Serie A (5): Catania 1-1 JUVENTUS
Rozumiem o co Ci chodziło, rzecz w tym, że Milan zdominuje nas w środku pola bo będzie tam ich 3 vs 2 naszych, a co za tym idzie to pewnie oni będą grali atak pozycyjny, a my ich kontrować.stahoo pisze:Chodzi mi o to, że grając 4-4-2, gramy dobry atak pozycyjny (coś czego nie widzieliśmy przez ostatnie 5 lat). Niestety, wiąże się to z tym, ze w momencie straty, z tyłu jest tylko Marchisio, ewentualnie Pirlo. I wychodzi akcja Milanu przeciwko naszym obrońcą (możliwe też, że nie wszystkim, bo Lichtsteiner lubi sobie zaraszować^FAZZI^ pisze:Myślę, że jeśli z Milanem nie zagramy 4-3-3 to raczej my będziemy tymi kontrującymi bo Milan zwyczajnie siądzie na nas i to oni będą prowadzić grę.stahoo pisze: Nie wydaje mi się rozsądne grać z AC Milan tym naszym ofensywnym 4-4-2, ponieważ mogą łatwo nas skontrować. Wiele razy w poprzednich meczach były sytuacje, że rywale wychodzili w 3-4 na nas 4-5. Lepsi zawodnicy niż Sieny mogą to o wiele lepiej wykorzystać.).
Ostatnio zmieniony 23 września 2011, 12:38 przez fazzi, łącznie zmieniany 2 razy.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- wojczech7
- Juventino
Obrońcą to jest Chiellini. Akcja może wychodzić przeciwko obrońcom.stahoo pisze:I wychodzi akcja Milanu przeciwko naszym obrońcą
Dwóch ostatnich meczów, ze względu na beznadziejne łącze, nie widziałem. Tym razem mam nadzieję zobaczyć dobrą grę i 3 punkty. Liczę także, że na boisku pojawi się Elia i trochę pokręci, wygryzając tym samym Pepe ze składu.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Nie jestem zwolennikiem zmieniania taktyki w trakcie sezonu.stahoo pisze: Niby tak, ale grający z tyłu na lewej Marchisio/Vidal dawaliby pewna jakość lewej strony, mogliby powymieniac piłki z Pirlo i Alexem. Catania nie będzie raczej taka 'łatwa' jak Parma czy... Bolonia. Przy 4-3-3 zawsze mamy jednego grajka więcej w środku pola, a nie oszukujmy się - skrzydła narazie szału nie robią, to środek pola robi grę. Zamiast Alexa może zagrac Quagliarella. pasuje?
- pumex
- Juventino
Catania u siebie zazwyczaj jest bardzo groźna, często urywa punkty najlepszym, moim zdaniem będzie ciężko o 3 pkt, ale jeśli zespół będzie chciał coś udowodnić i wymazać remis z Bologną, to dadzą radę.
Media sugerują, że Cegła może usiąść na ławce. Jeśli tak będzie, to sam nie wiem, czy lepiej postawić na lewej obronie Vidala, czy przesunąć tam Kielona
Jeśli lewym byłby Giorgio, to wtedy zdecydowanie Chilijczyk w miejsce Marchisio, bo ten z Bologną grał słabiutko.
Na skrzydłach chciałbym zobaczyć Elię z Pepe. Włoch zagrał średniawo w ostatnim meczu, ale Krasic coraz bardziej mnie irytuje i nie za bardzo chce mi się na niego patrzeć. Z resztą.. i tak zobaczymy duet Pepe-Giaccherini.
Atak? Może Quagliarella-Matri?
Media sugerują, że Cegła może usiąść na ławce. Jeśli tak będzie, to sam nie wiem, czy lepiej postawić na lewej obronie Vidala, czy przesunąć tam Kielona

Na skrzydłach chciałbym zobaczyć Elię z Pepe. Włoch zagrał średniawo w ostatnim meczu, ale Krasic coraz bardziej mnie irytuje i nie za bardzo chce mi się na niego patrzeć. Z resztą.. i tak zobaczymy duet Pepe-Giaccherini.
Atak? Może Quagliarella-Matri?

