi z jakiej są partii.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 15:01

Głosuję na PIS,jedyną partię która może wygrać z tym POpapranym rządem...dość z ich cudami.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:14

mateo369 pisze:Ja w tych wyborach głosuje na ludzi, którzy mogą coś zrobić dla mojego regionu. Guzik mnie (podobnie zresztą jak ich) obchodzi z jakiej są partii.
Udało Ci się takich znaleźć?

Ja zagłosuję na losowo wybraną osobę z listy Korwina, a na senatora na panią z Prawicy RP. W poprzednich wyborach nie dość, że zagłosowałem na Platformę, to jeszcze namówiłem na to rodzinę, czego się do dzisiaj wstydzę :oops:. Pocieszam się tym, że człowiek uczy się na błędach.

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:21

Vimes pisze:
Ja zagłosuję na losowo wybraną osobę z listy Korwina, a na senatora na panią z Prawicy RP. W poprzednich wyborach nie dość, że zagłosowałem na Platformę, to jeszcze namówiłem na to rodzinę, czego się do dzisiaj wstydzę :oops:. Pocieszam się tym, że człowiek uczy się na błędach.
Z całym szacunkiem co daje ci głosowanie na partię,która nawet do sejmu nie wejdzie?? Lepiej głosować na kogoś kto się liczy w zwycięstwie i jest ci najbliższy, wstydzisz się,że głosowałeś za PO(ja wtedy nie miałem prawa wyborczego),więc aby im dokopać zagłosuj na PIS proste :)

PS: Jestem kibicem i ciesze się,że ta grupa ma w tyłku Donka i jego PO :P ale to nie jest jedyny powód dla którego zagłosuje na Jarka.

qwerty1337

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:26

Piotr Juvefan pisze: Z całym szacunkiem co daje ci głosowanie na partię,która nawet do sejmu nie wejdzie??,lepiej głosować na kogoś kto się liczy w zwycięstwie i jest ci najbliższy, wstydzisz się,że głosowałeś za PO(ja wtedy nie miałem prawa wyborczego),więc aby im dokopać zagłosuj na PIS proste :)
A za 4 lata, żeby dokopać PiSowi, trzeba zagłosować na SLD :prochno: Z takim podejściem to utoniemy w POPiSowym stolcu* do końca świata

*inny synonim "kupy" mi cenzuruje :(

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:28

Piotr Juvefan pisze:Z całym szacunkiem co daje ci głosowanie na partię,która nawet do sejmu nie wejdzie?? Lepiej głosować na kogoś kto się liczy w zwycięstwie i jest ci najbliższy, wstydzisz się,że głosowałeś za PO(ja wtedy nie miałem prawa wyborczego),więc aby im dokopać zagłosuj na PIS proste :)

PS: Jestem kibicem i ciesze się,że ta grupa ma w tyłku Donka i jego PO :P ale to nie jest jedyny powód dla którego zagłosuje na Jarka.
Nie chodzi tylko o realną wartość głosu. Dla mnie liczy się gest. Nie trawię Kaczyńskiego, od jakiegoś czasu szczerze nienawidzę Donka a Palikot to oszołom i kompletnie nie rozumiem jak można na niego głosować. Jestem ciekawy jaki jest jego elektorat? :think:

Ja na Korwina oddam głos.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:33

qwerty1337 pisze:
Piotr Juvefan pisze: Z całym szacunkiem co daje ci głosowanie na partię,która nawet do sejmu nie wejdzie??,lepiej głosować na kogoś kto się liczy w zwycięstwie i jest ci najbliższy, wstydzisz się,że głosowałeś za PO(ja wtedy nie miałem prawa wyborczego),więc aby im dokopać zagłosuj na PIS proste :)
A za 4 lata, żeby dokopać PiSowi, trzeba zagłosować na SLD :prochno: Z takim podejściem to utoniemy w POPiSowym stolcu* do końca świata

*inny synonim "kupy" mi cenzuruje :(
mogłeś zacytować moje PS nie oto tylko mi chodzi:P
Mietson pisze:
Piotr Juvefan pisze:Z całym szacunkiem co daje ci głosowanie na partię,która nawet do sejmu nie wejdzie?? Lepiej głosować na kogoś kto się liczy w zwycięstwie i jest ci najbliższy, wstydzisz się,że głosowałeś za PO(ja wtedy nie miałem prawa wyborczego),więc aby im dokopać zagłosuj na PIS proste :)

Nie chodzi tylko o realną wartość głosu. Dla mnie liczy się gest. Nie trawię Kaczyńskiego, od jakiegoś czasu szczerze nienawidzę Donka a Palikot to oszołom i kompletnie nie rozumiem jak można na niego głosować. Jestem ciekawy jaki jest jego elektorat? :think:

Ja na Korwina oddam głos.
Dla mnie głos na PJN,Prawicę RP czy Korwina to strata głosu, na Palikota to głupota, na SLD to już niech lewicowcy głosują, ponownie na PO to nieumiejętność wyciągania wniosków. Więc zostaje mi PIS:)

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:36

Jak dla mnie Palikot mówi całkiem sensownie, nie posiada on jednak sensownego zaplecza. Dla tego głosowanie na niego wydaje mi się nie do końca rozważne i po części głupie :whistle: . PO znowuż serwuje nam podobne obietnice co ostatnio i podobne nadzieje na ich spełnienie, a jak powiedział kiedyś Francis Bacon "Nadzieja jest dobrym śniadaniem, lecz kiepską wieczerzą", tak też powinno być z rządem. Ta sam partia nie powinna serwować tych samych propozycji co przed objęciem rządów.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 20:40

Piotr Juvefan pisze:Z całym szacunkiem co daje ci głosowanie na partię,która nawet do sejmu nie wejdzie??
Liczę, że partia Korwina dostanie 3% głosów i mając dotacje na działaność będzie mogła dotrzeć ze swoimi propozycjami do szerszego kręgu wyborców. Poza tym, trudniej będzie ich pomijać w mediach. Niczego więcej nie oczekuję.
Piotr Juvefan pisze:Lepiej głosować na kogoś kto się liczy w zwycięstwie i jest ci najbliższy, wstydzisz się,że głosowałeś za PO(ja wtedy nie miałem prawa wyborczego),więc aby im dokopać zagłosuj na PIS proste :)
Nie zagłosuję na PiS, bo nie lubię etatyzmu charakterystycznego dla tej partii.

Obrazek
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 22:56

A ja pusty głos oddam, niestety. Bo kandydaci są straszni.

Tak czy inaczej, chyba wolałbym nosić przez tydzień przyklejony herb Interu do czoła, niż głosować na Mikkego. A przez dwa tygodnie, zamiast na SLD lub PiS.

Pierwszy to niepoważny populista, który grozi więzieniem na prawo i lewo, SLD "kocham" od małego, a z liderem takim jak Napieralski to już totalnie.

A PiS?
http://files.gadu-gadu.pl/adam-hofman-d ... 6c75e5.jpg

http://bangladeszcz.pl/wp-content/uploa ... szczak.jpg

http://i2.pinger.pl/pgr179/667871710000 ... 89776X.jpg

i nade wszystko: http://www.gover.pl/userfiles/publikacj ... -large.jpg

W tym kraju nie ma partii dla liberałów z odchyłami na prawo, jak ja :<

(Boże, wygraliśmy z Milanem 2:0, a ja tu o jakichś Macierewiczach nawijam)

ODPOWIEDZ