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Nie tylko Ciebie. Szczerze mówiąc zastanawiałem się czy upatrywać tą sytuacje w charakterze pozytywnej przyszłości czy idiotycznej teraźniejszości. Bo tak. Skoro potrafimy wygrywać w tym "nie najsilniejszym" składzie to w tym "najsilniejszym" będziemy przecież grać jeszcze lepiej w przyszłości. Idiotyczna teraźniejszość jest taka, że już moglibyśmy zacząć grać takim właśnie składem, a nie zasłaniać się znajomością schematów przez Giaccheriniego czy Pepe.zahor pisze:Zastanawia mnie jak to jest, ze w Anglii istnieje taka swiecka tradycja jak przeprowadzanie transferow przed samym zamknieciem okna transferowego i nastepnie ci pilkarze wskakuja do skladu i graja, a u nas Elia musi uprzednio przetrenowac miesiac pod okiem Conte. Ktos mi to wyjasni? Chyba ze Antek sie jednak rozmyslil i stwierdzil ze chce innego Murzyna, w zimie Zezol ma go sprzedac i kupic Bastosa.
To dwa, to po co? Mając 5 skrzydłowych w składzie chcemy na siłę szukać miejsca dla Q właśnie na skrzydle? Nie sądzę aby był to dobry pomysł. Mam nadzieję, że dostanie w niedzielę szansę, bo Vucinic zwyczajnie potrzebuje chyba odpoczynku i motywacji.deszczowy pisze:Też mam nadzieję, że Quag w końcu zagra. Raz, że to mu się zwyczajnie należy, dwa, że Conte mógłby go wypróbować jako skrzydłowego.
- strong return
- Juventino
Fabio Q-do bojuuu. Pokaż na co Cię stać, Vucinic nie musi grać.
Chcę też kogoś za Pepe, Vidal-mam nadzieję, że będzie miał jeszcze okazję by się wykazać.
Nie przesadzałbym, że Catania to aż tak trudny teren. Napoli-tak, Palermo, jak najbardziej. Ale jeżeli chodzi o trzeci z sycylijskich zespołów, to w erze(pftu, stfu) kulfona Delramciamciarego wygraliśmy z nimi 1:3, na ich terenie, choć mogło być róznie, bo w drugiej połowie stworzyli sobie naprawdę sporo dogodnych sytuacji. W rewanżu-przed Wielkanocą było 2:2, ale ten remis-niemal ostateczny gwóżdż do trumny DN-sami sobie stworzyliśmy. Kontrolując teoretycznie grę przy przewadze dwóch bramek. Trzeba zwyciężyć, póki jeszcze nie nękają nas kontuzje(odpukać) i póki mamy do ogrania w miarę łatwy zespół. Co już od następnej kolejki się siłą rzeczy-zmieni.

Nie przesadzałbym, że Catania to aż tak trudny teren. Napoli-tak, Palermo, jak najbardziej. Ale jeżeli chodzi o trzeci z sycylijskich zespołów, to w erze(pftu, stfu) kulfona Delramciamciarego wygraliśmy z nimi 1:3, na ich terenie, choć mogło być róznie, bo w drugiej połowie stworzyli sobie naprawdę sporo dogodnych sytuacji. W rewanżu-przed Wielkanocą było 2:2, ale ten remis-niemal ostateczny gwóżdż do trumny DN-sami sobie stworzyliśmy. Kontrolując teoretycznie grę przy przewadze dwóch bramek. Trzeba zwyciężyć, póki jeszcze nie nękają nas kontuzje(odpukać) i póki mamy do ogrania w miarę łatwy zespół. Co już od następnej kolejki się siłą rzeczy-zmieni.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- Łukasz
- Juventino
Musiałby zmienić system gry na 4-2-3-1/4-3-3.deszczowy pisze:Też mam nadzieję, że Quag w końcu zagra. Raz, że to mu się zwyczajnie należy, dwa, że Conte mógłby go wypróbować jako skrzydłowego.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
OBROŃCOM.stahoo pisze:Chodzi mi o to, że grając 4-4-2, gramy dobry atak pozycyjny (coś czego nie widzieliśmy przez ostatnie 5 lat). Niestety, wiąże się to z tym, ze w momencie straty, z tyłu jest tylko Marchisio, ewentualnie Pirlo. I wychodzi akcja Milanu przeciwko naszym obrońcą (możliwe też, że nie wszystkim, bo Lichtsteiner lubi sobie zaraszować^FAZZI^ pisze:Myślę, że jeśli z Milanem nie zagramy 4-3-3 to raczej my będziemy tymi kontrującymi bo Milan zwyczajnie siądzie na nas i to oni będą prowadzić grę.stahoo pisze: Nie wydaje mi się rozsądne grać z AC Milan tym naszym ofensywnym 4-4-2, ponieważ mogą łatwo nas skontrować. Wiele razy w poprzednich meczach były sytuacje, że rywale wychodzili w 3-4 na nas 4-5. Lepsi zawodnicy niż Sieny mogą to o wiele lepiej wykorzystać.).
Niby tak, ale grający z tyłu na lewej Marchisio/Vidal dawaliby pewna jakość lewej strony, mogliby powymieniac piłki z Pirlo i Alexem. Catania nie będzie raczej taka 'łatwa' jak Parma czy... Bolonia. Przy 4-3-3 zawsze mamy jednego grajka więcej w środku pola, a nie oszukujmy się - skrzydła narazie szału nie robią, to środek pola robi grę. Zamiast Alexa może zagrac Quagliarella. pasuje?zoff pisze:Statycznie gramy własnie w środku, gdzie jest Alex czy Pirlo. Na skrzydłach zapierdzielamy. Często bez sensu i bez skutku, ale zapierdzielamy.stahoo pisze: Co do Alexa na skrzydle - przy naszej statycznej grze, wymianie podań, będzie ok. Można też spróbować 4-4-2 z Vidalem w środku, a Marchisio na lewej. Podobnie jak z Alexem, Claudio może sobie nieźle poradzić przy naszym stylu gry.
A co do meczu, myślę że właśnie na Milan lepiej zagrać 4-4-2, dlatego, że ich taktyka, polega na kiszeniu się w środku pola (4-3-1-2) więc grając skrzydłami, można ich ładnie rozmontować, zwłaszcza iż ich boczni obrońcy nie stanowią klasy światowej. W środku zaś obecnie formę ma Boateng. Seedorf też, ale nie gra, więc to się nie liczy

BESTER MANN, BESTEEER !

- Swider10
- Juventino
Właśnie obejrzałem skrót meczu Genoa-Catania Sycylijczycy mają strasznie dziurawą obrone o ile z przodu jakies tam okazje stwarzali ale z tyłu słabo wyglądali Genoa mogła wygrać nawet wyżej (3-0) Jezeli nasze Juve zagra z takim zębem jak ostatnio powinnismy łatwo zwyciężyć no ale wiadomo każy mecz jest inny, jednak po obejrzeniu dłuższego skrótu tego meczu jestem wielkim optymistą! 

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- @D@$
- Juventino
No właśnie, niby gramy ofensywnym ustawieniem, a jednak na niewiele (wbrew temu co piszesz) pozwalali rywalom w pierwszych meczach (pomijając Paolo-ciamajdę-De Ceglie). Przeciwnicy niby nie klasowi, ale jednak w poprzednich sezonach wyglądało to dużo gorzej. Może też dlatego Conte woli stawiać na Pepe I Giacchieriniego niż Elię, bo są lepsi w odbiorze?stahoo pisze:Nie wydaje mi się rozsądne grać z AC Milan tym naszym ofensywnym 4-4-2, ponieważ mogą łatwo nas skontrować. Wiele razy w poprzednich meczach były sytuacje, że rywale wychodzili w 3-4 na nas 4-5. Lepsi zawodnicy niż Sieny mogą to o wiele lepiej wykorzystać.
- Swider10
- Juventino
Ja jednak wolałbym żeby nasi najgroźniejsi rywale tracili punkty jak najczęściej nie zapominaj, że zwycięstwo w każdym meczu jest warte tyle samo a mecz z Milanem nie będzie wyjątkiem.19 pisze:lepiej zeby milan wygral teraz z cessena, bo jesli nie to beda zdeterminowani by wygrac z juve
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
- strong return
- Juventino
Jakby coś to pamiętaj, że ja tam Elii nie chciałem. ( po części też dlatego,że wydawał się trochę zbyt ofensywny przy braku DM-a) Ale już tym bardziej nie pragnąłem rezerwisty(czy raczej "grzejnika") za całe "10" patyków. Mam nadzieję, że on wkrótce trochę pogra(mimo tego, że ma mało w głowie), bo zwyczajnie szkoda też kasy. Niech coś z tego jego przebywania w Turynie będzie. :roll: Oby to nie było tak, że Conte w ostatniej chwili się rozmyślił względem Holendra. Choć podobnież sam go chciał.@D@$ pisze: Może też dlatego Conte woli stawiać na Pepe I Giacchieriniego niż Elię, bo są lepsi w odbiorze?
Dzięki Beppe za Teveza!
- Pan Mietek
- Juventino
Elia chyba kosztował 9 jeśli chodzi o ścisłość. Ja też jestem zdziwiony tym, że gra ciągle Pepe i Giaccherini (tym bardziej, że szału nie robią) ale musi w tym być jakaś metoda. W to, że grają z powodu kaprysu Antosia zwyczajnie nie wierzę.strong return pisze:Jakby coś to pamiętaj, że jak tam Elii nie chciałem. ( po części też dlatego,że wydawał się trochę zbyt ofensywny przy braku DM-a) A już tym bardziej rezerwisty(czy raczej "grzejnika") za całe "10" patyków. Mam nadzieję, że on wkrótce trochę pogra(mimo tego, że ma mało w głowie), bo zwyczajnie szkoda też kasy. Niech coś z tego jego przebywania w Turynie będzie. :roll: Oby top nie było tak, że Conte w ostatniej chwili się rozmyślił min. względem Holendra.@D@$ pisze: Może też dlatego Conte woli stawiać na Pepe I Giacchieriniego niż Elię, bo są lepsi w odbiorze?
Na razie wydaje się, że mamy zbyt dużo piłkarzy kupionych na rezerwę ale sami pomyślcie co będzie jak Vinovo zacznie zbierać żniwo? Pamiętam w zeszłym sezonie - kiedy nie było Melo to była masakra. Sissoko wtedy albo był po kontuzji albo nie w formie a najczęściej to go nie było

- Sorek21
- Juventino
Na Catanię proponuję głodny gry atak Q - Toni. Z Milanem widzę dwa warianty- 433 z Pirlo Vidalem i Marchisio a na skrzydłach Pepe oraz Elia, na szpicy Matri. Drugi wariant to 4312 z Del Piero za napastnikami.W ataku Matri oraz Mirko lub Q. Pamiętajcie że piłka to nie cyfry w ustawieniu a piłkarze i ich umiejętności.Liczy się zaskoczenie przeciwnika,taktykę ustala się pod konkretnego przeciwnika.